:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИЯ

Битката за Украйна - шахматна партия на минно поле

Кръвопролитният конфликт ще доведе до нова конфронтация между Изтока и Запада
СНИМКИ ЕПА/БГНЕС
Украинският премиер Никола Азаров обяви в края на ноември, че правителството му е решило да се откаже от споразумението за асоцииране с ЕС и да поеме курс към сближаване с Русия.


Преди 33 години в едно интервю прозвучаха паметни думи, които сега неочаквано отново станаха актуални. "Ние трябва да се погрижим разпадането на съветската империя, ако то се случи заради вътрешните противоречия в нея, да не бъде съпроводено със силен взрив, а с тихо поскърцване", заяви през септември 1981 г. тогавашният американски министър на отбраната Каспър Уайнбъргър. Днес в Украйна, една от най-важните части на бившата империя, много неща говорят именно за силен взрив. Военни акции, изстрели, десетки убити и стотици ранени - това е само началото на драматичната борба за бъдещето на една от най-големите по територия държави в Европа.

В борбата се включват бойци, които добре разбират от подобни взривове. Американският сенатор Джон Маккейн, който е бивш военен пилот и през 1967 г. бе свален по време на войната във Виетнам, на 77 години отново се е запътил за фронта. От трибуната на Площада на независимостта в Киев той заяви през декември: "Украински народе! Това е твоят час! Свободният свят е с вас! Америка е с вас!". По този начин той показа, че Студената война се е възобновила и отново се води против Москва, само че с други оръжия.



Да се постави Русия пред шах и мат



Вече въобще не става дума за споразумението за асоцииране с Европейския съюз и даже за бъдещето на сваления президент Виктор Янукович, който е обвинен в корупция. Става дума за геополитика и кои центрове на властта ще доминират в Европа и в евразийското пространство. Бившият американски съветник по националната сигурност Збигнев Бжежински сравнява тази територия с огромна шахматна дъска. Сред основните играчи са САЩ, Русия, ЕС и НАТО. Това е шахматна игра на минно поле. За това минирано поле с името Украйна говореше и либералният руски реформатор и бивш премиер Егор Гайдар по време на свое интервю през 2008 г., една година преди да почине. "Тези, които искат Киев да стане член на НАТО, като бившия президент Виктор Юшченко, забравят, че това ще лиши Русия от възможността да се отбранява", отбеляза тогава Гайдар. Опитният политик посъветва страните да се въздържат от подобни действия. Специалистът по американска геополитика Бжежински няма обаче нищо против да постави Русия в ситуацията на мат.

В своята книга "Великата шахматна дъска" той пише, че без Украйна руснаците "на практика ще се превърнат в азиатска империалистическа държава", която ще бъде принудена да се бори най-вече с конфликтите в Централна Азия. Ако обаче получи контрола над украинската територия и нейните богати ресурси, Руската федерация ще се превърне "в най-влиятелната империалистическа държава". От гледна точка на американския стратег най-опасни са "германско-руският сговор" и "съгласието между Европа и Русия, насочено срещу изтласкването на Америка от континента". По този начин Бжежински изразява американската стратегия, който запазва своята актуалност - САЩ искат максимално да отдалечат Русия, в това число и от нейното непосредствено обкръжение. Така, ако европейците вземат участие в събитията в Украйна, това неизбежно ще доведе до влошаване на отношенията с Москва, от което най-доволни ще са във Вашингтон. Известното вече скандално изречение на американския зам. държавен секретар Виктория Нюланд ("Майната му на ЕС") на този фон въобще не е случайна изцепка, а логично, макар и донякъде вулгарно изражение на геополитиката.



Слабите места на американската стратегия



се състоят в това, че Украйна с нейното 45-милионно население е прекалено голяма, за да може да бъде лесно интегрирана в западния свят с помощта на малки трансферни суми, както стана с бившите прибалтийски републики от Съветския съюз. Освен това украинското общество е дълбоко разделено. Слабите икономически региони в западната част на страната са бастионът на националистите. Големите производства, като предприятията на металургията, машиностроенето и други големи заводи, се намират на изток и техният пазар е именно Русия. Руският език се използва постоянно дори и в столицата Киев. Милиони руснаци живеят в източните райони на страната и на полуостров Крим, който бе даден по съветско време на Украйна през 1954 г. против желанието на местното население. В пристанището Севастопол пък се намира Черноморският флот на Русия, който е трън в очите на украинските националисти и приятелите им от Америка.

Украйна "няма по-голям приятел от Съединените щати", заяви американският посланик в страната Джефри Пайет по време на първите протести в Киев през октомври м.г. Той увери украинците, че те имат с американците "безброй възможности". Примамливи послания, които обаче по-скоро приличат на чекове без покритие и могат неволно да хвърлят една от най-бедните европейски държави в бездната на гражданската война. В Украйна обаче бе разтърсена не само властта на правителствения апарат, който е заподозрян в корупция, но и самата държава, която едва ли ще е много жизнеспособна в сегашните й граници. Особено след като бившата практика на режима на Виктор Янукович включваше безжалостен натиск и временни отстъпки и доведе до радикализация на протестните движения.

Там, където векторът на развитието на събитията се определя от готовите на всичко улични командири, започва динамиката на отцепването, което вече се видя и в Кавказ. Президиумът на Върховния съвет на Крим вече заплаши да призове населението на полуострова "за защита на гражданския мир". Досега Кремъл не подкрепяше сепаратистките настроения в източните и южните райони на Украйна. И едва ли дълбоко консервативната система на руския президент Владимир Путин е заинтересована от избухването на гражданска война пред собствената й врата. Но този сблъсък може да се разгори и въпреки желанията на Москва. Както показва историята на Украйна, войнствено настроените националисти от западната част на страната нееднократно са се впускали в подобни безсмислени борби. Както беше с въстаническата армия на Украйна, която продължи безсмислената партизанска война против съветската власт след края на Втората световна война и това коства живота на хиляди от двете страни.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер нарече Украйна "барутния погреб", край който не трябва да се играе с огън. И независимо от това революционната романтика може да доведе само до "голям взрив". Последствията от който няма да се ограничат само с Украйна.

 Украинци прекараха месеци наред в протести в центъра на Киев срещу властта на Янукович.
34
5776
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
24 Февруари 2014 20:05
И независимо от това революционната романтика може да доведе само до "голям взрив". Последствията от който няма да се ограничат само с Украйна.

Ха! И „Шпигел“ четат форума.
24 Февруари 2014 20:08
Слабите места на американската стратегия



се състоят в това, че Украйна с нейното 45-милионно население е прекалено голяма, за да може да бъде лесно интегрирана в западния свят с помощта на малки трансферни суми, както стана с бившите прибалтийски републики от Съветския съюз. Освен това украинското общество е дълбоко разделено. Слабите икономически региони в западната част на страната са бастионът на националистите. Големите производства, като предприятията на металургията, машиностроенето и други големи заводи, се намират на изток и техният пазар е именно Русия. Руският език се използва постоянно дори и в столицата Киев. Милиони руснаци живеят в източните райони на страната и на полуостров Крим, който бе даден по съветско време на Украйна през 1954 г. против желанието на местното население. В пристанището Севастопол пък се намира Черноморският флот на Русия, който е трън в очите на украинските националисти и приятелите им от Америка.

Есенцията ,според мен. Дали няма да обявят и „Шпигел“ за комуняшки?
24 Февруари 2014 20:34
Каква голяма разлика в нивото на двете статии по темата днес. Показателно.
24 Февруари 2014 21:03

Убедителен опус, солидно написан и внушаващ доверие към автора.
24 Февруари 2014 21:05
Немците както обикновено са право в десятката.
24 Февруари 2014 21:11
"Ние трябва да се погрижим разпадането на съветската империя, ако то се случи заради вътрешните противоречия в нея, да не бъде съпроводено със силен взрив, а с тихо поскърцване", заяви през септември 1981 г. тогавашният американски министър на отбраната Каспър Уайнбъргър.


Хал хабер си нямат, така и не разбраха нито какво и защо стана, нито какви ще бъдат последиците.
24 Февруари 2014 21:15
Майдан е само прологът на "Украинска трагедия"...
24 Февруари 2014 21:33
Писаното го бива , като за западна статия.
24 Февруари 2014 21:58
Мда, почнаха да падат маските.
Американските "приятели" на Украйна искат да я натикат в хаос и фашизъм, преследвайки няколко цели:
- контрол върху снабдяването на Германия с газ от Русия
- прерязване на пряката връзка между Германия и Русия от прибалтийски пинчери + полски и украински пудели
- граждански войни в Европа под носа на Русия и Германия
Фрау Меркел е принудена да се съюзи с Путин, с когото имат договорка Германия да управлява Европа, а Русия - Евразия (до зоните на Китай / Индия / Иран)
Очертава се повторение на ситуацията преди ВСВ, засега в хладен вариант, с тенденция за сгорещяване, само че този път май рамо до рамо ще се бият германци и руснаци срещу атлантистите от САЩ и Англия.
Ако агресивната Атлантида я кара така, нищо добро не я очаква Европа...
24 Февруари 2014 21:59
Руснаците са ГЕНИАЛНИ СТРАТЕЗИ и шахматисти !
2 глави над немците и 3 над афро - саксонците !
Фашистите , либерастите и демократите свършиха мръсната работа !
Владимир Владимирович ще спаси БЕлите Хора в Украина - Рускоговорящите от варварите както Освободител !
Гениални ходове !
24 Февруари 2014 22:05
контрол върху снабдяването на Германия с газ от Русия
24 Февруари 2014 22:12
От гледна точка на американския стратег най-опасни са "германско-руският сговор" и "съгласието между Европа и Русия, насочено срещу изтласкването на Америка от континента"

Което обаче очевидно не става. Става замисленото отвъд Голямата локва с помощта на местните европейски подлоги - Прибалтика и Полша. Големите европейски страни отново са в ступор пред американската наглост. Така е било винаги след Дьо Гол, на когото му спретнаха окупацията на Сорбоната и го свалиха, с което разчистиха пътя за безбрежното блюдолизничество на западните политици пред Америка. И сега е така. Ето ги, те вече са подготвили споразумението за асоцииране с ЕС. Бързат, докато още цари пълна бъркотия, за да няма връщане назад. Всичко е предварително подготвено и изчислено.
Никакъв германо-руски сговор не се задава и в помине. Единственият шанс на Русия е тясно стратегическо сътрудничество с Китай, Индия, Иран и Казахстан.
24 Февруари 2014 22:13
Натисни тук - Casper the Friendly Ghost.

Каспър Уайнбъргър в небето над Москва на път към Киiв; или обратното

24 Февруари 2014 22:14
А дано и леля Гели чете куманистический Шпигель !
Чете,Приятел4е,чете.Все пак това е Шпигел.
Аз съм не толкова изненадан от трезвата оценка на Шпигел,а от самият факт на препечатването й в нашия любим вестник.
Щото ми беше омръзнало от клишета за "борба за свобода на украинците"(като че ли са били вързани).
Поздравявам редакцията.
24 Февруари 2014 22:15
На Запад сетиха топлата вода...
Къде бяхте вчера бре, та да напълните кухата лейка на Външна комисарка Аштън, поне ???...
Сащката дипломатка Нюланд, не коментирам дори...
24 Февруари 2014 22:15
Есенцията ,според мен. Дали няма да обявят и „Шпигел“ за комуняшки?


Ка щяло, все едно да обявят "Стършел" за комуняшки, но уей!
24 Февруари 2014 22:53
Колкото и нескромно да е, в предните ми два опуса от вчера вечер - "Пирова победа" Натисни тук и днес на обяд Натисни тук написах същите работи, дори малко по-разширено от позволената, тясна "политкоректна" пътека на Шпигел.

Der Spiegel минава за "ляво ориентиран" и в своите си рамки изнася не малко интересни неща. Би било любопитно да се проследи какво излиза в изданията на "десния консервативен бастион" - ежедневника Die Zeit. Друго доста любопитно и добре списвано седмично издание за политика, икономика и пр. е Focus. Но има една нова, осмелила се да се надвеси в последните години извън прозорците на диктата, фракция в предсказуемия ландшафт на немските печатни и онлайн издания - това е Compact-Magazin. Имат също много интересни видео клипове от ежемесечно провежданите сказки. Последно написаха, че Кличко, освен че не знае добре украински, е и ЦРУ-марионетка, а "активистите" не го обичали, защото принадлежал към старата банда разбойници. За заклети марксисти пък, със съответната закалка, е подходящ берлинския вестник TAZ. Но в последно време се е проскубал сериозно.

Анализът, видно от преведената статия на изданието Der Spiegel в този понеделник, е сериозен, умерено поднесен и даже да има някакво пристрастие (има го), то се поднася по начин, отличаващ се силно от възприетото в тези координати.
24 Февруари 2014 23:09
Айсблок, прочетох постинга ти от вчера и с повечето неща съм съгласен с изключение на едно, но може би най-важното: не виждам никаква перспектива в обозримо бъдеще на съюз между Германия и Русия. За целта е необходим лидер на Германия от съвършено друг мащаб, а не такъв като булинка Меркел. Това не е Вили Бранд, не е Аденауер, не е Дьо Гол. Това е една патка, която не вижда по-далеч от спадналия си бюст.
Така че остави тези надежди.
25 Февруари 2014 01:42
Какво да пише Шпигел, директно да признаят, че не им се дават милиарди и за Украйна ли ?
25 Февруари 2014 09:05
Преди ден експертът по изборни системи М. Константинов публикува в "24 часа" статия за приетия от НС нов Изборен кодекс! В началото на писанието му (в края на 3-я абзац) той казва, във връзка със смяната на властта в Киев, че "...винаги е за предпочитане властта да се сменя с бюлетини, а не с калашници." В мой коментар му зададох два въпроса, които ми се струва за уместно да повторя и тук, в този форум:

1. Чии бяха калашниците, които смениха Янукович с Турчинов?

2. Как да сменяме ПРЕДСРОЧНО властта с бюлетини, а не с калашници, в случая когато тя упорито НЕ ЖЕЛАЕ да бъде сменяна, и не насрочва САМА предсрочни избори?

Вторият въпрос, зададен с повече думи, може да бъде и развит така:

Можеха ли украинците (тези, дето искат да сменят Янукович) вместо да горят мегдана си, а на края и да стрелят, да се САМОорганизират, и да вземат да си САМОнапечатат нещо като "бюлетини", да си ги САМОраздадат, и ВСЕКИ, който го желае, да САМОнапише отгоре на бюлетината "Оставка! Предсрочни избори!", да си сложи името, ЕГН-то, и след като я копира в три екземпляра, да прати оригинала на “бюлетинката” в украинската ЦИК ! От трите копия № 1 – да прати на Посолството на ЕС в Киев, № 2 - на американската легация, и № 3 - на Посолството на Русия, пак в Киев! Като в учтиво придружително писмо ЛИЧНО помоли трите Велики сили да направят паралелно броене - на онова, което украинската ЦИК ще прави, на база на оригиналите на "бюлетините"!

МОЖЕХА, и още как! И можеше да се окаже, че желаещите промяна (в т.ч. и смяна на Президент, Парламент, Прокурор, и прочие..) наистина са болшинство (=мнозинство), т.е. наистина са повече от 22-23 млн. човека (приемам за вярно че Украйна има 47 млн. население), и въпросното вишегласие беше удостоверено и от трите Велики сили, то със сигурност предсрочните избори щяха още ноември-декември м.г. да бъдат насрочени!!!

Ама не би! Не стана така! Оказа се (с цената на една сотня убити, и още десетина сотни - ранени...), че по-лесно им беше на несъгласните с властта украинци да излязат на майдана и да започнат палежи на сградите там, барикади да трупат и да (се) опушват с миризливи гуми! По-лесно им беше да си съсипват хубавата столица, а накрая - и да се изпозастрелват един-други като кучета!

Ако янките и западняците от Западна Европа предпочитат така да се уреждат нещата в Украйна, НЕКА НЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО много от населяващите сегашна Украйна ще предпочетат да станат гражданин на Руската федерация! И да кажат: F (E)U! F U(SA)! В политкоректен превод: Майната му на Евросъюза, майната им и на Щатите!
25 Февруари 2014 10:17
..."германско-руският сговор"...

Най-доброто нещо за българските национални интереси.
25 Февруари 2014 11:33
Протести + Екстремисти + Снайперисти... Май така беше и при арабската пролет, и в Сирия.. сега и в Украйна..
25 Февруари 2014 11:51
Най-напред фактите. Тях няма как да ги заобиколи човек.

1. В Украйна живеят около 10 милиона руснаци.
2. Не съществува вариант, при който Русия да остане безучастна към участта на тези 10 милиона, ако нещо тръгне да се случва с тях.
3. От 1990 насам Украйна никога не е била истинска държава. Неизменно е била управлявана от отявлени мошеници, които са идвали на власт само за едно: да крадат необятно. Битките за власт в тази страна винаги са се свеждали до едно - кой точно кръг да има право да краде и по колко.
4. Янукович не подписа споразумението с ЕС не от любов към Русия, а защото, дори и в неговата глава, свиканала (като тази на Тимошенко, Юшченко и останалите крадци) само да мисли какво остана за грабене, проникна разбирането, че сделка с ЕС ще хвърли в нечувана бедност поне 70% от населението на страната му.
5. Хората в Украйна се бунтуват не за да се смени Янукович с Тимошенко, а защото им е дошло до гуша от крадци. Те и затова залитат към ЕС, подмамени от пропагандата, че ЕС ще им даде законност.
6. Пред Украйна няма нито един печеливш или полезен ход.
7. Прави впечатление пасивната позиция на Русия по целия този цирк. Даже не и пасивност: в момента с Украйна се занимават най-активно ЕС и САЩ. Техни министри са там всекидневно, а от близо и далеч се сипят инструкции. А Русия откровено отсъства от цирковата арена. И това е официалната позиция. Неофициалната, тази на руските СМИ, може да се характерицира само с две думи: неприкрито злорадство.

От тук нататък - Бог да е на помощ на Украйна. САЩ са достатъчно умни за да знаят, че стигне ли се дотам - Русия да избира дали да защитава 10 милиона руснаци или не - то изборът може да е само един. Така че, САЩ ще правят от тук нататък така, че пред Русия да не стои подобен избор. Никой не бива да се съмнава в това. Казано по-простичко, въоръжените до зъби катили ще бъдат оставени да се поразходят по улиците на Киев и другите градове още малко. А после, сякаш невидима ръка ще ги прибере. И никой повече няма да чуе за тях.

Който и да спечели идващите избори там, ще бъде обявен за враг на народа само след няколко месеца. Пророкувам: пак ще има бутнове и барикади. Ако подпише с ЕС - лошо, безработица, глад, закриване на цели сектори, закриване на поне 20 реактора тип "Чернобил", бунтове на Изток. Подпише ли с Русия - лошо, същото става, което гледаме днес.

Само наивник може да мисли, че тези, които вземат властта в Украйна днес правят това, за да сложат веднъж завинаги край на космическите по размер кражби там. Нищо подобно. Тимошенко открадна към 10 милиарда, нима другите ще паднат по-долу? И те искат златни клозети, като на Янукович.

Украйна я чакат още дълги години безвластие, безпътица и безперспективност.
25 Февруари 2014 12:19
Украйна, ще направи рекорд по асоцииране в ЕС, до края на март ще са готови. И това е страна, която не отговаря на нито един от критериите за членство в ЕС, спомнете си основния критерий за членство, добри отношения със съседите си. Едно време караха Унгария и Румъния по братски лицемерно да се прегръщат в Трансилвания заради това изискване.
25 Февруари 2014 12:34
Вишински, пука му на някого какъв ще е халът на Украйна и какво ще е новото правителство. Най-важното е на тази територия да стъпи НАТО. Не ЕС. НАТО! Със съответните последствия за отбраната на Русия. И за контрола на енергийни носители, стоки и суровини в този кръстопът между Европа и Азия. Нищо друго.
25 Февруари 2014 12:52
За Шпигел, Вишински (колегата от форума ) -

В Украйна явно не познават поговорката "Наведената глава сабя не я сече", така умело и успешно използвана от нашите управленски изроди, за да доят и стрижат безмилостно народа си почти четвърт век ... А той, народът, кротко и почти с мазохистко удоволствие си подлага шията, за да му резнат главата - гласувайки всеки 4 години за същите тези местни главорези и бандити. Перспективата ни като държава и нация ? Терзиев в неговата статия от днес добре я е описал !
25 Февруари 2014 15:37
Оригиналът на английски
Има и коментарчета
25 Февруари 2014 16:22
Венстар, най ми допадна /лайквам си го приватно/ коментът на далечния съфорумник №4.

Ех, ако се намери кой да преведе тези колеги и помести транслацията тук...



25 Февруари 2014 16:45
Абе Айсблок ти още малко ще кажеш, че Life here started out there (визирам Battlestar Galactica). Честно казано прекаляваш, но и доста точни неща казваш, не мога да разбера защо са ти тия патерици от вяра в измислени истории, за да правиш добри изводи. Също така сатанински народи и ръководители няма, както няма сатани и правилни богове - е, добре де, има в умовете на мнозина и това има съвсем материален израз, но нима това не е просто вземане на страна? Евреите също не са зло или добро, просто симбиозата на една малка част от тях с подходящо настроените други произведе цяла прослойка самопровъзгласен "елит", който ако не се криеше зад кадър сигурно щеше доста да прилича на оня от така лелеяната Римска Република. Много повече евреи са против идиотщините на сънародниците си, отколкото са поддръжниците, но и по същия начин като в обсъжданата страна и както Менкен добре го е казал преди почти век - в политиката и най-вече в демокрацията печелят не мнозинствата, а най-шумните малцинства. Това, че някои намират упование в някакво мракобесно отклонение на културата си, което дели хората на висши и низши не ги прави по-силни, прави ги по-слаби - силния няма нужда от оправдания и самохипнотизиране с идеология.

В крайна сметка свободата не е нещо, което може да се получи, свободния човек я гради чрез собственото си развитие и умението да контролира как му въздейства света и знанието, без такива умения човек е марионетка готова за кукловоди, стига да им е нужна, а през останалото време муха без глава. В тоя аспект не мога да споря с тебе - познавам Американското общество достатъчно добре, за да знам, че свобода там няма, но капацитет за такава има и докато някои си играят на световен контрол постепено изпускат конците в къщи. Приказното на Америка е пластичността й, такава една, че когато дойде момента цялата тая къщичка от карти да се срине обществото там няма да почне от нулата като нас например. Както и да е, прав си за много неща, а германо-руската ос не е невъзможна и не й са нужни столетия. Неадекватните действия на тоя "елит", който не искам да наричам по-конкретно само подхранват основите, върху които тая ос може да стъпи, когато настъпи момента да се завърти. Фрау Меркел е полезна с пасивността си, засега всяко мърдане е оплитане в дрисня, сега и за Русия и за Германия е най-добре да изчакват и да събират най-важното - уважението и упованието на повече хора за едно бъдещо усилие в полза на всички ни. Нека не забравяме и Китай, да не забравяме и новоизгряващата и много различна от всички останали звезда на Виетнам, да не забравяме и огромното влияние на мъничкия остров Тайван, където е май единственото място, в което капитализмът вирее в оная си митична форма, с която превъзхожда всичко. Напоследък източната дипломация и стратегически икономически похвати са на ниво, а разсъдъка започва да се превръща в уважавана характеристика вместо сляпата вярност и подчинението. Изтокът узрява за свобода, както някога Европа премина през средните векове и излезе като водеща сила, ролята на Русия в тоя процес е решаваща и без нея вместо симбиоза на културите ще видим сблъсък, в който победители и да има това няма да са представителите на оня налудничав "елит", който си въобразява, че ръководи империя, но всъщност ръководи заспало тяло, без да има хабер как да ръководи будни хора. В тая патаклама най-интересното ще е ако и Израел обърне палачинката, не е невъзможно, а и събитията напоследък подсказват, че ционизмът и в центъра си се превръща в неадекватна остаряла дъвка. Светът се мени и вместо да теоретизираме за арийски народи е най-добре да приемем промяната и да видим как действа на всички ни - генът далеч не е всичко, това и биолозите могат да ти кажат, условията, в които работи определят повече от самата програма написана в него сама по себе си. Онова, което ни заплашва се вижда по много начини, но аз най-вече го идентифицирам чрез снобарията - онова самозабравяне и потъване в локална социална конюнктура, което прави човека смешен, докато той си мисли, че е велик. Можеш да го видиш не само при пишман диктаторите, но и при представителите на "елита" дето айсблока нарича станински. Нищо сатанинско няма - просто човешко самозабравяне, от което трябва да намерим начин трайно да се излекуваме. Моят предпочитан начин е чрез интеграцията на други видове в обществото ни (дори и те да не са дееспособни поради умствените си ограничения), човечеството има нужда от постоянно напомняне, че света не съществува само заради него, че живота не е самоцел и макра, че моят начин може да ви се стори доста авангарден, все пак би свършил работа в перспектива.
25 Февруари 2014 17:04
Най-важното е на тази територия да стъпи НАТО. Не ЕС. НАТО! Със съответните последствия за отбраната на Русия. И за контрола на енергийни носители, стоки и суровини в този кръстопът между Европа и Азия. Нищо друго.
25 Февруари 2014 17:14
Ех, ако се намери кой да преведе тези колеги и помести транслацията тук...

Пускам един бърз и малко грубичък превод на руски на мнение 4...нямам време за повече проверки и корекции, но смисълът струва ми се е ясен, а нали и оказа се повечето форумци говорят руски като роден, та надявам се няма да се загубят в превода (много)

Мы уже видели этот образец переворотов, восстаний (арендованной толпой), СМИ ставшие на стороны 'освободителей' и также убийства (обычно детей, драпированных вокруг куклы - клише ООН), и затем ниспровержение и устанавливание марионеточного президента, который делает то что международные банкиры/инвесторы от него ожидают, потому что. конечно, прежде чем налаживать что-либо открывают новый международный банк ... обычный бизнес. Довольно отвратительно, когда сидите и наблюдаете как все это разворачивается перед глазами и повторяется снова и снова..Каждый должен помнить, что это началось с финансового предложения и обеспечения в размере 15 миллиардов штатских долларов и если проверить сейчас список держателей облигаций в Англо-ирландском Банке, который нуждался в 20 миллиардах евро, узнаете, что это не граждане, не сиротские кооперативы или кооператив вдов или сберегатели, а те же самые грязные руки, которые получили их в начале финансового кризиса. Самыe известные имена в списке это: Rothschild Compagnie Gestion, Goldman Sachs Asset management International,Union investment Privat fonds Gmbh,Union investment institutional Gmbh,Barclays Wealth Managers France,Royal london Asset management Ltd,European credit managment Limited,Credit wisse Asset managemnt Zurich,Deutsche Asset managemnt Investment geselshaft ... список длинный ....и подсказывает, что они нуждаются в огромном залоге... для чего??? Все эти управления активов перемещают деньги вокруг и исчерпывают до конца державы и нации, после чего поглощают их и устанавливают полную монополию. Не ошибайтесь - единственными победителями не граждане, а менеджеры/управители активов огромных инвестиционных групп и корпораций. Но нас не проведут опять.


Оригиналът
http://www.spiegel.de/international/world/the-geopolitical-implications-of-conflict-in-ukraine-a-954724.html
25 Февруари 2014 19:36
Казано по-простичко, въоръжените до зъби катили ще бъдат оставени да се поразходят по улиците на Киев и другите градове още малко. А после, сякаш невидима ръка ще ги прибере. И никой повече няма да чуе за тях.

С това не съм съгласен, Вишински. Не пренебрегвайте бандеровците. Това са хора с умишлено затворена съвест, при това със здрава идеологическа основа, готови на всичко. Винаги са разглеждали всички като средство, което да бъде захвърлено, когато вече не им трябва, в това нямай съмнение. В момента, когато се усетят, че Тимошенко, Кличко и останалата глутница не им трябват, те ще изчезнат, вярвайте ми. И няма да им пука да се озъбят на тези, които ги подкоросват и им дават материалн подкрепа, хич даже няма да се замислят. Така че - не ги пренебрегвайте, те са голямата опасност, не само за Русия, но и за целия ЕС. Вземата ли властта, не чакайте присъедиянване на Украйна - тяхната исконна цел е създаването на етнически чиста Украйна и никой да не им се меси в дивотиите...
25 Февруари 2014 21:00
.
25 Февруари 2014 21:30
Michael 25 Фев 2014 16:45

Мерси за вниманието и отделеното време. Имаш в написаното интересни абзаци. Те са ми известни защото и мен ме вълнува вечния въпрос за Schuld und Sühne. За осъзнаването, че в същност приетата "изключителност" липсва, го знам също - има няколко интересни книги - от "извора, в последно време". Колкото по-скоро осъзнаването стане масово, толкоз по-скоро ще има надежда света да стане едно по-добро място за живеене. Естествено чрез и с другите придружаващи фактори.

Колкото до нещата които те смущават и не си съгласен в моите разсъждения и сглобявания на пъзела - няма как. Никого не принуждавам да се съгласява. Това което съм и съм станал, е резултат на някаква еволюция или деволюция - зависи от коя страна на бариерата се оценява. И тази "...люция" се базира на поетата, осмислена и подредена (надявам се добре прецедена) информация. Но не е само тя, има и опитности събрани из един много голям ареал, извън "от Витоша по-големо нема", добавила своята горчица към манджата с грозде...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД