:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов отчете пълна свобода на словото у нас

Премиерът се самоинтервюира и установи, че медиен монопол и цензура в България няма
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Премиерът Бойко Борисов се опита вчера да убеди журналистите, че медиите у нас са напълно свободни, защото могат да го питат за всичко. Журналистическите въпроси бяха без значение, понеже премиерските отговори се изчерпваха единствено с оправдания за тройната коалиция.
Лекция що е то свобода на словото и има ли тя почва у нас бяха принудени да изслушат от премиера Бойко Борисов около 30-ина репортери, които успяха да го вбесят с въпросите си не го ли притесняват критиките и от страна на Брюксел за ограничаване свободата на словото у нас. "Вие виждате ли сега колко камери има тук? Хайде да ги броим. Чакайте, момент, нека да броим сега. Попитайте кой от тези ваши колеги с камери и микрофони е член на медиен монопол. Има ли такива сред вас да му отговорите на вашия колега, който задава този въпрос", изля въпросите си Борисов.

После той дори не изчака репортерка да довърши питането си за сриването на България от 35-о на 80-о място в класацията на "Репортери без граници" по отношение на медийната свобода. "Питам те, госпожо, ясно и точно кой от вас е цензуриран, кой от вас не може да ме пита по каквато тема ви дойде наум?!", контраатакува Борисов. Още един опит да бъде върнат разговорът в темата, като бе припомнено на премиера, че и еврокомисарят Нели Крус изказа притеснение за свободата на медиите у нас, удари на камък. "Оставете я Нели Крус. Питам те теб, вас, извинявай. Кой ви е задал въпрос или кой не ви е дал да зададете въпрос. Това е цензура, ако някой ви е казал - няма да ме питаш или на тази тема няма да говоря", отсече Борисов.

После показа наяве какво значи свобода на словото - на всякакви въпроси отговаряше единствено с примери от управлението на тройната коалиция. Обвиненията, че ГЕРБ е изхарчил пълния фискален резерв, оставен от Сергей Станишев, Борисов оправда с тройната коалиция, която не знаела как се работи с еврофондове, т.е. плаща се от резерва и после Брюксел възстановява парите. "Знаете, че заради батко и братко спряха всички фондове. Това не го казват. Президентът Барозу лично каза, че столичното метро е най-хубавият и най-евтиният проект на ЕК. Магистрала "Люлин" всички вас ви заведох и ви показвах горите, планините и това, че няма магистрала. Абсолютно провален проект. Това са загубени проекти и Дунав мост 2, и магистрала "Люлин". Какво ми казвате, че спряхме заменките на горите", продължи да реди Борисов. Репортерка плахо се опита да превърне монолога в диалог с въпроса, че най-голямата заменка е на депутата от ГЕРБ Емил Димитров. "Глупости", отсече премиерът и продължи по неговите си теми.

Ново изригване предизвика въпрос за задълбочаващото се социално неравенство. "Социално неравенство се прави от това да дадеш 1 млрд. за "Цанков камък", вместо да ги дадеш за пенсионерите. Да похарчиш милиард и половина за "Белене", вместо да ги дадеш на пенсионерите. Да похарчиш 100 млн. за безсмислено "водно огледало" в Кърджали, вместо да ги дадеш на майките. И ако трябва да им напомня, че още не са си платили влаковете от 2005 г., че ние платихме над 300 млн. за "Кугъри", че платихме "Еърбъси", подхвана познатия рефрен Борисов.

------НЕ Е ПРОВАЛ

И оценката на "Ройтерс" за провал в социалната политика премиерът коментира с въпрос: "За кое правителство "Ройтерс" е казало, че се е справило с кризата?" После отсече: "Оценката я дават рейтинговите агенции. Те всичките повишават кредитния рейтинг на България. МВФ, спестяванията на гражданите в банките. Ние имаме над 32 млрд. лв. Огромните проекти, които бяха пуснати. Ето и снощи, ако не ви бях направил спортната зала, кога щяхте да ходите на такива концерти?!", каза Борисов по повод концерта на Дженифър Лопес в "Арена Армеец".

Според бизнеса и синдикатите депозитите на физическите лица в банките растат, тъй като дребни търговци разпродават бизнеса си и закриват работни места.

За стопената според "Галъп" разлика между ГЕРБ и БСП до 3% Борисов отвърна: "По техни прогнози и Татяна Дончева ме водеше на кметските избори. Това е демокрация. Каквото съм направил аз за 3 години, да излезе Станишев и да каже той какво е направил", завърши монолога си Бойко Борисов.
29
5383
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
19 Ноември 2012 20:19
Тъпотия в действие! Оплел се е в собствените си лъжи и мантри (най-вече за тройната). Говори, че няма цензура, а не дава на репортерите да му зададат въпрос.
И мисли, че с непрекъснатото повтаряне на"магистрали, спортни зали, и пр." ще убеди хората, които броят стотинките си и ще ги накара да гласуват пак за него, простия тъпунгер!?
19 Ноември 2012 20:21
Журналистите сами са си виновни за статуса на обслужващ персонал...
---------------------------------
Блогът на Генек
19 Ноември 2012 20:59
МВФ, спестяванията на гражданите в банките. Ние имаме над 32 млрд. лв.


И аз доста се чудех кой има 32 млрд. лв. в банките...
19 Ноември 2012 21:01
По-често да си спомня Зоран Джинджич.
-------------------------------------------------
Гербавия само гробът го изправя.

(снимка: натиснете тук)
19 Ноември 2012 22:17
Свобода на словото у нас ИМА. Всеки може да възхвалява колкото си иска цветето Б.Б. и букета ГЕРБери...
,
19 Ноември 2012 22:40
ПП Атака е под тотално медийно затъмнение вече 7 години.
Иначе Тиквата говори за свободата на собственото си слово. Друго няма.
Всички медии получават информация /може и в 2 часа през нощта/ къде ще бъде Тиквата на другия ден и гледай какво става... ще си изпочупят краката и микрофоните
Няма не искам, няма недей... който "отсъства" - в черния списък на Гергов и ПР-овете на Тиквата. После държавни пари за "отсъстващите" - през крив макарон. За реклами - друг път.
Толкова жалки и смешни са днешните медии, толкова ниЗко са паднали, че няма къде повече. Направо ми издигнаха в очите магистралките, каките на повикване и тяхната "благородна" професия спрямо днешната българска журналистика. Е, има и изключения от правилото, но те не влияят на общата картина и медийно падение.
19 Ноември 2012 22:43
"Свобода на словото" може да има за медиите, издържани с пари от правителствена, държавна реклама. Идващи по линия на ЕС. С които разни медии възхваляват Боцко. За това става въпрос. Което е и въпроса на Нели Крус. На който Бойко няма желание да отговори. И казва: "Оставете я ,тази Нели"!
19 Ноември 2012 23:14
Премиерът се самоинтервюира


Какво ми казвате, че спряхме заменките на горите", продължи да реди Борисов. Репортерка плахо се опита да превърне монолога в диалог с въпроса, че най-голямата заменка е на депутата от ГЕРБ Емил Димитров. "Глупости", отсече премиерът и продължи по неговите си теми.

19 Ноември 2012 23:36
"Глупости", отсече премиерът и продължи по неговите си теми.

Ха-ха.Уникален отговор.Пред жена ми този номер не минава .Как ли пък пред журналистите става???
20 Ноември 2012 03:21
Репортерите трябва да се научат как се говори с простак-горещо им го препоръчвам.Самия рапон се похвали че е такъв.
20 Ноември 2012 03:56
RE:
/:/ "Борисов: Какъв медиен монопол при толкова тв камери?!"
.............................................................................
Това, че медиите са много, НЕ означава, че няма медиен монопол!
Има монопол на ПОЗИЦИЯ(нарича се "редакционна политика"!) на медиите!
А редакционната политика на медиите зависи от това чия собственост са медиите!
А медиите НЕ са собственост на хора от нисшата и средната Класа- те са собственост само на Богатите хора от висшата Класа!
Медиите служат на Богатите и прокарват и проповядват техните, на Богатите интересии- и манипулират, в интерес на Богатите, т.нар. Обществено мнение!
Все едно, че медиите са собственост само на месоядни, а вегетарианците нямат техни медии! Ерго, има месояден медиен монопол!
Ерго, всички медии са ДЕСНИ- защото Богатите са хората, които имат пари да имат медии или да плащат на медии за медиен слугинаж и месоядни медийни манипулации на Общественото мнение!!! Образно казано!
Това е проблемът!
А Избори и Власт при Демокрацията се печелят с помощта на медиите!
"Демокрацията е опиум за Народите! А медиите са спринцовката!"/§39/
20 Ноември 2012 06:55
Убаво де.
Само да питам :
Има ли закрита медия за опозиционна политическа пропаганда ?
Има ли затворен за същото журналист ?
Има ли застрелян , заплашван , залят с киселина такъв ? ( Анна Зарева помните ли я ? Тогаз де бяха ония от Брюксел ? )
Има ли забранени политически теми или въпроси за които се носи някаква отговорност ?
Ама свобода нема , а ?
Ми да идат в Куба бе.
Там е хубаво , бил съм.
20 Ноември 2012 07:19
Борисов е 100% прав. Включително да говори и реагира по този начин на тъпата продажна сган, самовеличаеща се като "българска журналистика".
А спекулацията, че журналята "били принудени" да слушат лекция е направо смехотворна. Точно те го преследват 24/7 и му душат задника, а и дупе дават да се вредят до него. Ми като не ви се слушат лекции, не ходете бре.
20 Ноември 2012 08:20
Що не станахте и демонстративно да си излезете бе, дами и господа "журналисти"?
Къде ви е гражданската позиция? Проявете "журналистическо" неподчинение или ви е бъз, а?
ГЕРБ е опасна за България!!!
20 Ноември 2012 08:53
Ай си...ир бе гусин Лъжец-премиер!Пак с чужда пита помен правиш.Хвана идиот-седесари да ти предложат Емилчо Стоянов за конституционен съдия и те,лапнишараните се хванаха.Е,все пак Петърчо Стоянов беше синьо президентче,та по телепатия и братчето.
20 Ноември 2012 08:55
"Оценката я дават рейтинговите агенции. Те всичките повишават кредитния рейтинг на България. МВФ, спестяванията на гражданите в банките."
20 Ноември 2012 09:01
В Гърция съдят журналист затова,че е изнесъл списък с банкови сметки на гърци в Швейцария,които най-вероятно са укривали данъци в особено големи размери,а в България в медиите наричат за министър-председателя,че Боко Тиквата,пускат откровено жълти статии как бил писал неприлични смс-и на Сесил Каратанчева,когато била на 15 години и после в България имало медиен монопол и нямало свобода на словото! В България има точно обратното свободия на словото!
20 Ноември 2012 09:02
тия на снимката са извадили вибраторите си и муги показват
20 Ноември 2012 09:47
гол ли е царят?!
20 Ноември 2012 09:48
Нека в.Сега да помести редакционна бележка и да сподели, кой е възпрепятствал нейна информация, коментар, тълкуване или изложени факти.
Ще ви бъдем безкрайно благодарни.
20 Ноември 2012 09:53
20 Ноември 2012 10:16
То си се знае че репортерите са за бой, ама ... :о)
20 Ноември 2012 11:29
от 35-о на 80-о място
-ми това е красноречиво...

Питам те теб, вас, извинявай
-УНИКАТ
20 Ноември 2012 12:02
Ерго, има месояден медиен монопол!


Въй, уйде коня у ряката!
20 Ноември 2012 12:48
"Премиерът се самоинтервюира и установи, че медиен монопол и цензура в България няма"
Какво отчитат и какви оценки правят по въпроса наблюдаващите от ЕК и ЕС? Ние нали все по тях се равняваме и тях слушаме, сега защо мненията ни се различават?
20 Ноември 2012 17:29
КОСТАДИНКЕ,нещо много бързо забравяш кой почти две години правеше фелацио на Тиквата.Това че си от АТАКА си е твое право,но не ни ги пробутвай псевдопатриотите за алтернатива.Нещо обещано на Сидеров и партийката му не беше изпълнено,та затова вашият вожд гледа да се легитимира като опозиция.Лошото е че ние помним.
20 Ноември 2012 19:49
ами щом пишете кот си искате къф цензур ни тресе вееее!
21 Ноември 2012 04:21
NEZNAIKO 2011,
/:/ "...Това че си от АТАКА си е твое право,но не ни ги пробутвай псевдопатриотите за алтернатива.Нещо обещано на Сидеров и партийката му не беше изпълнено,та затова вашият вожд гледа да се легитимира като опозиция..."
............................................................................
Че кога и какво е обещавал Сидеров, че партия "Атака" ще изпълни, следизборно- но с 10-20 депутати в Парламента и без "Атака" да има нейно Правителство или да участва в чуждо(като СДС и ДСБ, например)?!
Я кажи и кои и какви предизборни обещания изпълниха сега, при упавлението на ГЕРБ, партиите БСП, СДС, ДСБ, ДПС, РЗС и сие- та да сравним с "Атака"?!
Понеже си "NEZNAIKO", аз да те дообразовам: всяка партия, у нас и по Света, обещава какво ще направи след Изборите, но ПРИ УСЛОВИЕ(под условие!), че ще има Мнозинство в Парламента или е в управляваща коалиция . Но Избирателите на Избори 2009 НЕ пожелаха "Атака" да направи това, което обещаваше предизборно, че ще направи, ако доде на власт и има Мнозинство от поне 121 депутати в Парламента- тези Избиратели(почти половината от всички гласували), пожелаха обещанията на ГЕРБ и ГЕРБ да управлява в държавата! И "Атака" се вслуша в гласа на тези Избиратели и подкрепяше ГЕРБ- но до момнта, в който се видя и се разбра, че ГЕРБ НЕ изпълнява и НЯМА да изпълния дадените пред Избирателите обещания! Така ГЕРБ измами(излъга) НЕ само Избирателите си, но и "Атака", която беше решила, че е сгрешила, щом мнозинството от Избирателите предпочетоха ГЕРБ, а НЕ "Атака"- и "Атака" реши да подкрепи Волята на това Мнозинство от Избирателите! Но след като стана ясна Измамата, "Атака" моментално оттегли БЕЗкористната си подкрепа за ГЕРБ!
СХВАНА ЛИ?!
23 Ноември 2012 08:39
айде всички докарали България до просешка тояга ВЪН от лозето.Не се опитвайте да реанимирате чучела .Каквато е Герб такава е и БСП атака и всички останали в парламента и тези който сега искат да влизат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД