:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сините ще измъкват ГЕРБ от блатото „Марковска“

Борисов предпочел СДС, защото бил "марка в дясноцентристкото пространство"
Емил Кабаиванов
Премиерът Бойко Борисов успя да прехвърли на СДС горещия картоф с издигането на нова номинация за конституционен съдия на мястото на незаклелата се Венета Марковска. Договорката е била постигната на среща между Борисов и лидера на сините Емил Кабаиванов вчера. "Не знам ГЕРБ да подкрепя или да пречи на някого, затова сутринта се срещнах с председателя на СДС по негово искане и му казах СДС да номинира конституционен съдия, депутатите на ГЕРБ ще го подкрепят. Ако иска "Синята коалиция" в парламента, да си изберат най-добрия, най-достойния за конституционен съдия, да го предложат, да мине всички прозрачни процедури, оттам нататък депутатите на ГЕРБ ще го подкрепят в парламента", обяви Борисов. Но от думите му се разбра, че би предпочел синята партия да излъчи номинацията самостоятелно, а не в партньорство с ДСБ. "Аз съм се обърнал към СДС, защото е марка в дясноцентриското пространство вече двадесет и няколко години, и се надявам, че те имат кадрови потенциал и ще излъчат кандидат. Когото и да изберат, ние ще го подкрепим, само ги помолих такова да е името на този човек, че да няма никакъв шум в системата и да не се налага да го моля да се оттегли", обясни Борисов.

ДСБ даде ясно да се разбере, че няма да участва в издигането на кандидатура. Излъчената по-рано Екатерина Михайлова пък е обявила, че няма да влезе отново в надпреварата.

Синьото ръководство пое с готовност подадената му от Борисов топка и обяви, че днес ще представи кандидатурата. "Съюзът на демократичните сили е доказал през годините, че може да поеме отговорност в тежки за държавата моменти. Убедени сме, че с една достойна кандидатура ще се разсече съществуващият гордиев възел", се посочва в прессъобщението на "Раковски" 134. Въпреки че от СДС запазиха в тайна името на претендента, в медийното пространство се завъртя Йордан Соколов - бивш вътрешен министър и ексшеф на НС. Че Соколов е в обращение, потвърди косвено пред "Сега" независимият Димитър Чукарски, който бе сред вносителите на предложението за Марковска. Той заяви, че би подкрепил Соколов, защото "при него не стои възрастовият проблем, за да се чуди къде да се пласира след края на мандата си, какъвто е случаят с досегашния председател на КС Евгени Танчев".

Бившият лидер на сините Мартин Димитров, който след скорошния опит за създаване на вътрешнопартийна фракция "Единство" се очертава като опозиция на настоящото ръководство, заяви пред "Сега", че ще участва в обсъждането на номинацията, въпреки че не му допада начинът, по който се случва това. "Проблемът е, че това изглежда като наговаряне. Премиерът иска някой да ги измъкне от голямата каша и затова се обажда на СДС. Този момент не ми харесва, защото не се вписва в процедурата, с която търсим човек с високи професионални и нравствени качества", обясни Димитров. Евродепутатът Надежда Михайлова, която също стоеше зад "Единство", каза пред Медиапул, че ръководството на СДС обслужва ГЕРБ, и допусна, че Бойко Борисов вижда в лицето на Кабаиванов новия Дарин Матов. Независимият Матов заедно с Чукарски, Марио Тагарински и Тодор Великов бе вносител на предложението Марковска да влезе в КС.

Както обикновено, депутатите от ГЕРБ се оказаха изненадани от инициативата на премиера и отказваха коментар, докато не се запознаят с подробностите. Шефът на парламентарната правна комисия Искра Фидосова обаче вече обяви пред "Стандарт", че управляващото мнозинство няма да издига собствена кандидатура, а би подкрепило "всяка добра номинация".

---ПРЕПЯТСТВИЕ

Проблем пред процедурата може да се окаже висящият казус дали трябва да бъде отменено предишното решение на парламента, с което бе избрана Венета Марковска. БСП и ДСБ вече обявиха, че няма да участват в избора на нов член на КС от парламентарната квота, ако не се отмени изборът на Марковска. Същото мнение изрази и независимият Димитър Чукарски. Опозиционните депутати смятат, че ако това не се направи, ще се стигне до задълбочаване на породилия се конституционен проблем. От ГЕРБ считат, че това не е необходимо, тъй като парламентарната квота е останала непопълнена след провалената клетва на Марковска.
41
4343
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
19 Ноември 2012 19:48
Кабата ще закопае окончателно СДС
19 Ноември 2012 19:57
Има си хас седесарите, остатъците от сеседасите, доколкото все още ги има, да захапят кукичката и да заплуват в "рибарника" на Боко - при коалицията Яне-Магарешки!
19 Ноември 2012 20:00
Да номинират Хубавото Наде, КС отдавна прилича на бардак, така че няма проблем с квалифициите и нравствените й качества.
19 Ноември 2012 20:48
Пожарникарчето е Хитър Петър!
19 Ноември 2012 21:02
Отвратително !
Егати седесарското падение !
Карловски кмет да ги закопае.
19 Ноември 2012 21:04
Марка-марка, ама отдавна е куча...
19 Ноември 2012 21:06
Тиквата е доволен, защото пробута "Наско" в КС на ДС, сега вече и Т.Донч да номинират , на Него му е през шланга.
19 Ноември 2012 21:43
Президентът Петър Стоянов (1997-2002) ще е конституционният съдия, който ще заеме овакантеното място на Венета Марковска, научи "24 часа". Очаква се днес кандидатурата му да бъде официално издигната от СДС.

Сините обявиха вчера, че ще предложат свой човек за КС. Малко след това Бойко Борисов обеща публично гласовете на ГЕРБ за синия претендент, който и да е той. За това се договорили премиерът и лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Така изборът става гарантиран.

Стоянов е юрист, безспорен авторитет, с добра международна кариера, коментираха сини шефове.

Подробности четете във вестник "24 часа"
19 Ноември 2012 21:55
СДС чак толкова ли са оглупяли, че да приемат тази оферта на Рапона?

Ок, ще си уредят един човек до пенсия, но ще загубят репутация. И без това много не им е останала. Ще се дискредитират с липса на автономна воля и позиция, и ще останат в съзнанието на хората като присъдружна на ГЕРБ партия.
Шансовете им за следващия парламент намаляват.
19 Ноември 2012 22:07
Мутрата и сините (снимка: натиснете тук)
19 Ноември 2012 22:21
Сега разбрах, че може и Йордан Соколов да предложат сините за КС.
Истината е, че е брилянтен юрист, мястото му наистина е там, но.....

19 Ноември 2012 22:36
С кеф ще гледам как СДС вади от нафталина един от най-компрометираните си кадри. Йордан Соколов - конституционен съдия, предложен от СДС по нареждане от Бойко. Това несъмнено е мила картинка, напълно отговаря на герберските стандарти, нищо че Соколов май не се справя много с физкултурата.
19 Ноември 2012 22:50
Бат Бойко пак не си е научил урока. Щом е тръгнал чрез седесето да прави кака Данка Соколова конституционна съдийка. Роско доста би трябвало да се усъмни в моралните устои на една такава потенциална кандидатура.
19 Ноември 2012 22:54
Педалът държи толкова досиета че е все едно дали е в КС или не - все ще му се чува думата в необходимия момент и на необходимото място.
19 Ноември 2012 22:56
Премиерът Бойко Борисов успя да прехвърли на СДС горещия картоф
- и вярната маша Кабата го пое с няма накъде - нали си е подлога герберистка - хи хи хи, сал една Надка умница прозря неговото слагачество и се опита да внуши неприязън в другите членове, но те вече бяха омекнали за да поемат нещата сериозно. Карай да върви - демокрация ли ще праим или ще се залъгваме със слагачество и стари мантри. Важни са повечкото места след изборите.....той електоратът е достатъчно ошашавен, че да иска едно а да прави друго, е важното е да тръбим успехи.
19 Ноември 2012 23:20
Абе, хора, този "педал" има прекрасна съпруга и семейство.
Де повече български мъже да бяха такива "педали".
Пък дори и да е такъв / никак не ги обичам обратните /, кой може да оспори ерудицията му...
Бих се радвала да стане конст. съдия, от това правната система само ще спечели, но не ми се искаше да е по този начин.
19 Ноември 2012 23:25
Тук няма нищо за коментар!
Не виждам защо се напиняте.
20 Ноември 2012 01:10
Miranda,ама молим Ви ти се,познаваме лично прекрасната съпруга Ева,а за дъщерите на Добри Лазров ,хич не ми се и отваря дума....Прекрасно семейство..........
20 Ноември 2012 01:10
Сините ще измъкват ГЕРБ от блатото „Марковска“... срещу нейния стол. Въпросът е "Кой ще измъкне България и правосъдната и система от блатото?"
20 Ноември 2012 01:12
Miranda, а как е възможно такъв въобще рядко срещан по географската ширина ерудит да бъде част от синята дружина?
20 Ноември 2012 03:05
Координатора на перфидната атаката срещу Конституционния съд може да се появи като кандидат,скоро.В г-н Соколов може би е инвестирано също? " При основаването на ДСБ Йордан Соколов се присъедини към Иван Костов. Преди близо 2 години обаче юристът напусна ДСБ, разочарован от политиката срещу ГЕРБ. Тази година Соколов бе в делегацията на премиера Бойко Борисов в Тунис. Заедно с шефа на Конституционния съд Евгени Танчев двамата трябваше да привнасят опит на местните по конституционализъм, припомня Стандарт нюз." Натисни тук
20 Ноември 2012 05:20
"Синята дружинка" е характерна с това че на много от тях "другарките" им са били партийни секретарки. И педалът не прави изключение. Разбираем е антикомунизмът им!
20 Ноември 2012 05:40
Данчо Соколов е пекрасен юрист.Навремето успя да разведе Ева Лазарова и псле да се ожени за нея,а дъщерите й да представя сега за свои.
20 Ноември 2012 08:29
Проблемът с избраната,но неотстранена Венета Марковска се решава с технологията Мишо бирата...
20 Ноември 2012 08:34
А на бас, че както ББ се прави на ощипан, вече им е прошепнал на ушенце, кого ще подкрепи. Нещо ми мирише, че БОРКОР скоро ще си търсят нов шеф.
20 Ноември 2012 08:37
Ок, ще си уредят един човек до пенсия, но ще загубят репутация. И без това много не им е останала.

Как да загубиш това, което нямаш? Вземаш каквото ти дават - бягаш...
20 Ноември 2012 08:39
"Синята дружинка" е характерна с това че на много от тях "другарките" им са били партийни секретарки. И педалът не прави изключение. Разбираем е антикомунизмът им!

Че то кой извън БСП не е бил? Да не би и ББ или ЦЦачева?
20 Ноември 2012 09:37
OLDMAD19 Ноември 2012 23:25

Тук няма нищо за коментар!
Не виждам защо се напиняте.

Хайде пък и ти.Уж човек с опит пък неразбирал!?!
Партийното поръчение трябва да се изпълнява, при това с необходимия плам.
20 Ноември 2012 09:43
Предложен бил Петър Стоянов.
20 Ноември 2012 09:45
резидентът Петър Стоянов (1997-2002) вероятно ще е конституционният съдия, който ще заеме овакантеното място на Венета Марковска, съобщава "24 часа". Очаква се днес кандидатурата му да бъде официално издигната от СДС.
20 Ноември 2012 10:18
НА есен, на изборите, СДСтата с кого ще се коалират - с Магарешки или с гробокопачите? Знае ли се вече?
20 Ноември 2012 10:52
hamer20 Ноември 2012 09:43

Предложен бил Петър Стоянов.

П.Стоянов не става. По същата причина, поради която и Борис Велчев не става.
Но, от друга страна, Б.Велчев станА.
Така че ........
20 Ноември 2012 11:03
Преди други да ги измъкват от блатото, Герберите първо трябва да разкарат Монтанските телеса от правната комисия. Тя докара кризата. Тя блокира в момента решаването и в Парламента, защото не допуска разглеждане на документи по казуса Морковска. Косвено тя принуди и Борисов да действа чрез последната инстанция с което направи непоправими бели и на Борисов, и на Плевнелиев, и на всички следващи президенти в държавата.
20 Ноември 2012 11:13
На кого му пука за тези жалки седерастки парцали? Боцата яко го е закършил след като е опрял до тях.
20 Ноември 2012 12:46
"Борисов предпочел СДС, защото бил "марка в дясноцентристкото пространство"
Марка на какво? Как се превръща една кауза в мръсна дума, или как едни идеи по същество демократични и напредничави превръщат носителите си в посмешище?
За кои сини става всъщност въпрос? Те представители на колко хиляди избиратели са?
Коя всъщност "марка" на сините визира премиера и към коя тяхна "марка" води партията си?
20 Ноември 2012 13:05
Пресни новини - Петър Стоянов е.
Какъв потоп от стари муцуни, издигнати на вълните на пяната, какъв висок професионализъм... това вече почти четвърт век след издигането на площадните идоли...
20 Ноември 2012 15:47
Като предложи на СДС мястото на коституционен съдия,Борисов на практика призна,че в ГЕРБ няма достойна кандидатура за такъв.Той добре си познава кадрите и знае,че когото и да предложи,все има нещо мръсно,лепкаво и черно в биографията си.Това се те - ГЕРБАРИТЕ ,членове на една мутропартия.
20 Ноември 2012 16:02
Напънала се планината и родила мишка.
20 Ноември 2012 18:38

КОЛЕКТИВНАТА "МЪДРОСТ" НА ИНДИВИДУАЛНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА МЕНИДЖЪРИТЕ НА ДОО „Герб” превърна Българското народно събрание и Конституционния съд в по-лошия вариант на предаването водено от Тодор Луканов по Нова телевизия: „СДЕЛКА ИЛИ НЕ?!”

Завъртането на кехлибарните зърна на Броеницата на живота на Петър СТОЯ-нов и моето мнение:

Дали е бил добър или лош бракоразводен адвокат?... Той си знае.

Дали е бил добър или лош Зам. министър на правосъдието?... Филип Димитров знае.

Дали е бил добър или лош Президент... Това може да го каже Иван Костов?

Дали беше добър депутат за СДС след Президенстването? - Това и Аз мога до го кажа, Не!

Но да влезе в КС, за да стане колега на АНАСТАС АНАСТАСОВ? - това мърморещо човече зад гърба на изказващите се в НС, като неудобно сгъната мутреса в джип, придобил (като облигатно, допълнително, гражданско) юридическо образование в "Магнаурската школа" на - ПУЦ-а в Симеоново?...• Чак такова падение?... • За Президент на държава?... • (Независимо от трите имена на Президента или от името на Държавата.)• Не ми се вярва.

Но като си помисля, че където и да са Го слагали Той си въобразява, че СТОЙ като НОВ този епизод от „Сделка или не?"... е започнала с репликата „ИМА СДЕЛКА!”, а 3-ри дневния „ШУМ ПО ТРАСЕТО” е за ЗАБЛУДА НА ПУБЛИКАТА!

PS:

При гласуването в Парламента:

Вота на "биологичните единици" под оперативното ръководство на Боко - е ясен;

Вота на хванатия за топките още от "любовните си приключения в РЗС" и "взривчетата" в предизборната си кампания Pussy Я. Я. е "предвидим";

Костов и Димитров, Станишев и Волен няма да се вържат;

Интересно ще бъде дали ще се появи някой НЕЗАВИСИМ от "НЕЗАВИСИМИТЕ" депутати?!
20 Ноември 2012 18:48
Да здигнат Боко. Ако го направят конституционен съдия ще се отървем от него е шайката му.
20 Ноември 2012 19:45
Бря много знаещи ве ... само дето не знаят ама пишат, че чак клавиатурите зачервиха --- ава ей аланкоулу Марковска първо излъга 4 пъти и второ НЕ Е НОМИНИРАНА ОТ ГЕРБ !!! А ГЕРБ гласува пак по споразумение с независимите затова Боцко сега дава номинацията са СДС!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД