:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП отдавна не избира лидера си. Парашутират й го влиятелни бизнескръгове

Фаворитът на Станишев Драгомир Стойнев затвърждава пътя към ликвидацията на БСП и вливането й в ново, псевдоляво обединение
Галя Горанова
"Аз съм много важен стълб в БСП и левицата", самооцени се Сергей Станишев в момент, когато всички очакваха от него катарзис. Завидно самочувствие за човек, претърпял 11 електорални поражения! Изглежда, за пореден път вината в БСП ще я консумират с мезета. Важното е да се съхрани бодрячеството преди избори и да се усмири "глутницата самоизяждащи се кучета".

Новината за оставката на Станишев сякаш изненада и самия него. Та нали до онзи ден се кълнеше да остане начело на столетницата, за да не "помага на враговете й". Вярно, откакто излъга за депутатското място в Европарламента, вече нищо не е същото.



Но какво толкова се случи през последните дни,



та се наложи да сдаде поста?

Новината за оставката на Станишев имаше своята интересна прелюдия. В деня, преди да огласи решението си, на "Позитано" 20 се проточи възлюбопитна процесия. Лъскави черни джипове и лимузини стоварваха един по един пред партийната централа отбрани членове на Изпълнителното бюро, стари червени донове и видни митничари за среща с лидера. Сред тях - и предполагаемият нов председател на БСП и настоящ министър на енергетиката Драгомир Стойнев. Сцена, достойна за "Кръстникът" на Копола. Красноречивата хореография се материализира в партийно решение още на следващия ден. Червеният пленум избра младия Стойнев за зам.-председател на БСП, а Станишев го отличи като "една от най-перспективните фигури в БСП" - сигурен знак за това кой сега е номер едно. "Благословия" даде и генералското движение в БСП чрез говорителя му Бригадир Аспарухов. Остава загадка



как точно ще функционира левицата при двувластието,



което се очертава с решението на Станишев да остане лидер на "Коалиция за България" - формата, в който БСП участва на избори. Но явно влъхвите са преценили, че младокът на първо време се нуждае от политически опекун.

Приемно-предавателният церемониал ще се състои на предстоящия на 27 юли конгрес на БСП. В лидерското състезание вероятно ще се включат и други, като Мая Манолова например, за да се имитира "демократичен избор", но интифата е ясна. Новият председател на БСП ще бъде парашутиран по същия начин, по който Станишев кацна начело през 2001 г. Грешка, която социалистите плащаха с лихвите в продължение на 13 години.

Съвършено манипулативна е тезата, че в партията имало традиция лидерът да посочва приемника си. Нито Червенков е посочвал Живков, нито Живков е посочвал Младенов, нито Виденов е посочвал Първанов. Внушението за "традиция" цели да облече в благородно достолепие тъжния факт, че БСП отдавна не избира лидера си. Парашутират й го влиятелни бизнескръгове. Краткият биографичен преглед на "посочения" за приемник Драгомир Стойнев само потвърждава това правило.

Стойнев е човекът, който договори съмнителна сделка с "Уестингхаус" за строителството на седми реактор в АЕЦ "Козлодуй", след като цялата му партия бе мобилизирана да брани проекта "Белене". Кабинетът се гласи да подпише сделката до десетина дни, след като месеци наред водеше напълно непрозрачни преговори, а цената на козлодуйския реактор се очертава доста по-солена от тази за "Белене". Ще я плащаме, разбира се, всички ние. А през това време червената клиентела ще ни убеждава какъв "социален защитник" е приемникът на Станишев.

Драгомир Стойнев беше основен застъпник и на плоския данък - една дясна мярка, за която БСП постоянно трябва да се обяснява пред електората си.

Социалната му чувствителност не спира дотук. По въпроса за шистовия газ, например, той е на мнение, че трябва да се проведат проучвания, за да установим има ли залежи. И ако има - да разрешим експлоатацията въпреки риска от екощети.

На първо време инсталирането му начело на партията е възможно



да предизвика известен "баби бум"



заради естественото умиление на бабите пред "младежта".

В дългосрочен план обаче ще се отвори пътят към ликвидацията на партията и вливането й в ново, псевдоляво обединение. Стойнев е топлата връзка между БСП и АБВ заради привилегированите му отношения с бившия президент Георги Първанов. Най-вероятно ще му бъде поверена мисията да обедини правоверни социалисти и отцепници в широка коалиция, нещо като български ПАСОК - отколешна мечта на Първанов. Т.е. очертава се нов завой вдясно, доколкото АБВ вече се позиционира вдясно от БСП - в центъра. Съвсем не е сигурно, че в новата групировка соцпартията ще запази ръководната си роля. Затова и мандатът на Стойнев се очертава "преходен". Тази псевдолевица ще продължи да жонглира с лявата риторика и с илюзията на червените избиратели за "радикален ляв завой". А всъщност БСП ще вземе равнис по най-десните си "стълбове".

СНИМКА: БГНЕС
Сергей Станишев и Драгомир Стойнев - десните "стълбове" на БСП.
58
7493
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
07 Юли 2014 19:46
Аре, другарчета - поредният "поръчков пасквил", нали така?
07 Юли 2014 19:49
На първо време инсталирането му начело на партията е възможно
да предизвика известен "баби бум"
заради естественото умиление на бабите пред "младежта".

Не баби, драга Галя, а стрини!
Шепата стрини са актуалните върли фенове на Драго Тошибата.
07 Юли 2014 20:03
Стойнев е човекът, който договори съмнителна сделка с "Уестингхаус" за строителството на седми реактор в АЕЦ "Козлодуй", след като цялата му партия бе мобилизирана да брани проекта "Белене". Кабинетът се гласи да подпише сделката до десетина дни, след като месеци наред водеше напълно непрозрачни преговори, а цената на козлодуйския реактор се очертава доста по-солена от тази за "Белене".

А-а-а, за сделката с "Уестинхаус" са виновни ГЕРБ и в частност Баце. Ако бяха сложили на референдума конкретния проект АЕЦ - Белене, нямаше да има никакво съмнение какво трябва да се строи.
07 Юли 2014 20:18
Всичко е хубаво и вярно, но така и пак не научаваме за влиятелните бизнес-кръгове... Кои? Кои? Кои? Нашенски или чужбински? Ако те са тайна на Полишинел, май само аз не я знам. Моля да бъда осведомена. Вашите номинации, колеги?

07 Юли 2014 20:47
Поредната медийна мръсотийка. Проста работа. Отсъствие на свяст, но задължително липса на морал, на почтеност.
07 Юли 2014 20:51
Съвършено манипулативна е ...
... статията !

и защо само "кръгове" !?!
А другите геометрични фигури ?! Особено обемните !!!

07 Юли 2014 20:56
Честно казано, притеснена съм за здравето на авторката...
При толкова злъч има опасност да се отрови...
07 Юли 2014 20:59
07 Юли 2014 21:01
Галка днес ни се явява като една ... лейтенант Рипли. Разобличава черните, лъскави, точещи лиги гадини, дето снесли в агонизиращата БСП нещо гадно, с пипалца и зъбки.

Аз пък се размечтах покрай нея ... За моя любимец. Хищника. Много си падам по това как трепе Пришълеца. И не само ...

07 Юли 2014 21:19
Как беше? "Туй миче Галчето ем убаво, ем убаво пише"?
07 Юли 2014 21:23
В деня, преди да огласи решението си, на "Позитано" 20 се проточи възлюбопитна процесия. Лъскави черни джипове и лимузини стоварваха един по един пред партийната централа отбрани членове на Изпълнителното бюро, стари червени донове и видни митничари за среща с лидера. Сред тях - и предполагаемият нов председател на БСП и настоящ министър на енергетиката Драгомир Стойнев. Сцена, достойна за "Кръстникът" на Копола.

07 Юли 2014 21:25
Съвършено манипулативна е тезата, че в партията имало традиция лидерът да посочва приемника си. Нито Червенков е посочвал Живков, нито Живков е посочвал Младенов, нито Виденов е посочвал Първанов. Внушението за "традиция" цели да облече в благородно достолепие тъжния факт, че БСП отдавна не избира лидера си. Парашутират й го влиятелни бизнескръгове


Браво Галя!
07 Юли 2014 21:28
Съвършено манипулативна е тезата, че в партията имало традиция лидерът да посочва приемника си. Нито Червенков е посочвал Живков, нито Живков е посочвал Младенов, нито Виденов е посочвал Първанов.


Единствено др. Гоце посочи приемника си Дмитрич и допринесе за свършека на Партията. Мнозина пък забравят, че Иван Йорданов Костов се цепеше с драгалевски сарказъм: "Пъгхкванов е нашият кандидат!" Дори без да са го допуснали в БКП поради прекомерна крадливост.
07 Юли 2014 21:29
Галя "Парашутиране" е една нова, съдържателна, политичреска дума и нямаща нищо общо с истинския военен и спортен парашутизъм. Но е неоходима дума.
07 Юли 2014 21:36
Нали и ние това викаме "баби бум"...
07 Юли 2014 21:40
Честно казано, притеснена съм за здравето на авторката...
При толкова злъч има опасност да се отрови...


Нечестно казано, нямаме никакви съмнения относно липсата на всякакви опасения.

След време Станишев ще има паметник на Позитано 20.

Признателните поколения ще напишат: Този човек е страдал и обичал, обичал е Азер, а са му дали Моника!

Но все пак Сергей Дмитриевич Станишев успя да унищожи 120-годишна Партия, след 11 поредни изборни загуби. Амин.
07 Юли 2014 21:43
Стойнев е и човек, който не държи на думата си. Не ми се задълбава, понеже съм лично засегнат.
07 Юли 2014 22:00
Аре, другарчета - поредният "поръчков пасквил", нали така?

Без всякакво съмнение. Един от многото, дай Боже. В оставащите дни до Конгреса е много полезно да се проследят атаките по един или друг наш кандидат, източниците им. Нека "заинтересованите" лица разкрият позициите си. Това винаги е полезно.
07 Юли 2014 22:01
Това за вината и мезетата е толкова "оргинално", колкото и самата статийка. По-интереен ми е нездравият интерес на Ловкия Овчар към вътрешнопартийните проблеми на БСП. Дали не е някакакъв вид носталгия по едни не толкова отдавна отминали времена?
07 Юли 2014 22:18
Във всички случаи Драго е по-свестния от Моников . На фона на либераста Моников, той изглежда амен - амен по-ляв и от Виденов.
Временна фигура, докато Първанов успее да преподреди фигурите в разпадащата се БСП до формирането на социалдемократичен проект , ориентиран по оста Брюксел - Москва, където човекът за връзка ще е Калфин.
Силният зад сцена е Гочето Първанов , Драго е компромисна фигура между крилата , по-близка до неговият първи политически шеф- бившият президент Първанов.
Преди по-следващите парламентарни избори- през април 2016 г , и Драго ще даде фира .
Малко сиктирдосва Драго, трябва да поуспокои нервата и затова трябва да се погрижат френците, под чийто патронаж в международен план ще се развива.
Лошо нема - Плевнелиев обгрижван от паркингите в Германия , Драго- от Сорбоната , Моников - от задокенци .
А Баце ?
07 Юли 2014 22:31
Опасявам се, че авторката се е плъзнала по картинката с костюмите и митничарите (не Русо). Ако не е станало ясно на канарчетата, БСП върви с гигантски крачки към поредна загуба. Така че в момента се търси фигура за отстрел. Вероятно ще бъде компенсиран за тази си позиция - или има нещо за изплащане. Ако остане Станишев - загубата ще е като от идещия японски тайфун. С компромисна, малко известна (или непопулярна) фигура, загубите се ограничават заради идеята "Онзи нали го махнахме!". След изборите - катарзис с публично късане на ризи, посипване на глава с пепел, самобичуване с въже, изобщо картинки. После спасител на червен кон, да не се обърка нещо с БЕЛИЯ КОН. Тук е като по картината на Петров-Водкин, малко еротика, много червен цвят, белият кон е оставен на заден план, после иконопис и цикълът наново.
Я да видим каква Касандра ще излезе от мен този път.
07 Юли 2014 22:43
И на авторката и на Касандра-67 . Не се стискат за подправките
Казано е "на умрял съсел нож не се вади", но чешитът Съси пробва друг да бутне под ножа и после да се разпищи "видяхте ли - без мене не можете". Съско е едновременно велика откачалка и велик злостър в служба на Сатаната..
07 Юли 2014 22:59
/Ех, нашият вселюбим скулптор Веждичката да се наречеше Рашидов-Уискин.../

Дорис, кадрото е пророческо! Мътна вода, всички видове коне, всеки на друга страна гледа - направо да я откупва Народното Събрание и да я ръгне зад председателите, ще е като огледалце!
Вежди Рашидов - това, дето го могат ръцете му, няма такова количество шотландска шльокавица, дето може да го надхвърли! Дано да му е сладка! Пък и за толкова години, аз никъде не съм прочела от него една лоша дума за някого. Може да не ми е попадало, но не съм. В днешните озъбени дни, хич не е малко.
07 Юли 2014 23:15
А пък тази епична "творба" на др. Мерджанов следва да се узвучи с Вагнер:
Кого визира Станишев, като казва - "превърнали сме се в глутница кучета, които се самоизяждат"?
- Ценността на едно такова слово е преди всичко в определянето на посоката, на процесите. Персонализацията не е важна. Ако някой се е припознал зад тези образи, би било добре.
Нашата партия е на сто години, защото не влизаме в лично единоборство и нападки и винаги намираме сили да си подадем ръка. Целта ни сега е да избягаме от състоянието, в което сме, да преминем в настъпление, да се консолидираме. Искаме да получим доверието не само на членовете и симпатизантите ни, но и на мнозинството български граждани.

Не ми стана ясно само коя е "нашата" партия дето била на 100 лета, ама карай - това да му е кусура [/u]
07 Юли 2014 23:18
67AF
07 Юли 2014 22:31

Ако това е вярно, ще е точно толкова гениален ход, колкото и миналогодишната оставка на ББ.
07 Юли 2014 23:20
Ако това е вярно, ще е точно толкова гениален ход, колкото и миналогодишната оставка на ББ.

За гениален ход - не зная. Но мисля, че се определя с любимия шахматен термин на ББ - "цугцванг".
07 Юли 2014 23:23
Имам предвид, че не е много умно да съсипеш нещо, за да го завладееш.
07 Юли 2014 23:26
Накратко сапунката "Станишка гюл форевър" трепе и най-силните турски сериали
07 Юли 2014 23:55
Пък и за толкова години, аз никъде не съм прочела от него една лоша дума за някого. Може да не ми е попадало, но не съм. В днешните озъбени дни, хич не е малко.


Права си. Приятели бяхме! Никога не ми давало сърце да го плювна - а не е да е нямало защо, говоря за след демокрацията. Но - добряк, хитряга от народа, постигаше своето. Що ми е плакал за разбито от жени сърце на рамото... Истински, едри детски сълзи. Тъй плака в писателското кафене и при възродителния процес. Щедрият Джагаров му помогна от сърце и го спаси от тотално преименуване, та стана Веждю Радишев - на косъм мина мнималната промяна, но мина. А в чужбина се продаваше със старото име. Да ни е жив и здрав.

07 Юли 2014 23:55
Миналогодишната оставка на ББ е най-хубавото, което зная за него. Мотивите може да са различни, но си беше опасно и за него, и за България. Провървя му на ББ, Станишев такива подаръци му прави в политически план, че феята-кръстница си дъвче магическата пръчица в ъгъла.
Тук е въпросът на партийната нагласа, на разликата между БСП и останалите партии. За жалост поговорката "Коней на переправу не меняют" в дадения случай изигра лоша шега на основната маса. Дето вика една моя дружка, по-добре пеша, отколкото на сляп кон...
07 Юли 2014 23:57
Абе само за БСП пишете, а за Баце Ревльото нищо. Че той е парашутиран от Иво Прокопиев и кръга Капитал и разни други мутри, защо не го кажете. Ама за Баце или хубаво, или нищо.
08 Юли 2014 00:06
Права си. Приятели бяхме! Никога не ми давало сърце да го плювна - а не е да е нямало защо, говоря за след демокрацията. Но - добряк, хитряга от народа, постигаше своето. Що ми е плакал за разбито от жени сърце на рамото... Истински, едри детски сълзи. Тъй плака в писателското кафене и при възродителния процес. Щедрият Джагаров му помогна от сърце и го спаси от тотално преименуване, та стана Веждю Радишев - на косъм мина мнималната промяна, но мина. А в чужбина се продаваше със старото име. Да ни е жив и здрав.

Дорис, в един параграф три пъти се споменава "сърце" - пък макар едно от тях разбито. Няма начин човекът да не струва!
08 Юли 2014 01:07
Когато БСП си избира Тай-пан, логично е да се съобразяват с бизнескръговете, а не с електората.
08 Юли 2014 01:23
В деня, преди да огласи решението си, на "Позитано" 20 се проточи възлюбопитна процесия. Лъскави черни джипове и лимузини стоварваха един по един пред партийната централа отбрани членове на Изпълнителното бюро, стари червени донове и видни митничари за среща с лидера. Сред тях - и предполагаемият нов председател на БСП и настоящ министър на енергетиката Драгомир Стойнев. Сцена, достойна за "Кръстникът" на Копола. Красноречивата хореография се материализира в партийно решение още на следващия ден.

Баш мафиотите на държавата - на спявка!
Галя, желязна си!
А чугунариатът е трошлив......
Що се сещам постоянно за "Анализирай това"?
08 Юли 2014 01:35
Съселът е много умно момче. Иска се голям талант, за да можеш да загубиш 11 поредни избори. Вие да не мислите, че е лесно ? Не е. Поне веднъж по законите на вероятността трябваше да спечели.
Но още по-голям талант се иска да разбиеш цяла солидна партия, която има твърд постоянен електорат (е, верно, малко биологично намаляващ). Трябва да му признаем заслугата, Боко трябва да му вдигне златен паметник.
На последно място, истинска гениалност е да загробиш лявата идея. Но ТОЙ го постигна. Поклон!
08 Юли 2014 03:01
Г-жа Горанова е права, разбира се. Наблюдаваме края на процес, започнал с преименуването на БКП в БСП, продължил с превръщането й в малка, либерална, на думи социалдемократическа партийка и - защо не- с унищожаването й чрез вливане в по голяма и размита"лява" формация. За ПАСОК ( третия път на социализма, лансиран от американците за "неутрализирането" на ККЕ в Гърция) може да се каже, че проработи. На практика ККЕ ( Комунистико комма тис Елладос) беше окончателно ликвидирана (след като ПАСОК и дръпна електората) именно чрез участие в коалиция с десните, още при Флоракис, след което се разцепи, западна , появиха се разни нови левици и сега, струва ми се, е около6-7% , ако не и по малко. Процесът при нас не е точно същият, но следва подобна логика. Т.е. на въпроса "кой кой кой" бих казал - ами същите, които прекараха Гърция през гражданска война, хвърляха напалм при Грамос и Вичи и доведоха Папандреу ( средният от тримата) от САЩ, за да ликвидира лявото. Сега, при нас, дали са Станишеф или Първанов, или ((някога)Добрев старши или някаква друга комбинация - все има кой, намират се.
08 Юли 2014 03:03
Хъм...
Логично звучи.
И тогава стигаме назад до Луканов.
08 Юли 2014 06:24
Фаворитът на Станишев Драгомир Стойнев затвърждава пътя към ликвидацията на БСП

Айде хаирлия
08 Юли 2014 07:18
Нашата Галка

08 Юли 2014 08:02
Слабо, слабо, Галя. Две статии срещу Драго в един и същи брой говори за отношение. Май е неудобен с нещо? Да, не прилича на някой, с който можеш да се пазариш...
08 Юли 2014 08:18
Тези шамари плюшят по червените вратове и физиономии, но червените гьонсурати никога и от нещо не им е неудобно.
08 Юли 2014 08:19
БСП ще бъде нещастна и със Стойнев, той е ясен за обществото...
08 Юли 2014 08:54
В деня, преди да огласи решението си, на "Позитано" 20 се проточи възлюбопитна процесия. Лъскави черни джипове и лимузини стоварваха един по един пред партийната централа отбрани членове на Изпълнителното бюро, стари червени донове и видни митничари за среща с лидера. Сред тях - и предполагаемият нов председател на БСП и настоящ министър на енергетиката Драгомир Стойнев. Сцена, достойна за "Кръстникът" на Копола.


08 Юли 2014 09:16
с решението на Станишев да остане лидер на "Коалиция за България" - фИрмата, в който БСП участва на избори

Така звучи по-истинско.
08 Юли 2014 09:36
Кога е живял този Водкин? Нежният младеж, качен на червения кон, напомня в лице на младиа Вовачка Путин
08 Юли 2014 09:39
поредният "поръчков пасквил",

както отбелязва първият коментатор.
Не знам, може и да не е поръчков, но със сигурност е пасквил
08 Юли 2014 09:52
На първо време инсталирането му начело на партията е възможно



да предизвика известен "баби бум"



заради естественото умиление на бабите пред "младежта".
08 Юли 2014 09:57
SPQR
07 Юли 2014 20:51
Съвършено манипулативна е ...
... статията !

и защо само "кръгове" !?!
А другите геометрични фигури ?! Особено обемните !!!

Като например цилиндър, с шапчица, наподобяваща кубе на руска църква!!!
08 Юли 2014 09:59
Кроткия
07 Юли 2014 23:57
Абе само за БСП пишете, а за Баце Ревльото нищо.

Кротко бе, Кроткия. Като спечели Баце изборите, ще пишат и за него.
08 Юли 2014 10:14
Лъскави черни джипове и лимузини стоварваха един по един пред партийната централа отбрани членове на Изпълнителното бюро, стари червени донове и видни митничари за среща с лидера. Сред тях - и предполагаемият нов председател на БСП и настоящ министър на енергетиката Драгомир Стойнев. Сцена, достойна за "Кръстникът" на Копола. Красноречивата хореография се материализира в партийно решение още на следващия ден. Червеният пленум избра младия Стойнев за зам.-председател на БСП, а Станишев го отличи като "една от най-перспективните фигури в БСП" - сигурен знак за това кой сега е номер едно.

Уважаеми "леви" хора, ей тука е заровено кучето! Когато го осъзнаете, признаете и направите нещо съществено по въпроса, за да не е така вече, тогава ще спрат да ви викат "червени боклуци"! Галя Горанова,
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД