:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Целта на ислямските терористи е да разрушат западните общества

Следващият атентат във Франция е само въпрос на време, казва френският журналист Алекс Йорданов
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Алекс Йорданов
Алекс Йорданов е роден в София през 1960 г. Завършва образованието си във Франция. Следва архитектура в художествената академия в Париж. През последните 15 години се занимава с журналистически разследвания, включително в най-голямата частна френска телевизия "Канал+". В момента е на свободна практика.



- Как възприе разстрела на "Шарли ебдо" в Париж?

- Изобщо не бях изненадан. Шокиран - да, но не и изненадан. Рано или късно щеше да се случи. По всичко личи, че е грижливо планиран. Следя отблизо ислямистките среди и знам, че имат сериозни планове за дестабилизация на Европа. Тяхната цел е да предизвикат хаос в Европа, така че случилото се във Франция не ме изненадва, още повече че тъкмо тук са концентрирани най-много бойци. Още щом разбрах за разстрелите в "Шарли ебдо", и си казах: "Това е, почна се." Докато събирах материали за книгата, която пиша, влязох в контакт с много представители на ислямистките среди. И мога да кажа, че базата, основите на бъдещите атаки са положени. Остава само да се премине към действие.

- Какво точно имаш предвид?

- Имам предвид, че оръжието е налично, хората са в пълна бойна готовност, разполагат с финансиране, мишените са идентифицирани и следващият атентат е само въпрос на време. Франция е най-застрашена, тъй като тук има най-много потенциални терористи.

- Кой стои в дъното на тази организация, кой дава началният сигнал за действие?

- Структурата на тези клетки не е пирамидална. Съществува нещо като вътрешна конкуренция между "Ал Кайда" и "Ислямска държава", която припозна Кулибали за свой член, докато братята Куаши се числят по-скоро към "Ал Кайда", пребивавали са в тренировъчни лагери на групировката в Йемен и т.н. В някаква степен тези две групировки, макар и да си съперничат, се допълват взаимно. В крайна сметка решението да се премине към действие се взима от някой имам, някъде там, докато такива като Кулибали и неговите събратя са само инструменти на войната срещу Европа.

- Може ли да се говори за провал на френските спецслужби в случая с "Шарли ебдо"?

- Тотален провал. По време на драматичните събития по телевизията се изредиха да говорят всички големи "ченгета" - шефове на специалните служби. И като ги слуша човек, разбира, че те са изостанали с 10 години. Което не значи, че службите ни не са добри. Те разполагат с всичките необходими технически средства, способни са да реагират при нужда. Но големият проблем е, че не мислят като ислямските бойци. Те са с манталитета от времето на корсиканския и баския тероризъм. Междувременно светът тотално се промени, а службите така и не успяха да разберат как мислят тези хора. Ако променят мисловната си матрица, вероятно ще постигнат и по-добри резултати. За момента не успяват. В това се състои основният им провал. Ако искаш да победиш врага, трябва да го опознаеш. В това отношение службите са напълно задминати от събитията. По същата причина са престанали да следят Кулибали, не са знаели дори адреса му.

- Какво не разбират службите по отношение на ислямския тероризъм?

- Малцина се интересуват от тези въпроси. А има много умни хора, които пишат цели книги за това, като професор Жил Кeпел от Университета по политически науки в Париж или международния консултант Самюел Лоран, който пише за в. "Монд". Двамата издадоха великолепни трудове за това как функционират терористичните мрежи, само че никой не им обърна внимание. В същото време е пълно с многознайковци, които ще ти обяснят всичко за живота, какво е това ислямизъм, как младежта пропада, републиката загива и прочие глупости. А никой не обяснява как мислят тези хора.

- А как мислят те? Къде са корените на злото?

- Ако обследваме внимателно всички по-мащабни атентати дотук, ще видим, че следват дословно наръчника на един от теоретиците на "Ал Кайда" - Абу Мусаб ал Сури, убит в Алепо през 2014 г. Става въпрос за нещо като джихадистки учебник от 2500 страници, който съдържа теоретичните основи на процеса, който трябва да се следва оттук нататък с цел да се създаде хаос в Европа и да се стигне до гражданска война. Целта е да бъдат разрушени западните общества и радикалният ислям да се наложи като решение. Всичко вътре е описано с поразителна точност, включително мишените на бъдещите атентати. Тактиката е напълно избистрена, остава само да се приложи на практика. Според този теологичен наръчник джихадистите трябва да са автономни и непредвидими, оставена им е свободата сами да изграждат оперативните си мрежи, съобразно средата, която обитават. В документа Ал Сури посочва и мишените на Запада - мюсюлманите "предатели", които служат в армията на "неверниците"; евреите (но не и синагогите) и спортни събития, които привличат много хора. И ако проследим атентатите дотук - от Мерах в Тулуза през братята Църнаеви в Бостън, Немуш в Брюксел, та до Кулибали-Куаши във Франция, ще видим, че всички следват дословно тези инструкции. Вече не говорим за терористични групировки, а за сложни мрежи. Фалшивите паспорти може да са на едно място, оръжието - на друго. Хората не се познават помежду си, но същевременно са във връзка. Не може да се идентифицира шефът сред тях. Това са разни разклонения от автономни бойци. И 10 стигат, за да предизвикат тотален хаос в страната.

Проблемът е, че хората не разбират исляма. Крайно време е да зарежем политкоректността и да започнем да казваме нещата такива, каквито са. А не след всеки атентат лидерът на мюсюлманското вероизповедание във Франция г-н Али Бубакер да излиза и да разправя, че виждате ли, ислямът не бил виновен. Не знам дали е виновен, но не виждам да има терористи католици, будисти или православни. Има една английска поговорка: "Когато има много гнили ябълки, значи има проблем с градината." Не може вечно да се оправдаваш, без да погледнеш какво има в градината.

Трябва да разберем, че в исляма има непоклатими догми. Западният човек трудно разбира, че за тях животът не значи нищо. Ако човек влезе във "Фейсбук", ще разбере, че смъртта за тях е нещо като дълг. Имат девизи от рода на: "всяка крачка в живота е крачка към смъртта" или "не ми пука за живота, искам да се възнеса". За тях е привилегия да умрат. Все неща, които ние с вас не можем да разберем. Нито пък френските, английските или българските служби и политици. Преди да бъде убит, Мерах казва: "Аз обичам смъртта така, както вие обичате живота!"

- Откъде идва този неистов стремеж към смъртта - от религията ли?

- Как си представяте някой европейски политик да каже на мюсюлманите: реформирайте си религията! Никога! Това е равносилно на политическо самоубийство. А това е реалността. Веднъж, в миг на просветление, същият този Али Бубакер каза в едно телевизионно предаване: "Ислямът е идеология." Което ще рече политическа идеология. Разликата между нас (европейци, китайци и пр.) и мюсюлманите е в това, че при тях религията е пропита в самата тъкан на живота. В мюсюлманския свят не можеш да вземеш нито едно важно решение, без да се съобразиш с Корана или с религията. Ти не можеш да се ожениш, да се нахраниш, да извършваш банкови операции, без да спазиш религиозната традиция. Тя е самият живот. И в това е фундаменталната разлика между 80% от планетата и останалите 20%. Дори светските хора в Египет, които имат нормални семейства, децата им ходят на училище, жените могат да завършат университет, дори те, когато трябва да вземат важно житейско решение, се позовават на религията, която е интегрална част от живота. И в края на веригата стигаме до Мохамед Мерах, Кауши, Кулибали и т.н. И това никой не го разбира, защото ние с вас сме възпитани другояче, израсли сме в друго общество. И това неразбиране се отнася както за политиците ни, така и за службите.

- В този смисъл може ли да се говори за война на религиите - на християнския срещу мюсюлманския свят?

- Да, война с част от тази религия. По време на диктатурите в Арабския свят през 70-те този проблем не съществуваше. Защото религията бе изтласкана на заден план. Саддам Хюсеин вкарваше хора в затвора за това, че прекалено се молят. Насър и Мубарак също се бореха с религията. За да се задържат на власт в един динамично променящ се свят, особено след цифровата революция, някои режими на Арабския полуостров имат интерес да подхранват ислямския тероризъм и плащат за това.

- За какво е книгата, която пишеш в момента?

- Знаете, че преди две години в Тулуза имаше много тежък атентат, извършен от Мохамед Мерах. По стечение на обстоятелствата имах възможност да говоря с голяма част от близкото обкръжение на Мерах. Отделно от това събрах доста информация около разследването на случая. Сборът от двете очерта профила на Мерах, който днес е нещо като идол на младите ислямисти във Франция. В книгата описвам всичко това, както и грешките на френските служби. А заглавието ми хрумна, като гледах случващото се в Париж: "Мерах - идеолог по неволя".
83
8478
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
83
 Видими 
15 Януари 2015 20:31
И защо не оставихте диктатурите да си вършат работата в Арабския свят, господа Европейци и Янки?! Пари, пари и пак пари..."Не всичко е пари" - кажете го поне вие журналистите.
15 Януари 2015 20:55
не виждам да има терористи католици
В момента може и да няма, но не много отдавна Ирландската републиканска армия, опираща се на част от католическото население на Северна Ирландия, системно е извършвала терористична дейност.
15 Януари 2015 20:58
Добра статия. Точно така - Зада имаш шанс да се бориш с някого, преди всичко трябва да се научиш да го разбираш.
15 Януари 2015 21:00
Кой унищожи светските арабски държави?
15 Януари 2015 21:21
Хубаво че се намира по някой да ви отвори очите.Война е, християнските цивилизации срещу ислямската. Място за неутрални няма, не е предвидено.
15 Януари 2015 21:40
Нима европейците не се съобразяват с религията си,колегата ми е католик и сигурно на ден чете повече молитви и от най радикалния мюслюман.Всеки днес говори за Ел Кайда или ИДИЛ но никой не пита защо ги има?Мюслюманите ли създадоха ЕлКайда и кому служат те.Вижте само Афганистан, за няколко десетилетия руснаци и американция я превърнаха в бунище,Ирак,Либия,Сирия в развалини,в действие е новият проект на САЩ за Близкия Изток,сериозна пречка за реализирането на проекта бе Сирия която се оказа костелив орех с подръжката на Русия.САЩ отидоха до другата крайност и настроиха Украйна против Русия.Естественно Франция ще е обект на нападения,те като бомабардираха Либия и от бомбите загиваха хиляди мюслюмани Европейските лидери мълчаха,европейците и те.Кои бяха събитията които доведоха до 11.09.199?Помислете или по точно изчислете ,колко мюслюмани загиват ежедневно.Лошото е ,че и България и Турция в голямата игра са марионетки на САЩ.
Целта на "ислямистите" не е да разрушат западните общества а да обслужат американските интереси.Жалко за тези които не разбират това.
15 Януари 2015 21:48
Ходжа, съгласен съм. Проблемът е там, че американското общество не е западно в смисъла на западноевропейските общества, а техен антагонист в много отношения. Оттам и различните интереси и цели.
15 Януари 2015 21:51
Аха, разбрахме, ние сме виновни за убитите мюсюлмани и сега трябва да наведем глава и да се оставим да ни избиват...
15 Януари 2015 21:52
Тези, които се ръководят от принципа „Разделяй и владей!“, имат интерес да представят нещата като война между цивилизации. Някои други им пригласят.
15 Януари 2015 21:58
Когато има много проблеми е редно да се каже най-големия за планетата. Към 2015 година той е УСА.
15 Януари 2015 22:01
Тези, които се ръководят от принципа „Разделяй и владей!“, имат интерес да представят нещата като война между цивилизации


А твоя интерес какъв е?
15 Януари 2015 22:04
Свържете думите на този с посещенията в София и ще се сетите за "коалиция на желаещите". Само че това май ще се окаже скрита форма на мобилизация. Само че врагът не ИДИЛ, а се намира на 2-3000 километра по на север...
15 Януари 2015 22:06
А твоя интерес какъв е?
Какво значение има моят интерес в случая? Просто се стремя към яснота – доколкото мога.
15 Януари 2015 22:18
"Крайно време е да зарежем политкоректността и да започнем да казваме нещата такива, каквито са. А не след всеки атентат лидерът на мюсюлманското вероизповедание във Франция г-н Али Бубакер да излиза и да разправя, че виждате ли, ислямът не бил виновен. Не знам дали е виновен, но не виждам да има терористи католици, будисти или православни. Има една английска поговорка: "Когато има много гнили ябълки, значи има проблем с градината." Не може вечно да се оправдаваш, без да погледнеш какво има в градината."
***
И аз това разправям от доста време. Инерцията, и тя може да ви изяде главите.
15 Януари 2015 22:20
Просто се стремя към яснота – доколкото мога


И какво толкова има да не ти е ясно? Прочети една книга , казва се Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуването на световния ред , писана е преди няколко десетилетия, там е описано всичко което става в момента и което предстои да се случи.
Ето ти линк , прочети я, няма да съжаляваш http://chitanka.info/text/8364-sblysykyt-na-tsivilizatsiite-i-preobrazu
15 Януари 2015 22:33
Не знам дали е виновен, но не виждам да има терористи католици, будисти или православни.

Действително, тези, които размазаха Ирак, Либия, Сирия, те не са католици, будисти или православни, макар че за Либия малко традиционни католици като че ли имаха пръст. Порошенко не съм сигурна към кое вероизповедание се причислява, Обама е протестант, Буш е протестант-методист, Оланд е агностик, като цяло има най-различни, даже Джон Маккейн е баптист.
Та, коя градина ще почваме с триона, казваш?
15 Януари 2015 22:38
Та, коя градина ще почваме с триона, казваш?


Ти нашата ли искаш да окастриш? Умно....
15 Януари 2015 22:42
Ти нашата ли искаш да окастриш? Умно....

Ами, аз! Не, колегата Друг твърди, че нямало такива терористи, аз твърдя, че има гнили ябълки навсякъде. Пък вече за лечението... Ако хванеш краста, не ходиш да тупаш лекуващия доктор, нали така?
15 Януари 2015 22:45
Ами, аз! Не, колегата Друг твърди, че нямало такива терористи, аз твърдя, че има гнили ябълки навсякъде. Пък вече за лечението... Ако хванеш краста, не ходиш да тупаш лекуващия доктор, нали така?


Дали ще си убиеш детето за да не зарази с нещо останалите деца? Толкова ли не разбираш че някои гнили ябълки са си НАШИ гнили ябълки и струват повече от всички чужди здрави ябълки взети заедно само защото са си НАШИ?
15 Януари 2015 22:45
hocataotkonstantinie
2015-01-15 21:40
Целта на "ислямистите" не е да разрушат западните общества а да обслужат американските интереси.

Целта на тези, които дърпат конците на "ислямистите", е обслужване интересите на юдео-масоните. Следвайки този план съответно ще последва и разрушаване на западните общества.
Не ли?!
15 Януари 2015 22:48
Междувременно светът тотално се промени, а службите така и не успяха да разберат как мислят тези хора. Ако променят мисловната си матрица, вероятно ще постигнат и по-добри резултати. За момента не успяват. В това се състои основният им провал. Ако искаш да победиш врага, трябва да го опознаеш. В това отношение службите са напълно задминати от събитията.

Taka e.
15 Януари 2015 23:01

Дали ще си убиеш детето за да не зарази с нещо останалите деца? Толкова ли не разбираш че някои гнили ябълки са си НАШИ гнили ябълки и струват повече от всички чужди здрави ябълки взети заедно само защото са си НАШИ?

Не съм по радикалните мерки, но ако моето дете е болно, мога да го изолирам да не зарази останалите, което и правя редовно. Но да приема, че нашият кучи син е по-добър от приличните други синове само защото е наш - не става. Тази американска доктрина ни е докарала онова нещо, що в момента е премиер, и онова, що е президент.
15 Януари 2015 23:07
Това са правилата на играта, дали доктрината е американска или древнокитайска няма значение, така е било, така е и така ще бъде, не можем да ги променим. Не че съпруга на госпожа Плевнелиева и Главатаро ни са много свестни хора, но са за предпочитане пред Ал-Багдади и Ал Заркауи нали? Или ти тях предпочиташ...
15 Януари 2015 23:09
cisco
15 Яну 2015 23:07
Мнения: 5,271
От: Italy
Скрий: Име,IP
Това са правилата на играта, дали доктрината е американска или древнокитайска няма значение, така е било, така е и така ще бъде, не можем да ги променим. Не че съпруга на госпожа Плевнелиева и Главатаро ни са много свестни хора, но са за предпочитане пред Ал-Багдади и Ал Заркауи нали? Или ти тях предпочиташ...

Изборът можеше да е между съпруга на госпожа Плевнелиева и Ламбо например или между Главатаро и Орешарски... Но не би. И до голяма степен не би поради плашилката с Ал Багдади и Ал Заркауи.
15 Януари 2015 23:17
плашилката с Ал Багдади и Ал Заркауи


Да ги скрием викаш, да не се споменава въобще за ислям и тероризъм, щом не виждаме опасността не сме в опасност а?
15 Януари 2015 23:35
cisco
15 Яну 2015 23:17
Да ги скрием викаш, да не се споменава въобще за ислям и тероризъм, щом не виждаме опасността не сме в опасност а?

На страха очите са големи. А това пречи да се оценят реално както влиянието, така и опасността. Ако на нещо ме е научил емигрантският живот, това е, че не може всичко и изведнъж. Можеш да преместиш планина, ако всеки божи ден влачиш кофа след кофа камъни. Но не можеш да бутнеш планината за един ден. Виж какво съм писала на Друг в съседната одая за оръжията по повод конструктивните предложения, може би ще се включиш в обсъждането, да не го пренасяме от тема в тема.
15 Януари 2015 23:38
Моят интерес е ясен - всички гнили ябълки на прасетата. Всички!
16 Януари 2015 00:16
Прочети една книга , казва се Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуването на световния ред , писана е преди няколко десетилетия, там е описано всичко което става в момента и което предстои да се случи.

- Разбирането само с ЕДНА книга не се получава. Отъждествява се с думата Папагалстване. Колкото по-малко знаеш, толкоз по-убедено си показваш в "правотата". Нищо по-особено от извършителите дискутирани тук. Само че, с обратен знак!

А скриващите се зад исляма е добре да ги зърнете - пък и из коренчетата му да поровите... Но де са тез' очи да видят и прочетат, тези ръце да напишат и тези усти да изговорят? Даже не споменавам за мислене...

Само щампи, щампи, опорни точки и цитати. Мао, трева да яде сравнен със сегашните апологети на Апокалипсиса!
16 Януари 2015 00:34
Ако едно зло куче иска да те ухапе какво ще направиш, ще му ударищ ли тоягата или ше се оставиш да те хапе и ще си умуваш защо е зло, кой го е възпитал така, не сме ли ние виновни че се е озлобило....
16 Януари 2015 00:45
Целта на ислямските терористи е да разрушат западните общества
Уау! А ква е целта на западноевропейските терористи (общества->правителства), кога във времето е поставена целта, кой я почна фръст? Айде, холан -както казва, генек: айде почакайте ни да измрем, пък тогава лъготете! Каквото и да се е случило, каквото и да им (ни) се случва, те (ний) сме виновни. Това е толкова елементарно за осмисляне!
Сложно ли е да си стоят на териториите, очертани от ООН-то? Сложно е! Територийките им са бедни, като мозъците им - нищо няма в тях! А дълговете им са големи - нямат изплащане! И раздуват тъпанарщини за "свобода на словото", "демокрации", "сексуална идентичност". Нямам претенции към убогите си колеги - дали е социализъм, или капитализъм, те си знаят едно - джафкай or die!
16 Януари 2015 01:05
В това се състои основният им провал. Ако искаш да победиш врага, трябва да го опознаеш.

По - лошо от това, да не си го опознаел, е когато изобщо не си разбрал кой точно е врага.
16 Януари 2015 01:42
кой я почна фръст?


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_expeditions_of_Muhammad
16 Януари 2015 01:44
И защо не оставихте диктатурите да си вършат работата в Арабския свят, господа Европейци и Янки?! Пари, пари и пак пари..."Не всичко е пари" - кажете го поне вие журналистите.

Защото арабските националистически диктарури не могат "да си свършат работата". Напротив, те влошиха положението. Ислямският религиозен фундаментализъм е сравнително ново явление, зародило се през 20ти век, по време на тези диктатури и по същество представлява реакция срещу корупцията и застоя разяждащ тези общества. Разбира се - погрешна реакция, но върви им го обяснявай...
-
За пренасянето на ислямския тероризъм в Европа вината разбира се си е изцяло наша.
16 Януари 2015 02:10
Ислямският религиозен фундаментализъм е сравнително ново явление, зародило се през 20ти век, по време на тези диктатури и по същество представлява реакция срещу корупцията и застоя разяждащ тези общества.

Това как да го разбирам? Антикомунистите и вие ли сте радикалисти? Понеже господаря ви е един и сАщ.
16 Януари 2015 02:19
Да го разбираш? Че защо...
16 Януари 2015 02:38
Че защо

Прав си. И в двата случая говори зле за вас, а и няма значение кой крак ви е прострелян.
16 Януари 2015 06:49
Сложно ли е да си стоят на териториите, очертани от ООН-то? Сложно е! Територийките им са бедни, като мозъците им - нищо няма в тях!

Сигурен съм, че имаш предвид скорошната анексия на полуостров Крим, нали?
16 Януари 2015 09:02
Слаба статийка. Повторение на казианната версия, че културният запад е застрашен от дивите мюсюлмани. Много ниска топка даже за българска публика.
На някои с право им прави впечатление, че в Сирия бяха затрути над 300,000 човешки същества защото западът реши, че трябва да се смени правителството. Същите терористи в Сирия вършат работата на Франция и се снабдяват с оръжие, пари и всичко необходимо от САЩ, Франция и другите разбойници от НАТО. Нещо много бързо усвоихте западното лицеметие. Колко пъти ревахте за закланите християни в Сирия, за разрушените църкви, за изнасинените монахини, за избитите деца? Когато същите терористи в Сирия ядат човешки сърца ви се вижда интерерсно, cool, любопитно. Дребните помияри лаят само по команда.
Впрегнете си мозъкът, може да се окаже че имате. КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?
Никоя организация не пое отговорност за случая. Това да ви говори нещо?
Било атака срещу свободата на словото! Сериозно? Свободата на словото я няма на запад. Може да се лае само което е разрешено. Пробвайте да питате нещо за холокоста, за еврейските банки, за прането на нарко-пари, за далаверите на политиците. Ще ви смачкат. Това, че пресата е жълта, не значи, че е без диригент. Сега на запад се подготвят драконови закони срещу свободата на словото на францизи, англичани, американци. Сигурен съм, че законите са написани отдавна, поне в САЩ е така. Това е удобен повод да се прокарат. Така, че случилото се не е провал на службите, а успех! След 11ти септември Буш отива в централата на ЦРУ. Посрещат го на крака с 3 минутни ръкопляскания, през което време той се подсмихва хитро. За овцете курбанът е конспирационна теория. Много от вас не са виждали курбан.
16 Януари 2015 09:16
Чугуните си я карат по инерция. Така както са им забили с пирони на времето мантрата, че американците са виновни за всичко, така си я карат- нищо че в статията има много материал за мислене в друга посока. Чугунът дори не се сеща да мисли как и защо възгледите му съвпадат напълно с тези на Ходжатаотистанбул и дали това е в негов - чугунов интерес. Жалки, ръждясали и скърцащи чугуни- чугуни за скраб.
16 Януари 2015 09:27
Целта на ислямските терористи е да разрушат западните общества

Това е може би вярно. Но коректността изисква да си зададем въпроса 'защо ?'. И отговорът няма да е никак ласкателен за западните общества.
16 Януари 2015 09:35
WOOOW
Чугуните си я карат по инерция. Така както са им забили с пирони на времето мантрата, че американците са виновни за всичко, така си я карат- нищо че в статията има много материал за мислене в друга посока. Чугунът дори не се сеща да мисли как и защо възгледите му съвпадат напълно с тези на Ходжатаотистанбул и дали това е в негов - чугунов интерес. Жалки, ръждясали и скърцащи чугуни- чугуни за скраб.

Нали осъзнаваш, че същото може да се каже и така:

Пиндосляците си я карат по инерция. Така както са им забили с пирони на времето мантрата, че руснаците и комунистите са виновни за всичко, така си я карат- нищо че в статията има много материал за мислене в друга посока. Пиндослякът дори не се сеща да мисли как и защо възгледите му съвпадат напълно с тези на Спонсоранаходжата и дали това е в негов - пиндостански интерес. Жалки, ръждясали и скърцащи пиндосляци- пиндосляци за хеджиране.

Но, дошли сме явно пак до времето "по-добре чалма от плат made in China, нежели сибирска ушанка"...
Не е лесно да си Макарти у Ючбунар.
16 Януари 2015 10:03
Целта на "ислямистите" не е да разрушат западните общества а да обслужат американските интереси.Жалко за тези които не разбират това.
А лидерите на мюсюлманските държави злорадстват отстрани и тихо протриват ръце. Как пък един не чухме да обвини извършителите на деянието в редакцията на френското списание. Причината е ясна - чувството за мъст на турци и араби спрямо кръстоносците не е задоволено.
16 Януари 2015 10:08
Capricornus
16 Януари 2015 09:02
е казал всичко
16 Януари 2015 10:43
Трябва да се съгласим че разрушаването на западното общество върви успешно. Вече разрушиха някои принципи: Свободата на словото и мисълта; Ако зарад сигурността жертваш свободата ще загубиш и двете. Кой ще е следващият?
16 Януари 2015 11:05
Capricornus
16 Януари 2015 09:02
Точно!!
16 Януари 2015 11:10
Това е може би вярно. Но коректността изисква да си зададем въпроса 'защо ?'. И отговорът няма да е никак ласкателен за западните общества.


Няма много общо отговора със запада, тази тактиката по превземането на немюсюлманските общества е много прилежно разработена и описана в корана.
16 Януари 2015 11:20
cisco
16 Януари 2015 11:10
Може би искаше да кажеш, че това е описано в Талмуда. Между другото ,исляма е талмудистко творение!
16 Януари 2015 11:30
Може би искаше да кажеш, че това е описано в Талмуда. Между другото ,исляма е талмудистко творение!


Да бе , как не се бях сетил , те нали мюсюлманите са всъщност прикрити евреи...
16 Януари 2015 11:43
те нали мюсюлманите са всъщност прикрити евреи...


Не са прикрити, а половинчати. По линия на чреслата Авраамови.
16 Януари 2015 11:46
ислямистките среди...имат сериозни планове за дестабилизация на Европа. Тяхната цел е да предизвикат хаос в Европа

Я, че техните цели съвпадат напълно с тези на Европейската комисия!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД