:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 589
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Германия взе златото след груба грешка на Норвегия в последния пост

Провал на биатлонистките ни на щафетата в Остерзунд

Нашите останаха чак 10-и след отчайваща стрелба
Женският ни тим в състав Павлина Филипова, Ива Карагьозова, Радка Попова и Екатерина Дафовска се представи слабо в първата щафета за Световната купа по биатлон този сезон в Остерзунд (Шв). В новосформираната дистанция 4 по 6 км (преди 4 по 7,5) нашите останаха едва 10-и, на 5:16,04 мин. от победителя Германия.

Злините за българките дойдоха още при I пост. След първата стрелба от положение "легнал" Филипова бе 2-а. Павлина, която онзи ден се представи най-добре от нашите с 6-о място на 7,5 км, обаче се провали на рубежа при положение "прав" и отиде 9 места надолу след 1 наказателна обиколка заради пропуските. После Карагьозова, Попова и Дафовска само задържаха това ниво, като на последния пост олимпийската шампионка от Нагано'98 придвижи тима 2 места напред.

По грешки в стрелбата нашите са предпоследни с 5 наказателни обиколки и 15 допълнителни патрона (общо 20 пропуска). Зад България е само Япония с 6+19.

Третата в преследването от Солт Лейк Сити'02 Ирина Никулчина не участва поради простудно заболяване. Банскалийката въобще не замина за Остерзунд, но ще се присъедини към тима за другите кръгове за Купата.

Кати Вилхелм пък бе на път да закопае германките вчера на последния пост и при стрелбата "прав" остави 2 мишени непоразени. До нея норвежката Гун-Марит Андреасен видя шанса за титла и порази 4 мишени с 4 куршума. При петия обаче тя се притесни и не успя да уцели от 4 опита. Скандинавката се втурна в наказателната "кошара", но там вече Вилхем приключваше втората си обиколка и не изпусна преднината до край.

В събота е мъжката щафета, а в неделя са преследванията на 10 км за жени и на 12,5 км за мъже. Филипова и Дафовска са с големи шансове в преследването на базата на добрата изходна позиция от спринта - 6-а и 9-а.
726
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД