:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Не е късно България да се изложи пак пред ЕС

Липсата на яснота коя е българската кандидатура за еврокомисар показва пред цяла Европа колко безпринципна е кадровата политика у нас
Светослав Терзиев
Премиерът Пламен Орешарски отива за последно на Европейски съвет в Брюксел на 16 юли, но не знае защо. Известно му е, че извънредната сбирка е за разпределение на най-важните постове в ЕС, казано му е, че други държави споменават и българско име сред възможните кандидати, но той се прави, че не го интересува. Неочаквано някои европейски лидери могат да окажат голяма чест на България, но изглежда това трябва да се случи въпреки нея.

Докато другите страни членки агитират от седмици за свои кандидати в новата Еврокомисия,



България мълчи загадъчно



Сякаш се страхува някой да не й открадне много ценна идея преди да е патентована. Самият Орешарски призна забавянето: "Въпреки че половината страни са номинирали еврокомисар, ние ще се опитаме да го направим след 16 юли". Трябвало първо да пита другите какво искат, а след това нашето правителство да реши за какво кандидатства. Колко великодушно! Вземете си каквото ви харесва, а на нас ни стига каквото остане.

В международните отношения рядко се вижда такава демонстрация на комплекс за малоценност. България не крие, че се чувства абонирана за последното място в ЕС, независимо за какво става дума. Досега два пъти е имала шанс да излъчи еврокомисар и двата пъти са й давани полуресори, защото са били откъсвани от други титулярни ресори, колкото да има нещо и за нея. Сега й се отваря шанс, за който няма никаква заслуга като държава, защото идеята еврокомисарката за хуманитарната помощ Кристалина Георгиева да стане "външен министър" на ЕС не произтича от София, а се дължи на нейното лично усърдие и на добрите й връзки в европейските дипломатически и политически среди. Но както се казва,



всеки има своя шанс, но всеки е готов да го използва



Полша първа издигна свой кандидат за този престижен пост. Напоследък Италия я избута, като използва силната си позиция не само на голяма страна - учредителка на ЕС, но и на сегашен председател на ЕС. Въпреки това името на Кристалина Георгиева се споменава все по-често, като кандидат с реални шансове, но се споменава от британци, французи, австрийци и други - само не и от български политически лидери. Сякаш нашите държавници се срамуват от нея. Защо се държат така странно? По две причини: първо, правят си сметка да уредят на европейски пост "свой човек"; второ, смятат Кристалина Георгиева за отчуждена от България. Както в средите на управляващата коалиция БСП-ДПС, така и в средите на ГЕРБ отношението към нея е хладно. Високопоставен източник от Министерството на външните работи каза на "Сега": "Защо да я предлагаме? Тя какво направи през тия четири години за България?" Интересно е, че и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов доскоро внимаваше да не изговаря нейното име, макар че тя го избави от европейския срам, в който изпадна със злополучната си кандидатка за еврокомисар Румяна Желева. Аварийният избор на Кристалина Георгиева в началото на 2010 г. за член на ЕК поправи впечатлението, че България няма качествени хора за такава международна работа.

Каквото и да се говори в София, очевидно българската еврокомисарка се справя със задачите си, щом оставя добро впечатление в международен план. Има нещо, което не се побира в нашата координатна система. Как така тя работи добре, а не е направила нищо особено за България? Много просто - това е един от показателите, че работи добре. Когато полагат клетва, еврокомисарите пет пъти изричат, че няма да дърпат европейската черга към своята страна или към своето политическо семейство (с други думи го казват, но това е смисълът). Целта е да работят за общите интереси в ЕС, каквото е призванието на общоевропейските институции. Критиките срещу Кристалина Георгиева, че не се държи в Брюксел като българка, се тълкуват от другите държави като похвала, че спазва клетвата си. Ако Орешарски не издигне на 16 юли нейната кандидатура, а остави други да му подсказват на самия Европейски съвет, ще бере голям срам. По-добре е да изпревари събитията и да тръгне от София с вече обявена кандидатура, а не да се ослушва в Брюксел. След 16 юли ще е късно. България ще е изконсумирала пасивите от своите тънки сметки. Не че ще бъде лишена от правото да номинира свой еврокомисар, но ще си спечели презрителни подмятания и вероятно пак ще получи незначителен ресор по милост.

Още по-зле ще бъде, ако прогнозата на Борисов се сбъдне и правителството издигне



кандидатурата на Сергей Станишев за какъвто и да е комисар



Щял да кандидатства за новия ресор комисар за бежанците. Този пост влезе в обсега на външната политика на ЕС, както сегашният ресор на Кристалина Георгиева за хуманитарната помощ е под шапката на върховния комисар за външната политика Катрин Аштън. Обърнете внимание: България може да не се възползва да излъчи ръководител на един суперресор, за да уреди на по-нисък пост в същия сектор едно свое момче. Такова мислене трудно може да се квалифицира като държавническо, защото е шуробаджанащина, изнесена на международната сцена. Кой би повярвал на клетвата на такъв кандидат, че няма да се влияе от национални и партийни пристрастия? Ако това се случи, Станишев ще е българският резил в ЕС, какъвто бе Румяна Желева.

Според дипломатически източник Орешарски вече е получил сигнали от Брюксел, че номерът няма да мине в Европарламента. На препитването Станишев може да се препъне заради парите от Европарламента, които неговата съпруга Моника взе за пропагандиране на евроизборите въпреки семейния конфликт на интереси. Нямаше как Станишев да участва в кампанията като кандидат за евродепутат, а Станишева да агитира за честни избори с пари на Европарламента. Въпреки че получената сума бе върната, тези пари са като белязани. При проверка ръцете на Станишев ще светнат пред всички в Европарламента, само защото парите са се въртели в семейството му, независимо че не са похарчени.



Възможно е Орешарски да посочи и трети кандидат



Но за целта би трябвало вече да се работи за неговата кандидатура. Чувал ли е някой Съветът по европейски въпроси към Министерския съвет да е обсъждал подобна тема? Едва ли. Сякаш тя не съществува. Дори "шерпите" във външно министерство, които би трябвало да събират багажа на бъдещия еврокомисар за изкачването му към европейския връх, са оставени да се излежават и не правят нищо по въпроса. Дните на това правителство са преброени. Параличът в парламента е заразил и изпълнителната власт. Последният шанс да се чуе нейната дума в Европа е на 16 юли. След това Орешарски трябва да млъкне и да произнесе само една фраза: "Подавам оставка". Няма значение дали ще стане на 23 или на 24 юли. Всеки негов опит да издигне нечия кандидатура за важен пост в ЕС няма да се приеме добре, защото ще изглежда като хитруване на кукувица, която снася яйце в гнездото на наследника си.

След Европейския съвет на 16 юли новият председател на ЕК Жан-Клод Юнкер ще изпрати писма до всички държави с покани да номинират свои кандидати за комисари. Не е ясно кога ще ги получат, но може би ще минат седмица-две. Това означава, че Орешарски вече ще е хванал дръжката на вратата на Министерския съвет. Най-правилно ще бъде той само да благодари за писмото, с което ще потвърди получаването му, и да остави на служебното правителство да изпрати отговора. Орешарски си отива, но България остава. Няма защо да я злепоставя в последния момент, че й липсва елементарно приличие в международните отношения.
Снимка: Борислав Николов
По-добре Орешарски да изпревари събитията и да тръгне от София с вече обявена кандидатура, а не да се ослушва в Брюксел.
58
5885
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
14 Юли 2014 20:53
Така, така ... Други? Айде де, айде! Че цял хор кастрати имаме да рекрутираме.
14 Юли 2014 21:14
Станишев ще е българският резил в ЕС, какъвто бе Румяна Желева.

Абсолютно вярно. Съселът чешит даде на Орешарката премиерския стол за да го издигне оня за Голям шеф. Това означава лаладжийската формула на Станишката "програмно експертно" правителство което да работи за него. Оттам всичкия хаос и екшъни в държавата и още една открадната година от живота на изстрадалите българи.
14 Юли 2014 21:39
Много по- престижен е поста "комисар по имиграцията" за станишев/Пирински,
отколкото поста "заместник-председател на ЕК и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността " за Кр. Георгиев.
Бедни ми бедни олигарски, подавай си по-бързо оставката и дим да те няма.
14 Юли 2014 21:40
Важното е Станишев да не стане еврокомисар!
14 Юли 2014 21:50
Важното е Станишев да не стане еврокомисар!


А, кой знай! Като нищо. Ако бъде номиниран, ще ли посмее ЕНП да го бламира явно? Него, лидера на ПЕС, с които току-що сглобиха тъй желаната коалиция? О, едва ли. По-скоро ще го преглътнат с кисели физиономии, без да го атакуват. Атаката ще дойде от стигматизираните групи на евроскептиците, най-вероятно. Но ще бъде отразена като атака срещу стабилизиращата ЕП и ЕС коалиция на ЕНП-ПЕС. На гласуването някои пак ... ще стоят с гръб към кандидата. А! Сефте!

Възможно е и друго. ПЕС да са се разбрали с ЕНП да ги отърве от Станишев - избират го за еврокомисар и той благородно подава оставка в ПЕС.
14 Юли 2014 21:56
Възможно е и друго. ПЕС да са се разбрали с ЕНП да ги отърве от Станишев - избират го за еврокомисар и той благородно подава оставка в ПЕС.

А излагацията я прехвърлят на България,
Олигарски го предложил.
Ето това вече е висш пилотаж в политиката.
14 Юли 2014 22:04
Важното е Станишев да се срути - трябва да има справедливост на този свят...
14 Юли 2014 22:06
Критиките срещу Кристалина Георгиева, че не се държи в Брюксел като българка...


А, веднъж се държа - Натисни тук. Поведе и тропна "Първомайското" - в червен сукман... "напук на проливния дъжд, който заваля още при първите му тактове... на готическия и бароков централен площад на белгийската столица."

Рипни, Кристалинке, да тропнем, да се пукат душманите! Втори мандат, иху-яху! In varietate concordia.





14 Юли 2014 22:07
Терзийски,
Не ме интересува мнението на европа за Кристалина.Моето мнение за нея е суперотрицателно.
14 Юли 2014 22:14
Поведе и тропна "Първомайското" - в червен сукман...


Туй кога? Кога Манекен Пис си го извади из потурите ли (да прощавате)? Натисни тук

14 Юли 2014 22:18
Моето мнение за нея е суперположително.
Много организирана, делова, бързо и адекватно реагираща на това, за което отговаря.
Отвратителни са подмятанията, че не е направила нищо за България. А какво трябваше да направи - да дойде да ви изчисти деретата, да ви провери язовирните стени, незаконните гета, да хукне по горите подир бракониерите , които секат денонощно или да яхне багера и да срине де що има незаконно строителство покрай реки, дерета и пр.
А може би трябваше да изсипе един ТИР с пачки във вид на помощ след всеки по - голям порой, който ви запушва канализациите по градове и села. На какво основание? Само защото е българка - ние искаме, тя раздава. Е няма такава наглост
Благодаря за статията и продължавайте в същия дух!
Пуснете си БНТ сега и гледайте! Гледайте и мълчете за Кристалина!
Всички бедствия в България са следствие на безхаберие, мързел, безотговорност и безнаказаност. А, да - и още нещо. Направете си застраховки - като цивилизовани хора!
И вместо чиновници , назначете горски полицаи, сложете камери и вкарвайте в затвора всеки бракониер.
14 Юли 2014 22:21
Липсата на яснота коя е българската кандидатура за еврокомисар показва пред цяла Европа колко безпринципна е кадровата политика у нас

Безсмислено твърдение . И безпринципно
14 Юли 2014 22:22
Светльо мили,
тъкмо сега нямаш задръжка да мачкаш думите...
Тази тема отдавна не се отнася само до състоянието на "кадрова политика", а просто казано,
до състоянието на системата на политическото ни общуване в Модел на съвременно Общество...
Като на свой човек, одма да ми простиш хапострофа...
14 Юли 2014 22:23
Това означава, че Орешарски вече ще е хванал дръжката на вратата на Министерския съвет. Най-правилно ще бъде той само да благодари за писмото, с което ще потвърди получаването му, и да остави на служебното правителство да изпрати отговора. Орешарски си отива, но България остава.

Да бе, Орешарски си отива, пък служебното правителство остава.
Авторе, авторе ... Четеш ли каквото си написал ?
14 Юли 2014 22:25
Много организирана, делова, бързо и адекватно реагираща на това, за което отговаря.


Съвършена! Да я пратим с хабер при Тангра! Пардон`с, в Брюксел
14 Юли 2014 22:27
бързо и адекватно реагираща на това, за което отговаря.

Да бе, виж колко бързо и адекватно ни отряза за помощи след потопа във Варна ...
14 Юли 2014 22:33
Ако подобни какички като Аштън и Кристалина могат да бъдат външни министри на ЕС, то това е просто едно от доказателствата, че съюзът няма своя външна политика...
14 Юли 2014 23:16
Туй кога? Кога Манекен Пис си го извади из потурите ли (да прощавате)? Натисни тук


Мерси, не знаех .
14 Юли 2014 23:18
Какви още циркови номера ще изгледаме и ислушаме за тези "високоотговорно европейски постове".
Аман от комисари, дупетати - екскурзианти и говорилки на издръжка от бачкаторите.
Кога този / тази евро комисар, депутат ще ми даде 5 лева да си купя сирене. Май аз ще му давам.

14 Юли 2014 23:34
Отвратителни са подмятанията, че не е направила нищо за България. А какво трябваше да направи - да дойде да ви изчисти деретата, да ви провери язовирните стени, незаконните гета, да хукне по горите подир бракониерите , които секат денонощно или да яхне багера и да срине де що има незаконно строителство покрай реки, дерета и пр.
А може би трябваше да изсипе един ТИР с пачки във вид на помощ след всеки по - голям порой, който ви запушва канализациите по градове и села. На какво основание? Само защото е българка - ние искаме, тя раздава. Е няма такава наглост


Не е така, Славче. Не това се иска от нея. Иска се на първо място да не дрънка дрънкотевини като тази за демографията ни, която щяла да се нареди богато благодарение на приплода и гените на бежанците от Близкия изток и Африка...

И още нещо, за което впрочем тя не носи вина. Да не я вкарват социолоците в текущи проучвания на обществените рейтинги на действащите български политици, тъй като тя не е български политик, и преди да стане еврокомисар не е била, а стана направо европейски. Та може би наистина е разумно да си остане там някъде... Май-май от 1993 до днес не е живяла в България; като преди това още от 1986 постоянно обикаля западните, нейните университи /не по Горки/. Какъв български политик?!? Еврокомисар си е прекрасно разрешение и на нейни, и на наши проблеми - тя почти със сигурност няма да се пречка особено; впрочем... зависи много от ресора, портфолиото й, тъй да се каже по европски.

15 Юли 2014 00:03
Орешарски да тропне с крак и да предложи Съселот, добро момче, наше момче отгледано от Партията! Ако откажат заминаваме за Азиоропата и решаваме проблема с бежанците! Така де, те не идват заради България, идват заради Европата! Отиваме в Азиоропата и нема бежанци!
15 Юли 2014 00:16
А!
Тук още никой не се е изокал за нейния адаш Йосиф Висарионович Кристалин!
И на том спасибо...
15 Юли 2014 00:56
***
15 Юли 2014 01:09
Не се сещам за български политик, който бих искал да бъде номиниран за комисар! Още по-малко искам Сталинка! Тя освен всичко друго не и български политик!
Когато заимаме политици милеещи за държавата България и народа и - тогава може и да си променя мнението.
За сега виждам само еврогейски политици и УСА лакеи - т.е. боклуци!
15 Юли 2014 01:12
Този тъпанар пишеше смислено преди... автора имам предвид...
Е, политика на вестника! Преди беше една, сега друга.
Вятър, какво да го направиш
15 Юли 2014 01:14
Най-слабото писание на г-н Терзийски откакто чета вестника (15 години).
15 Юли 2014 01:22
оху... аз вятъра мога да го направлявам и от прозореца на колата..... и от същия на кухнята...

15 Юли 2014 01:32
Ти - да, ама питаш ли редакцията на вестника? Дуууха!
15 Юли 2014 02:22
когато си вътре дреме ти за духането... както казва един прятел `куро и на фред`
15 Юли 2014 05:21
Дорис
14 Юли 2014 23:34
Че е така, така е - виж колко народ е писал "милеещи за държавата" и пр. Явно тия хора не разбират, че еврокомисарят /който и да е той / представлява държавата с качествата си. Работи за целия съюз. И толкова. Хората, които трябва да защитават интересите на България в Брюксел, са евродепутатите. С останалото, което си написала - почти с всичко съм съгласна. Мнението ми "суперположително" дойде от едно "суперотрицателно" по - нагоре
Българските евродепутати, чиято роля ние подценяваме, биха свършили много неща за държавата - ако са компетентни. И активни. И в медиите трябва да има повече информация за работата им.
Така и не видях тук нито едно предложение за еврокомисар, само отрицание.
15 Юли 2014 06:53
Така и не видях тук нито едно предложение за еврокомисар, само отрицание.


Абе може и да могат да бъдат и полезни /евродепутатите/, но това тук не се усеща ни най-малко. Пък аз не съм в състояние да се тревожа за ЕП, ЕК и СЕ. Камо ли да ги обгрижвам, тъй като съм за напускането на непорочно може би, ама надали, зачатия ЕС, израсъл като разглезена, неимоверно алчна и тиранична корпорация. А все си е под желязната пета на САЩ и НАТО. АЗ ли да се напъвам с изкопаване на български еврокомисар, като тук няма кьорав читав кадър за нашето си управление? Фарс! Не игравам.

Но ти мене ме мани, душа, не съм ролеви модел за теб - пламенна евразийка го раздавам. Пай се, заразно е. Особено ако можеш да видиш възлюблените ми места на Север и Изток...
15 Юли 2014 07:16
Най-правилно ще бъде той само да благодари за писмото, с което ще потвърди получаването му, и да остави на служебното правителство да изпрати отговора.
Т.е. правителството, назначено от онуй нещо, да определя избора на България? Много тъпо, много!
Нали си знаем стоката - ще направят всичко в угода на господарите си евро-гейо-атлантици, без въобще да помислят за България!
То, не че сегашните правят нещо друго, но поне се утешаваме с мисълта, че ние сме отговорни за избора им!
15 Юли 2014 07:35
Каквото и да се говори в София, очевидно българската еврокомисарка се справя със задачите си, щом оставя добро впечатление в международен план.


Ааааа, не така!
И стига вече с тези комплекси!!!
Много пъти вече доброто впечатление в международен план ни поставя "в ъгъла", "до позорния стълб", на колене", "против нашите интереси" и т.н. във вътрешен.
Не ми пука за впечатлението, което оставя в международен план и колко "очевидно" се справя еврокомисарката.
Тук и за слепец е видно, че е поредната чиновничка далече от България и проблемите й! И глухите разбраха, че говори европейски, преди български!
15 Юли 2014 07:46
Българските евродепутати, чиято роля ние подценяваме, биха свършили много неща за държавата - ако са компетентни. И активни.


Слава, никой не може да ги подцени толкова, колкото те самите го правят. Това, което отиде, да не ползвам друго определение нито е отговорно, нито компетентно. И ще се размие в общото до степен на незабележимост. Ще мишкуват, каква активност очакваш от тях?
Еврокомисарят е друго. И Дорис е права. Не може да "дрънка дрънкотевини" и демографията е само една от тях. Такива позьори не ни трябват и стига вече България е била просто една европейска поза, правеща добро впечатление и създаваща удобство в международен план!
15 Юли 2014 07:56
и стига вече България е била просто една европейска поза, правеща добро впечатление и създаваща удобство в международен план!

Не мога да не се съглася.
15 Юли 2014 08:28
българската еврокомисарка се справя със задачите си,
Какво й е българското?Името-Сталинка?Дори и Кристалинка?Бъалгария не е получила 1 евро за бедствия!А..да,.че е ибрикчийка на новите батковци.В това й е българското: палаш-политик.
15 Юли 2014 08:42
Дорис:...тъй като съм за напускането на непорочно може би, ама надали, зачатия ЕС, израсъл като разглезена, неимоверно алчна и тиранична корпорация...


Брей .Дорис Не съм бил само аз за тази идея.Напускането на Европейският съюз е крещяща необходимост за България.
Аз съм евроскептик и се гордея стова.
15 Юли 2014 08:50
Ми добре.
Да излезем. Никога не се знае кой е по-добрият вариант - както преди седем десетилетия с Оста.
Само че кой ще предприеме необходимите стъпки?
Да ме прощавате, ама само с приказки не става. И пак да ме прощавате за повторението, ама де го този:
Натисни тук
Мераклии се намират само за тая роля:
Натисни тук
15 Юли 2014 08:56
Сократ-май,днес имен ден имат Владимир и други производни имена.
Владимир произлиза от Владетел Мира.Господар на света.
Но не и такъв като Леонардо Ди Каприо на носа на Титаник.
15 Юли 2014 08:58
Сещам се за двама, на единия честито, на другия - лека му пръст.
15 Юли 2014 09:30
Толкова суета за една синекура! Големо важно дали ше е демографката, или педерунгела.
15 Юли 2014 09:55
Известно му е, че извънредната сбирка е за разпределение на най-важните постове в ЕС, казано му е, че други държави споменават и българско име сред възможните кандидати, но той се прави, че не го интересува. Неочаквано някои европейски лидери могат да окажат голяма чест на България, но изглежда това трябва да се случи въпреки нея.

До тоя апотеоз на слугинажа стигнах...
Ама много сме лоши, много сме глупави... Някои /КОИ?/ ни нареждали да изберем ТЕХНИЯ кандидат... А Орешарски не щял да климне : "Евет, ефенди!"...
Не съм убеден, че няма да посочи Сталина. Като не разбира от намек, като не ще да чуе индиректни нареждания /вчера Юнкер, днес тук/ - ще получи конкретна заповед от кукловодите.
Що се отнася до 'ГОЛЯМАТА ЧЕСТ НА БЪЛГАРИЯ" - посочването на Сталина... Извинете - ... Поръчката можеше да бъде изпълнена и с по-малко
----------------------------------------
Сайгът на Генек

15 Юли 2014 09:59
Всички бедствия в България са следствие на безхаберие, мързел, безотговорност и безнаказаност.

Всички бедствия в Европа са следствие на безхаберие, мързел, безотговорност и безнаказаност.
Всички бедствия в САЩ са следствие на безхаберие, мързел, безотговорност и безнаказаност.
Всички бедствия в света са следствие на безхаберие, мързел, безотговорност и безнаказаност.
Кой е комисар по БЕДСТВИЯТА в Европа?
И - нещо КОНКРЕТНО за дейността й? Конкретно - не вкиснали бози и предъвкани дъвки, изстръгани от пода...
----------------------------
Сайгът на Генек

15 Юли 2014 10:04
Еврокомисар си е прекрасно разрешение и на нейни, и на наши проблеми - тя почти със сигурност няма да се пречка особено

Дорис,
имаме в маалътъ един Киро Джибрата... Та... Не може ли той да стане еврокомисар - да не ни се пречка тук?
----------------------
Сайгът на Генек

15 Юли 2014 10:10
Най-перфидният ход на Орешарски и сие би бил да предложат Кунева. Хем няма да се "изложим" в Европата, както се притеснява авторът, хем ще настане смут вдясно.
15 Юли 2014 10:31
": България може да не се възползва да излъчи ръководител на един суперресор, за да уреди на по-нисък пост в същия сектор едно свое момче. Такова мислене трудно може да се квалифицира като държавническо, защото е шуробаджанащина, изнесена на международната сцена. Кой би повярвал на клетвата на такъв кандидат, че няма да се влияе от национални и партийни пристрастия? Ако това се случи, Станишев ще е българският резил в ЕС, какъвто бе Румяна Желева."

Браво на автора . Тъжно е колко много българи не искат външния министър на ЕС да е българка. Самото и присъствие там ще носи престиж на страната ни, която обикновено се споменава с престъпност, корупция, цигани и т.н.
15 Юли 2014 10:42
Аман от глупости за наивници - ще носи реноме, ще...
И защо да искаме комисарят да е БЪЛГАРКА? А не може ли БЪЛГАРИН? Или я карат другарите по старому - има човек, ще му намерим място?
И стига с дебилщини от рода на "излагаме се пред чужденците"... Ние имаме наши интереси. Тях трябва да браним. А не да се опитваме да се харесаме на тоя и оня. Което, впрочем, е откровено курвенско-помиярско поведение...
Що се отнася до линията "някои лидери от ЕС" и "да не се изложим пред ЕС" - ТИЯ някои целия ЕС ли са?
Казано направо: заявяват ни нагло и безсрамно "Наредиха това, ако се дърпате, значи сте лоши..." Ми хубаво - хайде ВЕДНЪЖ барем да сме лоши. И да си защитим нашия интерес. Пък после може да помислим за "Южен поток", за АЕЦ, за трудов пазар, за пришълците...
Ама имаме проститутки в политиката, медиите, пропагандата. А някой имат Орбан, Камерън, Меркел...
------------------------------------------------
Сайгът на Генек
15 Юли 2014 10:50
Г-н Терзиев, изборът на Ж-К.Юнкер е резултат от съгласието на ПЕС да подкрепи кандидатурата му. Вие несъмнено знаете това, както знаете и кой е шеф на ПЕС.
Както несъмнено знаете, че ако част от цената за тази подкрепа е ЕНП да подкрепи безусловно кандидатурата на шефа на ПЕС за еврокомисар, тази цена ще бъде платена. Тоест, ако Станишко иска да стане еврокомисар, той ще стане такъв.

Въпросът ми е: След като като знаете всичко това, защо не го пишете?


15 Юли 2014 11:28
До Генек - ами някои от нас са наивници, които вярват на глупости. Аз лично предпочитам така. А Вашите " наши интереси" са повече ваши отколкото наши.
15 Юли 2014 11:49
Ако е Съсела, ще вземе и някой от нас да се уреди в Брюксел, а стрина кой ще уреди там?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД