:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 457
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП-Варна преизбра лидера си след люти скандали

Борислав Гуцанов
Бившият депутат Борислав Гуцанов бе преизбран за председател на БСП-Варна след люти скандали на общинска конференция в сряда вечерта. Форумът бе свикан заради решение на Националния съвет (НС) от ноември, с което бе разпореден пълен отчетно-изборен цикъл в няколко града с лоши резултати на парламентарния вот, сред които и Варна. Непосредствено преди конференцията до лидера Михаил Миков бе пратено отворено писмо от членове, в което Гуцанов бе обвинен в "манипулации, апаратни игри и егоцентризъм" при подбора на свои хора на сбирката. "Взе се противоречащо на уставните норми решение за провеждане на градска конференция със стари делегати, избрани на районни конференции през 2012 г. при различен количествен и качествен състав и различна норма на представителство", се казва в писмото. Негодуванието не подмина и Антон Кутев, който оглави комисията за наблюдение на отчетно-изборния процес, но не се е справил. Критиките продължиха и на самата конференция, където на прицел бе взет и бившият зам. областен управител на Варна Димитър Чутурков, оглавяващ районната структура в квартал "Владислав Варненчик". Той пък въобще не свикал районна конференция преди общинската, с което нарушил директивата на НС. Въпросът с Чутурков е отнесен до контролната комисия, оглавявана от Мая Манолова. Всичките тези разпри са част от дългогодишната конфронтация между Гуцанов и Красимир Янков, депутат в момента.

В крайна сметка обаче Гуцанов бе преизбран убедително - за него гласуваха 134-ма делегати, а вторият претендент Януарий Вичев получи едва 44 гласа. "В изказванията си делегатите не спестиха и критика, и похвали. Всички те обаче бяха категорични, че БСП има една цел - победа на местните избори тази есен, и че заедно всички трябва да работят за нейното изпълнение" - така пресцентърът на БСП-Варна описа форума.

2516
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД