:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,741
Активни 395
Страници 3,664
За един ден 1,302,066

Случаят "Казийски" роди нов раздор във волейбола

Протокол от заседание на УС с неясен произход разпали вътрешни междуособици във федерацията
СНИМКА: TRENTINOVOLLEY.IT
Матей Казийски (вдясно) носи екипа на "Тренто" от 2007 г., но трансферът му в италианския клуб все още е причина за раздори в българския волейбол
Ден след като опозицията във волейбола обяви, че смята каузата си за борба с настоящата власт за предварително загубена, се появиха неочаквани индикации за разногласия вътре в ръководството на федерацията (БФВ). Неразборията бе породена от публикуван в сайта "Спортал" протокол от заседание на УС с дата 10 февруари 2012 г. Като обсъждана тема в него е записана жалба на ВК "Славия" срещу решението на Апелативната комисия към БФВ от 11 септември 2007 г. по случая с трансферните права на Матей Казийски, отнети тогава от "белия" клуб.

С въпросния протокол УС връща на "Славия" състезателните права на Казийски, считано от 27 юли 2007 г. Върху последната от 4-те страници са подписите на 18 от 20-те членове на УС по онова време, с изключение на Ивайло Константинов и Сашо Везенков, които според документа не са присъствали на заседанието. Но въпреки че никой не оспори автентичността на парафите, въпросът е провело ли се е наистина такова заседание. И според реакциите на някои от подписалите се отговорът е "не".

Пръв реагира Любомир Ганев, който категорично отрече да е имало подобно обсъждане. Но пък разкри, че в БФВ е честа практика членовете на УС да подписват празни листове. "Не си спомням въобще някога да сме обсъждали прехвърлянето на състезателните права на Матей Казийски в "Славия". Това не е било дискутирано никога на заседание на УС, на което аз съм присъствал. От този документ, където са подписите на всички членове на УС, не се вижда коя е датата. Ние винаги се разписваме на такива листове преди началото на всяко заседание, но дата не видях. Може да са го взели от друго заседание", заяви Ганев пред "Спортал".

Людмил Найденов също заяви, че казусът "Казийски" никога не е обсъждан официално, но пък каза как е станало подписването: "За подобни отношения си има договори между клубовете и играчите. Не трябва федерацията да се меси. Колкото до този документ - подписах един такъв набързо на заседание на УС в Правец. Иван Сеферинов ме помоли да подпиша набързо. Въобще не знаех за какво става въпрос, но сложих подписа си. Помислих си, че е нещо рутинно".

Сеферинов е неформалният шеф на ВК "Славия", който почти 10 г. бе в изгнание заради две изключвания от волейболното движение. През юни той бе реабилитиран за втори път и дори стана един от петимата нови членове на УС, приети от общото събрание в Правец. Пред "Сега" Сеферинов не отрече, че е събирал подписи, но даде неясни мотиви.

"Не е истина, че са подписвали протокол от заседание на УС. На Людмил Найденов му е казано, че се подписва за съдебното дело на "Славия" срещу решението на Апелативната комисия. Смятам, че някой го е фалшифицирал. И на мен ми е много любопитно. Никога не сме настоявали за връщането на правата на Матей Казийски на "Славия". Имам чувството, че това е провокация срещу федерацията. Людмил Найденов е на подчинение на Ивайло Константинов. Любо Ганев не знам защо ги говори тези неща. Нямам обяснение. В УС никога не е имало добра комуникация, а само неразбирателства и интриги. Да правят каквото искат, ние в "Славия" нямаме такъв протокол", заяви Сеферинов.

За капак БФВ публикува на официалния си сайт съобщение, опровергаващо едновременно казаното от всички стари и нови членове на УС и потвърждаващо наличието на такъв протокол.

"Решението на УС на БФВ от 10.02.2012 г. е взето на база на постъпила нова жалба от ВК "Славия" в БФВ срещу решенията на Апелативната комисия от 4 и 11.09.2007 г. и това на Комисията по трансферите от 31.07.2007 г. УС е намерил, че не е имало достатъчно аргументи за подкрепа на тези решения и ги е отменил. По същество казусът "Казийски" е твърде сложен и заради спецификата на неговото решаване, за което се намеси лично тогавашният президент на FIVB д-р Рубен Акоста. На база на тази намеса и не без решителната подкрепа на президента на БФВ инж. Данчо Лазаров през 2007 г. Казийски премина в "Тренто" като свободен играч. Затова към днешния момент БФВ разглежда състезателя като такъв."

"Сега" потърси за обяснение генералния секретар на БФВ Станислав Николов, който обаче цял ден не отговаряше на мобилния си телефон.
2
840
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Октомври 2012 09:05
Спорт и интелект рядко са съвместими неща, но да заемаш отговорна позиция и да се подписваш на празен лист се изисква да си особено тъп. данчо Л. добре си е подбрал екипа, шапка му свалям -голям "играч" е, лошото е, че не е насочил усилията си в полза на волейбола и обществото, а само за лична изгода.
От друга страна се чудя как Матей (или родителите му) са могли да подпишат такова нещо, наречено договор- 35% от брутното възнагражадение си е на практика 50 % от заработеното!
05 Октомври 2012 15:24
"Ние винаги се разписваме на такива листове преди началото на всяко заседание"
Тези са абсолютни кретени! Хайде ЛИКВИДАЦИЯ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД