:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболистите загубиха от Бразилия

Поражението с 1:3 гейма остави тима ни на второ място в група А на Световната лига
Българският национален отбор по волейбол загуби първата си среща от гостуването на световния шампион Бразилия в група А на Световната лига. В столицата Бразилия селекцията на италианския треньор Камило Плачи отстъпи с 1:3 (24, -17, -20, -23) и отстъпи на втора позиция преди другите срещи от групата (Полша - САЩ и Аржентина - Франция). Преди този двубой нашите имаха 14 т. на върха, бразилците бяха с 13, а тимът на САЩ с 11. След успеха Бразилия вече е водач с 16 т.

В ранния час на двубоя (10 ч. местно време) националите успяха да се ориентират по-бързо и взеха първия гейм, преди бразилците да се развихрят и да поведат набързо с 2:1. Очертаваше се и гейм №4 да бъде спечелен от домакините, но нашите успяха да стопят 4 т. пасив и да поведат с 18:17. От 21:21 се игра точка за точка, нашите дори поведоха с 23:22, преди световните шампиони да наложат волята си.

Решаващи за успеха на домакините се оказаха многото грешки на българския тим - 34, срещу 22 на бразилците. Иначе по другите показатели отборите бяха почти равни, но пак с лек превес на "селесао" (11:10 на блок, 49:49 успешни атаки и 5:5 директни точки от сервис).

Най-резултатен от всички на терена в зала "Нилсон Нелсон" бе Леандро Висото с 19 т., 14 добави Рикардо Лукарели. От българския тим се отличиха Цветан Соколов с 14 т., Тодор Алексиев с 15, Тодор Сримов и Виктор Йосифов с по 11.

Часове преди двубоя в Бразилия стана ясно, че Йосифов е подписал договор с вицешампиона на Германия "Фридрихсхафен". Така блокировачът става четвъртият българин в този отбор. Там са още двама национали - Валентин Братоев и Светослав Гоцев, както и българинът с италиански паспорт Венцислав Симеонов.

Втората среща Бразилия - България е днес, отново в зала "Нилсон Нелсон" от 16 ч. наше време.
1026
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД