:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ремонтите в София не били заради изборите

Това е снимка на тротоара на ул. "Г. С. Раковски" 179, прикачена в сигнала до общината.
Ремонтите, които блокираха столицата това лято, не са заради изборите, а са по план. Това обяви вчера зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. "Работим по ясна програма, която беше одобрена преди три години от общинския съвет и която поетапно се изпълнява", коментира той. По нея досега били ремонтирани над 120 км тротоари за 3 г., а не се чакало да се работи само преди избори. В момента подмяна на настилки върви по всички преки на ул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий". По същия начин се изпълняват ремонтите и в районите "Лозенец", "Надежда" и "Красна поляна" - целенасочено, в цели карета.

"Вярвам, че много качествено се ремонтират тротоарните настилки", обяви зам.-кметът. Не на това мнение са гражданите. Вчера в контактния център на общината е подаден сигнал за тротоар на ул. "Раковски" 179, където част от настилката е асфалтирана, а останалата е с унипаваж. "По време на ремонта на тротоарите място, на което винаги е имало плочки, беше замазано с цимент, което представлява никак не малка част от ъгъла на улиците. Това е пълно безобразие. От мързел строителите направиха тази нереална грозотия в центъра на града ни", пише в сигнала. Първоначално от общината обясниха, че това се прави, за да се подсили пространството около шахтата. По-късно обясниха, че това не е част от програмата за тротоарите, а се прави водопровод и е изпратена проверка, която е установила, че асфалт има само около самите шахти.

СРОКОВЕ

В събота ще бъде пуснат трамвай номер 5 през Руски паметник, а от 19 август кръговото кръстовище ще бъде отворено и за колите.
1016
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД