:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Борисов трудно ще повтори изборното чудо

Ако Станишев стане и президент на ПЕС, това ще освободи място за нови лица в БСП, които ще се борят за изпълнителната власт, смята социологът Васил Тончев
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Васил Тончев
Васил Тончев е роден в София. Завършил е философия с профил социология в СУ "Климент Охридски". Работил е като психотерапевт, бил е научен сътрудник в Института за изследване на младежта, след това в Националния център за изследване на общественото мнение като научен секретар. По-късно създава собствена агенция "Сова-5", която след това придобива и търговската марка "Харис". Семеен е, има три деца.

-------

- Г-н Тончев, напоследък в публичните си изяви премиерът Бойко Борисов говори какво ще направи през втория си мандат все едно, че изборите вече са отминали и той ги е спечелил. Има ли основания за подобна увереност в тона му?

- Съвсем естествено е премиерът да се държи по този начин. Ако не вярва и не смята, че има шансове, би бил обречен. Аз мисля, че шансове действително има, но пистата е отворена, мачът не е предрешен. Ще има оспорвана борба и в хода на самата кампания избирателят ще реши на кого да даде следващия мандат. Стилистиката на Борисов и начинът, по който контактува с медиите, са известни. Веднъж вече той успя да обърне ситуацията преди местните и президентските избори. През миналата година на избори в началото на лятото разликата между ГЕРБ и БСП беше стигнала до 5%. Но Борисов успя да проведе много успешна кампания, докато другите просто чакаха да си обяви кандидатите и през септември разликата беше 12%.

- В какво се изразяваше според вас тази успешна кампания? Сега той по същия начин ли подхожда?

- Той държи на финансовата стабилност в държавата на базата на добрата бюджетна дисциплина и на инфраструктурните проекти, които тласка с всички сили. На тази база Борисов иска да покаже, че мандатът му е успешен и това е най-доброто, което може да се прави за България. Дали сегашната му линия на поведение ще му донесе успех, не може да се каже отсега. Той веднъж вече направи чудото, дали ще успее да го направи втори път, предстои да видим. Ще му е много трудно, но е възможно.

- Според вас обещанията на управляващите за по-високи доходи от догодина ще повлияят ли по някакъв начин на резултатите от вота? Тези заявки предизборни ли са? Или е логично обяснението на властта, че сега е дошъл моментът да се повишат доходите, тъй като сме запазили финансовата стабилност.

- Може да изглежда популистки, но винаги се прави така. В края на мандата управляващите винаги правят подобни жестове към избирателите. Не може да се каже отсега доколко този ход ще бъде успешен. Това е въпрос и на полемиката, на диалога, на дебата, който ще се води в предизборната кампания. Ситуацията е доста тежка в икономически план и ще бъде трудно на управляващите да докажат, че са успешни в това отношение. Реално хората ще обеднеят.

- Предишното мнозинство също правеше подобни ходове, но те не се оказаха особено успешни.

- В предишния мандат реално доходите на хората се вдигнаха значително. Но тогава моралната оценка към правителството беше много критична и на тази база предишното мнозинство изгуби контрола върху парламента.

- Според вас сега обществото продължава ли да бъде също толкова критично, или е доста по-толерантно към някои недъзи на управлението?

- Рано е да се каже, тази оценка тепърва предстои да се направи.

- Не беше ли обществото доста по-нетърпимо към скандалите около тройната коалиция?

- И тогава, и сега станаха достатъчно много скандали. Сега обаче управляващите се опитват да реагират доста бързо и адекватно на обществения натиск и разкрития. Сега при скандали се вземат доста радикални мерки и се отстраняват хора. Предишната коалиция, може би понеже беше коалиция и вземането на решения беше сложно, беше много тромава и не реагираше по този начин. Сега Борисов действа много по-бързо и радикално.

- Наскоро отново имаше скандали в земеделското министерство, свързани с раздаването на големи суми за популяризиране на програми в безплатните социални мрежи. Това не е първият подобен скандал във ведомството, но Мирослав Найденов като че ли е недосегаем.

- Има някои министри, без които Борисов действително не може, които успяха много добре да се вградят и в структурата на ГЕРБ, и в правителството. Но това не е Мирослав Найденов, отнася се главно за двамата вицепремиери. Без Симеон Дянков и без Цветан Цветанов правителството на ГЕРБ би изглеждало по друг начин. Те са недосегаемите. Всеки един от останалите е уязвим, стига да има достатъчно доказателства срещу него. Мисля, че Найденов действително играе на ръба и успява да оцелее. Той е с много силно медийно присъствие и много активен в това отношение, което също му дава някакви бонуси. Едва ли Найденов ще се превърне във фактор, който да повлияе върху решението на гласоподавателите дали да подкрепят ГЕРБ за втори мандат. Трябва да станат някакви много големи скандали около него, а поне засега не виждам основания за това.

- В добра кондиция ли е БСП с оглед на наближаващите избори? Така нареченият СПИН скандал не илюстрира ли факта, че в тази партия има различни лобита, които са готови да се борят едно срещу друго дори при най-малкия повод?

- Действително в БСП има различни лобита и една такава случка може да ги провокира да се опитат да трупат дивиденти. Това показва, че партията не е единна в този момент и че има много сериозни вътрешни напрежения. БСП още не се е структурирала за изборите и ще й трябват още няколко месеца. Най-важното, което предстои там, е избирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС. Ако това се случи, а както разбираме то най-вероятно ще се случи, мисля, че това ще бъде сериозен бонус - лично за Станишев и за БСП. Това е много отговорен и висок пост, който дава много възможности.

- Мислите ли, че обикновеният избирател се интересува особено от това какви международни постове заема лидерът на някоя партия?

- Мисля, че подобно събитие ще се усети и на това равнище. Ако това се случи, Станишев ще остане шеф на партията, но няма да има възможност да е следващият премиер например, защото ангажиментите ще му станат много. Това означава, че ще трябва да се изтласка нов, вероятно млад екип от хора, които да се борят за изпълнителната власт. Това ще даде нови шансове на БСП да излезе с ново лице на следващите избори. Но най-важното е партията да излезе като отбор, да се решат противоречията между Станишев и Георги Първанов. Това е много необходимо, тъй като ще има много сериозна битка между ГЕРБ и БСП на следващите избори.

- Смятате ли, че партията на Меглена Кунева ще бъде солиден фактор на следващите избори, каквито прогнози съществуват?

- Тази партия няма да има проблем да влезе в парламента. Тя се намира в една ниша в дясното пространство и може да привлече хора, на които не им допадат стилистиката и начинът на присъствие на ГЕРБ във властта. Не мисля, че формацията ще успее да бъде определящ фактор. Но е възможно в рамките на някаква коалиция да станат важни.

- Ако на Борисов му се налага да прави коалиция, може би ще се обърне първо към Кунева.

- Безспорно. Г-жа Кунева много ясно заявява, че се стреми към ЕНП и евентуална коалиция с ГЕРБ при определени условия, едно от които е поведението на управляващата партия по време на изборите.

- Кунева се опитва да се представи като ново лице и антипод на партийната система. Смятате ли, че това е добра политика, като се има предвид, че тя не е ново лице и дължи кариерата си на една партия?

- В някаква степен тя е ново лице, защото досега беше чиновник на най-високо равнище, а политическата позиция е нещо по-различно. Тя обаче е не толкова ново лице, колкото различно лице. Тя е човек, успял в европейските структури, с много по-европейски манталитет и начин на мислене. В това отношение тя безспорно ще събира някакви симпатии и дивиденти.
79
5200
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
18 Септември 2012 21:22
Като изключим явно излъсканата еднозначност на платената реклама на Кунева разчитаща на чудо за да превърне единичните си привърженици в повече от 4 % или просто харчеща едни пари, то се вижда несигурността в прогнозите за останалите партии, които действително имат шанс за парламента.
-
Бойко Борисов ще спечели абсолютно мнозинство, защото в публичното, а значи медийното пространство, няма политически тези и политически борби. Всичко се развива на фона на една неоконсервативна (неолиберална) сцена. Всички са от една партия в собственият политически смисъл на тази дума. И защо тогава да сменяме лицето ? Бойко Борисов поне показва гъвкавост и здрав разум и се мъчи да угоди на народа. По добре ли щеше да бъде, ако лишите неща, т.н. "реформи" дето ги искаха СДС и ДСБ се бяха сбъднали ? Нима БСП нямаше да ги направи ? Че досега кой ги правеше "реформите" и докара хората в България до безперспективност ?
-
Герб ще управлява дотогава, докато в българското публично, т.е. медийно пространство се появят и други тези, освен неоконсервативната (неолибералната) платформа.
---
А партията на Кунева ще я бъде точно толкова, колкото АБВ-то на Първанов. Колкото и пари да хвърля. Ама има жената - харчи ги. Що някои да не ги усвоят.
18 Септември 2012 22:14
Ако мат,рял от сервитьорки, фризьорки и шофьори ще определя бъдещето ми напускам.Терминал 2 ме зове.
18 Септември 2012 22:19
Мимикриращата и продажна "социология" прави същото което и Човекът-Партия ГЕРБ, успешно заблуждават матряла, че Кунева и Борисов са нещо различно от чекисткото изобрещение НДСВ. От което са отпаднали Н и В.
18 Септември 2012 22:47
Брайтмане,
тиквата в кое фентъзи печели абсолютно мнозинство, за да си го купя от книжарницата?
18 Септември 2012 22:58
Васик,
в реалността. Може и да не ти харесва, но твоята Кунева няма да мине бариерата, въпреки, че ще олекне с много милиони за кампания,платени социолози, публикации, предавания и медийни участия, а Бойко Борисов ще има абсолютно мнозинство. Свиквай.
18 Септември 2012 23:02
Е разбрах, че освен партия "Либераст" няма кой друг да бие Бойко, ама те са в съюз
18 Септември 2012 23:03
А и да добавя - Бойко Борисов само е точният човек за средата, която не той създаде, а която създадоха преди него тези, които сега реват срещу него. Дали, ако нямаше имуществен ценз, а политиката не бе кастрирана само до неоконсервативна (неолиберална) "безусловна" парадигма, сегашните му опоненти - бивши властници щяха така да са се прецакали ?
-
Но всъщност така се развива историята. С наказваща ирония за тези, които са се опитали да я изкривят.
18 Септември 2012 23:08
Е разбрах, че освен партия "Либераст" няма кой друг да бие Бойко, ама те са в съюз

Няма да го бие, поне защото благодарение на парламентарното мнозинство през 2005 г. гласувало имущественият ценз за участие в избори, вероятно няма да има пари да участва в избори и няма да участва в такива. Благодарение на изцяло платеното медийно време в държавните медии няма да има и как да се чуят мнения за алтернативни политики. Така, че да се оправят.
18 Септември 2012 23:30
Да си запиша предсказанията Брайтманови - Кунева не влиза, ГЕРБ - повече от 50% от гласовете.
18 Септември 2012 23:40
Записвай, записвай. Ако това те успокоява.
-
А...и ДСБ заминава в историята, а Костов се запътва към затвора.
18 Септември 2012 23:44
Дали, ако нямаше имуществен ценз...


О, Брайти. Значи имало и има. Чудех се що така не ме тегли към урните.
18 Септември 2012 23:46
Бойко Борисов поне показва гъвкавост и здрав разум

Странни разбирания за здрав разум имаш...
19 Септември 2012 00:02
BiBi-an, естествени разбирания. Брайти и Боко имат гъвкавост и здрав разум за бодигардстване на нужния им в момента обект.

Сега Бойко е маааааалко разкекерчен цивилизационно, по Хънтингтън. Ама нали ни е многорък, многоглав и многогъз най-вече...

Та и Брайти тъй.

19 Септември 2012 00:05
Дорис,
избирателното право има две неразделни части - активно и пасивно. С други думи казано - правото да избираш и правото да бъдеш избиран. От второто ще зависи и дали, като можеш да избираш ще има от какво да избираш. В случая можеш да избираш, но няма от какво да избираш, защото изборът ти е ограничен и то съвсем законово до тези, които имат не просто пари, а много милиони пари. Ако нямат много пари, просто не могат да участват в избори.
-
По всички определения днешната българска политическа система се определя еднозначно с думата олигархия - власт на богатите. И това не е просто алегорична квалификация, а характеристика на системата записана в избирателният закон.
19 Септември 2012 00:06
Дорис,
сега като го погледнеш в такъв аспект.... Така си е...


19 Септември 2012 00:12
А...и ДСБ заминава в историята, а Костов се запътва към затвора.


ДСБ може и да не влезе в парламента , но силно се съмнявам Костов да бъде осъден.
19 Септември 2012 00:18
Бойко действа в реална среда. Това, обаче, което за тези три години показа е важното за него. За разлика например от Костов, който искаше да прави пачки и трупа банкови сметки, той показа, че иска да остане в историята с нещо добро в полза на народа.
-
Той е първият и единственият от неизвестно колко време управлявал България, който има чувство за историзъм, а не единствено за прост битов егоизъм.
-
Безспорно има ограничението на средата, огъване пред външен натиск, липсата на идеология (система от идеи), която да му позволи да го прави последователно и еднозначно, но мисля, че никой непредубеден няма да отрече позитивното му желание да направи нещо добро и значимо.
19 Септември 2012 00:20
но силно се съмнявам Костов да бъде осъден.

Ще. Единственото му спасение е да пукяса до тогава. Но няма как да спаси имуществото си от конфискация. Той е символ на грабежа. И ще плати не само за пряко своите действия, но и на всичките си братовчеди от тогавашното СДС. Когато исторически се провалиш - плащаш.
19 Септември 2012 00:24
Ако нямат много пари, просто не могат да участват в избори.


Абе ти си бил почти готов Станойчо, Брайти. Де ти й Андрешко?
19 Септември 2012 00:27
Безспорно има ограничението на средата, огъване пред външен натиск, липсата на идеология (система от идеи), която да му позволи да го прави последователно и еднозначно, но мисля, че никой непредубеден няма да отрече позитивното му желание да направи нещо добро и значимо.


Брайти, при това ограничение на средата, при сколоннoста към огъване при всеки(вътрешен и външен) натиск и при отсъствието на каквито и да било убеждения, какви според теб биха могли да бъдат Рапонските критерии за "добро" и "значимо"?
Как такъв индивид ще бъде в състояние да различи "доброто" и "значимото" от примерно "дупка в земята"?

Good Intentions Paving Company Un-Ltd.



19 Септември 2012 00:33
Дорис,
що ? Да не би да не е вярно ? Да не би в избори да може да участва и този, който няма пари ? Да не би за да се регистрира за участие да не му трябват 10 000 лв. депозит, и още толкова за организиране на подписка от поне 7 000 човека с пълни лични данни ? Да не би и след това да не му трябват по 1600 лв. на минута в държавните медии за да може да каже, какво предлага ? И това само официално изискваните по закон пари. А транспорт, наеми на зали, билбордове, пиари, социолози и т.н. "по желание" ?
-
Българската политическа система съвсем официално не е демокрация, а олигархия. Питай който искаш, дори непредубеден чужденец, който знае съдържанието на понятията. Просто му опиши законовите изисквания за участия в избори и го питай - "Каква е политическата система на тази държава".
19 Септември 2012 00:43
wreckage,
когато нещо е добро се чувства, дори и да не го формулираш и изричаш. Борисов не допусна лошите неща наричани "реформи", които искаха от него тези олигарси, които считаха, че им е кукла на конци. Успя да не допусне АКТА, ГМО, Шистовият газ. Това не е малко. Само човек, който си няма представа не може да не оцени, че това в българските колониално-олигархични условия си е направо подвиг. Не устиска на външният натиск предизвикан от вътрешните лобисти за АЕЦ "Белене", но мисля, че е поправимо и Белене я ще има.
-
Относно всичко останало - прави това, което са правили и биха правили и другите от същото неоконсервативно (неолиберално) политическо пространство в лицето на БСП, СДС, ДСБ, ДПС и подобни официози. Дори го прави по-добре, защото, като види, че е сгрешил се поправя.
19 Септември 2012 00:49
Бойко действа в реална среда. Това, обаче, което за тези три години показа е важното за него. За разлика например от Костов, който искаше да прави пачки и трупа банкови сметки, той показа, че иска да остане в историята с нещо добро в полза на народа.


Б@х мааму! Знам че в района на Любимец варят двойнно препечена, ама малце е ранко да се наливаш с нея, още е първак!!!
19 Септември 2012 00:53
Дори го прави по-добре, защото, като види, че е сгрешил се поправя.


Брайти, между тактиката "ако мине" и "проба-грешка" има един морал разлика. Ефектът обаче най-често е един и същ. Няма как да сме сигурни кое от двете кара Рапона да прави това, дето ни го прави.

За мен субект, който говори за пържолки и трупове в присъствието на близките на едно убито момиче е извън морала, доброто и значимото. За тебе може да не е така. Нека се съгласим, че имаме различни мнения.
19 Септември 2012 01:01
Няма как да сме сигурни кое от двете кара

Има. И това е резултатът. Казано е - всичко е добре, когато завършва добре. Като изключим АЕЦ "Белене", която можем да приемем и за незавършен случай и бъдем оптимисти, то във всички оставали "правдата е побеждавала".
-
Още в библията е казано - по делата им ще ги познаете. А делата на Бойко Борисов са по-малко лоши от делата на всичките му конкуренти в олигархичната политическа система.
19 Септември 2012 01:06
За да има успех, ББ има нужда не толкова от коалиции, а от свежа кръв. Да покани нови лица, демек. Да, но откъде да ги вземе при тоз калпав и до голяма степен дискредитиран мат'рял? Доскоро се чудех, ама сега не чак толкова. Може да ги намери сред някой малки, почти неизвестни партии, сред които има и читави хора. В това отношение постингът на Brightman от 19 Септември 2012 00:18 нещо ми подсказва. Та затова право куме в очите:
Brightman, Либертас явно няма намерение да участва в избори, камо ли да живее с надеждата един ден да влезе в Парламента. За това с ръка на сърцето - ако ти предложат, ще приемеш ли? Не се считай задължен да ми отговаряш.
19 Септември 2012 01:11
За това с ръка на сърцето - ако ти предложат, ще приемеш ли?


19 Септември 2012 01:15
Либертас явно няма намерение да участва в избори

Либертас, въпреки и единствената цялостно изградена на програмно ниво партия Натисни тук, ако някой, от някъде, неизвестен за сега много богат съидейник не я замери с няколко милиона членски внос, (при нас всеки сам си определя размера на членският внос и той може да варира от нула до безкрайност), и да иска, няма как да участва в изборите догодина.
19 Септември 2012 01:24
Брайти, не това беше въпроса ми, затова не бягай по тъча. Казах ти, че може и да не ми отговориш. Лично аз ще се радвам, ако се съгласиш
19 Септември 2012 01:30
Anastass Stasev,
и за да не кажеш, че бягам от отговора, то Либертас не е направена, щото някой много му се е искало да си има партия и да е лидер на нещо си. Почти всички в нея сме си начесали крастите и това не ни блазни. Освен това сме и умни хора за да съзнаваме безсмислието на самоцелностите. Либертас бе създадена през 2009 г. за да провежда точно определена политика, която ние считаме, че не само е необходима за решаване на реалните проблеми на обществото, но ще доведе до положителен резултат за всички български граждани. Ние смятаме да я провеждаме заедно и с активното съучастие на всички български граждани, без да ги делим. За нас е важно да се провежда политиката, която считаме за необходима и водеща до положителни резултати. И няма никакво значение кой точно я провежда. Водим се от политиките, а не от имената.
19 Септември 2012 03:28
Brightman 18 Септември 2012 23:03
А и да добавя - Бойко Борисов само е точният човек за средата, която не той създаде, а която създадоха преди него тези, които сега реват срещу него.

Точно попадение на Брайти.
БоБо е най-великият в средата .
Мачкай БоБееее!!!!!
19 Септември 2012 07:38
Брей не мога да повярвам обикновено Брайтмена лъже казва полуистини и понякога откровено манипулира , днес се е поотпуснал и само верни неща приказва!Адмирирам!Няколко много точни попадения има в мненията му!
19 Септември 2012 08:08
Брайти, между тактиката "ако мине" и "проба-грешка" има един морал разлика.


!
19 Септември 2012 08:33
Борисов не е направил никакво чудо на местните избори. Те просто бяха местни и почти целия куп кандидати за общински съветници, които играеха за себе си играха и за кметовете на ГЕРБ. При това го правиха доброволно, защото полицията ги охраняваше като си купуваха гласовете. По същата причина бизнесмените дадоха пари, за да си осигурят лоби и поръчки за фирмите. Сега същата схема се пробва с коалиция "Ярешки и други мартинали, но парламентарните избори няма да имат нищо общо с местните. Никой не може да спре пропадането на празноглавите, нито може да ги научи на коалиционна политика, така че ще наблюдаваме агонията на ГЕРБ.
19 Септември 2012 08:37
Ще наблюдавате , наблюдавате , а като се събудите - потни и у ръце по 5лв.
И ГЕРБ с втори мандат.
Ше ви се дОще да се не бехте събуждале.
19 Септември 2012 08:47
Brightman, Либертас явно няма намерение да участва в избори, камо ли да живее с надеждата един ден да влезе в Парламента. За това с ръка на сърцето - ако ти предложат, ще приемеш ли? Не се считай задължен да ми отговаряш.

Ще приеме, ще приеме. Той веднъж е приемал да се продаде на голяма партия, защо сега да отказва?
Още повече идеите на Брайти са твърде променливо понятие: от либерална икономика към комунизъм. Свидетели сме на неговите политически метамофози, които той без всякакъв свян демонстрира във Форума. А и това е човек, вече бил депутат, показал способностите си в Парламента и незапомнен с нищо от избирателите.
19 Септември 2012 09:06
А...и ДСБ заминава в историята, а Костов се запътва към затвора.

Ще ходи на свиждане с Боко ли?
19 Септември 2012 09:10
Това с "новите лица" в БСП(к) е чиста проба черно-червен хумор.
Нещата се оттичат накъм 2017.
19 Септември 2012 09:11
Брайтито винаги си е било бабуинистче. Готово да подложи кунка, ако рекат да го корумпират. Ама няма кой. Щото Либертас е също толкова безсмислено начинание, колкото партията на Кире Либерало. Сменяй плочата, Брайти, оттук келепирец няма да падне.
19 Септември 2012 09:15
Борисов трудно ще повтори изборното чудо
Хи..хи...Начи работата утива* на изуй гащи, щом и сия газета веке признава, че Бокувата победа по- лани е чудо
Сиреч - Боку е чудотворец, което пък от друга страна ще рече, че обещаваните от Него за догодина чудеса мое и да се случат
* Тия мои текстописни грешки са в помощ на любителите на новия правопис (правилния)
19 Септември 2012 09:25
Кунева е патерицата на Борисов,само като се види кои хора стоят зад нея като Иво Прокопиев,който с вестниците си Дневник и Капитал,направи кампанията на ГЕРБ и здраво лобираше за тях,даже един от неговите хора Боев го гласяха до последно за министър на икономиката,но в последствие сложиха Трайчо Трайков,който също е негов човек.
19 Септември 2012 09:32
Изборното "чудо" може да се повтори и потрети - все пак ГЕРБ провежда изборите, ГЕРБ брои гласовета и ГЕРБ решава кои бюлетини са валидни и кои бюлетини не са валидни. Това вече го видяхме на местните и президентските избори. Другият фактор за "чудото" на ГЕРБ е икономически - една голяма част от бизнеса в България премина в ръцете на хора от ГЕРБ и е много трудно за останалите бизнесмени да финансират други партии, чрез които да си върнат бизнеса.
В този смисъл очаквам пълна победа на ГЕРБ - примерно с 60-70-80% или по-точно, с колкото ГЕРБ реши, че трябва да победи.
19 Септември 2012 09:47
Да де. Но откакто в Капитал се появиха критични статии за правителството, Трайков изхвръкна.
19 Септември 2012 10:42
Ако Станишев стане и президент на ПЕС, това ще освободи място за нови лица в БСП, които ще се борят за изпълнителната власт
Демек, очертава се хипопетичната, но и не съвсем нереална възможност, Гоце да е един от следващите кандидати за министър-председател на България Във всеки случай Борисов няма да е следващият министър-председател, тъй като новото парвителство най-вероятно ще е коалиционно, а Борисов не обича да дели мегдан.
19 Септември 2012 11:19
Станишев вече заяви, че след като стане шеф на ПЕС, ще продължава да е лидер и на БСП. Празно няма. Иначе твърденията, че Кунева е патерица на ГЕРБ са толкова основателни, колкото и че БСП е патерица на ГЕРБ.
19 Септември 2012 12:19
Чудото го направи т.н. цар.
Сегашното(2009) се подготвяше много от преди това, а на последните избори специално, "победата" изглежда(по материали от медиите) беше постигната със заплахи, манипулиране, купуване и други наказуеми дейности.
мачът не е предрешен
-напротив-предрешен е, ще спечели тоз, който е удобен ...на познайте кого?!
опитват да реагират доста бързо и адекватно на обществения натиск и разкрития
- да бе-да, ако беше така споменатите вицета трябваше отдавна да не са във властта.........а и не само те.
19 Септември 2012 12:23
Готин
По същата причина бизнесмените дадоха пари
-Така е, но напоследък се забелязва как някои бизнесмени, дали пари...нещо започна да ги натиска(меко казано) държавата. Защо ли си мисля, че вече няма да дадат?
19 Септември 2012 13:03

"делата на Бойко Борисов са по-малко лоши от делата на всичките му конкуренти в олигархичната политическа система."

браво Брайти право в целта....
19 Септември 2012 13:27
Brightman Ще. Единственото му спасение е да пукяса до тогава. Но няма как да спаси имуществото си от конфискация. Той е символ на грабежа. И ще плати не само за пряко своите действия, но и на всичките си братовчеди от тогавашното СДС. Когато исторически се провалиш - плащаш.
Червен кхмер - терор сънува.Костов е символ на здравия разум и никакви соцком заклинания няма да повлияят на десните избиратели.Просто не можете да проумеете,кхмери,че след цялата хвърлена от вас помия той има лоялни привърженици.Вие си пукясвайте от яд,никой няма да пророни сълза за Леберкеза (или Либертаса ли беше).
19 Септември 2012 14:38
И защо си мислите, че между ГЕРБ и БСП има разлика? М?
От къде дойде върхушката на ГЕРБ?
Колко мошенници от "тройната" са осъдени?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД