:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,426
Активни 389
Страници 1,349
За един ден 1,302,066

Димитров има шанс да спре Джокович за №1

Най-добрият ни тенисист ще премери сили със сърбина във II кръг в Шанхай
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
В неделя Новак Джокович вдигна купата от турнира в Пекин (Кит, $2.2 млн.), след като победи във финала Жо-Вилфрид Цонга (Фр) със 7:6 (4), 6:2. Следващият съперник на сръбския №2 в света ще е Григор Димитров.
Първата тенис ракета на България Григор Димитров (№56 в света) ще се изправи срещу световния №2 Новак Джокович (Сър). Това стана ясно, след като 21-годишният хасковлия преодоля I кръг в основната схема на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай (Кит, $3.5 млн.). Вчера нашият се наложи със 7:5, 6:3 срещу испанеца Пабло Андухар и си осигури 16-а среща в кариерата с играч от световния Топ 10.

Всъщност Джокович е един от тримата настоящи представители на челната десетка, срещу които Димитров още не е играл - другите са №1 Роджър Федерер (Швейц) и №8 Хуан Мартин дел Потро (Арж). От досегашните си 9 мача срещу най-елитните състезатели Гришо има само един успех - срещу Томаш Бердих (Чех) този сезон.

Сега българинът може да повлияе върху борбата за челната позиция в ранглистата. До края на сезона остават още само два големи турнира след този в Шанхай, а реални шансове за лидерство в края на годината имат само Федерер и Джокович. Швейцарецът ще си гарантира оставане начело и следващата седмица, ако достигне до 1/4-финалите в Китай, но ако не успее, а сърбинът спечели титлата, то Ноле ще се върне на върха още в понеделник.

"Голямата ми цел е да съм №1 в края на годината - коментира Джокович. - Спечелването на "Мастърс" в Шанхай определено ще ми помогне, но надпреварата все още е доста отворена. Остават още няколко големи турнира. Ще се опитам да стигна възможно най-далеч в турнира, но както винаги гледам само към следващия си мач, а не няколко стъпки след него."

"Разбира се, че и аз се надявам да завърша сезона като №1 в света - отвърна Федерер, който вече има общо 299 седмици като водач в ранглистата, което е рекорд в историята на тениса. - Но най-важното е да играя добре в Шанхай, а след това ще видим." Първият съперник на 17-кратния шампион от Големия шлем ще бъде определен в мача между квалификанта Лю Йен-Хсун (Тайв) и участващия с "уайлд кард" Дзъ Джан (Кит).
1166
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД