:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,793
Активни 405
Страници 3,716
За един ден 1,302,066

Шумахер се отказва окончателно от Формула 1

СНИМКА: GPUPDATE.NET
Шумахер обявява решението си
Най-титулуваният пилот във Формула 1 - Михаел Шумахер, обяви, че слага край на кариерата си, като този път това ще бъде завинаги. Седемкратният световен шампион вече веднъж се бе отказал от автомобилния спорт - през 2006 г., но през 2010-а се върна на пистата в тима "Мерцедес".

През миналата седмица от немския екип обявиха, че догодина Шумахер ще бъде заменен от настоящия пилот на "Макларън" Люис Хамилтън. Появиха се спекулации, че "Заубер" иска да вземе 43-годишния Шуми, но те така и не се потвърдиха официално.

"Реших да се откажа в края на сезона - каза на пресконференция в Япония вчера Шумахер. - Все още смятам, че мога да се състезавам на високо ниво, но понякога идва момент, когато е време да спреш, и мисля, че за мен той дойде може би завинаги. Разсъждавах дали имам необходимата мотивация, за да продължа, и в крайна сметка прецених, че не е хубаво да правя нещо, на което не съм на 100% отдаден. След като взех решение, се чувствам много по-добре."

Михаел има 21 сезона във Формула 1, като е участвал в над 300 състезания, в които спечели рекордните 91 победи. Качвал се е 155 пъти на почетната стълбичка (също рекорд), 68 пъти стартира от първа позиция, направил е 77 най-бързи обиколки и е завоювал 1560 точки от състезания. Първите две титли на Шумахер са с кола на "Бенетон" (1994-95) и 5 с "Ферари" (2000-04).
691
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД