:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Незаконно такси отвлече инспектори

Таксиметров шофьор, извършващ дейност извън закона, отвлече и по-късно изхвърли на пътя инспектори, които се качили да го проверят като тайни клиенти, съобщи bTV.

Случката станала на пътя между Слънчев бряг и Свети Влас. Там шест екипа с инспектори, маскирани като туристи, се качили в посока Свети Влас. "Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат, си хванете друго такси, разказа пред телевизията Диан Друмев, главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор. Другият инспектор - Гергана Сиракова, съобщи, че когато се приближили до уговореното място, водачът се усетил. "Видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря, а тръгнахме да обикаляме Свети Влас", разказа тя.

При приближаването на автомобила на ДАИ таксиджията натиснал газта и отвлякъл пътниците в колата, които отчаяно махали за помощ. Час по-късно отвлечените инспектори се върнали пеша, след като били изхвърлени от колата. До края на акцията шофьорът беглец не се върнал, а полицията продължава издирването му.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността избягалият шофьор да бъде санкциониран е малка. "Ние не можем да кажем, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина", коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ.
3
1461
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Август 2015 22:28
Незаконно такси отвлече инспектори

Как ги съчинявате тези... заглавия?
07 Август 2015 05:40
Той ще каже,че е качил пътници на аутостоп но ги оставил посредата на пътя понеже искали да пикаят в храстите.
07 Август 2015 14:08
Чакайте сега. Как така такси пък :

"Нямаше табела такси и ние заради това се качихме".

Значи седя си аз в колата, качват се любезни хорица, а после ме набеждават за такси, че и незаконно ?!

"Видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря" - Вече се разбрахме, че е нямало табела за такси. Респективно, ДАИ изобщо нямат право да ме спират. А мое право е изобщо да не ги отразя, да си завивам където си искам /ако е разрешено от закона/.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД