:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СДС и Костов се обвиняват взаимно в съглашателство с властта

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов и колегата му в ДСБ Иван Костов влязоха в задочен спор за това коя от двете партии е в по-близки отношения с ГЕРБ. "В този мандат ДСБ има зам.-министри, членове на бордове, посланици. Не аз съм носил цветя на премиера", заяви вчера Кабаиванов. Така той отговори на думите на Костов отпреди два дни, че отказва да води преговори за обединение със сегашното ръководство на СДС, защото сътрудничи с ГЕРБ и защото е дошло на власт след намесата на управляващите в живота на десните партии. Кабаиванов заяви, че това са лъжи, и призова Костов да си гледа партията и да спре да работи срещу СДС.

Повод за споровете между Костов и Кабаиванов стана инициативата на бившите лидери на СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров за обединение на двете партии. Наскоро Нейнски и Димитров създадоха съюз "Единство" като фракция в синята партия. В отворено писмо те призоваха лидерите на СДС и ДСБ да започнат преговори за обединение. В противен случай щели да останат извън парламента, което ще остави ГЕРБ без дясна алтернатива и ще разчисти пътя на формацията на Меглена Кунева.

"Фракция "Единство" иска да си гарантира депутатските места, в такива преговори няма да влизам". Така Кабаиванов коментира действията на колегите си.
3
1314
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Октомври 2012 21:58
СДС и Костов се обвиняват взаимно в съглашателство с властта
Мирис на политическа мърша се разнася...След изборите догодина ще останат само спомени....Умряла работа
24 Октомври 2012 10:01
Защо се приема за позор опозиционни партии да работят съвместно с управляващите? Какво срамно има в това? Опозиционните партии не работят ли за българската държава? Не са ли потенциалните бъдещи управляващи, които щат или не щат ще приемат управлението на страната такова каквото е благодарение и на тях? Нали парламетарно представените политически сили в парламента приемат законите, с които се управлява страната от изпълнителната власт? В какво всъщност се обвиняват- в патриотъзъм, или в българщина? Кое ги обижда?
24 Октомври 2012 10:59
Мирис на политическа мърша се разнася...След изборите догодина ще останат само спомени....Умряла работа
Измий си устата и няма да ти мирише.И кого го интересува,че ти е умряла патката.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД