:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Гъливер травел" може да бъде глобена с до 10 000 лв.

Туроператорът "Гъливер травел" може да бъде глобен с до 10 000 лв. Това е санкцията, която се предвижда за нелоялна практика според Закона за защита на потребителите. Дали това ще стане факт, ще се види, след като проверките, започнати от Комисията за защита на потребителите и от Министерството на туризма, приключат. Заради куп неуредици миналата седмица "Гъливер травел" изостави в испански хотел, пълен със съмнителни посетители, група от 31 ученици заедно с техните учители. Срещу туроператора има 30 сигнала за две години, но досега няма нито една санкция. От "Гъливер" обжалват няколко наложени им глоби в съда, но окончателно решение по тях няма.

През почивните дни в КЗП пристигнаха всички документи за плащанията на нощувките по ученическото пътуване, които се проверяват. От комисията увериха, че са осигурени средства за горивото за целия път до България. Учениците пристигат днес.

От КЗП допълват, че проверката на този случай ще продължи и след неговото приключване. Наред с това в момента се прави и цялостна проверка на "Гъливер травел". За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове и наложени съответните санкции. Отделна проверка на дейността на компанията прави и туристическото министерство.
994
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД