:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,537
Активни 416
Страници 1,460
За един ден 1,302,066

Федерацията охули публично опозицията

От централата посочиха 5 общи събрания извън София, но пропуснаха последното
Отговор под формата на открита декларация разпространи българската федерация по волейбол (БФВ) по повод твърденията на опозиционерите, че предстоящото утре общо събрание в Златни пясъци е нелегитимно. В четвъртък противниците на председателя Данчо Лазаров обявиха, че са открили три нарушения при свикването на форума, основното от които е, че по устав събранието на може да се провежда в населено място, различно от седалището, т. е. няма как да е извън София.

"БФВ няма да влиза в юридически спорове и казуси, но държи да припомни, че дали едно Общо събрание е легитимно или не, решава независимият български съд, а не групата, представяща се за опозиция, която разпраща несъстоятелни мотиви и умозаключения до средствата за масова информация. Ще си позволим да споменем факта, че в последните 5 г. са проведени 5 общи събрания извън София (на 17.5.2008 г. във Варна, на 28.10.2008 г. във Варна, на 15.8.2009 г. във Варна, на 10.7.2010 г. в Габрово и на 14.10.2011 г. в Правец), т.е. извън седалището на федерацията, и петте са вписани безпроблемно в съда. Красноречиво доказателство, че тези общи събрания са били легитимни."

Случайно или не, от БФВ обаче пропуснаха да споменат последното общо събрание, проведено на 14.06.2012 г. в Правец. Според лидера на опозицията - бившия вицепрезидент на централата Ивайло Константинов, решенията от него все още не са вписани в съда, понеже има внесена жалба за нелегитимност.

"Нарушението на устава на БФВ представлява нарушение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. На база на така извършените нарушения решението на УС за свикване на общо събрание трябва да бъде отменено като незаконосъобразно и поставено в противоречие с устава на БФВ", обясниха юристите от екипа на Константинов.
732
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД