:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дръж олигарха да го види Брюксел!

Европейската комисия доби смелост от улицата да заговори в прав текст за проблемите в България
Светослав Терзиев
Спотайвахме се Брюксел да ни освободи от олигархията, а той ни чакаше да се размърдаме. И така седем години, откакто сме в ЕС. Нищо не се случи, само се натрупа колекция от доклади на Европейската комисия (ЕК) за България, които служеха за сведение на управляващите, че получават периодична отсрочка да се поправят, когато сметнат за възможно. Ако всичко вървеше по старому, тия дни трябваше да се любуваме на седмия годишен доклад, който да ни казва, че властта има/няма политическа воля, но резултатите все още не са налице. И да ни съобщи, че след година пак ще сме на проверка.

Но това лято стана като в приказката за братята и счупената каруца. До следващия доклад остава половин година и викайки неволята, обществото разбра, че е най-добре само да си върши работата. "Чува ли се вашият глас в Европа?", запитаха в Централния военен клуб организаторите на граждански диалог със заместник-председателката на ЕК Вивиан Рединг. 68% от участниците в него отговориха с "Не!", а само 26% - "Да!". Но на следващия въпрос: "Означава ли Европа солидарност?" 65% отвърнаха "Да!", а само 30% - "Не!", показа импровизираната електронна система за гласуване в залата.

Щом се сринаха страхове и задръжки, българите спряха да викат чужда помощ и сякаш я окуражиха сама да им се яви. Първо се обадиха посланиците на двете най-влиятелни държави в ЕС - Германия и Франция, а малко след това дойде Вивиан Рединг, която употреби думи, несрещани досега в брюкселските доклади за България. Така например тя изрече "олигархия" извън всякаква дипломатическа любезност. Нещо повече, г-жа Рединг заяви в София, че



олигархията и демокрацията са врагове



Тъй като олигархията е съчетание на власт и пари, нейното послание визираше управляващите като враг на демокрацията, зависим от парите на структури и лица, паразитиращи върху държавата. Кой би допуснал, че гост от Брюксел би си позволил такова откровение по адрес на своите домакини? Еврокомисията като квазиправителство на ЕС е партньор по протокол на националните правителства. Премиерът Пламен Орешарски би трябвало сериозно да се притесни с кого му предстои да си партнира, освен ако не следва заветите на своя мандатоносител Сергей Станишев да не се дава на вълците в Брюксел.

Широкопръстието на Орешарски е известно в Европа от 2008 г., когато заради обслужване с пари от бюджета на олигархични кръгове (скандалът "Батко и Братко") ЕК му спря еврофондовете. Тогава в качеството си на финансов министър в правителството на Станишев той се учуди, че Брюксел не му дава да прави каквото си иска с българските пари, "които не са европейски". Сега Вивиан Рединг го плесна превантивно по ръцете точно когато се готвеше да актуализира бюджета и да вземе 1 млрд. лв. заем. Тя му напомни за надзора над националните бюджети чрез т. нар. европейски семестър и добави: "Европа гледа къде отиват националните пари - за инвестиции в бъдещето или за краткосрочна консумация. Когато теглите заеми, не бива да забравяте, че ще плащат децата ви. Заради заемите ще ви обичат днес, а утре децата ви ще ви мразят". Участник в гражданския диалог веднага я подкрепи: "Не искам други европейски държави да плащат на моето корумпирано правителство. Искам да го следят какво прави".

В последните си доклади за България Еврокомисията няколко пъти е правила предпазливи опити да се опре на гражданското общество, за да упражни натиск върху управляващите. Усилията й обаче не са стигали по-далеч от позоваване на проучвания на общественото мнение, които илюстрират нейните забележки за липса на резултати в борбата с корупцията на високо равнище и организираната престъпност. Сега за първи път тя



протяга ръка през главата на правителството





направо към протестиращите срещу него. Това би трябвало да се разглежда като дръзко нарушение на дипломатическите обноски, ако не бе предизвикано от дългогодишно дръзко игнориране на европейското обществено мнение за България. Дойде време за масиран обществен натиск отвътре и отвън за промяна не просто на закони и структури, както се случваше досега, а за пускане в действие на поправителни механизми. "Ако някой в Еврокомисията бъде разобличен в корупция, пътят му е право към затвора", заяви Вивиан Рединг. Посланието бе прозрачно: Стига сте имитирали борба с корупцията, заемете се с корумпираните. Това означава поименно назоваване на враговете на демокрацията, т.е. на олигарсите, радвали се досега на недосегаемост от правосъдието.

Безгрижните дни на крадците отлитат, предупреди комисарката по правосъдието Рединг, която напомни, че през юли е пристъпила към реализация на идеята за



създаване на европейска прокуратура



Службата на европейския прокурор ще следи за правилното изразходване на европейските фондове, които някои в България смятат за подарени. Участници в гражданския диалог се оплакаха, че еврофондовете се раздават предимно на свързани с олигархията фирми, на общини под контрола на управляващото мнозинство, на послушни медии и на организации, преструващи се на неправителствени. В резултат на това се изкривява пазарът, пречи се на балансираното развитие на регионите, задушава се свободното слово и се деформира гражданското общество. Хармонизацията в сферата на правосъдието, която досега бе невъзможна в европейски мащаб, се превръща в една от големите цели на ЕС. Не бива да се съмняваме, че България ще бъде от първите държави за експериментално приложение на новия контролен механизъм, в който ще се впише съществуващият в момента само за нея и Румъния Механизъм за сътрудничество и проверка. Еврокомисията трябва да се е убедила, че



българите ще ръкопляскат най-силно,



ако европейският прокурор викне за обяснения настоящи или бивши управляващи, както и крупни усвоители на еврофондове, превърнали България в остров на безнаказаност. Случаят "Николов - Стойков", който според разследването на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) доведе до осъждане само на съучастници в Германия, не би трябвало да се повтаря под погледа на европейския прокурор. Негово ще бъде задължението да мери с един правен аршин и в България, и в Германия, както и в останалите страни от ЕС.

Простодушието на лица от управляващите среди, които се възмущават от чужда намеса в България, показва неспособност да осмислят какво се случва. Българите намират общ език с Европа, докато собствените им власти се държат като чужденци в страната си. Този език е изчистен от дипломатически задръжки и като че ли най-сетне Брюксел преодолява прословутия си проблем в комуникацията с България. Хората разбират, че няма смисъл повече да чакат друг да им върши работата. Достатъчно е да усещат солидарност от новата европейска кампания "Не сте сами!" Останалото си знаят.

Олигархията също би трябвало да подозира, че все някой ден ще бъде изкарана на светло. А нейните пълномощници във властта разбират, че дните им са преброени, и се надяват да не си тръгнат с празни ръце. Затова точката на кипене бе достигната точно когато парламентът се събра да умува с правителството какви пари да разпредели на изпроводяк. И да остави сметката на ония, отвън.



Карикатура: Христо Комарницки
--------
71
8145
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
29 Юли 2013 19:30
Не им е достатъчна смелостта. Трябва да кажат нещо и за розовия Станишев.
29 Юли 2013 19:31
Карикатурата

Е, и статията де...
29 Юли 2013 19:35
Олигархията също би трябвало да подозира, че все някой ден ще бъде изкарана на светло.


От кого, г-н Терзиев, от свободните и независими медии?
29 Юли 2013 19:37
Я, маестрото се заразил от подчертието...
то се очертаваше напоследък, де.
29 Юли 2013 20:00
В Европата също идват избори. Та брюкселското размърдване си има преки причини...
29 Юли 2013 20:23
Комарницки
Терзиев
Дека е мадам Yes на карикатурата - без ясла ?
29 Юли 2013 20:44
Художникът е казал всичко без думи.
29 Юли 2013 20:48
Българите намират общ език с Европа, докато собствените им власти се държат като чужденци в страната си.

Само да добавиме:
Кога комунистите не са се държали като ЧУЖДЕНЦИ в България?
P.S. И плячкаджии според изключително прямата формулировка на германските депутати.
29 Юли 2013 20:57
Май сбърках- тоз до мамата, ритнатият, с очилцата , не е Станишев, а май Данчо Ментата ?
29 Юли 2013 21:21
Посланието бе прозрачно: Стига сте имитирали борба с корупцията, заемете се с корумпираните. Това означава поименно назоваване на враговете на демокрацията, т.е. на олигарсите, радвали се досега на недосегаемост от правосъдието.


Е, хайде де, Четвъртата власт! Стига сте имитирали борба с корупцията. Назовете поименно олигарсите. Всичките!
Щот всички медии взеха вкупом да викат "Дръж олигарха!", включително (медиите на) самите олигарси.
Хади бакалъм.
29 Юли 2013 21:45
Изящно точен материал на Терзиев.
Кратко и ясно:
Простодушието на лица от управляващите среди, които се възмущават от чужда намеса в България, показва неспособност да осмислят какво се случва.
Българите намират общ език с Европа, докато собствените им власти се държат като чужденци в страната си.

29 Юли 2013 21:47
Хади бакалъм



Дур бакалъм, яваш ол. Недир бу ачелен..?


29 Юли 2013 21:54
Светослав Терзиев този път се е пуснал по общото течение в медията, където пише, от което публицистиката му олеква (Закон на Архимед). Ако следи този форум, бих го помолил да коментира "широкопръстието", на Орешарски като минфин. Ние като хора, които не падаме от Марс, добре помним, че в края на неговия мандат на тази длъжност, фискалният резерв на България достигна 8.3 милиарда лева! Впрочем, непредубеденият читател е наясно, че този тип журналистика се нарича поръчкова и коментарите, както се казва, са излишни. И журналистите са хора, имат деца и трябва да ги хранят.
29 Юли 2013 21:55
След всички усуквания в статията (и не само), следва:
Rp:
Спиране на всякакви пари от ЕС за каквито и да било проекти на Територията.
Следствие:
БГ мафията сама ще се откаже от членство.
29 Юли 2013 21:56
Дръж олигарха да го види Брюксел!

То с държане работата не става. Олигархът - например Марио Николов, щото някой все пита кои са олигарсите, да им дадем един нагледен пример - се вързва, товари се на шлеп и се праща по реките и каналите в Брюксел. Мисля, че има канали, които да свързват реките, та да се получи воден път. За да не се харчат бадява средства, шлепът се напълва добре, пък се използва и някой по-старичък, да не е голяма загуба, ако потъне по пътя.
29 Юли 2013 22:00
Господин Терзиев,
Някак пестеливо се изказвате за олигархията.
С батко и братко и със Стойков и Николов ли се изчерпва списъкът на олигархията?
Защо щадите ортаците на собственика на вестника ви от Глобална България Прокопиев
и Цветелина Бориславова? Ами ТИМ, котараците, Златев?
Защо щадите президента с неговите офшорни фирми?
Аман от вашия либерален и неолиберален капитализъм, той погуби света в резултат от
престъпленията си, предизвиквайки най-страшната криза в историята на човечеството
а вие сте седнали да хленчите за пълната му победа.
Толкова сте прозрачни всичките впрегнати в борбата за .... собственото си благополучие,
добре подплатена финансово чрез различните НПО-та, ръководени от Отворено общество.
Всички вие, платените медии, платените протестиращи, платените НПО сте тръгнали да
сваляте властта, изобразявайки борба за светли идеали.
Отлично знаете, че истината е друга и че основната цел на борбата ви е да не допуснете
реализацията на руските енергийни проекти в България.
Стига лъжи, лиготии и преструвки.

29 Юли 2013 22:03
Сър Ланселот
29 Юли 2013 22:06
А-а-а, значи загрижената за антиолигархичната борба и Светлото европейско бъдеще Улица у нас е окуражила плахата, но много добронамерена към българския народ Еврокомисия, да започне да твори добри дела у нас, наси.айки председателя на ПЕС
И ето, възнамеряващото да краде и дори почти крадящото правителство "Орешарски" вече е в сандвича на добронамереността - отдолу красиви, интелигентни и най-пачи високоморални протестиращи, а отгоре справедливите и некорумпирани добряци от Брюксел.
Че то скоро идва епохата на "Пей, сърце!" Радост голяма и светъл оптимизъм лъха след прочита Китна Българска Пролет се усмихва навън
29 Юли 2013 22:23
Недир бу ачелен..?

Що? Протестерите не бързат, да?
29 Юли 2013 22:25
Г-н Комарницки, за втори път днес Ви поздравявам за майсторска рисунка, направена с много вкус!
Свежият уличен полъх Ви е вдъхновил - вече илюстрирате дори отделни статии.
С всеки изминал ден развивате таланта си! Продължавайте да ни изумявате и радвате!
29 Юли 2013 22:26
Вий пък сега- винаги е удобно да се мазниш пред ЕС с критики към червената олигархия (колкото и малоумно да е това понятие, тъй като всичко с големи кинти е от ДС и БКП) ... примерно, ЕС, умните и красивите, воглаве с посланиците нямаха пойнт кой е Пеевски и кого обслужва (почти като някои дядовци на пилоните). Или имаха- ама не им беше интересно. Да не говорим, че премиера беше доказана мутра, с равно участие във фирми, наедно със знаковите лица на криминалния преход. Пък заради един за 3 месеца студенстване във ВИС 2 искат правителство да бутат?! Ето колко са нагли умните и красивите... и слепите посланици.

Но да се върнем на Пеевски и неговия финансов бос, Цветан Василев- те купиха Булгартабак, мултиплексите, а държавата концентрира парите на държавните монополи в тяхната банка... нещо? Реакция, ЕС, Рединг?!? Умни и красиви, дипломати?!? ПЛЕВНЕЛИЕВ???? Алоу... ехей? Терзиев? Ко шъ каеш?
29 Юли 2013 22:28
Вивито заръча Съско и Боцко да си стиснат ръцете в "името на общото благо". Същото го пожелаха и всекаккви други леви и десни европейски величия. Живи да сме и да видим, де що му излезе края на наш гръб.
29 Юли 2013 22:33
Между другото, ако Европейският съюз наистина желае да вдъхнови борбата на българите с българската олигархия, би било прекрасно:
- да даде дефиниция за това новопоявило се политическо понятие: кои богати са олигарси, а кои не са;
- да посочи българските олигарси щом такива съществуват;
- да даде примери за олигарси в Италия, Франция, Германия, и как там народите са се преборили с тях;
- да посочи примери за успешна борба с олигархията на г-н Костов, на г-н Кобурготски и на г-н Борисов като министър-председатели, подкрепени от всички европейски институции и Световната общност, и поздравени от тях с "конгречулейшънс";
- да посочи с кои свои действия като министър-председател Орешарски за месец и половина е създал олигархията.
29 Юли 2013 22:38
Колко трогателно. Па почнахме рефрена. Кажете имената. Ложите журналисти .....
Първо това е работа на прокуратурата, не на журналистите.
Даже ако черпите идеи от некоей екщан или криминале би трябвало да сте наясно, че става дума дори в нашумелите и скандални реални случаи за неназовени полицейски источници или такива от службите. Поне в преобладаващия брой случаи.
Другото са съселщини
Та да питам по злободневната тема, упорито натиквана под килима.
Защо бяха прекратени от това управление разследванията във енергетиката.
Например при ВЕИ мафията става дума за печалби сравними само с тези от наркотици и подобни.
При това гарантирани печалби.
29 Юли 2013 23:06
Първо това е работа на прокуратурата, не на журналистите.

Разбира се! И твърденията на журналисти за наличие на живот на Марс е дело на НАСА, нали?
29 Юли 2013 23:34
И този път трябва да призная обективността на написаното, макар да не ми е ясно откъде идва повратът в гледната точка на автора.
Доскоро той бе върл противник на всичко несоциалистическо, независимо дали това беше ЕС или ББ.
И понеже на черното бяло не можеш да кажеш ( така както са свикнали красножопието тук), смятам да вдигна палче за днешното писание.
Всъщност воят на червената амбразура под статията ясно показва, че авторът този път е уцелил истината и напипал болното място на пишман-крепителите на Олигарското правителство, което пък се пада подопечно на плъхчето с очилцата. Виж, плъхчето кому се пада подопечно , е все още спорен въпрос.
Публична тайна е, че главният му попечител е в Москва, а разни дребни крепящи го бизнесменчета от сорта на Марио Николов са му главните спонсорчета от БГ-територията.Та за сий олигарси се подразбира в статията.
Всичко това ще лъсне един ден като на нерез сперматогенните органи, и то много по-скоро, отколкото някои червенотиквеничковчета се надяват.
30 Юли 2013 00:24
Каква наивна статия "ала 1991 г."! Смях се от сърце.
олигархията и демокрацията са врагове

30 Юли 2013 00:27
Натисни тук
30 Юли 2013 00:38
TEХНОЛОГИИ ЗА НАСАЖДАНЕ НА "ЦЕННОСТИ": От Вавилон до Брюксел
България-ЕС - Евроценности
Натисни тук
30 Юли 2013 01:01
Ролята на Олигархията, веницианските банкери, кръстоносните походи в Близкия Изток в разпада и гибелта на Византийската империя.
На който му е интересно да гледа. Има и за България и Сърбия. Съвпаденията на много процеси и това, което става в момента в Европа са много.

Гибель империи. Архимандрит Тихон (Шевкунов)
«Гибель империи. Византийский урок»
Натисни тук
30 Юли 2013 03:44
Секс, лъжи и журналистика!

Протестирам! Оставка на редакцията!

О С Т А В К А !
30 Юли 2013 04:43
30 Юли 2013 07:55
Свежарков
29 Юли 2013 22:06
30 Юли 2013 08:34
"Ако някой в Еврокомисията бъде разобличен в корупция, пътят му е право към затвора", заяви Вивиан Рединг


Това означава ли - вкарайте в затвора бойко борисов ???
Защото аз съм ЗА , поне от няколко години.
30 Юли 2013 08:42
Ако в статията заменим "олигархия" с "частници и недоубити капиталисти", а "Европейския съюз/ Европа" със "Съветския съюз", ще получим статия, достойна за челната страница на "Работническо дело". Да, времената се менят, а журналистите едно си знаят, едно си баят: "Най-сетне народът се осъзна, надигна се като един и отхвърли гнета.." Нали съм си прозд, така и не мога да си намеря точна дефиниция на понятието "олигарх", защото ако се приложи това, което се подразбира в България, то Германия е бъкана с олигарси! Бе дайте ми имена, за сега чувам само за Пеевски, ако той е единствения, него сме го преборили!
30 Юли 2013 08:48
Апропо (каквото и да значи това): Рединг и цяла Европа са останали с впечатление, че у нас се протестира срещу корупцията, а такова нещо до сега нечух от "умните и красивите". Защото ако е така, това правителство не можеш до го барнеш, те просто нямаха достатъчно време за това! Виж, в Банкя познавам един.. а най-паче, като се съберат довечера "убавците", да се обърнат на 90 градуса към президентството и да протестират..
30 Юли 2013 09:17
Ние като хора, които не падаме от Марс, добре помним, че в края на неговия мандат на тази длъжност, фискалният резерв на България достигна 8.3 милиарда лева! Впрочем, непредубеденият читател е наясно, че този тип журналистика се нарича поръчкова



От Марс - не, но от Морон - да! За широкопръстие се съди по това как е харчил, а не как е спестявал*. Както за измерване на IQ се използват т.нар. 'тестове за интелигентност', а не се мери тъпотата, от която да се направят изводи за IQ-то.

Олигарски изразходваше натрупаните излишъци в края на годината (последната половина на м. декември) ударно за откровени глупости. Всъщност за захранване на обръчите от фирми. Така покрай Румен Петков се облажи федерацията на Богдан Николов. Организираха се вояжи и круизи, яхтени партита и др.т. Едновременно с това, еврофондовете се харчеха неефективно: от 100 единици най-много 20 отиваха за някаква работа, а останалите 80 се разпределяха м/у крадливите участници в процеса. Те затва авторът на статията нарича широкопръст др. Олигарски. Според мен е много прав, само дет' се е изразил много меко.




------------------------------------
*) Може да се съди и как е спестявал, но като допълнителен фактор на основния - харченето.
30 Юли 2013 09:20
Г-н Терзиев, все едно и също сучете, все неконкретизирано, все вторият и третият пласт отсъстват.
Та що е то олигарх? Колко са? Как използват властта, за разлика от събратията си на изток и запад?
Неотдавна писахте нещо от рода "и аз крада, ама и вие крадете" - логика ясна и неоспорима, но хипотеза.
Ако ще борим олигархията - хайде малко журналистически разследвания: кой, кога, как, колко и т. н.
Иначе всички пеем и веем парцала на свободата.
30 Юли 2013 09:24
Безгрижните дни на крадците отлитат, предупреди комисарката по правосъдието Рединг, която напомни, че през юли е пристъпила към реализация на идеята за

създаване на европейска прокуратура
Олигархията също би трябвало да подозира, че все някой ден ще бъде изкарана на светло. А нейните пълномощници във властта разбират, че дните им са преброени, и се надяват да не си тръгнат с празни ръце. Затова точката на кипене бе достигната точно когато парламентът се събра да умува с правителството какви пари да разпредели на изпроводяк. И да остави сметката на ония, отвън.
30 Юли 2013 09:31
този тип журналистика се нарича поръчкова



Забравих да коментирам тази култува реплика. Комунезите, макар и подготвени по всички теми на Вселената, не са наясно с понятието 'поръчкова журналистика'. В случая ретроградният другар (стилистично повторение) трябваше поне да каже: кой е поръчителят? Но не би, той предпочита да залепва етикети като всеки комунез - безидеен и безсилен.
30 Юли 2013 09:35
Та що е то олигарх? Колко са? Как използват властта



Кво е олигарх се учи в университетите. Завършилите АОНСУ комунези навярно не са били обучвавани достатъчно добре, а още по-вероятно толкова да са позволявали познанията на преподавателите или пък матриала.

Св. Терзиев предполага, че читателите на в. СЕГА са поне на средното ниво на интелигентност, а когато не са - никой не им забранява да си доучат някъде.
30 Юли 2013 09:43
Разочароващо е, че като олигарси са споменати единствено Батко и Братко. Няма яснота и за критериите - всички по-богати ли са олигарси или само онези, които използват парите си за политическо влияние /например - чрез медиите и журналистите, които притежават/? Като сме ги почнали олигарсите, да сме по-конкретни - давам един първи списък, който участниците във форума биха могли да се коригират и попълват - Делян, Черепа, Батков, Прокопиев, Златев, Цветелина, Ганчев, Донев - кой още - Борисов дали отговаря на критериите - чух, че идването на Берлускони у нас било по повод на 3-тия му милиард.
30 Юли 2013 09:45
Да, Кардозо, то и "поръчкова журналистика" е тафталогия.. А кой е "поръчител" - ми същата сган, дето изпълзя из под камъните и не можеш да ги изгониш от ТВ-студията. Даже достопочтенният Иван Кръстев престана да пише статиите си на английски е дойде да ни облъчва.. А Г. Ганев, Г. Ангелов и другите "експерти" - даже не ги и броим..
30 Юли 2013 09:46
Но не би, той предпочита да залепва етикети като всеки комунез - безидеен и безсилен.

Ако си прочетете поста, ще забележите, че Вие правите същото - лепите етикети.

Авторът е слушал изказването на Рединг, извадил е нещата, които устройват тезата му и е построил върху тях текста си.
Да речем, че аз бях решил да напиша материал в обратния смисъл, а именно, че квазиправителството ЕК на ЕС очаква политическите дебати у нас да се водят в конституционно регламентираната среда на парламента и че ни е жизнено необходимо върховенство на закона и свободни медии, как бих постъпил?

Щях да използвам метода на г-н Терзиев спрямо същия изходен материал и без проблем щях да намеря каквото ми трябва.

Методът е известен като cherry picking.
30 Юли 2013 09:55
Тогава в качеството си на финансов министър в правителството на Станишев той се учуди, че Брюксел не му дава да прави каквото си иска с българските пари, "които не са европейски".

Всъщност имаше и култова реплика на Ахмед Доган в смисъл, че правителството на тройната коалиция разбрало, че не можело да харчи европейските пари както тези на българските данъкоплатци, т.е. за едните се държи сметка, а другите могат да се харчат безконтролно.
30 Юли 2013 10:08
Cardozo e Sa 30 Юли 2013 09:35
Кво е олигарх се учи в университетите.

Така ли?
В курса по какво по-точно, моля?
И разбира се по години - завършилите през 30-те, през 40-те години, 50-те, през 60-те, през 70-те, през 80-те, през 90-те години, след 2000-ната година, моля?
30 Юли 2013 10:11
Куриозо, защо се притесняваш от поименното изброяване на олигарсите и публикуването на техните престъпления?
"Вие си знаете" вече не върви. Общите лафове по темата са многогодишна скука. Нали уж се борите за прозрачност, истина, светлина и т. н. Ама нещо светлината ви тревожи. Да не ви стане твърде светло, а?
30 Юли 2013 10:28

Sir_Lanselot

В списъка обаче е пропуснат Октоподът, стиснал цяла България барабар с олигарсите в пипалата си. Странно е, че винаги всички го пропускат, а след като той е в затвора и е подсъдим какви олигарси, какви пет лева тормозят България, остава неясно
30 Юли 2013 11:14
Изчетох статията докрай, макар и трудно.
Изключително глупава статия, представяща желаното и нежеланото за действителност. Кое е основното - това е нерaзбирането, че олигaрсите са само една малка част от мафията в България и борба срещу олигарсите не е борба срещу мафията, а е точно обратното - подпомагане на една част от мафията срещу друга част от мафията. Едно от следствията е, че сегашните протести не са проява на гражданското общество. Протестиращите не са българиТЕ, не са народЪТ, те не изразяват исканията на хораТА, а са една малка част, която прави това, което им е наредила мафията, която стои зад тях. В този смисъл в статията са написани глупост след глупост. За разбирането на ситуацията е достатъчно да се помисли какво следва, ако се изпълнят исканията на протестиращите, а не да се повтаря папагалски лозунгите, зад които са прикрити истинските им цели. Всички сме против корупцията, но повечето си даваме сметка, че сега зад лозунга "Не на корупцията", се крие искане за още по-голяма корупция, но в полза на "правилните" хора. Така е и с останалите им "искания".
30 Юли 2013 11:26
Протестиращите не са българиТЕ, не са народЪТ, те не изразяват исканията на хораТА, а са една малка част, която прави това, което им е наредила мафията, която стои зад тях.
Наесен народът като дойде с винкелите да не запеете друга песен?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД