:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Една година затвор получи шофьор,

опитал се да прегази полицаи, съобщиха от прокуратурата. На 7 юли в Асеновград пътни полицаи опитали да спрат за проверка Костадин Начев. Вместо да спре, той блъснал единия служител с колата си, причинявайки му лека телесна повреда. Мъжът оказал и съпротива при ареста. Той е шофирал с 2.42 промила алкохол в кръвта. Делото е приключило по бързо производство.



Бързо производство е образувано

от окръжната прокуратура в Пловдив срещу мъж, опитал се да подкупи полицаи. На 21 юни Марин Димов е предложил на униформени от Карлово 50 лв., за да не му пишат акт, след като го хванали, че кара пиян. Той е задържан, а делото му е насрочено за днес. Според НК за това престъпление наказанието е затвор до 10 години и глоба до 15 хил. лв.



Мандатът на кмета на Ботевград Георги Георгиев

да бъде прекратен иска прокуратурата. Проверка показала, че той е управител и съдружник в "Керам-97" ООД. Това е нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация, твърдят от държавното обвинение. Те са предали материалите на общинската избирателна комисия в Ботевград, но оттам са отказали да прекратят мандата на Георгиев. Сега прокуратурата ще обжалва решението на комисията в съда.



Преподавателят на право на ЕС в СУ Атанас Семов

е с най-висок бал от изпита за генерален адвокат на България в Съда на ЕС, съобщиха от правосъдното министерство. Той е получил 5.20. Вторият в класирането - Димитър Стефанов, е получил 10 стотни по-малко, а Иван Боев и Антонина Бакърджиева-Енгелбрект съответно 4.45 и 4.40. Все още няма решение кой ще бъде предложен на кабинета за генерален адвокат, става ясно от съобщението. "С оглед на високия статус и отговорностите на генералния адвокат, както и предвид на това, че никой от кандидатите в конкурса не е постигнал отличен резултат и не се откроява категорично спрямо останалите, предстои провеждането на допълнителни консултации преди приемането на окончателно решение", съобщиха от министерството.
932
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД