:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 142
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Екокатастрофа заплашва Ню Йорк

Майкъл Блумбърг
Над един милион литра дизелово гориво се разляха край брега недалеч от Ню Йорк, след като регионът бе пометен от урагана "Санди", съобщи телевизия Си Ен Ен. Изливането на близо 1.136 милиона литра гориво бе предизвикано от теч в един от резервоарите на рафинерия в щата Ню Джърси, близо до Ню Йорк. Предприятието е собственост на компания "Мотива" (Motiva), контролирана от петролния гигант Шел (Shell). Действията за почистване на района са организирани от американската брегова охрана. Стотина души разполагат плаващи заграждения около мястото на инцидента, уточни Си Ен Ен. Службите на бреговата охрана и на петролната компания не бяха на разположение, за да коментират информацията, добавя АФП.

Броят на жертвите на урагана "Санди" достигна 74, но обстановката в пострадалите от урагана райони започна постепенно да се нормализира. В Ню Йорк театрите и музеите заработиха отново, а електроснабдяването е частично възстановено. Метрото отново се движи, освен в Долен Манхатън, след като три дни тунелите останаха наводнени и ще е безплатно до утре, потвърди кметът Майкъл Блумбърг.

1128
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД