:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 176
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Б пробите на щангистите са положителни

Федерацията се надява на минимално наказание и намаляване на глобата
Контролните Б проби на 11-те щангисти от националния отбор са положителни за наличието на анаболния стероид станозолол, обяви президентът на българската федерация (БФВЩ) Неделчо Колев. Анализът е направен в антидопинговата лаборатория в Кьолн (Гер). Оттук нататък следва процедура по налагане на наказание от страна на международната федерация (IWF) и световната антидопингова агенция (WADA).

Скорошното развитие по скандала обаче дава смелост на БФВЩ да преговаря за минимални наказания. Както е известно, добавката "Трайбест", ползвана от отбора, се оказа замърсена със станозолол. Изследванията бяха направени в две лаборатории за лекарствени препарати - в Хамбург и Кьолн. Въз основа на резултатите федерацията ще пледира, че щангистите несъзнателно са приели станозолола. При такива обстоятелства WADA налага санкция от порицание до 2 г. вместо полагащите се 4 г.

"За четиримата щангисти, които вече са имали допинг наказание - Иван Марков, Милка Манева, Ивайло Филев и Демир Демирев, ще се преговаря за порицание, понеже при второ лишаване от състезателни права ще бъдат наказани до живот. За останалите ще се пледира за наказание между 4 и 6 месеца, за да могат да участват на олимпиадата в Рио", обяви генералният секретар на БФВЩ Борислав Гидиков.

"Все още не е ясно какво ще се случи с глобата от 500 000 долара. Нямаме тези пари, ще искаме и тя да бъде намалена - каза Колев. - Спортният министър Красен Кралев даде уверение, че държавата ще помогне в преговорите с IWF за минимално наказание".

Федерацията обаче няма намерение да съди фирмата "Трайбест България", доставила добавката. "Момчето (б.р. - Марио Маринов, шефът на фирмата) се обади и се извини. Няма да го съдим, защото сме работили прекрасно с него 4 години."
1104
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД