:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

От ЦСКА останаха само червени екипи

Собствениците Борисов и Иванов най-сетне признаха, че не искат да плащат дълговете на клуба
СНИМКА: SPORTAL.BG
В деня, в който стана ясно, че ЦСКА в момента на практика не функционира, клубът представи нова колекция червено-бели екипи.
Футболен ЦСКА през следващия сезон може изобщо да няма. Не само в А група, а въобще. Това стана ясно от изявления и действия на настоящите собственици на "червения" клуб Димитър Борисов и Иво Иванов през последните 48 часа.

Първо в четвъртък вечер двамата адресираха отворено писмо до крайната фракция на "армейските" фенове "Офанзива" в отговор на зададените от ултрасите въпроси: "Защо се налага на ЦСКА да търси чужд лиценз, след като има свой?" и "Каква е истината за задълженията на клуба?".

"ПФК ЦСКА ЕАД не търси чужд лиценз за участие в А група, защото има такъв, но нямаме възможност да продължим издръжката на клуба в сегашния му вид. Тежкото финансово състояние на тотален колапс на дружеството прави невъзможен всякакъв вътрешноклубен оздравителен процес, съгласно ресурсите ни", бе отговорът на първото питане. А изводът е, че шефовете на сметопочистващата фирма "Титан" нямат намерение повече да издържат ЦСКА и ако друг не стори това, то отборът просто ще престане да съществува.

От отговора на втория въпрос пък пролича ясно, че Борисов и Иванов целят просто да избегнат погасяване на дължимите борчове: "Към момента те са в порядъка на 12-13 млн. лв. Тук обаче не знаем дали и кога на хоризонта ще изскочат нови дела срещу дружеството."

Вчера сутринта пък юристи на "Титан" посетиха ст. "Българска армия", като по неофициални данни целта е предстоящо масово прекратяване на договори в ЦСКА. Засега става въпрос само за контрактите на служителите в администрацията, но ако клубът не намери спешно финансов благодетел, неизбежно ще се стигне и до разтрогване с футболисти.

Затова пък във вчерашния пореден тъжен ден за "червените" запалянковци бяха представени нови екипи, с които евентуално отборът ще играе през следващия сезон. Те отново са произведени от италианския концерн "Леджеа", който облича тима от лятото на 2012 г. За разлика от миналия сезон сега фланелките са едноцветни с напълно изчистен дизайн. На гърдите вече го няма дори логото на дългогодишния основен спонсор "Глобул".
120
2305
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
120
 Видими 
05 Юли 2013 19:24
А триесеидвете петолъчки къде отидоха?
05 Юли 2013 19:43
Глупости!
ЦСКА е идея. Която ще пребъде. Всичко останало е конюнктура.
05 Юли 2013 19:58
Димитър Христолов:
За другите може, но не и за такива като мен

Бившият собственик на Ботев Пд Димитър Христолов коментира желанието на БСП да помогне на ЦСКА. Той заяви, че за него никой не е правил компромиси, но за силните на деня винаги се намира някакво разрешение на проблемите им. Припомняме, че именно дълговете на армейците към пловдивския тим на практика го изхвърлиха от елита.
„Каквото искат да правят. Футболът отдавна съм го затворил като страница. Силните всичко могат да правят. Такива като мен ги ликвидират, без да се замислят даже. Сега какво правят? ЦСКА няма да плати повече на държавата, многомилионните им дългове ще изчезнат. Същото ще стане и с останалите хора, на които дължат пари. Не знам просто. Омърсена работа. Аз съм отвратен от всичко, което ми се случи. За мен компромиси никой не правеше. Врътнаха си игрите, всеки според своя интерес. Там, където има сила, винаги намират начин. На умрялото куче вадят ножа от раз и му режат главата, а на другите... Безпринципно. И БФС е същата работа, безпринципна институция”, заяви Христолов.
( 56 )
05 Юли 2013 20:07
ЦСКА е голямо име и скоро ще стъпи на крака. Дано тази Титанична криза се отрази благотворно върху клуба и неговите привърженици. Журналистите имат право всячески да интерпретират състоянието на ЦСКА, защото знаят, че каквото и да напишат за нас, все ще спечелят. Само ЦСКА!
05 Юли 2013 20:12
Не е зле държавата да помогне на ЦСКА. Най-малкото би могла да опрости дълговете ни към МО, които са абсурдни.
05 Юли 2013 20:14
Също така концесията трябва да бъде разтурена като на ЦСКА се предостави стадиона за безвъзмездно ползване за неопределен срок от време.
05 Юли 2013 20:17
Не е зле държавата да помогне на ЦСКА. Най-малкото би могла да опрости дълговете ни към МО, които са абсурдни.
И към НАП също. И към НОИ. И към Ст. Младенов.
05 Юли 2013 20:24
Да,да в коплект с националния. На него ще тренирате и надъхвате ,защото има името Левски, а на това е армията ще громите. Армията никой ли не го търси за реституция?
05 Юли 2013 20:36
Коментари на фенове на Отбора на всички власти, който винаги се е ползвал с държавни помощни, в случая са повече от неуместни.
Особено гарнирани с безумната подуящина, че всичко, което носи името на Апостола, е някаква тяхна криворазбрана частна собственост.
П. п. Подуянци, върнете името на Левски! Срамите ни не само в Европа, но вече и в Азия!
05 Юли 2013 20:39
ЦСКА е идея.

Точно така!!!
И идеята доказа несъстоятелността си.
05 Юли 2013 20:52
Така е било по него време. Ботев са ни изпреварили с две години. А вие с чуждото име,имате и претенции. Като кукувици сте в цуждо гнездо-стадион. Откак стана смяна на строя,не сте донесли някой полу-финал за да се хвалите. Ако е гордост,хвалете се че фалирате,след като фалирахте няколко клуба.
05 Юли 2013 20:54
Незабавна оставка на кърджалията Багдасаров и цялата Комисия за младежта и спорта и там,каквото е...
05 Юли 2013 20:59
От ЦСКА останаха само червени екипи

Сега остава и Стойчо да върне шубата и всичко е на 6.
Да цитирим зачезналото напоследък недоволно тигърче. Голям ташак сме.
05 Юли 2013 20:59
Коментари на фенове на Отбора на всички власти, който винаги се е ползвал с държавни помощни, в случая са повече от неуместни

Ми то откакто докторо Сточков вивзе на мушка, хич ви няма, та ще е интересно все някой да се мерне тъдява...
05 Юли 2013 21:05
А не искам си ЦСКАто. Тамън се обадих на един владаец, да го питам дъл ще може да играя в местния Гранит в Б окръжна.
05 Юли 2013 21:10
САШО АПАШО СЕ ВРЪЩА НА БЯЛ КОНТЕЙНЕР

http://www.livesport.bg/
05 Юли 2013 21:23
С едно две изключения, ЦСКА винаги е представял България в ЕКТ на висота, поради което държавата е длъжна да преустанови една голяма несправедливост към червените. Както всички армейци знаем, АС-23 е част от ЦСКА, а АС-23 притежава нотариален акт за Армията. Нещата са от просто по-прости. В замяна на това този голям клуб ще се отблагодари с нови успехи по европейските терени. Предпоставки бол, най-важната от които е, че се вижда краят на една Титаничната глупост в Борисовата градина, продължила цели пет години! Едно безумно управление, нанесло огромни щети нашия любим клуб ЦСКА.
05 Юли 2013 21:25
Гледам го това човече, уж синьо, а като си отвори устата - отвътре червено...
05 Юли 2013 21:30
Ей левскарчета обадили се под темата, ще сразите ли убедително казахите с 1:1 или ще продължите убедително в първенството за 100 годишнината


Смешен плач
05 Юли 2013 21:53
Днес бе дадена гласност на единствената честна , порядъчна и отговорна оферта отправена към ЦСКА ! Топката е в полето на титан! Г-н Александър Томов, убиеца на мафията във футбола и хора около него предложиха да изплатят дълговете на клуба към институциите! Титан да си платят фирмените дългове! Какво следва? Титан са в небрано лозе! Те демагогстваха до момента, на базата на очакването, че никой няма да плати дългове в размер на 10-11 млн. Но се появиха хора, които са готови! Това поставя титан в много неизгодна позиция, защото сега ще лъсне тяхната подлост! Аз мисля, че те няма да се съгласят и стова нещата ще приключат!
Има и хубав втори вариант- Титан плащат и група мн. сериозни мениджъри влизат в ЦСКА ! А това значи шампионска титла! Още тази година! Страха у всички е голям от този модел, защото всички знаят, че няма кой да извади мениджърски ресурс, приближаващ се до този !
Обобщавам: От Титан зависи дали ще има ЦСКА или ще има някакво менте!
05 Юли 2013 21:58
Ето и офертата на г-н Томов и съмишленици!
Предлагаме на сегашните собственици и на червената спортна общественост следното:

1. Да закупим акциите на ПФК ЦСКА за сумата на дълга на клуба в размер на 10-11 млн. лв. включително дълга към НАП и другите държавни институции;

2. Да поемем текущата издръжка на клуба;

3. Да предприемем необходимото за окомплектоване и селекция на състава, въпреки крайно органиченото време до началото на шампионата;

4. Дълговете над 11 млн. лв., които са дългове към фирми на досегашните собственици следва да бъдат отписани или поети от тях.

Съзнаваме, че стабилизирането на ЦСКА ще бъде нелека задача, а набирането на необходимите средства в условията на обща криза е крайно трудно.

Разчитаме в това патриотично начинание на червената спортна общественост. Същевременно предупреждаваме за непоправимите последствия от евентуален предумишлен фалит на ПФК ЦСКА.
05 Юли 2013 22:04
Г-н Александър Томов, убиеца на мафията във футбола



Че той в момента е с ефективна 9-годишна присъда, включително за източване на Кремиковци чрез цска, бре бай Ж.
Ако е невинен, защо не му е отменена вече 3 години
05 Юли 2013 22:05
Нека не изпадаме в еуфория, знаем какви мошеници са пернишките боклукчии, т.е. от тях можем да очакваме всякакви неприятни изненади до последно. И на Лупи не бива да се вярва безрезервно, защото именно при неговото управление ни отнеха лиценза. Добрата вест е, че има раздвижване около собствеността на ЦСКА, краят на безвремието наближава.
05 Юли 2013 22:08
БЖ, ти вярваш на Сашето Томов
05 Юли 2013 22:11
Цоле, опитай да вникнеш в сериозността на ситуацията и смисъла на офертата за запазване на отбора! От дребни заяждания , файда йок! Мога да ти обясня надълго и широко какво става по случа с г-н Томов, но не е тук мястото. Офертата е наистина единствената почтенна, открита и достъпна за обществеността! Някой да чу какво предлага пехливанчето от Микре? Аман от въжеиграчи! Аз самия се обявих остро срещу опита за измама и кражба на обществена собственост от група вулгарни мошеници! Прочети какво съм казал преди две седмици!
05 Юли 2013 22:14
Сукачев, в България могат да омаскарят всекиго! Царе сте на помията! Не говоря за политика Томов! Говоря за това, което направи в ЦСКА! А когато някой не желае да погледне истината в очите и това му носи наслада, е аз оставям тези мечтатели да мечтаят, както им е угодно!
05 Юли 2013 22:16
Бай Желязко, извинявай но аз не вярвам на лицето Александър Томов още от АСО през 1990 г.
05 Юли 2013 22:17
Лайзън, не ми казвай при кого са ни отнели лиценза, а защо и от кого! И кой осребри това! Не е трудно да се проследи връзката! Това си е работа за ДАНС! Не че очаквам да я свършат! Те сега разбирам са и в "катарзис"...
05 Юли 2013 22:18
Няма да ти изучавам постовете, аз ти се изсмях на това, че бил убиец на мафията във фурбола

Понеже онзи розовия шишко от НАП бил казал на рождения ден на Дучето, че само цска се осигурявали
върху реална заплата. Лупи действително току що го е обявил, за да му пасне на новата схяма за източване,
но ако е убиец на мафията, защо не е внасял задълженията?
05 Юли 2013 22:18
Цанев, не познавам отбора АСО ! Ако имаш нещо за футбола- да говорим!
05 Юли 2013 22:20
Цоле, ти имаш ли сестра? Въпроса е риторичен! Кой разбрал, разбрал!
05 Юли 2013 22:23
Цанев, не познавам отбора АСО ! Ако имаш нещо за футбола- да говорим!


За футбол нямам, но за лицето(то не всичко с две бузи е лице) Александър Томов имам
05 Юли 2013 22:26
САМО ЦСКА
05 Юли 2013 22:26
Не желая лицето Александър Томов в ЦСКА. Той е един от основните виновници за положението на любимия отбор.
05 Юли 2013 22:29
Цанев, това и Илай Лили не го лекуват!
05 Юли 2013 22:39
BG, здрасти! Докато има ЦЕСЕКАРИ като теб, надеждата умира последна! Убеден съм на 100% и това се споделя напълно от Алцек, че от форума ти ще си единственият ако съдбата и правилата изпратят ЦСКА в ГЛ и там мач няма да пропуснеш.
05 Юли 2013 22:39
Както и да е, ако "социалдемокрацията" ви гушне, след година-две Митко и Иво ще ви се сторят
като Милко и Добри. А и нашите лафове ще си вървят
05 Юли 2013 22:46
Казуса е съгласен с мен, аз съм съгласен с BG - САМО ЦСКА!!!!!!!

БЖ си е негова работа

Другите да си треперят за оборчето да не се превърне в Евразидиот и да си коментират под темата за хипофизното джудже и Мустакя

Лека нощ

05 Юли 2013 22:46
А кой стои за Лупи? Стига с тия "група бизнесмени" - трябва да се знае ясно кой е собственик и кой взема решенията. Да си собственик на отбор като ЦСКА или Левски е полза - трябва да си откровен мошенник с нечестни намерения, за да не излезеш и да не го афишираш официално при сделка. А специално Лупи около честни и достойни хора не съм го виждал. Ако пак ще ни прави шампиони един сезон, с цената на случилото се след това - благодаря, ще се справим и без него с юношите в окръжните групи.
А в този труден за нас момент, когато ЦСКА е паднал, ясно се различават помиярите от достойните люде - първите продължават да лаят и плюят от всякакви трибуни и трибунки - окаяни дребни душици.
05 Юли 2013 22:49
Драгой и аз съм "за" дясната ръка на Сашо Истината. Даже, арабията, предпочитам Той да ги "спаси" отколкото справедливоста да възтържествува. ГЛ. Имам приятел, пет пари не дава за футбола но още при соца пътищата му се преплели с Лупи. Цитирам го: "Няма такъв мошеник". А дано влезе в градинката отново, ама надали.
05 Юли 2013 22:54
Здрасти Докич. Тамън днес пея на малкия чорбар една от нашите песни, а той пляска с ръце над главата - нали копира всичко в момента - а жената вика - докато дойде време да го заведеш на стадиона, дали ще има ЦСКА още? Я го научи на някоя песен на Славия. А пък аз викам, че повечето стадиони по шоплука ги знам - да не се притеснява - то на Армията всеки знае
05 Юли 2013 23:00
BG_
05 Юли 2013 22:46


05 Юли 2013 23:00
BG, нали точно днес навършва година и половина малкото чорбарче. Остави го лапето само да се развива.
И да викаш където трябва и заради мен.
05 Юли 2013 23:08
Колкото и да одумвате Лупи,той си е голям играч и когато плаща,плаща добре.
Хайде идете и ръка му целунете и ще ВИ спаси!
05 Юли 2013 23:10
Едра Баш българска душо, аз съм идеен противник на тази вааша несправедливост, а за да не те препращам
пак в годините преди твоето раждане, ще те върна в началото на тази страница, където е плача на
Димитър Христолов. Ако президентите, деятелите, кметовете... на 2/3 от ощетените българските клубове
и градове се изкажат, не знам колко още може да наедреят душата и достойнството ти на горд армеец.
Нека да ти се радват другите, аз съм срещал достатъчно "образцови цесекари" като теб, за да знам на какво
се крепи тази комсомолска гордост и в днешните не толкова комсомолски години.
Ако беше друго, сигурно щеше да изразяваш мнение за случките с Ботев, Пирин, Сливен, Мездра, Черноморец...
Аа, ама те боклукчиите били виновни, те не са цесекари...
Хайде, друг път повече
05 Юли 2013 23:11
Момчета, дори цецто не заслужава Лупи.
05 Юли 2013 23:18
Докич, аз само му давам насоки - избора си е негов
Твирем, щом е така, от сърце ти желая един ден Лупи с "групата бизнесмени" да смени Чорни, Батков или който е всъщност в Левски - ех какво плащане ще настане
А погледнато сериозно - ако дълговете ни са 10-12млн, не виждам какво би притеснило бъдещ купувач на отбора - та това е бюджета за сезон и половина? Ако си решил дългосрочно да издържаш и развиваш отбор като ЦСКА, тази сума да те притеснява? Не мисля. Та от там си мисля за Гриша Ганчев - тъй като знам, че не е скаран с даването за спорт и има сериозни намерения - или боклуците специално за него са поискали да покрие и всички "дългове" към техните фирми, или така им е наредено, защото едва ли някой се лъже, че клоуни като тях вземат самостоятелни решения за големи сделки.
05 Юли 2013 23:19
Колкото и да одумвате Лупи,той си е голям играч и когато плаща,плаща добре.
Хайде идете и ръка му целунете и ще ВИ спаси!


твиреме, целувай си ръка на което го правиш често из сий форум

Нас ни остави
05 Юли 2013 23:21
Стоичков към Бойко Борисов: Вие ли докарахте "Титан" да унищожи ЦСКА?

Три ключови въпроса за ЦСКА зададе Христо Стоичков към бившия премиер Бойко Борисов. Кавалерът на "Златната топка" следи всяко събитие в любимия си клуб, въпреки че привидно седи встрани от няколко дни.

Чрез вестник "Труд" Стоичков започна с въпросите, като на първо място е:

"Г-н Борисов, вие ли доведохте фирма "Титан", за да унижощи ЦСКА?"
"Кой има полза от тази сделка?"

Сметоочистващата компания придоби акциите на ЦСКА през 2009 г. - няколко месеца преди Бойко Борисов да стане премиер. По това време той все още беше кмет на София и "Титан" взе концесията за почистване на града. През февруари тази година Димитър Борисов, съсобственик на фирмата, излезе на митинг пред парламента в полза на своя съфамилник. Очевидно показа пристрастията си към ГЕРБ.

Стоичков продължи с въпросите към Бойко Борисов. Третият е:

"Защо обявихте, че "Газпром" става спонсор на ЦСКА, а след това се отметнахте? И сега къде е "Газпром" - нито в ЦСКА, нито в "Левски"!?"
05 Юли 2013 23:30
Dokich 05 Юли 2013 22:49
Имам приятел, пет пари не дава за футбола но още при соца пътищата му се преплели с Лупи. Цитирам го: "Няма такъв мошеник"

Все едно си чета доносите от досието ...кръвта вода не става!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД