:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова: Пропуках се и си изпуснах нервите

Българската тенисистка не можа да избегне 5-а поредна загуба в Турнира на шампионките в София
СНИМКИ: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Цветана Пиронкова догонва топката от бекхенд в мача срещу Доминика Цибулкова, изгледан на живо от около 2000 зрители в зала "Арена Армеец София".
Топтенисистката на България Цветана Пиронкова изрази съжаление, че не е успяла да се справи с напрежението в първия ден от Турнира на шампионките в София. Поканената за трета поредна година с "уайлд кард" от организаторите пловдивчанка отстъпи с 3:6, 6:7 (6) срещу Доминика Цибулкова (Слвк) в откриващия мач от група "Средец".

27-годишната ни първа ракета бе съвсем близо до успеха във II сет, но пропиля аванс от 4:1 гейма, после загуби сервиса си при 5:4, а накрая спаси 5 мачбола при 1:6 т. в тайбрека, но въпреки това трябваше да се примири с поражението. В края на срещата Пиронкова бе видимо ядосана от грешните си отигравания, а след последната точка в двубоя не сдържа яда си и няколко пъти удари с ракетата по корта, преди да отиде да поздрави своята съперничка на мрежата.

"Нищо конкретно не се случи, когато водех с 4:1. Това е тенис, играта винаги е непредвидима - обясни Цвети. - Аз пропилях няколко добри възможности. Доминика беше по-стабилна на корта, определено по-добрата тенисистка и заслужено победи. Аз влязох трудно в мача, направих доста непредизвикани грешки, а срещу подобни съпернички нямаш право на това. Пропуках се и това ми коства победата. В един момент през втория сет се ядосах, защото в последните мачове, които играх, също имах такива моменти. Съжалявам, че си изпуснах нервите."

Пиронкова даде да се разбере, че не е изпитвала допълнителен психологически натиск от факта, че има само един успех от вече 8 мача срещу Цибулкова. "Нямаше допълнително напрежение заради това. От много години съм в тура и редовно играя с тенисистки от Топ 10 и Топ 20, срещу които съм с отрицателен баланс. Статистиката е просто едни цифри. На корта шансовете винаги са 50:50", заяви Пиронкова.

За българската тенисистка това е 5-а поредна загуба в Турнира на шампионките, в който записа единствения си успех при дебюта през 2012 г. Тогава Пиронкова би Дзе Джън (Кит) в груповата фаза и се класира за 1/2-финалите, където отпадна от Каролин Вожняцки (Дан). През миналия сезон пък Цвети допусна три поражения в групата.

"Знаех, че бекхендът на Пиронкова е много силен, невероятен дори, и затова тактиката ми беше да я атакувам на форхенд - разкри Цибулкова. - Всъщност в геймовете, които изгубих, не прилагах най-добрата тактика. Когато играя умно, винаги печеля. А наистина играх добре в този мач."

Във втория двубой от група "Средец" миналата вечер Карла Суарес Наваро (Исп) разгроми Андреа Петкович (Гер) с 6:0, 6:4, а в първата среща от група "Сердика" Флавия Пенета (Ит) отнесе Ализе Корне (Фр) с 6:1, 6:2. Снощи отново трябваше да се играят два двубоя в "Средец" - Пиронкова - Петкович и Цибулкова - Суарес Наваро, и един в "Сердика" - Екатерина Макарова (Рус) - Гарбине Мугуруса (Исп).
1
1499
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Октомври 2014 20:25
айде да не я канят вече ..
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД