:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,069
Активни 353
Страници 10,687
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Експлозията на цистерната в Рияд взе 22 жертви и нанесе сериозни материални щети.
Поне 22 души загинаха в Рияд

и над 135 бяха ранени при взрив на камион цистерна с газ, съобщи сателитната телевизия "Ал Арабия". "Заради пътен инцидент камион цистерна, пълен с газ, се подпали, след като се блъсна в мост на път в източната част на столицата", съобщи източник на саудитските сили за сигурност. "Нормално е взривът на камиона цистерна, превозващ гориво, да подпали всичко, което го заобикаля", допълни източникът. Фотограф на АФП видял на мястото на инцидента екипи на "Гражданска защита" да евакуират десетки живеещи наоколо. Според него десетки коли се подпалили, а намираща се близо до мястото на взрива промишлена сграда е била срината от ударната вълна. Според "Гражданска защита" от цистерната е изтекло гориво и това е разширило периметъра на експлозията. Въпреки че злополуката е станала близо до сградата на Националната гвардия, "Ал Арабия" съобщава, че "както изглежда, става въпрос за пътно произшествие, а не за терористичен акт".



В Щутгарт намаляват местата за бедни българи

и румънци, които няма къде да нощуват, пише германският в. "Щутгартер цайтунг". "През последната зима приютът щеше да се пръсне по шевовете, тъй като дойдоха много от бедните имигранти", коментира Валтер Татермуш, ръководител по социалните въпроси в градската управа. Тази зима Щутгарт ще се подготви да предостави подслон на още по-голям брой бедни имигранти от Източна Европа. "Преди всичко стои въпросът как да се отнесат към този проблем местните политици и какъв трябва да е размерът на помощта, която градът да отдели за бедните румънци и българи, които официално идват, за да си търсят работа, но нямат никакви реални шансове", коментира изданието.



565
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД