:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Директорът на хореографското училище е освободен след протести

Снимка: БГНЕС
С хора и тъпани ученици от класовете по народни танци протестираха вчера за пореден път.
Директорът на Националното училище по танцово изкуство Анна Донева беше освободена след месеци протести на ученици и учители. Вчера министърът на културата Вежди Рашидов разписа молбата й за напускане. МК е принципал на училището.

Протестите в гимназията започнаха през март. Учениците от класовете по народни танци обявиха, че директорът пренебрегва техните паралелки за сметка на класическия и модерния балет. Донева пък обясни атаката срещу себе си с желанието на някой от преподавателите да заеме нейния пост. В отговор министър Рашидов назначи конкурс за нов директор.

Той се проведе на 6 юли, но се провали, тъй като кандидатите не успяха да съберат нужния брой точки и се наложи да се обяви нов конкурс. По този повод вчера учители и служители на училището по танцово изкуство пак протестираха пред Министерството на културата. Те се притесняват, че това може да доведе до връщането на вече бившата директорка Анна Донева.

Очаква се министър Вежди Рашидов да назначи изпълняващ длъжността "директор" в най-кратки срокове, увериха от министерството. Обявен е и новият конкурс за титуляр.

Друга драма - с Класическата гимназия, която също е под шапката на културното министерство, също е на път да се разреши. От дълго време училището се тресеше от разногласия - както с директора си, така и заради сградата. В момента тече конкурс за избор на нов директор, след като сегашният Мариела Папазова остана повече от три години на поста като временно изпълняващ длъжността. През това време гимназията преживя един от най-големите си скандали - дали да остане в ремонтирана сграда за 2 млн. лв. европейски средства в кв. "Модерно предградие" или в окаяна сграда до Женския пазар.
1468
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД