:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ + саниране = окопаване в местната власт

Съвсем не е ясно дали ползите от санирането на няколко панелки ще са повече от пораженията, които "енергийната ефективност" ще нанесе на демократичния процес у нас
Галя Горанова
Дългожданото от строителния предприемач Росен Плевнелиев саниране стартира с ускорени темпове. "Енергийната ефективност", с която държавният глава ни проглуши ушите, не е нищо друго освен политкоректното название на една гигантска далавера с политико-икономически привкус. За какво става въпрос? С възвръщането на ГЕРБ на власт бе взето решение държавата да отдели 1 млрд. лв. от хазната за саниране на старите панелки. Услугата ще е безплатна за първите 2 години, след като се видя, че сегашната схема с предоставянето на заеми не функционира. Безплатното саниране на панелките беше голямата съблазън за електората в предизборната платформа на ГЕРБ, макар още да не се знаеше откъде ще дойдат парите. Сега вече е ясно - от общия ни джоб като данъкоплатци. Безпределният ентусиазъм, с който целият партиен актив се юрна да рекламира начинанието, обаче издава някаква нездрава мотивация.

Подозрително е, когато



депутати от ГЕРБ се обявяват за рекламни лица на санирането



Още по-съмнително става, когато народни представители от тази партия организират срещи с "наши" кметове и домоуправители за разясняване на условията по кандидатстване. Не минава и ден без прессъобщение за подобни срещи. Първо, не е работа на депутатите, а на държавата и общините да провеждат разяснителна кампания. Второ, привилегироването на кметове и домоуправители по партиен признак вече е сериозна предпоставка за злоупотреби. И трето - възниква въпросът защо им е на депутатите от управляващата партия да хабят толкова усилия и време, ако нямат интерес? Тук, предполагам, ще се съгласите с мен, че едва ли е от безкористна грижа за народното добруване.

Симбиозата между благотворителност, политика и търговски печалби, и то, не щеш ли, точно преди местните избори, би трябвало да ни прави особено бдителни. Затова да разгледаме по-внимателно офертата на властта. Първо, тя облагодетелства само първите по време, което обяснява спешаването на герберското войнство. Така на общините, в които управлява ГЕРБ, се дава по-голям шанс да се докопат до милиарда. Което пък им помпа рейтинга за предстоящите избори. Разбира се, нищо не пречи и на останалите партии да се включат в това необявено състезание, но как да го направят, след като подробностите са ясни само на регионалното министерство. Второ - санирането без съмнение ще облагодетелства голям брой строителни фирми, които пък ще се одобряват от общините. И тук е най-невралгичната корупционна точка в начинанието.



Обръчите от фирми около управляващите вече потриват ръце



Всеки, който поне малко познава нравите по места, знае как функционира конкурсното начало при обществените поръчки. Комисионите пък дават добър старт в предизборната надпревара, където всеки глас струва пари. Досегашният ни "демократичен" опит показва, че местните избори са до голяма степен купени, така че санирането ще даде силен тласък на търговията с вот.

Всички тези обстоятелства до голяма степен обясняват ажиотажа на герберските активисти по темата. Има голяма вероятност част от подарения милиард за нуждите на санирането



да се върне към тях под формата на комисиони



Тези пари се явяват добра дългосрочна инвестиция и за политиците, и за бизнеса. Първите обезпечават пребиваването си във властта, а вторите получават гаранция, че далаверата им ще продължи.

С предизборното саниране властта създава възможно най-благоприятните условия за бетониране на местния феодализъм. ГЕРБ + саниране = окопаване в местната власт.

На политическия хоризонт се задават може би най-порочните местни избори досега. И съвсем не е ясно дали ползите от санирането на няколко панелки ще са повече от пораженията, които "енергийната ефективност" ще нанесе на демократичния процес у нас.

Залогът на местните избори е голям и поради факта, че голяма част от средствата по оперативните програми на ЕС минават през общините. Единственият свеж паричен приток за следващите 7 години. Тоест който победи, има гарантирани бъдещи порции от властта, респективната му партия също. Понастоящем ГЕРБ владее над 85 от общо 264 общини, в това число и 14-те най-големи областни града.

Допълнителен бонус за ГЕРБ на местните избори ще се окаже и референдумът за задължителното и електронното гласуване, който ще стимулира активността, а от това печелят големите.
Снимка: ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ станаха рекламни лица на програмата за безвъзмездно саниране. Бившият икономически министър Делян Добрев разяснява особеностите на програмата пред изборатели.
46
11823
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
02 Февруари 2015 19:48
ГЕРБ = окопаване в местната власт

ГЕРБ е единствената демократична проевропейска и проатлантическа политическа сила в България, така че защо имате нещо против ГЕРБ да се окопае в местната власт? Вие самата държахте особено много ГЕРБ да управлява България по време на престъпния корумпиран режим на Орешарски, защо тогава сте против ГЕРБ да се окопае във властта? В състояние ли сте да посочите алтернативна на ГЕРБ демократична политическа сила?
И в края на краищата ако има нещо обезпокоително - България разполага с достатъчно НПО, които ще сигнализират където трябва. НПО не виждат нищо нередно, значи всичко е наред!
ГЕРБ владее над 85 от общо 264 общини

Що за странен начин на изразяване?
ГЕРБ не е робовладелец и не "владее" никакви общини, а е доказал и заслужил правото си да управлява общини с по-цивилизовани избиратели на свободни, честни, прозрачни и демократични избори!
Досегашният ни "демократичен" опит показва, че местните избори са до голяма степен купени

Извинете, но изборите бяха купувани по времето на престъпната клика "Орешарски - Доган - Станишев". Когато България се управлява от ГЕРБ изборите не се "купуват" от никого.
бетониране на местния феодализъм

Извинете, какво е това "феодализъм"? България е съвременна европейска демократична страна, член на Европейския съюз, и в Конституцията й никъде не е споменат никакъв "феодализъм".
подарения милиард за нуждите на санирането да се върне към тях под формата на комисиони

Извинете, но никой не е "подарявал" на българите милиард. Този милиард е част от техните данъци и вноски в европейските структури!
"Енергийната ефективност", с която държавният глава ни проглуши ушите

Извинете, но държавният глава не е "проглушавал" ушите на никого! Той се изказва рядко, изключително балансирано и компетентно!
02 Февруари 2015 19:51
Има голяма вероятност част от подарения милиард за нуждите на санирането
да се върне към тях под формата на комисиони

Не, има абсолютна сигурност, че голяма част от милиарда ще се превърне в комисиони.
02 Февруари 2015 19:52
=поредното ни ограбване
02 Февруари 2015 19:53
Извинете, но държавният глава не е "проглушавал" ушите на никого! Той се изказва рядко, изключително балансирано и компетентно!

Цялото писание на фронтмен-а е дивотия, но последното изречение наистина изби всичката риба

Пардон.
Вероятно фронтмен-ът се е подигравал, а аз не съм схванал иронията ...
02 Февруари 2015 19:53
Бая глупава статия.
02 Февруари 2015 19:55
Напротив. Съвсем уместна и реалистична.
02 Февруари 2015 20:02
Наистина фронтмен... На кои?
--------------------------------
Сайтът на Генек
02 Февруари 2015 20:03
Пък може наистина да е бил ироничен... А аз го смятам за реалистичен...
----------------------------
Сайтът на Генек
02 Февруари 2015 20:39
Фронтменът е трол. Още ли се връзвате на такива? И да не е - нека се изказва, но мисля, че мястото му е във форумите на Икономедия, а не тук, където се водят що-годе информирани дискусии.
02 Февруари 2015 20:43
Frontman, !
You made my day!
02 Февруари 2015 20:46
Настоящий Frontman !
02 Февруари 2015 21:33
А преди години се громиха Симеон, че правел чешмички и така купувал гласове за НДСВ, а вижте сега тези титани от ГЕРБ...Хитро измислено, нали?!
02 Февруари 2015 22:29
Единственият свеж паричен приток за следващите 7 години. Тоест който победи, има гарантирани бъдещи порции от властта, респективната му партия също.

Ами побеждават Герб във всички общини и всичко е честно - къФ ти е проблема?
02 Февруари 2015 23:42
Няма идеални неща. Но общият ефект от санирането по тази схема ще бъде положителен. Сградите ще станат по красиви и енергоефективни, хората ще получат по-хубави жиилища, бизнесът пари и възможност да поддържа и създава работни места, сързаните отрасли търсене, икономиката 1 милиард лева, които мултиплицирани в икономиката са равни поне на 6, от които не по-малко от 1 милиард ще се върне в бюджета само от ДДС.

Ама правил го Герб и печелел дивиденти. Ми хубаво - що другите не го правиха така ? Нали това и е хубавото на демокрацията, че управниците искат да угодят на хората за да бъдат преизбрани, а ако не могат ги сменяме ?
03 Февруари 2015 00:16
Вместо да реиновират 5 и 6 блок, на АЕЦа с тези пари, ще изпьлнят мечтата на идиота....
03 Февруари 2015 01:30
НПО не виждат нищо нередно, значи всичко е наред!
03 Февруари 2015 07:00
С чувство на дълбоко вътрешно удовлетворение отбелязвам сходството и подкрепата на идеите ми от по-интелигентните трезво мислещи коментатори, и съм малко натъжен, че доста от останалите дори не подозират, че цивилизованите евроатлантически идеи са най-важният приоритет на демократично-реформаторското ни управление, готово да реформира и демокрацията.
03 Февруари 2015 07:21
ПОРЕДНАТА ПУШИЛКА ЗА АБДАЛИТЕ ,И ЩЕ ВИДИТЕ ФИРМИ НА ЗАДКУЛИСИЕТО,ЧЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ САНИРАНЕТО. С ТОВА СЕ ЦЕЛИ ДА СИ ПРИТЪПИ НЕДОВОЛСТВОТО НА НАРОДА ОТ НЕПОНОСИМИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА.
03 Февруари 2015 07:32
Натисни тук
03 Февруари 2015 07:37
Безплатно е само сиренцето в капана за мишки... А Фронтмена какво да го коментираме? Той си живее в паралелната вселена.
03 Февруари 2015 07:42
Галя , пак си се добрала до бизнес плана на герберлъка, избрал за местните избори здравословната сентенция "Mens sana in corpore sano"
03 Февруари 2015 08:40
Трудно е да се оплюва намерението да се свърши нещо добро за обществото. Толкова ли няма корупция в държавата та не се занимавате с нея ? Много ясно , че всичко което е обществено полезно дава дивиденти на извършилия го. Дай боже още такива окопавания. Ако ГЕРБ не бяха правили магистрали вероятно щяха да имат по-малко гласове , но по-добре , че ги правиха. Проблема не е какво добро правят , а проблем са многобройните поразии и лъжи съпътстващи управлението им.
03 Февруари 2015 09:37
‘Що не вземе Уиуето да подпише целия народ, та никой да не се мотка из краката й, докато гепи парите от санирането!
„Данъкът на жилищата в санираните сгради ще се увеличи. Съвсем нормално и логично е, защото апартаментът ще повиши своята стойност и ще бъде удължен неговият срок на годност.“ Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Бургас.
Прекрасно, ще съдерат още една кожа от електората!
Продължавам със словото на Уиуето: „Павлова подчерта, че „санирането обхваща общите части на сградата, покривните пространства, входовете, стълбищните клетки и индивидуалната дограма на всеки апартамент и стената, на която се намира прозорецът и съответно дограмата, която се сменя. Но вътре в апартаментите няма да се извършва ремонт. Същото се отнася и до ВиК инсталацията в самите жилища. Не се предвижда и поставяне на нови асансьори в сградите.“
Козметика за 1,5 милиарда лева!
И най-голямата тъпня, която е достойна за любимата й Тиква: “ За тези апартаменти, чиито притежатели са починали, ще се търсят техните наследници. Ако те са няколко, то ще е необходимо съгласието само на един от тях.“
Как бе, джанъм, само на един? Знам, че никой гербераст не зачита законите, знам, че Уиуето не е най-интелигентната жена в България, ама чак такова нагло потъпкване на правото на собственост минава дори пословичната банкянска съдебно доказана тъпота!
‘Що не вземе Уиуето да подпише целия народ, та никой да не се мотка из краката й, докато гепи парите от санирането!
Иван Петров
адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/
http://afera.bg/%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D1%83%D0%B8%D1%83%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0.html
03 Февруари 2015 10:12
Още един път се вижда защо в нашата държава нищо не става по нормалния начин - каквото и да се реши, все има вой и оплюване, все има недоволни! Ама полезно лие , навременно ли е - няма значение. Няма сгода и това си е! А авторката е написала статията по 100% поръчков маниер.
03 Февруари 2015 10:30
Огледал се Илия и видял "нормалния начин".
Къде по света такова нещо се прави безплатно? Това си е направо комунизъм, който не е виждан де, само теоретично.
Понеже в нашето блокче (тухлено и с 24 апартамента) няма никакъв шанс да оправим целия блок, аз си остъклих едната тераса, смених дограмата на другата и "санирах" една стена, последователно във времето според възможностите си. Други имаха по-малко, по-други по-големи възможности. За санирането използвах, бригадата, дошла при съседите. Така стана по-изгодно и за нас и за строителя. Съгласен съм, че е по-добре и по-красиво да се оправи целия блок, но ние сме българи. Там където живее дъщеря ми, така правят. Някои блокчета са с различни цветове на облицовката, но един цвят за целия блок. Даже е красиво, така пъстричко.
А тук сега де що гербер има - сановник (санира - нали!). Безплатно!
03 Февруари 2015 10:41
„Данъкът на жилищата в санираните сгради ще се увеличи. Съвсем нормално и логично е, защото апартаментът ще повиши своята стойност и ще бъде удължен неговият срок на годност.“ Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Бургас.
Прекрасно, ще съдерат още една кожа от електората!

В резултат на санирането, хората ще спестят разходи за отопление и охлаждане.С тези спестени средства ще могат да покрият евентуално по - високите данък сгради и такса смет заради увеличената данъчна оценка на имота.Да не забравяме, че и пазарната стойност на санираните жилища ще се увеличи.
03 Февруари 2015 10:53
Май ще се наложи да се прави референдум за санирането.
Все пак става въпрос за няколко милиарда.
Аз съм ЗА санирането, защото съм си го направил и виждам ефекта.
И едно предупреждение за тези, които в апартаменти без сменена дограма се отопляват на твърдо гориво.
Комина няма да тегли след като поставите нова дограма.
03 Февруари 2015 10:58
Комина няма да тегли след като поставите нова дограма.

Това да им е проблема - ще оставят един прозорец отворен
03 Февруари 2015 11:07
"На политическия хоризонт се задават може би най-порочните местни избори досега."
Защо авторката не хвърли един ретроспективен поглед на предишните правителства? От царските чешмички до 500-те млн. на Орешарски раздадени (подарени) на партиен принцип!
03 Февруари 2015 11:17
Извинете, но държавният глава не е "проглушавал" ушите на никого! Той се изказва рядко, изключително балансирано и компетентно!

Толкова "компетентно" се изказва, че е по-добре да мълчи! Както, впрочем и ментора му!
Егати амбразурчика!
03 Февруари 2015 11:20
Ако чисто по бакалски сметнато за санирането на един апартамент са необходими около 7000 лв.(включая и това, което фирмите ще надпишат за себе си), то с този 1 милиард лева ще се санират около 140 000 апартамента.Това означава на 140 000 апартамента разходите за отопление да паднат с около 20%(да не се изхвърляме като някои - 40%), което си е доста голямо облекчение за семейния бюджет през зимния сезон.Поради това не мога да разбера, защо някои форумци(в преобладаващата си част от "постоянното присъствие" във форума) влизат в ролята на шопа, който "...не сака на него да му е добре, а сака на Вуте да е зле".Макар, че съм сигурен, че някои от тях няма да пропуснат да се възползват.
03 Февруари 2015 12:40
Поради това не мога да разбера, защо някои форумци(в преобладаващата си част от "постоянното присъствие" във форума) влизат в ролята на шопа, който "...не сака на него да му е добре, а сака на Вуте да е зле".

А не е ли това напълно естествено - да не искаш да плащаш чужди сметки? Навремето цялата страна беше против кандидатурата на София за олимпийска столица - понеже да, построеното остава, но колко пъти жител на Добрич или Малко Търново ще ползва пистите - при ОНЕЗИ условия, когато места в хотелите имаше само за "от лъв нагоре"? И хората не искаха да плащат за пиар на Иван Славков, а вероятно и не само за пиар.
Никой не пречи никому да си плати саниране. Само че хората не искат и аз ги разбирам. То просто не се изплаща.
А авторката е напълно права - там където парите се дават от държавата, ще се завихри такава корупция, че ум да ти зайде. Реално държавата е клиент, тя приема работата. И ще видим едно качество, пази боже. Но пък за сметка на това цените ще са свръхраздути.
Каква ти енергийна ефективност, когато трябва да се лапнат два милиарда?
03 Февруари 2015 12:55
Поради това не мога да разбера, защо някои форумци

Защото
а) с общи пари, от държавния бюджет, се облагодетелстват само част от българите
б) поне 1/4 от милиарда ще отиде в джобовете на крадливите властници под формата на комисиони.

Осен това, сметките ти за 140 000 апартамента са криви. Снощи казаха по ТВ, че се очаква парите да стигнат за не повече от 200 - двеста! - жилищни блока. Всичките да са от типа на 'китайската стена', пак ще излязат не повече от 25 000.
03 Февруари 2015 13:03
Да лепиш стирпопори и красива боичка върху компрометирани връзки и фуги е връх на глупост отвсякъде. А за комисионните -чуват се едни слухове за 30%
03 Февруари 2015 13:23
Освен комисионните трябва внимателно да разберем кво чака и обикновения гражданин. Я се замислете кво качество ще предложи която и да било от богопомазаните фирми - ще има "строим за народа" и "на харизан кон зъбите не се гледат", ще има "квалифицирани" кадри от кол и въже, а като нищо наети и по програми за заетост демек далаверката става още по-голяма. А ако някой е чел проектодоговора в сайта на МРРБ ще види едно хубавичко условийце за крайния бенефициент (цитирам по памет) "да осигури подходящо място за съхранение на строителните материали" т.е. с изисквания за температура, влажност, охрана. И кво става като не го осигури? Дали няма да ти кажат примерно "Вие не осигурявате условията, ние ви предлагаме "най-услужливо" склад под наем иначе не изпълнявате и разваляме договора!" Въобще еуфорията е обхванала цялото овчо паство, но може да й се поддаде само онзи, който не се е сблъсквал с изискванията по европроекти и "невинно" заложените капанчета във всяко членче и алинейка. За съжаление аз като сменил дограмата си навсякъде и извършил външно саниране на единия имот просто нямах морално право да откажа. Че и да им развалям този порив към същинския рог на изобилието, който ще изсипе милосърдна Европа и силно милеещите "граждани за европейско развитие". Не, не съм толкова зъл!
03 Февруари 2015 13:39
ДА СЕ ЗАМИСЛИМ НАД ТОВА:
МРРБ_Методически указания_28-01-2015
"04_Споразумение за създаване на СС.doc"

С П О Р А З У М Е Н И Е
за създаване на Сдружение на собствениците
(...)
2. Предмет на дейност и срок
2.1. Предмет на дейност на Сдружението: усвояване на средства от фондовете на Европейския съюз и/или от държавния или общинския бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии и/или използване на собствени средства с цел ремонт и обновяване на сгради в режим на етажна собственост
(...)
9. Права и задължения на членовете на сдружението
(...)
9.4. Членовете на сдружението са длъжни да заплащат съобразно идеалните си части и решенията на общото събрание всички разходи на сдружението по изпълнение на предмета на дейност по т. 2.1.
03 Февруари 2015 14:07
".....снощи казаха по ТВ...."
Арики, не ми е в стила да споря с хората от форума, но не мога да не ти отговоря:Според твоите сметки направени въз основа на "...снощи казаха по ТВ..." излиза че ще се санират само 200 блока по 50 апартамента средно да речем, което прави по около 100 000 лв. на апартамент.Сам разбираш, че колкото и да се открадне, не може стойността на санирането да струва колкото целия апартамент.Моите сметки също са бакалски, но смея да твърдя, че са много по-близо до истината.И накрая:Българите сме на това дередже не заради управниците, които толкова години ни лъжат и управляват, а заради това, че всички сме станали като шопа, който не иска да е добре, а иска на съседа, на колегата, на роднината да им е зле.Това е.
03 Февруари 2015 14:19
Който е чел "Винету" знае, че се казава "Хау", а не "Това е."
03 Февруари 2015 14:23
И какво остава за бедният и изстрадал български народ, пак да плаща за щастието на други. Плаща 25 години шоков преход, плаща още малко милиарди за КТБ и като капак ще плаща от джоба си за санираното и безметежно бъдеще на мутродемократите.
03 Февруари 2015 14:32
1 милиард лева, които мултиплицирани в икономиката са равни поне на 6

Хмм... а дали не са 8? Хайде нека са 10, че е по-кръгло и лесно за смятане

03 Февруари 2015 15:38
Дългождания ажиотаж към саниране ... Език в масло станА
Ся, кво ще се окаже: Санирането е лошо, защото по този начин герб ще спечели местните избори ...?
Под секрет да ви кажа - герб ще спечелят местните избори съкрушително и без саниране - някой би ли подхванал друга мелодия?

Още - санирането е лошо, защото местния бизнес щял да за'леби порочно ... Второто е факт, но това не прави санирането лошо, като начинание.
Факт - фирмите близки до герб ще намажат, но и ще се свърши много работа. Дано фирмите да са много, за да се свърши и мноиго работа Комисионите - ако има кой да ги лови, да ги лови, ако няма - то това е държавата в която сме си избрали да живеем и няма какво да се мрънка. Отваряйте фирми за саниране

Санирането е лошо, защото хората са гласували за безплатно саниране, и сега ще вземат да си го получат. Като следствие от това - ще вземат да гласуват пак за герб ...

Мдаааа, и аз мразя някой да дойда да ми оправи безплатно панелката, да и вдигне цената с едни 20% и да и удължи живота с около 50 години ... Ужас, бегай далече

И накрая - как така се оказа че по-голямата активност на изборите помага на големите партии ... нали мантрата беше друга - ниска активност - значи гласуват само чугуните - тоест по добре за големите партии , щото имат повече чугунени глави ... Сега се оказа обратното - какви лупинги на анализаторската мисъл
03 Февруари 2015 15:57
Темата е за градската среда, а не за селскостопанска техника!
03 Февруари 2015 17:53
Основен критерий за офертите щяло да бъде - Ниската цена!?
Какво ще стане?
1. Ще спечелят най-ниските и некачествени оферти, в които цигани ще висят по блоковете.
2. От неразумно ниските цени ще трябва да се извадят 20-30% корупционни пари.
3. След 2-3 години много плоскости ще изпопадат и ще кажат - много грозно стана - хайде половин милиард за оправяне....
Порочният умисъл води до отрицателна спирала

03 Февруари 2015 18:18
3. След 2-3 години много плоскости ще изпопадат и ще кажат - много грозно стана - хайде половин милиард за оправяне....


За да не изпопадат, ще ви кажа какво да гледате, когато започнат да работят на вашия блок.
1. Основата /старата мазилка/ да се очука, ако е подкожушена и да се грундира.
2. Плътността и дебелината на стиропора да отговаря на проектната. Масово се използва плътност15кг/м.куб., което е малко.
3. Полагането на лепило под стиропора е добре да е "на гребен".
4. Мрежата задължително се залепва на предварително нанесено лепило.
5. 7-8 дюбела на кв.метър и дюбелиране върху положена мрежа.
6. Да се изчаква изсъхването на всеки слой лепило.
7. Тъй като мазилките са много видове, да се гледа упътването върху опаковката. Майсторите не съблюдават препоръките на производителя.
8. За всеки вид работа, който подлежи на закриване, да се съставя протокол за приемане.

Успешно "саниране".

Мога да оказвам съдействие по контрол на изпълнението за обекти в Югоизточна България.
03 Февруари 2015 19:09
Който е чел "Винету" знае, че се казава "Хау", а не "Това е.

03 Февруари 2015 20:27
Всеки си ги приказва някакви си и понеже е 20 часа и 30 минути, предвид бита и духовността на българския народ, може да се предположи с голяма степен достоверност, че коментарите са на пияна глава.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД