:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И вторият ден от варненската сесия не мина без скандали

СНИМКА: БГНЕС
Футболни фенове не пропуснаха и вчерашното заседание на варненските общинари.
И вторият ден от скандалната варненска сесия не мина без ексцесии. Повод стана съдбата на футболен клуб "Спартак". Още на влизане 50-ина фенове освиркаха зам.-председателя на съвета Янко Станев, смятан за виновник за кризата в клуба. Другите теми от дневния ред бяха разгледани спокойно, но градусът рязко се вдигна при точката за "Спартак". Феновете ръкопляскаха бурно или освиркваха, което накара шефа на съвета Иван Луков да плаши с прекъсване на заседанието. Думата взе и Станев, а след като си седна на мястото, фен започна да се кара с него. Луков даде почивка, но точно тогава екшънът стигна кулминацията - фенове и бившият футболист на клуба Иван Петров се сдърпаха. Настана суматоха, чуха се крясъци и обиди. Полицията и присъстващите спортни деятели потушиха скандала. Схватката бе умален модел на това, което се случи предишния ден със Станев.

Причина за драмата бе раздорът във футболния клуб. Оказа се, че в момента два "Спартак"-а спорят за легитимност. Единият е изпадналият във "В" група и потънал в дългове "Спартак 1918", представляван сега от Иван Петров. Зад втория е ново сдружение, водено от други бивши футболисти - Атанас Атанасов и Илко Станчев. Феновете са на страната на втория клуб. Драмата, тръгнала от предишния ден, бе желанието на запалянковците сдружението да получи за безвъзмездно ползване стадион "Локомотив". Базата им е необходима, за да бъде лицензиран новият клуб от БФС. В сряда съветниците отстъпиха пред феновете и вкараха казуса в дневния ред. Вчера обаче не дадоха стадиона на сдружението, тъй като решенията не събраха мнозинство. Така въпросът остана за следващия мандат.

Извън футболните емоции вчерашната сесия бе спокойна. Може би защото са най-малко буйни жените, протестиращи за орязването на фонд инвитро. Те останаха ощетени. 46 000 лв. от фонда бяха прехвърлени за лечение на тежко болни хора с обещанието, че ще бъдат възстановени след актуализацията на бюджета в края на годината.

-------СПОРНА ЛИЧНОСТ

Бившият футболист на "Спартак" Иван Петров бе един от лидерите на варненските протести през 2013 г. Още тогава стана ясно, че феновете на клуба много-много не го обичат. Петров има и спорна политическа кариера - бе близък с ВМРО, с бившия общински финансист Димо Стоев, както и с други партии и политици през годините.
3
1261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Август 2015 21:05
Интриги на върхушката на "Черно море". Както София се нуждае от Левски, но и от ЦСКА и Славия, както Пловдив се нуждае от 2 елитни отбора, така и Варна се нуждае както от Черно море, така и от Спартак.
07 Август 2015 09:20
А Янко Станев който и да иска да го бие, все има причина
07 Август 2015 09:20
А Янко Станев който и да иска да го бие, все има причина
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД