:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка: БГНЕС
КАТ проведе масова проверка на автомобили по т.нар. холандски метод в Казанлък. За близо два часа бяха проверени над 120 автомобила. Най-честите нарушения, констатирани от пътната полиция, са неизползване на задължителните къси светлини. Според широкообхватния холандски метод не се спират избирателно колите, а екипи от няколко полицаи проверят за няколко часа всички преминаващи МПС. Още в "Икономика"
12
2763
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
19 Ноември 2012 19:44
Това не беше ли по метода на Злобин?
19 Ноември 2012 19:46
Дано не са спрели Старото, че той си дрънка от заранта водката
19 Ноември 2012 22:40
Злостното нарушение неизползване на задължителните къси светлини по своята висока степен на обществена опасност може да съперничи само с друго изключително уродливо явление - не слагането на предпазните колани.
19 Ноември 2012 23:02
Тия вярно нямат друга работа! Ама така ви се пада като ги снимате че спят на работа - е ги сега будни и активни.
20 Ноември 2012 09:29
Не съм чул в Зап. Европа да се спират масово автомобили - не някои, а всички в даден участък, както е в случая! За да се избегне това грозно явление, на пътя трябва да има повече камери, вкл. мобилни, а не повече катаджии. Камерите безпристрастно могат да заснемат всичко - скорост, светлини, колани, говорене по моб. тел. и т.н. Хората са склонни към корупция. Милиционерщината в държавата се засилва.
20 Ноември 2012 09:34
Любопитно ми е, дали между нарушителите случайно са попаднали служители на МВР, на разни агенции и други с два чифта м... !?
20 Ноември 2012 10:49
Не съм чул в Зап. Европа да се спират масово автомобили

Ами няма и да чуеш, защото няма такова нещо.
Какво има? Има целенасочени проверки - петък вечер и през нощта до сутринта, когато младежта отива и особено се връща от дискотеки, но проверките са само за младежи на волана. И то в градовете, а не на автобана. Колко пъти съм минавал покрай такива проверки и нито веднъж не са ме спирали да ме проверяват!
Има проверки около границите, пак на някой паркинг, където се проверяват документите на колите заради презграничната престъпност и особено кражбите на автомобили от запад към изток или вноса на наркотици от Холандия. И пак изборно, не на всички автомобили. Слагат едно ограничение на скоростта 100, 80, 60, (40) и гледат кого да спрат.
Има проверки само на автобуси или само на камиони, но такъв, чак пък, холандски метод - дето се проверявали всички автомобили - няма. Пак някоя измислица на някой полицай който е ходил два дена в командировка в Холандия. Като метода на Злобин.
Но пък не го намирам за лош, както и да са го нарекли. Говедото само от тояга разбира. И от бъркане в джоба. Пкъ който не е говедо - полицаите му пожелават безавариен път.

20 Ноември 2012 11:43
Демек, холандският метод, но... побългарен!
20 Ноември 2012 12:11
То на някакъв съветски метод мяза повече. Как се спира цял автобан! В западна Европа, където на много неща производството е базирано на доставки just in time! Нали веднага ще започне съдене на държавата! То не започва, защото е немислимо да се спре магистрала. Никой не си и помисля! Явно някой не е виждал автобан и си представя всичко, както Иванчо си представя големия свят. Дали са му една вечеря холандците, те пък са взели някоя кокошка за преводачка - от тия преводачки, дето разбират кръвни единици вместо кръмни (чух го на филм!) - и ето ти готов холандският метод.
На подбалканското шосе Е871 може и да може. Ама там и ползата толкоз. За два часа минали 120 автомобила. По един на минута.
20 Ноември 2012 12:14
Майтап са и тия тримата фигуранти на пътя. Като ги подбере някой пиян - поне двама от тях ще отидат в моргата. То се спира, ама за целта си има и техника.
20 Ноември 2012 12:44
На подбалканското шосе Е871 може и да може. Ама там и ползата толкоз. За два часа минали 120 автомобила. По един на минута.
На подбалканското шосе трафикът е доста по-натоварен, онзи ден минавах по него. Което означава, че пак се спира избирателно, а не всички коли, както е посочено.
20 Ноември 2012 13:20
Ма как избирателно, нали холандски, бре!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД