:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Появи се българска следа за "черно тото" и в тениса

Загуба на Димитър Кутровски в Мексико е подозрителна според контролната система на залозите
Български тенисист е попаднал в полезрението на световните букмейкъри като участник в подозрителен мач. Това стана ясно от годишния доклад на федерацията на операторите на спортни залагания и казина - "Федербет", представен миналия ден пред Европейския парламент в Брюксел. Фокусът е насочен към футбола, но освен най-популярния спорт, внимание са привлекли още тенисът, баскетболът и волейболът.

Сред посочените общо 6 съмнителни тенис срещи за периода 2013/2014 (анализът обхваща един пълен футболен сезон) личи загубата на Димитър Кутровски от Петер Торебко (Гер) тази пролет. Българският национал за купа "Дейвис" отстъпи с 3:6, 6:3, 5:7 в I кръг на турнира "Чалънджър" в Сан Луис Потоси (Мекс) на 16 април, когато системата за анализ и контрол на "Федербет" е засякла нереално много залози в полза на германеца.

Най-известният тенисист, попаднал в доклада, е бившият №24 в света Оливие Рошю (Бел) заради победата с 3:6, 6:1, 7:5 срещу Венсан Мийо (Фр) на 1/8-финалите на "Чалънджър" в Гваделупа на 4 април.

"Спомням си много добре този двубой. Спечелих го със 7:5 в третия сет след 2 часа и половина игра под слънцето в Гваделупа. Беше изключително трудно и трябваше да се боря за тази победа. Много съм изненадан от тези подозрения и не разбирам на какво се основават. Ако противникът ми е участвал в някаква схема, той е човекът, който трябва да се защитава. Мога да ви уверя, че по време на мача не видях нищо нередно и се борих като луд за тази победа", коментира Рошю.

България попадна на видно място в доклада и заради редица съмнителни футболни мачове. Цитирани от "Федербет" са 7 двубоя от изминалия сезон в А група, две международни контроли на "Локомотив" (Пд), по една на "Локомотив" (Сф) и "Ботев" (Пд), както и две приятелски срещи на "Левски", включително мачът срещу "Лацио" (3:2) по случай 100-годишния юбилей на "сините" на 23 май.
1419
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД