:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

О, Шипка!

Димитри Иванов
Ние децата от началното училище "Свети Седмочисленици" знаехме наизуст стихотворението на Иван Вазов "Опълченците на Шипка" и бяхме убедени, че го казваме добре, понеже го казвахме без запъване. Когато магьосникът на сценичното слово Константин Кисимов го каза пред нас, ние така се развълнувахме, че се зарекохме никога през живота си да не рецитираме, нито да пишем стихове. Ние разбрахме, че сме като чучелото "Сламения човек" от анимационния филм "Магьосникът от Оз". Човекът Росен Плевнелиев не може да разбере, че на честване като това на Шипка трябва да присъства с мълчаливо достойнство, да си държи устата затворена, да не кепази президентския пост с приказките си. Премиерът Бойко Борисов и той не може да разбере, че резили премиерския пост с приказките си. "Някои могат, други не" казал по друг повод Мечо Пух.

Сещам се за двама англичани на име Уини. Единият е Old Winnie. Уинстън Чърчил. Другият е неостаряващият Winnie the Pooh. Мечо Пух.

Чърчил бил голям българомразец. Наш хейтър. "He hated our guts", и в червата ни мразел. Нямам право да се оплаквам от форумни хейтъри, те са цвете пред него. Те са омразничета, както се нарича едно нежно родопско цвете. То е по-бледо жълто от златистото жълтурче. Според поверия и предания то събужда омраза, но аз няма да ви занимавам с езотерични вярвания, да ви занимават шарлатаните и шарлатанките в масмедиите, вашите приятели глупачки и глупаци, които питат "Вие коя зодия сте?"

Всъщност Чърчил трябваше да мрази не нас българите, а турците, понеже те го унизили като политик и стратег. Той бил първи лорд на адмиралтейството. През 1915 г. стоварил колосален десант на полуостров Галиполи да завладее Дарданелите, Цариград и Черно море под претекст, че ще помогне на Франция и Русия срещу Турция и България, които били немски съюзнички.

Две години след това нямало прием във висшите турски училища, понеже нямало кандидати. Турчетата загинали геройски в сражения с дебаркиралите англичани, французи, австралийци, новозеландци, индуси - войници от общо десетина националности. Ето едно предание в новозеландския фолклор. На 28 август 1915 г. турците били на кота 60 на Галиполи. Било слънчево, в синьото небе имало само няколко бели облачета с форма на самуни хляб. Повявал лек бриз, а те не се движели. The Fourth Norfolk Regiment получил заповед да заобиколи кота 60, да се изкачи по Каяджъдере, за да не е под обстрела на турците и след обходен маньовър да ги удари в тил. Новозеландските sappers (сапьори) наблюдавали как четири хиляди мъже се изкачват по дерето и изчезват в облака. После облакът се вдигнал и отлетял към България. Тази легенда е разказана не само в езотеричните книги, а и в сериозното списание "Revue des deux Mondes".

И на географските карти пише легенда. В музея на Ататюрк в Анкара има една карта, показваща Турция според замисъла на Чърчил: тясна ивица земя по Черноморския бряг. Но и сега Турция може да бъде смалена. Тя ще загуби своя югоизток, ако заради необходимостта САЩ и Русия заедно да обуздаят главорезите от "ислямски халифат", на картата се появи държава Кюрдистан. Ердоган много години кокетничи с ислямизма, загърби светския завет на Ататюрк, номинира външния министър Давутоглу за премиер, а той, Ердоган, президент от 28 август. Подозирам Б. Борисов, че ще направи същата рокада с Р. Плевнелиев, ако САЩ са съгласни. Технически българската рокада ще е по-лесна. При това в София премиерството и президентството са в насрещни сгради с партерни етажи, зидани от червеникав камък, както е червено миналото на Борисов и Плевнелиев, пък Чангая кьошку и розовата резиденция Пембе кьошк са посред обширни паркове върху земи, купени и платени от Ататюрк. Когато влязох там, президент беше Сюлейман Демирел и той ми обясни, че се казват Чангая кьошку и Пембе кьошк, понеже когато Кемал Ататюрк ги купил, те били хиляди дюлюми лозя за пембено вино, макар че Кемал предпочитал по-силните питиета. Мина ми през ума, но замълчах, че Ердоган и този завет на Кемал погази, понеже като премиер забрани да се продава алкохол от 22.00 до 06.00 ч. Смехотворното е, че докато Ердоган проповядваше ислямска трезвеност и турците айран да пият, OECD установи, че те пият по-малко от нас и от всички европейци.

Докато си пишех писаницата, позвъни ми комшията Иван Бакалов и каза:

- Прочетох едно нещо тъкмо за теб. Когато бил млад Чърчил, си направил правило да не пие преди обед. После променил правилото - решил да не пие преди закуска.

- Ама, Иване - оправдах се - аз сутрин без кафе не мога. А кафе без цигара не мога. А кафето го правя толкова гъсто и силно, че трябва да го разреждам с коняк или ром. Апропо, ти чувал ли си, че Старият Уини си зареждал избата с отбрани питиета, включително мелнишко вино.

- Чувал съм, но не е документирано.

- Аз съм виждал в Мелник - оттам сипей, отсам сипей, отвсякъде сипей, не можеш да се изкачиш, пък на върха равно и като зелена полянка и не плевели и самосадки диворасляци, а каквото останало от старата мелнишка лоза, преди филоксерата да я затрие. Някакъв французин нарочно я донесъл и българите го хванали как ходи по лозята и ги заразява.

- Не го хванали българите, а гърците, тогава Мелник не бил български. И не бил французин, а англичанин. Това е документирано.

- Ама англичаните не правят вино, че да искат да ударят конкуренцията. Французите може да са се страхували, че докато си присадят френските сортове на американски пръчки, дето филоксерни въшки не им ядат коренчетата, ще загубят пазар. Може французите да са плащали на англичанина да заразява.

- Може. Из цяла Европа си правели един на друг такива пакости.

- И сега може. Ти не ми говори за европейската солидарност, говори ми за европейски егоизми. Сума ти стени строят. А Берлинската стена, като я събориха, помниш ли каква радост беше!



1.

През 1940 г. Уинстън Чърчил стана премиер след Невил Чембърлейн и каза в парламента "Аз мога да обещая на британците само кръв, пот и сълзи." После по Би Би Си той обеща на българите, че "София ще бъде изравнена със земята и Софийското поле ще бъде засадено с картофи". През 1946 г. във Фултън, САЩ, Чърчил обеща свят, разделен от "една желязна завеса от Шчечин до Триест, от Балтийско море до Адриатическо".



2 .

Мило мое глупаво мече, казва Кристофър Робин на Мечо Пух, който си наумил да се престори на пухкаво облаче и да казва "Брей, брей, май, че ще вали", за да не го забележат пчеличките, когато се вмъкне в тяхната хралупа, да се налапа с мед. Магаренцето Йори е приятел на Пух и е по-умен, понеже Кристофър Робин слиза по стълбата, влачейки Пух за задната лапа, и главата на плюшеното мече прави бум-бум-бум по стъпалата, но Пух не се сърди, понеже никак не го заболява.



3. На тази снимка превеждам в ефир в студио 4 на телевизията. Форумецът Кросфит твърди, че аз и три минус не заслужавам в подготвителния клас по английски, понеже съм невежа как се съгласува: написал съм в писаницата си "the economy stupid is the catch words", вместо да напиша "are the catch words". Ето че съм съмишленик на Чърчил. Той не казва "The United States are", той казва "The US is". "The US is to do the right thing once it has tried everything else".



DI copyright

 Old Winnie, Уинстън Чърчил
 Неостаряващият Winnie the Pooh, Мечо Пух заедно с Йори
 Димитри Иванов в четвърто студио на Българска телевизия
108
38117
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
108
 Видими 
25 Август 2015 19:32

25 Август 2015 19:44
Майсторе!
25 Август 2015 19:47
25 Август 2015 19:51
25 Август 2015 19:54
25 Август 2015 20:03
Чърчил бил голям българомразец.

Мразил ни е, щото ни е уважавал.
Не случайно след битката при Дойран е казал, че му е достатъчна за съюзник една българска дивизия. И ако може да е 9-та плевенска, командвана от ген. Владимир Вазов...
25 Август 2015 20:09
Че няма да сме баш европейци - няма! Ама чак пък толкоз!
ДСали е есно за какво иде реч?
25 Август 2015 20:10
ДИ
Кривичко ми е тези дни в форума в повечко ми дойдоха омразничетата , един иска паметника на Шипка да бута , друг иска да изчезнем да се затрием , трети бърза да влезне в диспут с него една молба не може да изпълни зер важни партийни задачи изпълнява , громи врага . Ще разкажа виц , ще почерпя с песни , дано ми олекне .
Winnie the Pooh хич не искал да се жени , но мисълта за меден месец го докарвала до полуда .

https://www.youtube.com/watch?v=AFjtKiUWsa4
https://www.youtube.com/watch?v=cfUJ9QW-Z3g
И двете групи са от Израел , хора от този малък и стар народ пишат и пеят песни за нас към днешна дата , колкото и да сме зле , не ще да е напразно си мисля аз .
25 Август 2015 20:15
Който си го може си го може, какво повече да кажеш
25 Август 2015 20:23
вашите приятели глупачки и глупаци, които питат "Вие коя зодия сте?"

Бачи, не се чуди на IS и ARE ! Точно те задават такива въпроси...щот много знаят /аз като бях в Англия/
за готината писаница !
25 Август 2015 20:42
И на географските карти пише легенда. В музея на Ататюрк в Анкара има една карта, показваща Турция според замисъла на Чърчил: тясна ивица земя по Черноморския бряг. Но и сега Турция може да бъде смалена.

Те войските на Антантата и без това влизат в Цариград. А след подписването на Мудроското примирие на 30 октомври 1918 г., Османската империя капитулира и аскера се разпуща. И само с помощта на болшевиките, Мустафа Кемал успява отново да вдигне Тюркието на крака...
25 Август 2015 20:51
25 Август 2015 20:55
25 Август 2015 21:05
Да те поправя, списувателю, със специалното отношение към турците.
В битката при Дараданелите загива цял един випуск от 15-годишни кадети и в годината на тяхното дипломиране, Военното училище няма випускници. Празна година. Всички спят в окопите на Чанаккале.
Като си разказал за тая битка, що не разкажеш и за думите на Ататюрк, изписани на вражеските гробове:

“Вие, герои, които проляхте кръвта си по тези земи! Тука сте на приятелска територия. Спете спокойно. Вие сте заедно и един до друг с Мехметчик. Вие, майки, пратили децата си да се бият в далечна страна! Нека спрат сълзите ви. Вашите синове са в нашите прегръдки. Спят в покой и вечно в покой ще спят. След като дадоха живота си по тази земя, те станаха вече наши деца.” Ататюрк, 1934”

Разкажи и за ежегодните възпоминания, правени съвместно с потомците на тия вражески воини.
Миналото е минало, трябва да умееш да го оставиш там. И Шипка е в миналото, такова каквото е то...
Време е да се говори за мир и за добро....Войни има и сега достатъчно...

ПП: Чанкая се казва, от “чан” и “кая”
25 Август 2015 21:18
Стихотворението на Вазов е прослава на българският, опълченски, героизъм.
25 Август 2015 21:24
Истинско удоволствие.
25 Август 2015 21:32
Но и сега Турция може да бъде смалена. Тя ще загуби своя югоизток, ако заради необходимостта САЩ и Русия заедно да обуздаят главорезите от "ислямски халифат", на картата се появи държава Кюрдистан.

Анджък.
25 Август 2015 21:34
Всъщност Чърчил трябваше да мрази не нас българите, а турците, понеже те го унизили като политик и стратег.

Да ама нас мразил, Дойран може би.
25 Август 2015 21:42
valokan писа:
Миналото е минало, трябва да умееш да го оставиш там. И Шипка е в миналото, такова каквото е то...
Време е да се говори за мир и за добро....Войни има и сега достатъчно...


Работата не е в битките и войната, а в Свободата!
За нас, българите, Шипка е символ, свят и скъп. На българите. На другите - майната им. Тям слово аз нямам.
Думите тук са за почит към опълченците, запънали се насред Балкана, отстояли прохода и правото ни да сме народ свободен. Сами, по наша воля да градим живота си и да живеем според делата си.
Колко сме успели видно е отвсякъде. Имало е дни на подем, черни дни не са ни липсвали.
Един Дух, вечен, наш, Български, пали все тоя огън, поглъщащ ни, възраждащ ни. Затова ни има, сме и ще бъдем!
25 Август 2015 21:45
Чърчил бил голям българомразец.

Мразил ни е, щото ни е уважавал.
Не случайно след битката при Дойран е казал, че му е достатъчна за съюзник една българска дивизия. И ако може да е 9-та плевенска, командвана от ген. Владимир Вазов...


Не се връзва - бий за да те уважават. Плондера не го ли е чувал?
25 Август 2015 21:56
Преди Дойран. През 1915 още не се е знаело дали ще се присъединим към Антнантата или към Тройния съюз, който се оказа двоен. Чърчил се е надявал България да се включи срещу Турция и да удари от север. Вместо това - пълен позор.
25 Август 2015 22:11
Предлагам ДИ ( с целия си житейски опит ) да даде насоки за развитие ( стратегия) която да следва българското правителство ( без значение кой е на власт ) с оглед на очертаващите се смутни времена.
25 Август 2015 22:23
"номинира външния министър Давутоглу за премиер, а той, Ердоган, президент от 28 август."
Изобретателят на метода се нарича Путин. За съжаление, въпреки всеобщото възхищение, има забрана от посолството да бъде споменаван в този контекст.
Затова пък:
"подозирам Б. Борисов, че ще направи същата рокада с Р. Плевнелиев, ако САЩ са съгласни"
Масиран оргазъм сред форумната дебилигенция.
Авторът-рублофил обаче заслужава един комплимент. Не са много хората, които смятат Чърчил за спорна фигура, меко казано. (Не слагам комуноидите в това число, те любят и мразят по директива от посолството.) Излъчването му е много подобно на това на Делян Пеевски. Внушенията за забележителната му интелигентност идват най-вече от приписани на него чужди остроумия. Политическата му стратегия е сравнима с тази на Георги Димитров и Тодор Живков. Дружбата със САЩ е като слънцето и въздуха, та до днес.
В интерес на истината, този тюлен случи на приятел.
25 Август 2015 22:46
ДИ,

P.S. искюз май френч, ама ху кеърс какво казва crosseyed
25 Август 2015 22:54
Прекрасно е! Бъдете здрав и още много писаници! За мен няма по- добро от тях! Благодаря!
ю
25 Август 2015 22:56
Страхотно! Газетата е мънинка аудитория за тоя велик ум. Да тури едни нови зъби като Професора и е готов за ефир.
25 Август 2015 23:04
Хубаво е, че в България има поне 2-ма честни мислители - д-р Николай Михайлов и Димитри Иванов.
Защото аман от подлизурковци - и преди, и сега.

25 Август 2015 23:08
Газетата просто трябва да редува д-р Михайлов и Димитри Иванов, също и Димитър Денков, и ще върже бюджета.
Ама да няма празен ден
25 Август 2015 23:10
Майсторе
Никога не съм се интересувал,как е построен паметника на връх "Шипка".Но вчера научих.
http://www.budnaera.com/201503/1506021355.html
25 Август 2015 23:25
Джими, Демирел не ти ли каза за пембе кьошк, че архитектът е бил българинът Севов от Търговище.
25 Август 2015 23:50
Не го хванали българите, а гърците, тогава Мелник не бил български. И не бил французин, а англичанин. Това е документирано.

Кога е това тогава. И къде е документирано.
Щото секи знае, че Мелник е бил резиденция на деспот Слав. И тези гърци май са били българи-гръкомани патриаршисти...
26 Август 2015 00:14
Широката мелнишка лоза, алжирката, мавруда и чауша са едни от оцелелите след филоксерата стари български сортове.
Историята с изчезналия полк е наистина голяма мистерия, въпреки че, някои казват, че този полк не е атакувал тази позиция, а е бил в резерв.
Възможно е Чърчил да ни е мразил, но тя крушката си има опашка. В края на краищата бой и онождане не се връщат.
26 Август 2015 00:34
Благодаря ти Майсторе!
Поклон!
26 Август 2015 00:40
Уважаеми " Valocan", написаното от Вас, много ми хареса и Ви моля, да приемете, по този повод, искреното ми уважение.
26 Август 2015 01:01
Кросфит твърди, че аз и три минус не заслужавам в подготвителния клас по английски, понеже съм невежа как се съгласува: написал съм в писаницата си "the economy stupid is the catch words", вместо да напиша "are the catch words". Ето че съм съмишленик на Чърчил. Той не казва "The United States are", той казва "The US is". "The US is to do the right thing once it has tried everything else".


Ще отбележа, че crossfit75 не е прав, но и Дмитри не го оборва с правилните аргументи.

Лесно е: "the economy, stupid" = "that phrase". При заместване се получава "That phrase is the catch words", което си е ок.

В другия пример: "The US" = "that country". При заместване се получава "That country is to do..."

Примери бол - United Airlines is a major airline carrier, примерно. Или The United Nations is an intergovernmental organization.
Множественото число на Airlines и Nations нема отношение към съгласуването.
26 Август 2015 02:38
Не знам какво е документирано за разбойника с филоксерата, ама вероятно е бил шотландец. Значи и ний сме допринесли за разпространението на уискито им...

Предполагам знаете, че се е произвеждало нелегално докато един ден филоксерата помита френските лозя. Конякът, който се е пиел в Англия става дефицитен и скъп. Уискито навлиза на пазара и така до ден днешен.
26 Август 2015 06:50
Предполагам знаете, че се е произвеждало нелегално докато един ден филоксерата помита френските лозя. Конякът, който се е пиел в Англия става дефицитен и скъп. Уискито навлиза на пазара и така до ден днешен.

Хм, аз това дето си го пийвам всека вечер е ESTD 1745 година. By Appointment to ther late Majesties King George lll, King George lV, King George V, King Edward Vll.
Та кога казваш е върлувала тази прословута филоксера? И кога скоч-уиските е било нелегално? Аз ще ти помогна - беше полу-нелегално по времето , когато батето и компания(Янчо Таков, Кеворкян, Гарелов и вся остальная сволач) си го локаха ката ден. За всички останали беше полу- забранено - 18лв. за бутилка!!
26 Август 2015 06:59
От статията на Д.И. най-много ми хареса неговата собствена снимка - Д.И. със слушалки на ушите, писалка в ръка и по затворническа пижама!!! Внимавай какво ще запишеш от това което чуваш, че да не ти остане премяната за цял живот!!
26 Август 2015 08:13
На вашата сила Царят повери прохода, войната и себе дори
Повече по въпроса могат да кажат само хора като:
Джимо - да е жив и здрав, да продължава да ни радва с такива текстове и да крепи смисъла с тях
За Горан Благоев и форумните адепти на политкоректността по USAID
26 Август 2015 08:19
Републиканец25 Август 2015 23:08
Газетата просто трябва да редува д-р Михайлов и Димитри Иванов, също и Димитър Денков, и ще върже бюджета.
Ама да няма празен ден


Обаче... има обосновани предположения, че тогава, освен НАП, ще я нагазят ДАНС, МАНС, БОРКОР, БОЙКОР и други явни и тайни радетели за добруването на Съдружника на Пашата и останалите, дето само с едните си прякори всъщност ще останат в криминално-политическата най-най-нова българска история. И с ненаказаните си престъпления в държавата с най-голям брой прокурори на глава от населението в ЕС.
26 Август 2015 08:50
Омразата на Чърчил е от войната с Бурите.
Припкайки пред бурите - командвани от български офицер, Лорду е спасявал кожицата си?
26 Август 2015 09:19
Мина ми през ума, но замълчах, че Ердоган и този завет на Кемал погази, понеже като премиер забрани да се продава алкохол от 22.00 до 06.00 ч.
В Пенсилвания алкохолът се продава само от 11 до 17часа и само в няколко Ликър сторс, които не могат да бъдат частни, а саа щатски. Оттък Делауеър в Ню Джърси алкохол се продава и в частни магазини. Бирата също не се продава в хранителните, а в специални магазини и пицарии, които имат разрешително за това. В графство Бърбан е забранена продажбата на алкохол, но на 16 мили можеш да си купиш.
Чърчил бил голям българомразец. Наш хейтър. "He hated our guts", и в червата ни мразел.
Омразата му била толкова голяма, че искал след войната да рапокъса България на 3 части. Ама нашите козяци умират по него.
26 Август 2015 09:21
Може би не са точно по темата, но все пак за това време са песните - публикувани бяха в сайта Изгубената България

https://www.youtube.com/watch?v=Gq6soN-aGgc&index=188&list=FLOPp90G59CsVLTby9SSJX9w
https://www.youtube.com/watch?v=rHPPtOQ0d3c&list=FLOPp90G59CsVLTby9SSJX9w&index=183
https://www.youtube.com/watch?v=RlNrlnX-eZY
26 Август 2015 09:27
Газетата просто трябва да редува д-р Михайлов и Димитри Иванов, също и Димитър Денков, и ще върже бюджета.
Ама да няма празен ден

Да
И да се прекръсти на "Българо-съветска дружба"
26 Август 2015 09:46
както е червено миналото на Борисов и Плевнелиев

което показва колко много си обичат българите "бай Тошо и Ко"
Колко от "демократичните" ни президенти и премиери ни са били членове на БКП/ДКМС?
26 Август 2015 10:00
Чърчил бил голям българомразец. Наш хейтър. "He hated our guts", и в червата ни мразел

Казват, че известна скромност не вреди. Истината е, че Чърчил няма никакво изключително отношение къмто нас, българите. Ако отидете отатък Дунава, ще научите че и по адрес на румънците е сипел разни остроумия и епитети. Чърчил е сипел люти афоризми също и по адрес на традиционни английски съюзници като гърците и французите. Така че в това отношение не сме някакво изключение.
26 Август 2015 10:02
Мечо Пух отива при Прасчо и му казва:
- Искаш ли да отворим заедно търговска фирма?
- И какво ще правим - ще продаваме мед ли?
- Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.
26 Август 2015 10:32
SvSophia
26 Август 2015 08:13
На вашата сила Царят повери прохода, войната и себе дори
Повече по въпроса могат да кажат само хора като:
Джимо - да е жив и здрав, да продължава да ни радва с такива текстове и да крепи смисъла с тях
За Горан Благоев и форумните адепти на политкоректността по USAID

Стихотворението е страхотно и винаги когато го чета, настръхвам.
Само че, някои адепти "забравят", че то част от стихосбирката "Епопея на забравените".
И то започва с това:
Нека носим йоще срама по челото,

синила от бича, следи от теглото;

нека спомен люти от дни на позор

да висне кат облак в наший кръгозор;

нека ни отрича исторйята, века,

нека е трагично името ни; нека

Беласица стара и новий Батак

в миналото наше фърлят своя мрак;

нека да ни сочат с присмехи обидни

счупенте окови и дирите стидни

по врата ни още от хомота стар;

нека таз свобода да ни бъде дар!

Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно

свети нещо ново, има нещо славно,

що гордо разтупва нашите гърди

и в нас чувства силни, големи плоди;

защото там нейде на връх планината,

що небето синьо крепи с рамената,

издига се някой див, чутовен връх,

покрит с бели кости и със кървав мъх

на безсмъртен подвиг паметник огромен;

защото в Балкана има един спомен,

има едно име, що вечно живей

и в нашта исторйя кат легенда грей,

едно име ново, голямо антично,

като Термопили[1] славно, безгранично,

що отговор дава и смива срамът,

и на клеветата строшава зъбът.

Защо Вазов пише Епопеята нема припомням. И тогава, както и сега имало хора, насаждащи "благодарносити" към ....Освободителя, и нихилизъм в народонаселението. Та се наложило Вазов да пише:
що отговор дава и смива срамът,

и на клеветата строшава зъбът.

Е, не за всички.
26 Август 2015 11:07
Федя, ! На безродниците със съветско самосъзнание трябва да се напомнят историческите факти. Не, че това ще ги накара да се засрамят, те са имунизирани срещу това чувство.
26 Август 2015 11:15
Федя,
Не знам какво си искал да внушиш с цитата от стихотворението, ама си изпуснал "Тогава Столетов, наший генерал ..."
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД