:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел даде ултиматум на "Хамас"

Двете основни палестински групировки се съюзяват
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Израелски полицаи обезвреждат неексплодирала ракета "Град", изстреляна от Газа в южния израелски град Ашкелон. Тя се заби в двора на жилищен комплекс, но за щастие не избухна.
Израелските власти поставиха вчера на ислямистите от "Хамас" 36-часов ултиматум да прекратят ракетния обстрел, в противен случай ще разшири своята военна операция, съобщиха свeтовните медии. Израелският финансов министър Ювал Щайниц заяви, че ако "Хамас" не прекрати обстрела към територията на Израел и незаконното снабдяване с оръжие в Газа, може да се наложи "изцяло военно решение" на въпроса. "Намираме се на кръстопът. Чака ни или успокояване на обстановката, или засилване на операцията, в това число се разглежда въпросът за изцяло военно решение на проблема", заяви Щайниц.

Враждуващите палестински групировки "Фатах" и "Хамас" обявиха, че прекратяват дългогодишните си противоречия в знак на солидарност към Газа. "Днес ние, както и лидерите на други (фракции), обявяваме, че прекратяваме разделенията", заяви Джибрил Раджуб от "Фатах" на палестинския президент Махмуд Абас. Това се случи пред тълпа от близо 1000 души, събрали се за демонстрации в Рамала - политическата столица на Западния бряг. Турският външен министър Ахмет Давутоглу ще посети Газа като част от инициативата на Арабската лига в подкрепа на палестинците. В същото време турският премиер Реджеп Ердоган определи Израел като "терористична държава". Очаква се в Кайро да пристигне генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, за да помогне на египетските власти, които се опитват да договорят примирие. Според египетски медии в Кайро е пристигнала израелска делегация, която да се включи в разговорите, но говорител на премиера Бенямин Нетаняху не пожела да коментира тази информация.

Две ракети се взривиха вчера в жилищен район на израелския град Ашкелон, при което бяха ранени двама души. Израелските ВВС пък нанесоха удар по дома на ръководителя на ракетната програма на "Хамас" Яхия Бия. Военни източници твърдят, че Бия е пряко отговорен за повечето от ракетите, изстреляни срещу Израел. Според палестински източници при удара са загинали най-малко 10 палестински цивилни.

ЗАПЛАХА

Израелските власти за няколко дни са отразили около 44 милиона компютърни атаки върху правителствени сайтове, съобщиха местни медии. "Успяхме да отразим всички кибератаки, освен една, насочена срещу специален сайт, който спря работа за шест-седем минути", съобщи министърът на финансите на Израел Ювал Щайниц. Миналата събота представители на хакерската група Anonymous (Анонимните) съобщиха за разбиване на информационното съдържание на почти 700 израелски сайта, включително сайт на една от най-големите банки на Израел.
8
2344
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
19 Ноември 2012 21:17
Израелски полицаи обезвреждат неексплодирала ракета "Град"...
Ако беше Град, тия китни къщички нямаше да ги има.
На това на снимката му викат Касам.
19 Ноември 2012 22:56
Биеш на някого шамари докато и той ти отвърне, след това го обявяваш за терорист и го застрелваш при законна самоотбрана..
20 Ноември 2012 00:53
Чудо в Газа или как тежко ранен палестинец, като по чудо оздравява и се изправя на крака. Наблюдавайте арабина с черните панталони и бежавото яке.
Натисни тук
20 Ноември 2012 06:42
Израел беше окупирал Газа и преди 4 години се опита да я размени срещу мир.
Доброволно се изтегли от там и я остави да се самоуправлява.
Само мир да има.
Даже насилствено изсели евреите от територията за да бъдели спокойни газаците.
Е , виде се колко са се успокоили.
Сега ще фърчат пърлени шамии из средиземноморието.
20 Ноември 2012 09:01
Наблюдавайте арабина с черните панталони и бежавото яке.

...и как хубаво си се хвана за к**а.
20 Ноември 2012 09:36
Нито една от страните, участващи в този конфликт, няма интерес да го спре. Противното би означавало вече да нямат външен враг, при което ще изплуват вътрешните врагове.
20 Ноември 2012 13:19
с ултиматум не става.
бой и бой.
Очевидно е, че с диалог не могат да се разберат. Да си правят един мащабен регионален конфликт и който победи, останалите да си траят.
20 Ноември 2012 15:47
Израелските ВВС пък нанесоха удар по дома на ръководителя на ракетната програма на "Хамас" Яхия Бия. Военни източници твърдят, че Бия е пряко отговорен за повечето от ракетите, изстреляни срещу Израел. Според палестински източници при удара са загинали най-малко 10 палестински цивилни.





Босовете на Хамас се крият при жените и децата си, затова цивилните жертви са неизбежни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД