:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 474
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Славолюб Муслин благодари на добричлии за коректната игра

"Левски" разби "Добруджа" с 5:0

Двама сърби и бразилец се разписват за шампионите
Снимка: БТА
"Левски" разгроми с 5:0 "Добруджа" като гост в първия мач от ХII кръг на Висшата лига и временно се завърна на второ място в класирането. Шампионите изостават на 5 т. от лидера ЦСКА и водят с 2 на "Литекс". Двата тима обаче имат мач по-малко и играят един срещу друг днес. "Добруджа" пък записа 11-а загуба в първенството този сезон и е твърдо на последно място с 1 т.

"Сините" започнаха нервно в Добрич и до 30-ата мин. пропиляха няколко положения. Тогава обаче Миодраг Пантелич се разписа за 1:0 след пас на бразилеца Вава. Този гол успокои левскарите и още в 34-ата мин. Димитър Телкийски вкара за 2:0 след подаване на Саша Симонович.

Авансът позволи на треньора Славолюб Муслин да направи няколко размествания в схемата за втората част. Като либеро заигра Илиян Стоянов, докато капитанът Станимир Стоилов бе сменен. В 61-ата мин. най-добрият на терена Симинович вкара за 3:0, а в 70-ата Тодор Колев със странична ножица покачи на 4:0. В самия край на мача сред голмайсторите се разписа и Вава от пряк свободен удар.

Домакините пък почти не затрудниха "синия" вратар Георги Петков, който се намеси сериозно само два пъти, за да избие удари на Николай Филипов и Петър Кирилов.

"Доволен съм от мача, а най-важното е, че спечелихме - заяви треньорът на "Левски" Славолюб Муслин. - След първия гол ни бе много по-лесно и затова реших да запазя някои играчи за мача с "Щурм". Благодаря на домакините, че играха коректно и не се стигна до контузии."
494
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД