:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разчистването на сметки в стрелбата продължава

Съюзът на Мария Гроздева отказа членство на пловдивския клуб "Тракия" с нелепи аргументи
Разчистването на сметки и реваншизмът в спортната ни стрелба продължават с пълна сила и това си пролича на поредното общо събрание на учредения наскоро БСС (Български стрелкови съюз) с президент двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. Наред с организационни въпроси като промяна на устава, приемане на бюджет и избор на треньорски съвет, голямо внимание бе отделено на молбата за членство на клуб "Тракия" (Пд) с председател Камен Шишманов, президент на основаната преди 100 г. федерация по стрелба (БФСС).

С 16 гласа "за", 1 "въздържал се" и 1 "против" тя бе отхвърлена с будещи недоумение мотиви. Те не са стандартни като например липса на реална спортна дейност или слаба работа с младите (все пак в "Тракия" са неколцина национали, плюс стотина подрастващи състезатели). Мотивите са: "че г-н Шишманов, ведно с г-жа Нонка Матова, са главните виновници за създадената атмосфера на нетърпимост, интригантство и вътрешни противоречия между членовете на БФСС, уронване на авторитета на БСС, както и за тежките финансови нарушения, които доведоха до отнемане на лиценза й (на БФСС - б. р.)". В становището се намеква, че "Тракия" ще получи членство, ако Шишманов и Матова бъдат отстранени от клуба.

Олимпийската шампионка Гроздева и съпругът й и неин личен треньор Валери Григоров влязоха в конфликт с Шишманов миналата година, вдигнаха голям медиен шум, а в резултат спортното министерство взе страна в спора и назначи ревизия. След нея от МФВС обявиха, че има злоупотреби за стотици хиляди левове - нещо, което Шишманов оспорва. Лицензът на БФСС обаче бе отнет, а почти мигновено Гроздева основа и оглави БСС, който получи без проблем лиценз. После БОК изключи БФСС със спорно тълкуване на своя устав и веднага прие БСС пак почти без никакви уставни основания. Впрочем Шишманов обжалва тези решения на БОК.

Последният реваншистки удар по Шишманов обаче води до проблем - заради разчистване на лични сметки ще страдат национали от "Тракия" като участниците в Лондон '12 в стрелбата с пушка Петя Луканова и Антон Ризов.
4
1249
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
22 Април 2013 22:09
Тази дописка нещо про-Шишманов звучи. Този човек просто разсипа стрелбата, присвои пари, министерството му отне лиценза, този шемет обжалва пред съда, но искът му го отхвърлика и въпреки това все още има хора, които да му вярват.
23 Април 2013 06:00
Абе докато се краде, се правеше и промеждутъка нещо в спорта, като цяло, в България, нямаше да изчезнем от толкова спортове.
23 Април 2013 06:00
Абе докато се краде, се правеше и промеждутъка нещо в спорта, като цяло, в България, нямаше да изчезнем от толкова спортове.
23 Април 2013 11:58
"Разчистване на сметки" и "стрелба" в едно изречение дава доста грешна представа...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД