:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицията в Лондон получила от спонсори 23 млн. лири за 5 г.

Снмика: ЕПА/БГНЕС
Полицаи патрулират из улиците в британската столица Лондон. В. "Гардиън" разкри, че щедри спонсори са финансирали органите на реда с 23 млн. лири за период от пет години.
Полицията в Лондон е получила почти 23 млн. британски лири за последните пет години от корпоративни спонсори, разкри в. "Гардиън", като се позовава на документи, поискани по правилата за достъп до обществена информация. Парите не били дадени кеш, а под формата на различни подаръци - от рекламни материали на известни футболни клубове до автомобили, снабдени със специални защити. Получените от "Гардиън" документи показват, че бизнесмени са дарявали велосипеди, с които полицаите да могат да патрулират из поверените им райони. Представители на петролни компании плащали на органите на реда, за да охраняват техни обекти.

В периода между април 2007 г. и март 2012 г. към лондонската полиция са били направени общо 833 плащания, равняващи се на 22.7 млн. британски паунда. "Дарения и спонсорства над 50 000 паунда трябва да бъдат докладвани за одобрение на заместник-кмета, отговарящ за полицията", разясняват от пресслужбата на полицията в британската столица.

Депутатката в лондонския общински съвет Джени Джоунс определи това като "взимане на полицаи под наем". "Смятам, че голяма част от обществото няма да одобри подобна практика", заявява тя. На противоположното мнение е бившият шеф на полицията в Гростършър Тим Браян. "Не смятам, че има проблем. Законът позволява това", категоричен е той.

Председателят на Комисията по вътрешни работи в Камарата на представителите Кийт Вас казва пред Би Би Си, че лондонската полиция трябва "много внимателно да преценява", когато приема подаръци. Той уточнява, че комисията проверява получаването на дарения.



617
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД