:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 686
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Дежавю

Данъчната гавра с българина вече е запазена марка

Изрядните фирми и граждани се чувстват като престъпници - трябва да подават всевъзможни безсмислени декларации, да се ориентират в обърканите закони и да се молят да не са допуснали неволна грешка, която да доведе до голяма глоба
Снимка: Булфото
С новите данъчни правила, въведени от досега управлявалите ще се върне истинският ад за гражданите да се редят на огромни опашки за деклариране на доходи, за изравняване и плащане.
В годините, когато всички говорят за облекчения за бизнеса, обявени за приоритет и на новото служебно правителство, Националната агенция по приходите (НАП) се движи точно в обратната посока. Преди дни тя пусна напомнително писмо, че "годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2012 г.". Те трябвало да попълнят отделен формуляр, в който да декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи. Декларациите трябвало да се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет. Минималната санкция за неизрядност е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Съвсем логично възниква въпросът



защо е нужно това?



Нали всички фирми бяха свързани с данъчните? И нали по закон има достатъчно санкции за фирми, които крият информация и данъци? Или тормоз трябва да има.

Но безумията не се изчерпват с това. Някак тихомълком и покрай скандалите с данъка върху лихвите по депозитите, управляващите от ГЕРБ прокараха още едно скандална данъчна промяна в закона. Изменен бе редът за плащане на авансовия данък, което ще засегне хората, имащи доходи извън трудов договор. От няколко години насам данъкът се удържа авансово всеки месец и на всяко вземане. И се подава само данъчна декларация, в която всичко е на практика изравнено. Обикновено няма суми за довнасяне.

От януари 2013 г. обаче се промени редът за плащане на авансовите вноски на данъка върху всички суми, които фирмите изплащат на своите работници и сътрудници извън работната заплата. Според новите правила от януари до септември фирмите ще удържат всеки месец авансов данък от 10% върху изплатените хонорари, граждански договори и авторски възнаграждения. Но парите ще се внасят в хазната само на три пъти - до края на месеца след всяко от първите три тримесечия. За четвъртото тримесечие работодателят няма да удържа авансов данък. Гражданите сами ще трябва да го внасят след подаването на годишната данъчна декларация. Защо е нужно да се стоварват подобни проблеми с редене на опашки, банкови преводи и т.н., не е ясно. Изобщо да не говорим за практиката в скандинавските и други цивилизовани страни, където



данъчните пращат на гражданите попълнени декларации



с годишни доходи и изчислени данъци за внасяне. Гражданите правят своите поправки, ако има такива, или просто подписват и връщат документа.

Проблем за въвеждането на подобни инициативи няма. Данъчните разполагат с данни за всеки доход и лесно биха могли да попълнят декларациите. Но те предпочитат да са чиновници, които санкционират, а не които помагат.



Истински ад настъпи и за самоосигуряващите



Така например според последните нововъведения на НАП частните осигурители вече нямат право да посочват за какъв период плащат осигуровки, както беше досега. Продължава и сериозният проблем за липсата на каквато и да е прозрачност, което отново се пише на гърба на самоосигуряващия се. Така човек може и без да подозира, да се окаже със задна дата длъжник на НАП - при това дори да няма нито една неплатена вноска. Сред хората със свободни професии не всички са счетоводители или икономисти, съответно не е изключена неволна неточност при посочването броя на работните дни в месеца или при преизчисляването на сумите. Последното се случва, защото през годините НАП многократно променя прага на минималния осигурителен доход и процентите за различните видове осигуряване, а прибягването до професионални услуги все пак е въпрос на време и възможности от страна на самоосигуряващия се. И така, ако да речем за януари 2000 г. внесената сума е изчислена неточно с няколко стотинки или левчета по-малко, а в продължение на 10 години върху тях се трупа лихва, през 2012-а сумата е вече значително нараснала.

Още по-страшно става, ако се окаже, че самоосигуряващият се има да получава пари от НАП заради надвнесен данък. Това е "железен" мотив агенцията начаса да предизвика ревизия на частния осигурител и да се разрови в годините назад. Така НАП в крайна сметка няма да върне нито стотинка надвнесен данък, но пък самоосигуряващият се е направо на печалба, защото има възможност да заличи дълга си, за който не е и подозирал и за който разбира благодарение на случайни обстоятелства. Затова данъчни съветват, че



за да е уверен частният осигурител, че няма стари сметки за уреждане,



той трябва да възлага на НАП да му направи ревизия за един или друг период. И това при положение, че НАП разполага с цялата база данни за всеки самоосигуряващ се, включително адрес и телефон за връзка и т.н. Но не смята за нужно своевременно да уведоми гражданите, че дължат минимални суми.

Неволите на самоосигуряващия се обаче не приключват с това. Най-често опитите да се получи информация по същество на гишетата на НАП завършват по два начина: 1. Клиентът е препращан от кабинет на кабинет, докато не реши да се откаже, защото в крайна сметка няма да бъде обезщетен за изгубеното в чакане време. 2. Ако пък се случи отзивчив служител, клиентът ще си тръгне най-малкото с препоръка да потърси в интернет въпросната информация.

Всъщност освен задължения всеки гражданин със статут на самоосигуряващ се има и някакви права. Правата му обаче често са абсолютно неглижирани от НАП. Агенцията гледа преимуществено от своята камбанария и показва и към частните осигурители отношение като към деперсонализирани длъжници.

45
6821
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
14 Март 2013 20:01
Никой не смее!!!! Ха си писал, ха са ти потропали на вратата.... Ама сме пухльовциии }
14 Март 2013 20:09
Освен, че цари правен произвол, т.е. много често подзаконовите актове са в противоречие с законите и не рядко с конституцията, но и цари абсолютен личен произвол от страна данъчните служители. Всеки сам тълкува както си поиска основни закони. Юридическата им подготовка е 0. И на края са стимулирани финансово за всяко открито нарушение. А най-накрая не си връщат бонусите, ако им падне акта. Някой от вас може ли да ми обясни, това данъчна система ли е или наказателна Щпиц-команда?
14 Март 2013 20:53
Хайде и аз да кажа нещо ама много скандално. От 01.01.2013 безработните трябва да имат подадена декларация обр. 7 иначе платените 16.80 за здравно не отиват на място и въпреки че си платил се водиш здравно неусигурен.
И понеже много хора не са и чували за въпросната декларация сега са в шах. Ако са пропуснали срока за подаване на Д7, стават неусигурени, а ако решат да я подадат ги чака глоба от 500.00 до 1000.00 лева. Ивярвайте глобяват и окото им не мига.
Дано вестника се заинтересува от това изнудване на бедните и нещастни хора.
14 Март 2013 22:37
Всички данъчни закони са приети с цел да не подадеш някаква декларация и да те глобят, затова броят на декларациите се увеличава непрекъснато. Моето предложение е щом като вземат % материално стимулиране от акт; когато отправят неоснователни искания към клиентите че дължат някакви суми за невнесени данъци и осигуровки (само защото ги мързи да си погледнат данните) да им се отнема същия % от сумата на искането, не от заплатата
15 Март 2013 00:49
Чувам от бившите си колеги в данъчното, че станало много "мазано", ама чак толкова не предполагах!

От прочетеното е видно, че трябва да си гений за да не сбъркаш в тази данъчна джунгла.
А тук, в УК ти изпращат писмо(обикновено банково бордеро), където всичко е написано, изчислено до стотинката и трябва само да се разходиш до банката, пощата или онлайн да си платиш ако искаш. Обикновено са ти написали и обяснили в листовка начините за плащане.
И няма никаква комисионна и/или такса за превода!
Шестичките(*666*) някъде да си запишат това! И още колко неща има да научат...
15 Март 2013 08:54
Всъщност мазалото е от години.. просто нищо не се следеше както трябва. Сега когато се премина към единна сметка - всичко лъсна. И сега докато кашата се оправи.. ще мине доста време.
15 Март 2013 09:50
Данъчните ... предпочитат да са чиновници, които санкционират, а не които помагат.

Кратко, ясно, изчерпателно!
15 Март 2013 10:04
, Така е, защо вече през годината влязло ЕГН, или ЕИК и съществуващи при тях с внесени вноски, трябва сами да преизчисляват всичко, и пак в началото на всяка година да го обявяват...
15 Март 2013 11:16
Данъчните не решават проблеми на гражданите.
Те са част от проблема.
15 Март 2013 11:26
Журналистическа гавра с данъчните, или с всичко що е държавно, щото частното е най-убаво
(в съответсвие с политиката на издателя)

І. Задължението, ЮЛ за подават данъчна декларация, дори когато не са извършвали дейност, е съществувало доста отдавна. Далеч преди да съществува вестник "СЕГА", чиито автори едва сега са открили това страшно за бизнеса обстоятелство.
ІІ. Напълно естествено е при въвеждането на единната сметка да бъде променен реда на деклариране на данъците. Данъчните зъдължения са изискуеми в два случая:
- когато са декларирани;
- когато са установени с акт на орган по приходите,
т.е. всички данъци подлежат на деклариране, в т.ч. авансови, окончателни и т.н.
Намирането на логическата връзка между единната сметка и тоталното деклариране оставям на по-интелигентните съфорумци.
ІІІ. Сравнението със скандинавските страни, а и не само там е така, е меко казано смешно. С този бюджет на НАП - толкова ! Ако данъкоплатците искат да плащат данъци като в скандинавските страни, и НАП ще им попълва декларациите и ще им ги изпраща. Но за тая работа трябват и пари, не само желание.
ІV. Последните нововъведения на НАП имат за цел частните осигурители вече да нямат право да посочват за какъв период плащат осигуровки, както беше досега, ЗАЩОТО НЕРЕДОВНИЯТ ДЛЪЖНИК НЕ МОЖЕ ДА ЧЕРПИ ПРАВА ОТ НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ !!! ЯСНО ?! Как така ще имаш право да избираш какво да плащаш, след като не си платил в срок ?! Що за идиотизъм ?!
Така човек може и без да подозира, да се окаже със задна дата длъжник на НАП - при това дори да няма нито една неплатена вноска.

Не е невъзможно поради човешка грешка да се случи, но да се извежда в извод е манипулиращо, да не кажа откровена лъжа.
Последното се случва, защото през годините НАП многократно променя прага на минималния осигурителен доход и процентите за различните видове осигуряване, а прибягването до професионални услуги все пак е въпрос на време и възможности от страна на самоосигуряващия се.

Не е лошо журналистите да се ограмотят относно определящия осигурителния доход и процентите орган. Неграмотност, или поредната манипулация ?
Затова данъчни съветват, че за да е уверен частният осигурител, че няма стари сметки за уреждане,той трябва да възлага на НАП да му направи ревизия за един или друг период.

Данъчни такива съвети не дават, освен ако не са данъчни консултанти или счетоводители, нямащи нищо общо с НАП. Ревизии по желание на задълженото лице не съм чул да се направи в над 20 годишна моята практика. Имаше май такава възможност преди години. Но по сигнал на работник или служител на задълженото лице ДА, прави се, след проведена селекция.
VІ. Що се отнася до получаването на информация, само чичо от село ще иде на гише. Журналистите май не са стъпвали в офис на НАП. НАП плаща едни пари да поддръжка на сайт, в който всеки средно интелигентен човек може да намери всякаква информация по всички данъчни и осигурителни въпроси. В 21 век ходенето по гишета е простотия.
15 Март 2013 12:05
Аха-писал съм и преди: бизнеса(нормалните, редовни фирми) в България съществуват ВЪПРЕКИ Държавата.
15 Март 2013 13:45
Браво на автора и поддържам изцяло ,че реформа на процедурите е ноложителна незабавно и то насочена към МАКСИМАЛНО ОБЛЕКЧАВАНЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И КАТО БАНКОВИ ТАСКИ, НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!! Сега и пълна идиотия с цел скубане и корупционни практики. За 7 лв. данък в Долно нанагорнище трябват 4 лв. банкови такси. Отделно погасителната давност на стари и несъбрани вземания по какъвто и да е повод, и множеството документи,деклариране деклариране на едни и същи факти и обстоятелства.Къде си държат хартиите тия? За надвнесен данък от 100 лв. водих война три години.Не могат да си открият папките. Пълно безумие и като организация и като отношение и като фактически резултат.
15 Март 2013 13:49
И още нещо. Тая тема не трябва да слиза от страниците на вестника. Поне веднъж седмично. Специална рубрика ли и НАП да отговаря. Кога ще ги стигнем ЕСТОНЦИТЕ, не американците.
15 Март 2013 13:58
Паси,
немерената реч не ти се удава. Пробвай с рими, разбирам те по-добре. Или се започнал от обяд с няколко на гладно ?
15 Март 2013 14:51
В 21 век ходенето по гишета е простотия.

..типично изявление на арогантен чиновник..
15 Март 2013 15:05
Да не говорим, че в сайта на нап с лупа не можеш да откриеш каквото ти трябва. Пробвал съм с гугъл. По-лесно е- праща ме на точното място на страницата на нап. Но не и ако си на страницата да откриеш каквото ти трябва. Аз съм средно грамотен компютърно и малко над средното интелигентен . Да не говорим, че за да активираш електронни услуги пак трябва да 1. да говориш по телефона с хелпа от нап докато попълваш съответноно искане.
2 да идеш на карака до офиса да поададеш ръчно с подпис и печат наместо
3. Не можеш да изпращаш документи, които ти водат че дължиш/а ти не, т.е. да досазваш, че си платил/ по електронен път , а трябва лично да идеш на крака в офис на нап да се срещнеш очи в очи със служител.
Кой о не вярвада отвори електрононното обслужване на нап където те подканват енергично да посетиш офис на нап... тия хора живеят в 18 век.
15 Март 2013 15:09
ЗАЩОТО НЕРЕДОВНИЯТ ДЛЪЖНИК НЕ МОЖЕ ДА ЧЕРПИ ПРАВА ОТ НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ !!! ЯСНО ?!

Т.е. да имаш достъп до здравна помощ е право? Малко че е платено, но се оказва че лесно може и да го изгубиш, ако некой Бирникъ оплеска някоя сметка?
15 Март 2013 15:10
В 21 век ходенето по гишета е простотия

Би ли отговорил как да подам писмо, да ми свалите от задълженията сумите изтекли по давност, без да ходя до нап?
15 Март 2013 15:17
Щом казваш Докторе, може и да е така.
А как ти ще наречеш човек, обиколил няколко колеги преди това и дошъл при теб с въпрос, на които не слуша какво му отговаряш, а ти казва какво са му казали твойте колеги преди това и какво е прочел в "Трета възраст" ? Че и акъл да ти дава ? Лично съм бил свидетел, как един доктор каза на такъв пациент:
- Който ти го е казал, той да те лекува. Напусни ми кабинета.
Дали беше арогантен, не знам. Но селски тарикати, които задават въпроси така, каквито отговори искат да получат, след което да кажат "Ти така ми каза", не понасям.
15 Март 2013 15:21
Alan Shor 15 Март 2013 15:10,
пробвай по пощата или по мейла. Гледам че нашенци и от щатите изпращат такива искания.
15 Март 2013 15:27
Ахаххааа Бирник,
да пробвам...може и да стане викаш...
Ходенето по гишетата е глупост вярно. Щеше да си прав ако вие предалагате всичко но лайн пък простия народ се натиска да реди на гишета...
Ти сам сипротиворечиш, просто не оставяте друг избор на човека. Камо ли да получа по емайла отговор на зададен въпрос или необоходим документ
15 Март 2013 15:36
А на бас, че ще получиш отговор на въпрос или документ по мейла, но при условие, че имаш ел. подпис !
15 Март 2013 15:37
А как ти ще наречеш човек...
Много лъган и поради това - трайно недоверчив.
Лично съм бил свидетел, как един доктор..
Вероятно също арогантен чиновник.

Сигурно схващаш, че когато човек търси данъчен (и лекар) го прави по необходимост, а не за удоволствие.


15 Март 2013 15:52
Сигурно схващаш, че когато човек търси данъчен (и лекар) го прави по необходимост, а не за удоволствие.

Докторе, почти всеки петък (или събота) се търсим с един твой колега, или аз него, или той мене, за да изпием няколко кани вино. Само с мезе и за удоволствие !
15 Март 2013 15:58
Бирникъ,
15 Март 2013 16:02
А на бас, че ще получиш отговор на въпрос или документ по мейла, но при условие, че имаш ел. подпис !

Имам, ама как да изпратя писмо с електронен подпис, като го няма в услугите посочено- там има само определени неща, които можеш да изпращаш електронно...

Така че по-спокойно. Разбирам те обаче за клиентите, които описваш.В бизнеса пък ми се изправя косата от цървулите, които ти губят времето и гледат да им свършиш работатапък да не платят.
За твое съжаление си държавен служител итрябва да си любезен д днъкоплатеца, независимо какъв ти лази по нервите...
15 Март 2013 16:10
Тогава трябва (в този "частен случай" ) да ти е споделил, че всички болести са от нервите, а само венерическите - от удоволствия.
Та ..не изнервяй хората.
15 Март 2013 16:14
Имам, ама как да изпратя писмо с електронен подпис, като го няма в услугите посочено- там има само определени неща, които можеш да изпращаш електронно...

Остави портала за електронните услуги. В сайта е за подаване на декларации, дневници по ЗДДС, Интрастат, искания и т.н. Ползва се предимно от фирми, рядко от физически лица. Изисква предварително подадено заявление за ползване на тия услуги.
Аз ти говоря за кореспонденция, която не е описана там. С електронен подпис можеш да изпратиш всякакво писмо или документ на мейла на компетентната дирекция или офис.
15 Март 2013 16:18
Бирникъ,като ти прочета ника и по някаква асоциация се сещам за Митю Ганев.
Какво мислиш за вдигането на прага за регистрация по ДДС?
15 Март 2013 16:20
Ми точно за тези услуги говорим. В този портал няма опция да подам писмо свободен текст, има само форми готоим за попълване.
15 Март 2013 16:20
Докторе, нещо от едно време насам, че апването и пийването с добра компания взеха да са ми по-приятни от тия ... венерическите удоволствия. Дали е от ЕГН-то, а ?
15 Март 2013 16:22
Пойнта ми няма нищо общо нито с ЕГН-то, нито с това, дали вдигаш самолета.
15 Март 2013 16:24
Аз се чудя от какъв зор Бирника пак морализаторства, като сам си призна преди време как върши измами!
15 Март 2013 16:30
Аз мисля, че ДДС-то е най-глупавото нещо, което сме възприели от ЕС. Но какво да се прави, хармонизация. Да се вдигне прага е нормално, но не вярвам да стане. 50 000 оборот за 12 м. правят реално всички, щото при тия наеми, заплати, осигуровки и други разходи, едва ли някой с 4 200 лв. оборот на месец може да се издържа. Но бюджетът има нужда от пари. Голяма нужда !
15 Март 2013 16:36
Ogo,
не знаех, че миналата седмица като подрязвах дръвчета и ги пръсках, съм извършвал измама. Аз се мислех, че помагам на тъста. Бизнесът е негов, акълът е мой, трудът общ. И после дъщеря му взема целия доход. За мене само удоволствието от хапване и пийване на тиферич.
15 Март 2013 16:49
Ми точно за тези услуги говорим. В този портал няма опция да подам писмо свободен текст, има само форми готоим за попълване.

Електронизирани са масовите услуги за икономия на време, пари, хартия и т.н. Но кой те кара да ползваш портала за писмо свободен текст ? Оттам само вземи мейлите, пиши и пращай.
15 Март 2013 17:04
"VІ. Що се отнася до получаването на информация, само чичо от село ще иде на гише. Журналистите май не са стъпвали в офис на НАП. НАП плаща едни пари да поддръжка на сайт, в който всеки средно интелигентен човек може да намери всякаква информация по всички данъчни и осигурителни въпроси. В 21 век ходенето по гишета е простотия."
Ало, данъчния, по-полека. В сайта ви липсва основна информация за новите изисквания и срокове, които си измисляте, а тя трябва да е на най-видно място и възможно най-ясно обяснена. Изискванията не са обяснени коректно дори в нормативните ви актове, да не говорим в сайта ви.
Колкото до данъчната админинстрация - аз не си спомням да съм общувала с данъчен чиновник, който да е наясно с всички въпроси по материята, която работи. Абсолютно всички се оказва, че са много учудени от елементарни неща, които би трябвало да правят всеки ден и се налага на данъкоплатците да ги ограмотяват. За което те обикновено благодарят. Но и също някои се опитват да се измъкнат, като казват че имат друг човек, с когото работят в момента или бягат от работното си място.
В крайна сметка резултатът е - че като няма начин едно правителство да направи икономиката работеща измисля хиляди изисквания, неясни и безумни, които да водят до налагането на глоби. Включително и по няколко пъти за едно и също нещо. А данъчните са насъскани да смъкват кожите на честните хора.
15 Март 2013 17:14
БирникЪ,
Дай, моля, акъл какво да правя с тая декларация "образец 1010а" - къде да я пращам, да я пращам ли въобще....

Води ми се една фирма, която е умряла през 1999-а и все чакам да я заличат автоматично и все не става...
15 Март 2013 17:20
Zelenhaiver 15 Март 2013 17:04,
давай по-конкретно и без общи приказки.
В сайта ви липсва основна информация за новите изисквания и срокове, които си измисляте, а тя трябва да е на най-видно място и възможно най-ясно обяснена.

Не е вярно. Има данъчен календар за 2013 г. с новите срокове.
Изискванията не са обяснени коректно дори в нормативните ви актове, да не говорим в сайта ви.

НАП не издава нормативните актове.
Колкото до данъчната админинстрация - аз не си спомням да съм общувала с данъчен чиновник, който да е наясно с всички въпроси по материята, която работи.

Кои е този, който може да ти отговори на всеки въпрос от материята, като имаш предвид как се изменят данъчните закони ? Ако това е конкретната му работа е длъжен да отговори, дори и първо да прочете. Всички тия кодекси, закони, правилници, указания, становища,процедури, съдебна практика никой не може да запомни и да ти отговори веднага. И аз с над 20 г. практика първо чета.
...и се налага на данъкоплатците да ги ограмотяват. За което те обикновено благодарят.

Противоречиш си. Ако данъкоплатците са толкова компетенти, защо питат. Аз ако знам нещо, не питам за него. Питам за това, което не знам.
15 Март 2013 17:22
Поздравявам БИРНКЪ с отстояване на позицията (макар и да съм от другата страна на бариерата). Статията определено е манипулативна и подвеждаща. Че има още трески за дялане - има. Но не е това с декларацията за недействаща фирма. Тя е от един лист и се попълва за секунди. Повече тежи публикуване на ГФО за недействаща фирма. Защото освен доста бумаги с нули има и такса от 50 лв. за обнародване. Но това е проблем извън НАП.
Иначе лично аз от 4 години не бях посещавал НАП. Въпреки, че нямам електронен подпис си общувам с НАП с писма с които изпращам ежемесечно осигурителни деклараци и веднъж годишно - ГДД. Едва наскоро посеетих офиса на НАП да закупя ценни хартийки - билети за вход, защото те не могат да се закупят дистанционно.
---
Иначе решението за деклариране и внасяне на наемите от наемодателя през последното тримесечие е крайно неудачно. Не трябва да има смесен режим - през годината или наемателя да удържа и внася данъка върху наема или наемодателя сам да си го внася.
15 Март 2013 17:23
Калки,
това е декларацията за ЮЛ без дейност. На сайта я има. Отпечатваш, попълваш данните и изпращаш в ТД/офиса по седалище на фирмата. Можеш и в най-близкия офис, аки искаш да видиш данъчни, а оттам ще си я препратят служебно по компетентност.
15 Март 2013 17:26
Благодаря.
15 Март 2013 18:00
За професионалните счетоводител, цялата сложност на законите и наредбите е нещо прекрасно. Та, те от хаоса живеят, колкото повече, толкова повече пари за тях. За безработен /който не може да си палти да му свършат работата профеисоналисти/, общуването с НАП е ужас.
15 Март 2013 18:04
За професионалните счетоводител, цялата сложност на законите и наредбите е нещо прекрасно.

Руменс,и на нас /професионалните счетоводители/вече ни идва да изокаме.Не можеш да си представиш колко нервна е работата на един счетоводител.
Едва ли има друга категория трудящи се,които така да си мразят професията.
15 Март 2013 19:34
То и баш БГ мошениците са така.
Фирмата е а братко, парите отиват при челядта, пък те само за удоволствие помагат! Разликата е само в мащаба!
То затова сме на това дередже, всеки от най-ниското, до най-високото ниво измамници!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД