:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатът, който удари с малка тухла фасадата на парламентаризма

Хамелеонът Дани трябва да е емблема на нашите партии
Петьо Цеков
Този човек сменя позициите си по-бързо от вентилатор. Сутрин Даниел Георгиев е от една, на обед от друга партия, а между икендия и "По света и у нас" е способен два пъти да смени боята. Този уникат е като природно бедствие в развитие - задължително трябва да се уточнява към колко часа какви щети е нанесъл. Такава пластичност и повратливост няма дори и в цирк "Балкански".



Историята на депутата хамелeон Дани е вълнуваща като турски сериал



Макар че хронологията на изявите му се вмества в ден-два, тази история е богата като древногръцки епос. Тя започва от дълбините на тежката лепнеща неизвестност, която обгръщаше Дани преди няколко дни - никой извън Ботевград не подозираше за съществуването на този индивид, а и в самия Ботевград човекът бе известен само като Малката тухла и като "сина на кмета". Няколко дни по-късно депутатът Дани стана глобална новина. Довчера бе Никой, а днес членоразделя по национални медии и се разписва с тлъсти букви в парламентарната история.

Как е възможно това?

През последните 20 години се нагледахме на какви ли не депутати, но такъв



класически пример за политически гьонсуратлък



не се сещам. По-голяма неморалност в политиката може да демонстрира само депутат, който върви по улицата с голяма табела "Продавам се". Нашите народни избраници се продават, но табели не слагат.

Разбирам Дани, чиято душица се разкъсва между ГЕРБ и ББЦ - чуди се къде му предлагат повече уникални възможности да работи за благото на Родината. Разбирам и защо този човек е бил избран от електората за народен представител - щото е син на баща си. В предните НС сме виждали внучки на дядо си, съпруга на сина му, гадже на шефа, бъдеща любовница на шефа, лелинчо на баджанака и дори Асенчо, който направи голяма циганска беля и забегна за Лондон. И т.н. Разбирам и защо някой използва парламентарната трибуна, за да дърдори глупости - щото е практика и няма кой да го спре. Съвсем в реда на нещата е и политик да говори несвързано по телевизията. Разбира се, случвало се е многократно депутат да смени партията си. То сър Уинстън Чърчил е слаломирал дълго време между консерватори и либерали, та Малката тухла ли да не стане политически номад. (Това сравнение май не беше много удачно. Все пак Чърчил е потомък на херцозите Марлборо, а Малката Тухла - само на Голямата, който също е херцог, но само на Ботевград).

Но тоя Дани не го разбирам. Не разбирам как, след като извърши в рамките на 24 часа всички тези глупости, има смелостта да се показва пред електората и да разсъждава за субектите, дето го карали да входира, за обектите, дето искали да изходира, и т.н. Всъщност от цялото обяснение на Дани най-разбираемо е откровението му:



"Чувство за срам нямам"



Най-странният аспект в този нравствено-политически казус е желанието на ГЕРБ и ББЦ да се борят със зъби и нокти за Дани. Двете партии приличат на ония майки от Соломоновата притча, които се карали за едно бебе. Очевидно е, че Дани има качества, които ние, простосмъртните, не виждаме, но партийците са съзрели отдавна и високо ценят. Идея си нямам какви са тези ценни качества. Със сигурност те не са качествата, които трябва да са присъщи на един български депутат, оторизиран от избирателите си да защищава техните интереси. Защо е ценен за партиите, след като очевидно няма никаква идея защо е глупост да защищаваш една партия и да участваш в предизборно събрание на друга?

Въпреки крещящата несъстоятелност на подобен депутат - факт е - партиите се карат за него. Според ГЕРБ Бареков му предлага много пари. Според Бареков гербери са осъществили дори физически тормоз над депутатския корпус. Каквато и да е истината тук, важното е едно - партиите харесват Дани. Герберите се строяват до него на парламентарната трибунка, Бареков го в уста целува и го зове свой приятел.

Истината е, че такива като Дани - анонимници, които 4 г. търкат депутатските банки, са колкото вредни за обществото, толкова са ценни за всяка една партия. Мнозина обвиняват ГЕРБ, че е създала хранителна среда за подобни хора, но такава констатация е едностранна и политически натоварена. Всяка партия поддържа подобни хора. От тях не се очаква законодателна инициатива, въпреки че са депутати. Ако са в изпълнителната власт - от тях не се очаква мъдро управленско решение, камо ли провеждане на необходима реформа.



От тях не се иска да разсъждават, а да действат правилно, по команда



Като кучето на Павлов. А това момче - Дани от Ботевград - дори това не прави.

За какво им е?

Ако има грамче достойнство останало в ГЕРБ, тази партия трябва да изчака изборите в неделя и веднага след това да изключи от редиците си Георгиев. Трябва не да го брани, а да му разпишат обходния лист моментално. Да си го носи на шията Бареков, чийто най-голям политически успех очевидно ще бъде сформирането на парламентарна група без избори от потенциални клиенти на прокуратурата.

А ние? Докато цялата обществена дискусия се съсредоточава в депутатските кюфтета, ние нямаме никакъв избор, освен да търпим Дани и да се радваме на зрелищата, които ни е осигурила безкрайно щедрата партийна класа. А преди да изберем следващия Дани в НС, ние сме призовани да пратим няколко негови подобия в Европарламента.
Снимка: ББЦ/БГНЕС
Има ли някакви белези на снимката, по които да познаете от коя партия е Дани?
34
9810
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
21 Май 2014 19:57
http://afera.bg/wp-content/uploads/2014/05/GERB-OVEN2.jpg
21 Май 2014 20:33
Натисни тук
Tова е Голямата Тухла, а кой реже лентичката не се нуждае от представяне.
21 Май 2014 20:44
Малката Тухла е само най-тъпото проявление на цяла една традиция на хамелеонство.
Данчо Ментата - от СДС към ДПС
Николайчо Младенов - внук на БКП, от СДС към ГЕРБ
Евгений Дайнов - син БКП към синьо СДС
Иван Кръстев - син на шефа на БКП архива към СДС
и още хиляди знайни и незнайни хамелеони

21 Май 2014 21:00
Като говорите за грамче достойнство Г-н Цеков
защо поставяте условие датата на изборите
21 Май 2014 21:17
Ботевградското Дани е ярък представител на целокупния парламентарен планктон, който още Жан Виденов нарече "оная паплач", а Буда, Сер, Цара и останалите преповториха под други форми и със същото съдържание. Системата умишлено е създадена по този начин, но вече от 10 и повече години доказа своята вредност.


Гласуването за доказани некадърници е престъпление!
21 Май 2014 21:36
Републиканецът ме е изпреварил. В сравнение с изброените от него зомбита, този галфон е принципен и последователен като Робеспиер. Ама нали е кадрово недоразумение на Боко Винету-то - как да не пуснем два откоса?
21 Май 2014 21:36
Хамелеон? Прекалено високо... Максимум чехълче...
------------
Сайтът на Генек

21 Май 2014 21:45
Г-н Цеков, мисля, че поставяте акцента не там където трябва. Не е най-големия проблем на депутата на герп гьонсуратлъка, хамелеонщината и липсата на чувство за срам. Пропуснали сте може би нарочно безпощадния факт, че въпросното лице е тъпо, тъпо, необразовано и толкова подходящо за политик, колкото свиня за млада булка. Това животно не може да бъде сервитьор, та камо ли депутат. Впрочем сервитьо е почтена професия . Това е най-голямата трагедия.
Иначе се е случвало и с великия Чърчил, както сте отбелязали в абсолютно непоходящо сравнение и не защото единия е син на лорд, а другия на кмет. Обидно за читателите е да сравнявате това дървено, просто и неграмотно говедо с такъв висок интелект като британския политик.
Впрочем разговорът трябва да бъде до кога ще търпим наложените стандартни от герп? И стига с тази мека четка, вие сте журналист- питайте политиците от герб, птайте ги това, за което се чудите с какво е толкова ценен този редови депутат от герп. Питайте от наше име, не гледайте сеир, отдавна не е смешно.
21 Май 2014 21:57
Алън, въпросите на Петьо едва ли са разбираеми за стадото бабуини
21 Май 2014 22:08

Meat
21 Май 2014 21:17


и Петьо Цеков
21 Май 2014 22:31
Ловкий, ...
21 Май 2014 22:37
Нещо за Делян Пеевски?
Човекът даже не си и прави труда да ходи на предизборни митинги. И е прав. Може да прекара и по по-приятен начин това време - защо да ходи да си губи деня?
21 Май 2014 22:39

Като говорите за грамче достойнство Г-н Цеков
защо поставяте условие датата на изборите

Очевидно - защото е почитател на Герб.
21 Май 2014 22:49
Нещо за Делян Пеевски?
Човекът даже не си и прави труда да ходи на предизборни митинги. И е прав.

Бе тия турци буквално полудяха от обич към тоз нерез.
Баце поне ходи тук-там, да го лицезрат и да му пипнат мускула.
А тоя надали и по телевизора са го виждали тия, дето само турска телевизия гледат и почти не говорят български, ама на, припознаха го като свое чадо и го изтъпаниха в листите.
Обич, кво да правиш, умират си по това дебело, грозно и тъпо нещо - народопсихология разбираш ли...
-----------------------------------
Читак, гепи!
21 Май 2014 22:49
Браво Баце!!!
(ей, че не съм в България да стисна една честна десница)

Борисов обясни защо е най-морално Даниел Георгиев да напусне парламента
„С радост, който иска да го вземе - да го вземе”, заяви лидерът на ГЕРБ


Депутатът Даниел Георгиев, който първо обяви, че напуска групата на ГЕРБ, а след това оттегли молбата си, е разговарял с председателя на партията Бойко Борисов. Това обяви самият Борисов по време на посещение в Хасково. „Tой няколко пъти ми се обади, след като говорих с баща му. След като излязоха и дадоха пресконференция с ръководството на парламентарната група. Мисля, че са наивни и детски обясненията, че минава покрай Бургас и там отишъл да се качи на сцената”, каза Борисов пред журналисти.

„Ние бяхме в Бургас преди два дни и той не дойде да се качи на сцената. Ако си в ГЕРБ - трябва да си в ГЕРБ, ако не си по-добре отиди там, където имаш интереси, не искам да коментирам какви биха му били мотивите да бъде там. Това шикалкавене уронва престижа на ГЕРБ, на мен ми е изключително обидно, на мен такива хора не ми трябват в ГЕРБ”, заяви още председателят на партията.

„Много рано тройната коалиция се разклати и не можах да очистя партията докрай от подобни хора. За това с радост, който иска да го вземе - да го вземе. Ако има грам истина в думите му, че той е член на ГЕРБ, че е в ГЕРБ, най-правилното и морално, от негова страна в този момент, след като натвори всички тези глупости, е да си подаде молбата и да напусне парламента. Въобще не искам да коментирам какви биха му били мотивите да е там”, допълни Бойко Борисов.

21 Май 2014 23:29
„Tой няколко пъти ми се обади, след като говорих с баща му.

На колко лазарника, казвате, бил депутатинът, че партийният му шеф се оплаква на БАЩА МУ??? Ми те недораслите младежи-скиталци на депутатския фон са си чиста детска градинка "Калинка"
21 Май 2014 23:40
Сънуваш ли Николай Бареков, ще ходиш войник.

Ако сънуваш Волен Сидеров, скоро ще се сбиеш или ще те бият.

Ако сънуваш Бойко Борисов, чака те път по магистрала.

Присъни ли ти се Иван Костов, ще търсиш стаж за пенсия от приватизиран и продаден завод.

Ако сънуваш Ахмед Доган, скоро ще разпределяш порции пари.

Сънуваш ли Сергей Станишев, ще трябва да се пазиш от мъж под чехъл.

Сънуваш ли Надежда Нейнски, чака те развод.

Ако сънуваш Меглена Кунева, ще купиш некачествена европейска стока.

Сънуваш ли Георги Първанов, чака те руски голям шлем.

Ако сънуваш Лютви Местан, ще имаш работа с езиковед.

Ако сънуваш Емилия Масларова, ще ходиш през зимата на море.

Ако сънуваш Жан Виденов, ще получаваш пет долара месечно.

Сънуваш ли Румен Гечев, еврото ще стигне 3000 лева.

Ако сънуваш Александър Томов, ще ти продадат акции от ЦСКА.

Сънуваш ли Милен Велчев, приятели ще те возят с яхта.

Ако ти се присъни Любен Дилов, значи не си изключил телевизора.

в. "Стършел", Валери Какачев
21 Май 2014 23:45
Освен калинки, има и сатанишки.
А в кабинета Моников - пълно с люспи от СДС.
Такъв седерастки кабинет на "лявата " партия на Моников , самият ФЛ не можеше да направи в онова време .
"Сърцето бие в ляво" - казва Ламбо в предизборният им клип.
Тия , в либерасткото котило на БСП , верно са объркали посоките .
21 Май 2014 23:50
(снимка: натиснете тук)
22 Май 2014 03:59
Гласуването за слабоинтелигентни кандидати за депутати, които нямат чувство за срам, е престъпление срещу човечеството!
22 Май 2014 06:51
Този човек сменя позициите си по-бързо от вентилатор.

Отначало си помислих, че става въпрос за Тиквоний, а то било за Даниел Георгиев!
22 Май 2014 06:54

E6
21 Май 2014 23:50


Популяризираш фалшификациите на Бареков.

http://www.bnews.bg/article-106227
22 Май 2014 07:05
Абсолютен анонимник, в предишното Народно събрание пак е бил депутат и според журналистическо изследване е сред онези, които нито веднъж не са се изказали от трибуната... Чак ме е срам, като гледам как наддават за добичето... Ама то на тях точно такова им трябва, да слушка, да мълчи и да натиска копчето за гласуване. А тези, дето гласуваме и ги избираме такива да ни представляват, си заслужаваме онази обида, известна ни от литературата - "не народ, а мърша".
22 Май 2014 07:11
Оставете състоянието на душата, вижте изражението на лицето на Д§Г.Струи интелект, сияйна красота на чиста душевна наивност.
За 2 часа разходка в 2 парка, се натъкнах на множество предизборни шатри на ББЦ и Герб.Нямаше ни една, която да не е обитавана от екземляр с подобно излъчване, най-често - грухтящ над някаква храна с потекли от нея сосове, капещи му по новата извадена над дънки ризка с апликация на мастните цици.
Другото задължително бе жената-майка, видима възраст - 35-45 (трудно различимо), изрусена, тежък диференциал с жалък опит за панталонено прикритие, водеща две полиапатични деца, мърляво ровещи в пясъчника под крясъците на мама, трудно разбираеми изпод захапаната цигара.
Българио, това си ти.Защо умряха те за тебе, защо, защо.
22 Май 2014 07:17
Браво Баце!!!
(ей, че не съм в България да стисна една честна десница)

Честна десница?!
Изумяваш ме, Е6.
Баце ти и хората му (госпожа Цецка и Красьо Велчев) два дни и две нощи се бориха да си върнат дебилчето, Баце лично водил разговори с татко му и чак на третия ден някой малко по-умен го е светнал за същността на резила.

22 Май 2014 07:19
А тоя надали и по телевизора са го виждали тия, дето само турска телевизия гледат и почти не говорят български, ама на, припознаха го като свое чадо и го изтъпаниха в листите.
Обич, кво да правиш, умират си по това дебело, грозно и тъпо нещо - народопсихология разбираш ли...

Може би си прав,Ловкий ... сигурно е част от народопсихологията на небългарските граждани и селяни,които нямат нито една причина да обичат майка България,да аресват дебели,тъпи и грозни неща.
Що се отнася до таа малка тухла,де го раздава втори мандат дипутат ... лично аз не си го обяснявам с народопсихологията на всички български граждани и селяни,които имат бин-бир причини да обичат майка България,а по-скоро с бахуро-психологията на манерките,крепящи упорито и на всяка цена стамболовчетата на Буда.
Бахуро-психология,костваща скъпо на цяла България-барабар с всички нейни граждани и селяни ... български и "небългарски".

P.S. Не знам дали се усещаш,приятелю мой,но напоследъка ти става все по-трудно да прикриваш истинското си лице,а именно...омразата и ненавистта ти не към ДПС,а към турците изобще.
Глупаво е покрай читак Асан да намразиш сичкото Асан,братко Бафур.
Повервай ми.
22 Май 2014 07:23
"По-ранното откриване на риболова тази година е политически ход на управляващите, каза на пресконференция и среща със симпатизанти лидерът на БЗНС и пети в листата на Реформаторския блок Николай Ненчев. Той бе в Свиленград заедно с водача на листата на Блока Меглена Кунева и последващите я Божидар Лукарски (СДС), Корман Исмаилов (НПСД), Найден Зеленогорски (ДБГ). Петимата дойдоха тук на 16 април.
„Всяка година през размножителния период се забранява риболовът. По закон основният период на забраната е от 15 април до 31 май. Сега обаче той е съкратен с 1 седмица и ветото пада на 23 май. Защо?“, попита риторично Ненчев. Той подчерта, че въдичарите в България са над 500 хиляди. За голяма част от тях откриването на риболова след забраната било цяло събитие. Много рибари ще предпочетат да отидат по язовирите вместо да дадат своя глас на изборите, категоричен бе лидерът на БЗНС.
Мнението му споделя и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пръв излезе с подобно становище по време на среща със симпатизанти в Ямбол. Тези шмекери сега дори са съкратили с една седмица забраната за риболова, за да има ниска избирателна активност на 25 май, заявил Борисов пред журналисти на 14 април."


Всеки ден хващам и чистя по 2-3 кг. риба и виждам че не си е хвърлила хайвера. Станишев продължава /сега вече и със законни средства/ да опорочава изборите.
22 Май 2014 10:36
Ето откъде черпят идеи сценаристите на "Столичани в повече".

22 Май 2014 11:33
Както писах преди малко под друга статия в броя, всички тия измекяри са абсолютни боклуци("маскари", по Алеко ) ! А политиката, по света и особено у нас - проституция с морала, етиката и другите духовни ценности, от които нашата политическа каста е тотално кастрирана. Но след 3 дни матрялът пак чинно ще се запъти към урните, за да ги избере, давайки им карт-бланш пак да го онодват (доят, стрижат и колят, образно казано ), при което той, изглежда, получава мазохистично удоволствие. Вместо да грабне сопите и изгони търговците от храма, т.е. Парламента. Примери като този сигурно има безброй, но не ги знаем, само защото не се фокусираха прожекторите върху тях, както е в случая. С такива "народни представители" не е никак чудно, че България и населението й са натикани в познатия ни турски кенеф на Майкъл Чьорни, и скоро излизане оттам няма да има ...

За автора -
22 Май 2014 11:38
Цеков, Цеков,

сучеш, сучеш, а не казваш направо от коя партия е този боклук!!!!

кажибе, кажибе, Цеков!!!!!

И вместо вмъкване на Чърчил да беше казал, назовал всички тези дебили, малоумници населяващи тази партия. А и само в парламента ли тази партия има такива подръжници? Темата е богата и много може да се пише, но Цеков се скатава и не пише.
Болното в случая е, че този човек задава морала, начина на живот, правилата.
22 Май 2014 11:45
И аз за автора

А иначе ми се струва, че проблемът е в т.нар. "експертност"
Във всяка професия трябва да има експерти, които не се сменят заради обстоятелства извън експертната им тема.

При политиците не е така.
Ама нали се мъчат да изкарат политиката професия и затова се въртят едни и същи лица, които не са успели да си намерят друга, по-почтена работа

Конкретното лице е избрано, за да служи за фон в най-прекрасната картина във Вселената - Бочко, за разлика от споменатите от Републиканец
2014-05-21 20:44:39, които се борят за преден план в натюрморта
22 Май 2014 12:43
Ако има грамче достойнство останало в ГЕРБ, тази партия трябва да изчака изборите в неделя и веднага след това да изключи от редиците си Георгиев.

Е изгониха го, даже и неделя не чакаха. И съвсем правилно, не виждам и грам смисъл защо трябва да се чака чак след неделя, при положение че на този помияр му беше крайно време да бъде разкаран.
22 Май 2014 13:25
Нещо за Делян Пеевски?

А нещо за мажоритарни избори?...
22 Май 2014 18:57
Статията е чудесна! Смях се до сълзи! На въпроса обаче: ЗАЩО двете партии така стръвно се ритат за тая "безценна тухла" ? Най добре отговаря ,според мен, Ивайло Лаков :
" Малката Тухла е син на кмета на Ботевград. Очевидно влиятелен и заможен човек, щом синът му е в парламента. Когато контролираш някакъв бизнес, а също и администрацията в провинцията на България, значи контролираш положението. Така се изграждат партийни структури по места и се печелят избори по райони. Договориш ли се добре с някой местен феодал, значи контролираш региона. За това става дума. За властта като цел, а не като средство за постигане на цели."
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД