:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комисията срещу дискриминацията се зае с кюстендилския кмет

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) е започнала проверка срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов, съобщи зам.-председателят й Баки Хюсеинов пред БНР. Поводът е своеобразното допитване дали да се кандидатира за нов мандат, което Паунов организира на 5 юли, изключвайки ромите от квартал "Изток". Проверката е стартирана след самосезиране на члена на КЗД Лало Каменов и единодушно одобрение на колегите му, а становище трябва да има до месец.

На 5 юли Паунов сложи урни из града, задавайки три въпроса - да се кандидатира ли за трети мандат, да се привличат ли инвестиции в общината и какво трябва да се подобри в работата й. Акцията, организирана от прокметската местна коалиция, лиши от глас квартал "Изток". Паунов многократно обясни публично мотивите си - ромите търгували с гласове и се занимавали с корупционни практики. Частната си анкета той нарече "референдум", същото направиха и повечето медии, макар тя да бе в разрез със закона за прякото участие във властта. От думите на Хюсеинов се разбра, че за дискриминация ще бъдат проверявани само изявленията на кмета.

-------ОЩЕ АНКЕТИ

Тези дни жителите на Мизия също са поканени да отговорят на въпрос. Питането към тях е да се проведат ли традиционните Панаирни дни, които съвпадат с едногодишния помен от наводнението. Кампанията ще тече две седмици, урни са сложени из магазини в града. Част от медиите наричат и тази инициатива "референдум", макар самата общинска управа да не употребява тази дума - нарича я "анкетно проучване".
1
1120
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Юли 2015 19:49
Тази комисия май само с глупости се занимава. До сега не съм чул да се публикува нейна дейност и да не повече от глупост. .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД