:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 202
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Равносметка

Това не е свещена война! Това е несвещена бъркотия!

Не религиозният стремеж, а колапсът на държавите е причината сблъсъците в Ирак да изглеждат като връщане към най-мрачните векове
Във все повече градове в някога светски държави се развява черният флаг на ИДИЛ.
С глас, пълен с отчаяние и молба, жената пита: "В кой век живеем?". Тя е иракчанка, християнка, успяла да избяга от самопровъзгласилата се Ислямска държава на Ирак и Леванта (ИДИЛ). "Те ще ни продадат. Те ще ни изнасилят", казва тя. Думите й се подкрепят и от отчаяния призив в иракския парламент на депутатка от кюрдски произход, която през сълзи се молеше на председателя да се вземат мерки за защита на йезидите: "Г-н председател, нашите жени ще бъдат взети за роби и ще бъдат продадени на пазара за роби".

Годината е 2014-а и все пак 40 000 последователи на тази 1000-годишна религия са се скрили в планините, които се оказаха нещо като Ноев ковчег за тях, страхувайки се, че техните жени ще бъдат взети и продадени за роби.



Кой век сме наистина?



Когато новинарският поток е пълен с репортажи за древни сектантски омрази, когато разликата между сунити и шиити се свежда до богословски спор, чийто произход е в далечния седми век, когато Ислямска държава декларира, че нейната мисия е възстановяване на халифат от същия период, е много изкушаващо да повярваме, че това наистина е любопитната съдба на нашата уж модерна епоха - че ние сме запратени обратно към средновековния свят, където свещената война и масовите убийства в името на религията са били ежедневие. Иронията на това е голяма - точно когато технологиите напредват, правейки някога невъзможните връзки ежедневие, да се върнем към онези мрачни векове на обезглавяване и робство, когато страховита армия заплашва малка секта с древен ултиматум - или се кланяйте на нашия бог, или умрете.

От гледна точка на светска Великобритания, където дори най-беглата форма на християнството е проява на малцинството, преследването на религиозни цели е наистина една от най-големите изненади на XXI век. От толкова време прогресът и упадъкът на вярата се смятат за традиция, че вече са станали синоними. С развитието на цивилизацията все повече хора по света имат течаща вода, телевизия и смартфони и старите примитивни вярвания избледняват. Но



Близкият изток прати всичко това по дяволите



Голяма част от държави, които някога бяха светски - Ирак и Сирия избраха да наложат национализма над исляма, сега са под черното знаме на ИДИЛ, която пък е водена от учен с Коран в ръка, самопровъзгласил се за халиф. Въпреки това натрапващата се мисъл, че виждаме връщането на свещените войни като тема в нашите дни, може да е грешна. Прогресът на ИДИЛ - брутален и финансово добре подплатен, покоряващ град след град - може наистина да изглежда на пръв поглед като ренесанс на свят отпреди няколко века, но не по начина, по който ние си го представяме. Това е история, която едновременно е хем древна, хем много модерна.

Според Тоби Додж, изследовател от Ирак в Международния институт за стратегически изследвания, това, което движи ИДИЛ, или поне прави техния феноменален успех възможен, не е толкова домодерната религиозна цел, колкото домодерната липса на силна държава. Държавните структури и на Ирак, и на Сирия са в колапс. Резултатът е властови вакуум. Точно това може да се види в беззаконна Европа отпреди седем или осем века и точно това ИДИЛ експлоатира с желязна дисциплина, също както онези барони на войната, които се превърнаха по-късно в принцовете на Европа.



"Ислямската държава са джихадисти с МВА",



казва Додж, говорейки за движение, което е толкова модерно, че си има дори собствен магазин за сувенири. Той отбелязва комбинацията от страховита религиозна идеология, финансова мощ и тактически интелект. "Това е дарвинизъм в действие", добавя той, описвайки как лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади и неговият приближен кръг успяват да оцелеят при мощните удари на САЩ срещу "Ал Кайда" в Ирак през 2007 и 2009 г. Но онова, което е било решаващо според Додж, е "не древната омраза, а този колапс на държавите".

Което частично



обяснява и избора на мишени от ИДИЛ



Тя атакува там, където види, че има празнота, територия на слабост, където държавните органи не работят или са твърде слаби, за да се съпротивляват. Така, когато напредъкът на ИДИЛ към Багдад от юг бе спрян, организацията се огледа за други вакууми, които да попълни. Християнските региони са такава мишена, изолираният град на йезидите Синджар е друга. С безмилостния си апетит за територия ИДИЛ преследва всяко парче от Ирак или Сирия, което смята, че може да бъде лесно покорено.

В Сирия деградацията на държавата е резултат от гражданската война, в която правителството на Башар Асад се обърна и започна да стреля срещу собствения си народ. В Ирак обяснението има две части. Първо, американската инвазия от 2003 г. разруши държавата на Саддам Хюсеин. Второ, сегашният премиер Нури ал Малики ръководи каквото е останало от държавните институции така, че те са предизвикателство дори за него и приближения му управляващ кръг от шиити. И най-важното - разпасаната иракска армия изглежда като сбирщина от един милион въоръжени мъже, която е по-скоро заплаха, отколкото национално богатство. Малцина са изненадани, че Мосул, защитаван от приятели на Малики, а не от способни командири, падна още при първата поява на ИДИЛ.



Въпреки скъпия американски тренинг иракската армия просто избяга надалеч



За ситуацията в Ирак са виновни главно САЩ. Безспорно инвазията през 2003 г. е първородният грях. Но начинът, по който американците се изтеглиха през 2011 г. - когато предадоха модерното си и скъпо въоръжение на армия, ръководена от Ал Малики, само за да попадне то по-късно в ръцете на ИДИЛ, е също катастрофална грешка Резултатът е, че Барак Обама, чието президентство е резултат до голяма степен на обещанието му да приключи войната в Ирак, е въвлечен отново в битка. Неговите въздушни удари по силите на ИДИЛ в Северен Ирак в петък го направиха четвъртия пореден американски президент, наредил военни действия в тази държава.



Роналд Рейгън бе последният, който не е бомбардирал Ирак



Което ни води към нов аспект в геополитическата игра. Той отново е свързан с липсата на авторитетна сила, този път на глобално ниво. Аналитикът Иън Бремер казва, че ние живеем в свят, в който няма нито една истинска суперсила. От 1945 г. насам САЩ никога не са били по-слаби и неспособни да постигнат пробив - нито в Украйна, нито в Сирия, нито в Газа. Затова ислямистката държава може да се е увила в знамето на джихада, но нейният успех се дължи повече на средновековното беззаконие, отколкото на средновековната религиозна омраза, и е подпомогнат от упадъкът на глобалната сила през XXI век. Нашият свят е разтърсен, но преследването на религията е повече симптом, отколкото причина. По-големият проблем е древен като човечеството - това е липсата на авторитетна сила. Понякога слабостта може да бъде също толкова опасна, колкото силата.



Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на САЩ Барак Обама не успя да сдържи обещанието си да приключи войната в Ирак.
 Лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади оцеля при американските удари в Ирак и се провъзгласи за халиф на бъдещата държава.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Стотици иракски християни бяха принудени да напуснат домовете си заради ислямистите.
30
4006
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
10 Август 2014 20:44
Хич бива ли толкова нескопосан и неграмотен превод да се публикува в национална медия? Не ИДИЛ, а РЕЗИЛ!
10 Август 2014 20:51
protor 10 Авг 2014 20:44


Отново е спусната роботърговска пропаганда - дет се вика денонощно пием роботърговска отрова - направо от извора!
10 Август 2014 22:07
За ситуацията в Ирак са виновни главно САЩ. Безспорно инвазията през 2003 г. е първородният грях

Включихте след 11 години.Гадове.
10 Август 2014 22:14
Не им се радвай, Анастаси. Едно кажат право и две криво.

В Сирия деградацията на държавата е резултат от гражданската война, в която правителството на Башар Асад се обърна и започна да стреля срещу собствения си народ.


Това как ти се струва?
10 Август 2014 22:20
За ситуацията в Ирак са виновни главно САЩ. Безспорно инвазията през 2003 г. е първородният грях


А кой го би по главътъ Саддам да напада Кувейт, ъм...
10 Август 2014 22:28
Щурак, явно си малък та не помниш. Буш старши върна Ирак в границите преди войната с Кувейт и си замина. Щуравото му хлапе - Храст Джуниър реши че тати се е уплашил и избомби цял Ирак, ама 13 години по-късно. Капиш ?
Е, от тогава си еб@ майката иракска...
А ОМП-тата ги нямаше. Капиш отново ?
10 Август 2014 22:38
Ма как ша помня...
Ти барем си дрът, та требе да помниш, преди туй и войните с Иран и кюрдите.
Нещо да ти говори за Али Химическия, ъм...
10 Август 2014 22:57
А героичният Ланс Линк с помощта на красивата Мата Космата спасяват света от Али Престъпника, нали ?
10 Август 2014 23:37
Тоя вятър го сеете години наред , а сега се чудите защо жънете бури.
И най-нахалното твърдение е / за консумация на матриала с Кола и пуканки/ , че в Сирия, държавата се разпаднала, защото Асад почнал да стреля срещу собствения си народ..... ?
Същите тези ИДИЛ, МИДИЛ кой ги въоръжаваше , медийно и политически подкрепяше в разпалената срещу една от развитите и светски за региона държави като Сирия ?
Абе, демократични ценности .....- как ти е удобно, така представяш нещата . Щипка лъжа, лицимерие - и става.
11 Август 2014 10:56
Липсата на държавност по цял свят се осигурява вече половин век от едни каубойци, които щедро финансират всякакви талибани и главорези, за да може после да си продават оръжието, фактурите за което отиват в едни благородни филантропи като Х@й Чейни.
Нещо неясно?
11 Август 2014 11:47
Не мога да преценя дали ИДИЛ е подвластна на Американските служби или се еманципира самостоятелно, но Ал Кайда беше и създадена и направлявана от тях, разбира се без знанието на масите в нея. Сещайте се какво намеквам...
11 Август 2014 12:19
Ние не искаме суперсила! Искаме мир!!!!!! И всички държави да избират сами традициите и управниците си. САЩ да престанат да се бъркат в чужди работи и да правят "революции" тук и там, защото така създават само бъдещи терористи! ООН за кокво беше създадена? Това е организацията, която трябва да налага правила и да пази мира. Писна ли от лъжи и двойни стандарти! Даже и там няма демокрация, а някои държави си позволяват да налагат вето и да позволяват войни и насилие над мирни хора.
11 Август 2014 12:29
А кой го би по главътъ Саддам да напада Кувейт, ъм...


E kak, кой, същия който после го изрита от там
Но не може да не бие на очи разликата от последствията на двете политики спрямо Ирак. След първата война равновесието и стабилността се възстановиха даже по-здрави от преди, поддържани със съвсем минимална опора от САЩ под формата на зона забранена за полети, колкото да напомня на Саддам че е под запрещение и да не прави глупости. А видяхте какво се получи и какво продължава да се случва в момена след когато младши реши да довършва работата на баща си след цяло десетилетие и без пряка провокация и причина, с едни изсмукани от пръстите доводи които тотално сринаха доверието в приказките на САЩ
11 Август 2014 12:31
Късно е либе за китка - така казваха едни умни българи в миналото.
Кой е създал и финансирал всичките тези банди, прерастващи в армия, е ясно на всеки що-годе средноинтелигентен човек с възможнаст да чете. Друг е въпросът, че този сценарий продължава десетки години навсякъде по света, с променлив успех, но залагайки винаги на разрухата, жестокостта и исляма, който определено е най-агресивната религия от доста векове насам. Когато този сценарий достигне до Европа, ще бъде много късно за съпротива, всички знаете за компактните маси от мюсюлмани, които живеят на нашия континент, релгигозните фанатици сред тях стават все повече. С помощта на последните постъпления от бежанци масата на мюсюлманите в някои страни почва да достига критични нива. Европа се самоубива, но все още не го знае, унесена в приказки за толерантност, европейски и американски ценности, търпимост и прочее благи намерения.
Молете се, когато се сетите за фразата, с която започнах, покрай вас да има достатъчно оръжие!
11 Август 2014 12:46
annetaz 11 Август 2014 12:19
Ние не искаме суперсила! Искаме мир!!!!!! И всички държави да избират сами традициите и управниците си. САЩ да престанат да се бъркат в чужди работи и да правят "революции" тук и там, защото така създават само бъдещи терористи! ООН за кокво беше създадена? Това е организацията, която трябва да налага правила и да пази мира. Писна ли от лъжи и двойни стандарти! Даже и там няма демокрация, а някои държави си позволяват да налагат вето и да позволяват войни и насилие над мирни хора.


Иди да го обясниш на тоя дето ако не му отговориш правилно на 'Алах акбар' смята че има право да ти отреже главата.....
11 Август 2014 12:57
щурчо
10 Авг 2014 22:20 А кой го би по главътъ Саддам да напада Кувейт, ъм...

Внушенията, доколкото имаше публикации .. са били направени от Американския посланник в Баогдад!
Да припомним - по време на Ирако-Иранската война, а и известен период преди и след нея, Садам, бе галеното дете на Щатите!

Те пратиха кораби, в Персийския залив и наложиха ограничения на Иран! Проиракската им позиция, бе породена от събитията в Техеран, в близкото минало ...

Та хубаво, дето питаш, приятел- ето, отговори ти се ...
11 Август 2014 13:46
annetaz
11 Август 2014 14:06
Приятелю Симчо, баасистите не беха ли нещо цоциалисти?
А и братска България им помагаше с джепане и кинти, нали така...
11 Август 2014 14:58
За създаването на подобни терористични формирования, вината е изцяло на русия и най-вече на зле ориентирания Путя, който се намеси, малко преди САЩ да ударят Сирия и да свалят престъпното правителство.

Това даде шанс на малоумни фанатици да сформират въоръжени подразделения с идеална цел националмюсюлманизъм, да се придвижта до Ирак, навлязат в нейна територия и започнат да трепят, от което някои форумци се вдъхновяваха и вдъхновяват.

Щатите, водени от неопитен главнокомандващ, макар и със закъснение се мобилизираха и започнаха лечение на болестта, но поради путинското вмешателство този път без "колатеръл демидж" няма да се размине.

Путин е късопаметен и явно е забравил какво се случи в театъра, в Беслан, взривявани жилищни сгради, влакове, авотомобили, гари и още колко пъти бяха атакувани от терористи.
Логично следващият Беслан няма да закъснее. Това е политиката на руското правителство срещу собствения народ и световната сигурност.

Путин е международен престъпник и мястото му е в затвора.

11 Август 2014 15:07
щурчо
11 Авг 2014 14:06

Приятелю Симчо, баасистите не беха ли нещо цоциалисти?
А и братска България им помагаше с джепане и кинти, нали така...

Абсолютно са си цоциалисти ....
Като баасистите в Сирия и в Ирак, малко се недолюбваха ..
За България - колко джепане им е давала - не знам ... ама за Щатите и Садамчо - има писано ...
Между другото, Вашингтон, си подпомага цоциалисти, като стой та гледай ..
...горе-долу по същото време , което въртяха вечна дружба със Садамягата, бяха американците съюзници и с английските социалисти - лейбъристите .. заедно бяха в един блок- НАТО ...
По едно или друго време, са били приятели с испанските, италианските, френските и германските цоциалисти ..

Та така!
11 Август 2014 15:12
Да бяха косовски мюсюлманки да ги защитиш, ама то иракски християнки.
11 Август 2014 15:13
За България .. и колко милиарда помщ и какво оръжие е дала на цоциалистите , по време на ирано-иракстака война - не знам ...
Ама ето ти за САЩ , какво са правили за цоцолистите от БААС .. да четеш и да разсъждаваш!

... "Президент Рональд Рейган инициировал стратегическое изменение отношений с Ираком, подписав Директиву решения национальной безопасности за номером 4—82[11], и назначив Дональда Рамсфелда своим эмиссаром при Хусейне, с которым тот встречался в декабре 1983 и в марте 1984 года[12]. Как считает американский посол Питер Гэлбрейт, администрация Рейгана была напугана тем, что Ирак может проиграть в этой далёкой от завершения войне[13].

В 1982 году Ирак был исключён из списка государств-спонсоров терроризма, чтобы облегчить ввоз в эту страну товаров двойного назначения. Согласно журналистскому расследованию Алана Фридмана, госсекретарь США Александр Хейг был «огорчён тем, что решение принималось в Белом доме, даже при том, что ответственным за список был государственный департамент»[2]. «Со мной не консультировались» — добавил Хейг.


Говард Тейчер, работавший в Совете национальной безопасности директором военно-политических связей, сопровождал Рамсфелда в его рабочей поездке 1983 года[14]. Данные им в 1995 году показания под присягой и отдельные интервью с бывшими представителями администраций Рейгана и Буша свидетельствуют — ЦРУ тайно направляло вооружение и высокотехнологичные компоненты в Ирак под маскировкой и через дружественные третьи страны, такие как Иордания, Саудовская Аравия, Египет и Кувейт; кроме того, негласно поощряли торговцев оружием и другие частные военные компании к тому же самому...


ето и за Садам ..

у Хусейна имелись амбиции стать новой сильной фигурой на Среднем Востоке. Он осудил советское вторжение в Афганистан, вступил в союзнический договор с Саудовской Аравией, чтобы воспрепятствовать попытке Советского Союза получить контроль над Северным Йеменом. В 1979 году он также позволил ЦРУ открыть своё представительство в Багдаде[6]. Збигнев Бжезинский советник по национальной безопасности при президенте Картере стал расценивать кандидатуру Саддама Хусейна более благосклонно, видя в нём потенциальный противовес аятолле Хомейни и силу сдерживающую советский экспансионизм


Та няма много голяма логика ... арабски лидер, осъждаш събитията в Афганистан, и заставащ сред блока държави подкрепащи муджахидините, сражаващи се със съветската армия - България, през този период, да му дава джепане??!?!
11 Август 2014 15:19
Ето за решението от 24 октомври 1980 .. СЛЕД НЕГО ЦЯЛАТА ПОДКРЕПА НА ЦОЦИАЛИСТИТЕ я поемат Демократичните пичове от Вашингтон

24 октября 1980 года Политбюро приняло решение: СССР активно проводит линию на скорейшее прекращение войны между Ираком и Ираном, строго придерживаясь нейтралитета и не становясь на чью-либо сторону [826]. После этого поставки военных материалов Ираку были прекращены. В то же время, по некоторым данным, для "уравновешивания" ситуации вооружение было предложено Ирану. Однако Хомейни отказался иметь дело с "неверными".

Американцы, в свою очередь, сделали ставку на Ирак.
Их расчеты строились на том, что в создавшейся ситуации Ирак ради получения боеприпасов и запасных частей для оружия, закупленного ранее в больших количествах в США, вынужден будет пойти на далеко идущие уступки.

Немаловажной причиной, на наш взгляд, было стремление США "наказать" Иран за "пощечину", нанесенную в ноябре 1979 года в событиях, связ и санных с захватом заложников из персонала американского посольства в Тегеране. Однако за этой официальной позицией США скрывалась длительная закулисная политическая "игра".


И още можем да обясним, и за американския флот в Персийския залив, и за блокадата на Иран с кораби и за доставката на оръжие и ракети на Садам през Саудитска Арабия ...
Ама за сега, Щурчо - отваряй и чети каквото съм ти дал - като усвоиш материала .. питай некое друго въпросче!
11 Август 2014 15:33
Балконов
11 Авг 2014 14:58 ... ... зле ориентирания Путя, който се намеси, малко преди САЩ да ударят Сирия и да свалят престъпното правителство.

..... Това даде шанс на малоумни фанатици да сформират въоръжени подразделения с идеална цел националмюсюлманизъм, да се придвижта до Ирак, навлязат в нейна територия и започнат да трепят, от което някои форумци се вдъхновяваха и вдъхновяват


Много истина има в твоите думи, приятелю Балконов!

Тъпите соросоиди, не един път се вдъхновяваха и вдъхновяват, колчем стане дума, как джихадистите-антиасадисти колят населението, тровят го с отровни газове и избиват християните ...
И за Либия да става дума , и за Сирия , и за Ирак - форумните тъпи соросоидални тролове са едни и същи .. примират пред "успехите на опозиционните сили" - демек, радват се на кланетата, извършвани от ислямистите ...
Защо, защо соросоидните форумни тролове са диваци и варвари питам аз??!

И да те питам, а бе, а оръжието на "малоумните фанатици" .. от къде дойде?? И парите за тях??!? И военните инструктори??!?

И още нщо да те питам - гледам те - невероятна аналитична сила има твоя ум - ако Международната общност, беше нанесла въздушни удари от самолетоносача "Нимиц" , в подкрепа на "опозицията" и бе свалила "престъпното правтелство" в момента кой ли щеше, според тебе да е на власт в Дамаск??

Сподели - винаги е приятно да чета разсъжденията на такъв бляскав интелект!
11 Август 2014 15:34
Между държавите нема вечни приятели и врагове.
Интереса клати феса...
11 Август 2014 15:37
Прокламираната липса на държавност в Сирия автора да я каже на бомбените с бял фосфор бунтовници от севера.
Хич даже няма липса на държавност там.
Има гражданска война.
А относно Ирак - грешката на Буш младши беше, че когато окупира държавата не посмя да я раздели в съответствие с етническите и верски разделения там - Кюрдистан на североизток, Сунитски Ирак в центъра и на северозапад и Шиитски Ирак на юг. (в Ирак има и голяма християнска община на асирийците на север, както и голя туркменска общност пак на север, всяка от по 1 - 1.5 млн. души, но те не са така добре организирани).
Ако бяха образувани тези държави, досега да са се организирали и подредили и така нямаше да има почва за ислямистки изстъпления.
11 Август 2014 15:46
щурчо
11 Авг 2014 15:34
Между държавите нема вечни приятели и врагове.


Абсолютно! Почна като мене да мислиш!
Хак му е на Садам, като си помисли,че с американците са си първи дружки и никога не могат да го изпържат!

Те го държаха и го помпаха, та да е някакъв противовес на Иран ... тогава в Иран бе начело почти неуправляемият Хомейни и една група ислямистки монаси - ходжи .. с доста странни идеи за света ..! Иран открито нападаше американските интереси .. завзе посолството в Техеран и държа американските дипломати заложници ...
Щатите пък свалиха ирански пътнически самолет, по времето на Рейгън в Персийския залив ..ей така - за да има страх и ред!

... 3 июля 1988 года, когда американский крейсер Vincennes выпустил ракету, сбившую иранский пассажирский лайнер в Персидском заливе, когда президент США Рональд Рейган назвал эти действия «объяснимой случайностью» ...

А Ирак , взе да се фантазира за стълб на Демокрацията в Персийския залив и че го харесват много ...
Та така ..!

Нека ни е поука и на нас!
11 Август 2014 15:50
Ето за 3 юли 1988 и за крайцера Vincennes на Щатите .

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0_A300_%D0%BD%D0%B0%D0%B4_%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BC

290 избити!
Иранската страна твърди,че самолетът е бил свален НАРОЧНО! ..и най-важното, крайцерът Vincennes е В ИРАНСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ!

Думам ти дъще - сещай се снахо ... бий самара - да се сеща коня ..... да не са с репчили политиците в Техеран на Рейгън!
А да ги видим СЕГА иранците - харесва ли им да им свалят самолетите??

А те като унижиха, пред цял свят САЩ по времето на Картър и затвориха американските дипломати на хляб и вода?? .. прошка ли ..???

Пък и да ги питаш .. къде сте се разхвърчели с разни самолети бе .. "фиууу - фиуу" .. насам- натам ... наскоро подобен случай имаше и в Украйна .. ама за него Световната Общност и най-вече Държавният Департамент , нямаше точно такава реакция, както за рейс IR655 от 1988 година!

В 1988 Джордж Буш-старши, е заявил: «Аз никога няма да се извиня за Съединените Щати, без значение на никакви факти» («I will never apologize for the United States of America, I don’t care what the facts are» ) (цитат по сп. "Тайм" )

И е прав, като се замислиш!
Що да се извинява !


Та така!
Поздрави
11 Август 2014 19:29

Приятелю Симчо, баасистите не беха ли нещо цоциалисти?
А и братска България им помагаше с джепане и кинти, нали така.
щурако, Садам беше техно си рода социалист, но сигурна преграда пред ислямския тероризъм. Както впрочем и Кадафи и старият и младия Асад.
България продаваше джапане както на Иран така и на Ирак по времето на войната. И се внимаваше количествата да бъдат еднакви. САЩ бяха тези, които снабдяваха едностранно Ирак с джепане. САЩ са тези, които прмахвайки светските управници отварят място за ислямския фундаментализъм. Явно тези неща не са за твоята щурава глава. Трудно ги смила.
11 Август 2014 20:15
Балкон големи глупости си написалБалконов 11 Август 2014 14:58
За създаването на подобни терористични формирования, вината е изцяло на русия и най-вече на зле ориентирания Путя, който се намеси, малко преди САЩ да ударят Сирия и да свалят престъпното правителство.
Значи този' който се бори срещу терористите Асад' трябвало да бъде свален. Нали терористичните формирания нападнаха точно Асад. Ама знеш ли защо. Защото на времето ислямските фундаменталисти вдигнаха въстание срещу стария Асад.И той с градовете ги разпердушини. Много, ама много ти е сбъркано мисленето. Каква ли щурутии не се въртят в куфалниците ви само и само да обвините Русия и Путин. САЩ и монархиите в Залива са тези, които подържаха терористите.




Путин е международен престъпник и мястото му е в затвора.
А тази простотия как ти дойде в главата. Как позна че ще стане така , че да влезе в затвора, я разкажи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД