:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Глутниците от "Люлин" първи ще влязат в новия приют

До две-три седмици ще бъде готов дългоочакваният приют за бездомни кучета на София. Още при започването на строежа на кучкарника в Горни Богров от Столичната община обещаха, че там ще се прибират големи и опасни глутници. Акцията по прибиране на глутниците ще започне от кв. "Люлин", където те са най-много, както и гробищните паркове. За изминалия месец най-много сигнали са подадени именно оттам, както и от "Подуяне" и "Витоша", а най-малко от централните - "Средец" и "Оборище".

Директорът на предприятието "Екоравновесие" Манол Нейков сигнализира, че продължава доставянето на глутници кучета в София. "В четвъртък ни се обадиха граждани и майки с деца от парк "Заимов" за 6 броя доставени кучета директно, неориентирани. Изпратихме веднага екип и заловихме 5 кучета. 4 от тях - некастрирани", отбеляза той.

Общият брой на сигналите за септември е 742. Данните от отчета показват, че са са заловени 431 четириноги, от които 342 са кастрирани и върнати обратно на местата, на които са били заловени. Осиновените кучета за септември са 45, три са били приспани по здравословни причини, а 26 са оставени в приютите, защото са опасни.

ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ

Неправителствената организация Animal Rescue Sofia, която стопанисва приюта в Горни Богров стартира първия онлайн справочник DogVille.bg съвместно с VIVACOM fund. В уеб портала ще има информация за денонощни ветеринарни клиники, за нормативни изисквания за регистрация на животните, както и адреси на училища и хотели за кучета. За улеснение на хората DogVille.bg е с интегрирана Google maps система, която визуализира всички места, посочени в сайта. В бъдеще ще бъдат включени и адреси на хотели и заведения, в които се допускат домашни любимци, кучешки училища, площадки за дресура и фризьорски салони.
3
1146
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Октомври 2012 21:16
Ако изпразнят общината от некадърниците, пък и не само там, ще има много място за настаняване на така сакралните за БГ-управниците, свещени помияри!

Индия с нейните свещени крави - пасти да яде!
24 Октомври 2012 16:59
Какъв е смисъла, хем дръжавата да си отглежда уличните псета, хем улиците да са пълни с такива? Сбъркана табота е това, но пък все си намират оправдание за несправлянето с проблема. Всички улични псета трябва да се прибират и ако до седмица ме им се намери стопанин се приспиват, а който много обича уличните кучета, да си ги гледа у дома.
24 Октомври 2012 22:00
Да влизат в приюта - за една седмица. И да не излизат от там, освен за купуване за приютяване по определени правила - обезпаратизяване, стерилизация,здравен паспорт и картон, поставяне на чип,данък и вкарване в сайт на общината.Останалите - за износ някъде по света,екарисаж или на 2 метра под земятя. Никакво връщане обратно на улицата...Куче защитниците да плащат за кучешките болести и изтъпления...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД