:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петър Стойчев: При Раева гимнастиката върви надолу

Не е лесно да си парашутист, отвърна шефката на художествената гимнастика
Спортният министър Петър Стойчев отговори на новата порция нападки от президента на федерацията по художествена гимнастика (БФХГ). Илиана Раева заяви в петък, че с подобно управление до 2 г. спортът ни ще загине.

"Сигурно визира и себе си - отвърна Стойчев пред БНТ вчера. - Ансамбълът спечели медал от олимпиадата в Атина, В Пекин бе 5-и, а в Лондон - 6-и. Значи под нейно ръководство гимнастиката ни върви надолу. Нека не прехвърля нещата върху мен. Не съм аз човекът, който за 2 месеца ще затрие спорта в България".

Стойчев засегна и въпроса с онези 70 000 лв. за участия на европейско и световно първенство, които БФХГ е пропуснала да калкулира в искането си и които той сега отказва да отпусне, което предизвика раздора.

"70 000 лв. са огромна сума за 5 момичета, по какъвто и начин да смятаме. И нека уточним, че това са допълнителни средства. Тази година сме им дали 1.6 млн. лв., като за международен календар са предвидени 191 000", обясни Стойчев. Той допълни, че е искал да помогне на някои закъсали федерации, но: "Оказа се, че имат задължения, заради което аз няма как да им помогна. Решението е или да върнат парите, или да подпишат споразумение за разсрочено плащане, въз основа на което да продължа да ги финансирам".

Раева не чака дълго и изстреля поредния залп. Час след изявлението на министъра тя написа във "Фейсбук": "Не е лесно да си "парашутист", ама никак! Милият той! Даже и статистиката му куца! Гимнастиката толкова се свлече надолу при Илиана Раева, че само ансамбълът за 3 години взе 20 медала от световни, европейски първенства и световни купи и поне още толкова от Силвия Митева! Е... станахме и световни шампиони, но вместо да се запознае със статистика,"парашутистът" се занимаваше с мнооого по-важни неща, които надявам се в най-скоро време ще видят бял свят!"

Същевременно ансамбълът се класира втори на турнира за Световната купа (категория Б) в Песаро (Ит), победен от този на Италия. Индивидуално пък Мария Матева е 16-а, а Кристина Ташева - 22-ра в многобоя и не се класираха за финалите на отделните уреди.
2
1250
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Април 2013 20:15
Стойчев дали знае каква "невроза" е г.жа Раева и с какво може да бъде успокоена? Ма то на тия 50 години трудно ще се намери успокоител ...
28 Април 2013 21:15
Казват,че заради жените на кобрите им излязло лошо име.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД