:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,357,318
Активни 70
Страници 14,904
За един ден 1,302,066

Простите мазохисти да ходят пеша!

Премиерът Борисов най-трудно прощава на българите собствените си недостатъци
Светослав Терзиев
Когато човек се задържи повечко на власт, започва да се изказва като народопсихолог, защото му се струва, че вижда на длан навалицата, която управлява. Бойко Борисов се върти от 10 години по високите изборни етажи на властта и досега е далтри паметни оценки за българитеОт позицията си на столичен кмет ги определи през 2009 г. като "лош човешки материал". Като премиер първи мандат ги удостои през 2012 г. с откровението "и вие сте прости, и аз съм прост, затова се разбираме". Сега в качеството си на второ издание премиер изрази преди дни разочарование от "този мазохизъм, който българите притежават". В резултат на което препоръча на всички, които имат забележки към "неговите" магистрали, да ходят пеша.

Вижда се, че през три години Борисов стига до прозрения, които, събрани заедно, дават следното описание на българския народ: лош човешки материал от прости мазохисти. Исторически е имало моменти, когато чужденци са го определяли като "див и варварски", но за пръв път негов ръководител си позволява такива груби оценки, и то без да се притеснява, че ще загуби следващите избори. Точно обратното, той е сигурен, че така поддържа своята популярност, сякаш българите са обсебени от стокхолмски синдром да обичат онзи, който ги обижда. От трите определения най-утешително е второто, защото показвасливане между вожд и народТо дава основание да се мисли, че и в другите две има съвпадения. За да се разбере дали е така, Борисов - като голяма величина - трябва да бъде разгледан в по-широк аспект, например европейски. От осем години България е обект на специално наблюдение от Европейската комисия (ЕК) заради корупция на високо равнище, организирана престъпност и парализа на съдебната й система. Механизмът за сътрудничество и проверка бе въведен заради нея (и Румъния), защото тя не отговаряше напълно на базови стандарти на европейската демокрация. С други думи, още с влизането си в ЕС бе определена като лошокачествен материал, който с помощта на Брюксел трябваше да се подобри. Смяташе се, че този процес ще продължи три години, но се проточи и стана безсрочен.

Една от първите цели на ЕК бе да определи дали проблемите съществуват въпреки ръководителите на страната или благодарение на тях. Задачата бе деликатна и трудна, защото подобрения можеха да настъпят само с участието на властите, разполагащи с инструментите на управлението. Затова с дипломатическа предпазливост Брюксел измерваше във всеки доклад наличието или отсъствието на политическа (управленска) воля. Тъй като правителствата се сменяха, тя ту се появяваше (в началото на мандата им), ту изчезваше (към края), от което се разбираше само, че политическата воля е променлива величина. Това се отнасяше и до управлението на Борисов, защото обещанието, че като професионалист ще подхване изкъсо големите престъпници, бързо се превръщаше в разочарование поради липсата на действителни резултати (осъдени политици, депутати, министри, магистрати и други активисти в корупционния пейзаж). Разочарованието стигаше до отчаяние в Брюксел, като се виждаше, че дори откровени разбойници от организираните групировки остават недосегаеми за правосъдието, защото си другаруват с управляващите. Така в европейски очи самите управляващи, включително и Борисов, започнаха да се представят като лош материал.Що се отнася до простотията,няма смисъл да се доказва в европейски доклади, защото сама се афишира почти всекидневно. Достатъчно е да се напомни последният летен хит: заливането със "свещена вода" на премиера и министрите, описано изобилно в медиите. Който иска, може да почерпи оттам вдъхновение за съвременна възхвала на глупостта.

За разлика от простотията мазохизмът не е толкова разпространено явление и изисква по-внимателно вглеждане. Той е скрита или явна проява на удовлетворение от нещо, което би трябвало да е неприятно. Така например в Евросъюза (а и не само там) едно от най-неприятните неща е да плащаш чужди дългове. На 17 юли премиерът Борисов отиде в Народното събрание, за да заяви, без да е искал съгласието му, че включва България в "един механизъм" за подпомагане на Гърция, от който "няма да загуби пари", защото получил такива уверения. Иначе той бил казал твърдо "не", което обаче трябвало да се разбира като "да" (като при мазохистите), и затова малко след това получи от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер благодарствено писмо със саморъчно нарисувано сърчице. Ако някой се е чудел на сърчицето, ето какво бе неговото послание:Обичам те точно такъв!На 17 юли Борисов бе задължил България на честна дума с десетки милиони евро (според някои изчисления 70 млн. евро) гаранция по мостовия заем за Гърция, без да е сключено официално споразумение, че няма да се наложи някой ден да ги плати. Той разчиташе на Обща декларация на Еврокомисията и Съвета на ЕС от 16 юли за промяна в близко време на Регламента за Европейския механизъм за финансово стабилизиране (ЕМФС), от който трябваше да се изтегли 7-милиардният мостови заем. Промяната на регламента, който е със силата на общоевропейски закон, стана на 4 август и тя освободи държавите, които не членуват в еврозоната, от задължението да погасяват с реални пари гаранцията си в случай на невръщане на заема. Фактически от 17 юли до 4 август България официално бе кредитор на Гърция, но Борисов не разкри действителното положение пред парламента. Как да не го обикнеш?

Но това не е всичко. Брюкселските финансисти сигурно вече са влюбени в Борисов, защото даде най-искренидоказателства за национален мазохизъмпокрай европейските санкции и контрасанкции на Русия. В началото на август изтече една година от въвеждането им и ЕК направи равносметка. Според нея европейският износ на продоволствени стоки сумарно не е намалял от руското ембарго, а даже е нараснал с 5%, защото всички държави са се размърдали и са потърсили компенсиращи пазари. България обаче направи изключение. Още през юли Борисов изплака авансово, че страната е загубила 80 млн. евро, и се зарече да поиска компенсации от ЕС.

Тук възникват поне два въпроса. Първо, Борисов обясни пред ТАСС, че България като лоялен член на НАТО и на Евросъюза е подкрепила санкциите, но много губи от тях. Затова (прекръсти се той) "моля се на Бога големите началници (лидерите на ЕС и САЩ) по-бързо да се разберат и санкциите да бъдат отменени". Само че народът има поговорка и той сигурно я знае, че лозето не ще молитва, а мотика. Вместо правителството да се размърда като другите в ЕС, след като се е съгласило да бъде солидарно с тях и да потърси буферни решения, то се е отдало на медитация в очакване спасението да му дойде отгоре. Вторият въпрос е защо Борисов си мислеше, че България ще получи компенсации, след като малко по-късно й бъде отговорено, че няма да получи. Друго си е обаче да охкаш публично в мазохистки унес.

Известно е, че човек най-трудно прощава на другите собствените си недостатъци. Когато отправя упреци към народа си, Борисов назовава всъщност своите проблеми.Карикатура: Христо Комарницки
<Неозаглавен>
Снимка: БГНЕС
Оттук нататък - пеша.
50
8422
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
25 Август 2015 19:54
Стига си ни тролил бе, г-н Терзиев!
Прекрасно знаеш, че освен него няма кой друг!
Нали заради Него се борихме и падахме на паважа под тоягите на озверялата орешарска полиция, заради Него писахме пламенни статии във Вестника срещу Станишевата хунта, заради Него си поизкривихме душата и истината, заради Него позаобиколихме тук-таме законите че да оклепаме прасето и да насочим читателите към правилния социален избор!
25 Август 2015 20:03
Г-н Терзиев:
25 Август 2015 20:09
сякаш българите са обсебени от стокхолмски синдром да обичат онзи, който ги обижда

А не е ли така, Светльо ? Нямам друго обяснение за това как "ще ги бием за десети път !" на мозъчния тръст...
25 Август 2015 20:11
п.п. Фронтовак, пак рискуваш да останеш неразбран
25 Август 2015 20:29
Със специалната подкрепа на Уикито бихме определили това като облигатно симбиотично отношение на мутуализъм.

Те са Му нужни и Той им е нужен. Те са нищо без него и той е нищо без тях. Какво е Той без Цецко и Цецка? Какво биха били Цецко и Цецка без него? А Легиона Цецки и Цецковци, съставляващ ГЕРБ? Сивички, лишени от дарби, посредствени, но пък усърдни. Кой от тях в какво се е изявил преди кариерата си в ГЕРБ. Принос някакъв, следа някаква, авторитет (внекриминалния смисълна думата) някакъв професионален?

Именно матриалъ, такъв какъвто е, придава устойчивост на публичното присъствие на Борисов. простотията не просто бе реабилитирана, тя се превърна в новата обществена догма, тя бе въздигната нависоко, обявена за фундамент на националното съгласие. Прости сме и тамни е чарът. Да си прост и простак е вече шик, то е куул. Матриалъ се огледа вБорисов и се хареса. После му хареса да се харесва. А това продължава дълго. И свършва зле.
25 Август 2015 20:29
Със специалната подкрепа на Уикито бихме определили това като облигатно симбиотично отношение на мутуализъм.

Те са Му нужни и Той им е нужен. Те са нищо без него и той е нищо без тях. Какво е Той без Цецко и Цецка? Какво биха били Цецко и Цецка без него? А Легиона Цецки и Цецковци, съставляващ ГЕРБ? Сивички, лишени от дарби, посредствени, но пък усърдни. Кой от тях в какво се е изявил преди кариерата си в ГЕРБ. Принос някакъв, следа някаква, авторитет (внекриминалния смисълна думата) някакъв професионален?

Именно матриалъ, такъв какъвто е, придава устойчивост на публичното присъствие на Борисов. простотията не просто бе реабилитирана, тя се превърна в новата обществена догма, тя бе въздигната нависоко, обявена за фундамент на националното съгласие. Прости сме и тамни е чарът. Да си прост и простак е вече шик, то е куул. Матриалъ се огледа вБорисов и се хареса. После му хареса да се харесва. А това продължава дълго. И свършва зле.
25 Август 2015 20:37
Вярно написано и леко за четене описание на дуета Минпред - народ . Само в частта за борбата с престъпността би трябвало да се спомене и крилатата Му фраза "Ние ги хващаме, те? ги пускат", а в епилога да си пропомним поговорката "Прост народ - слаба държава", което е точното ни сегашно състояние, за съжаление.
25 Август 2015 21:06
дуета Минпред - народ

Това е добро.
Лидер и народ в хармонична връзка.
25 Август 2015 21:09
Екстра ник си си измислил. И той в хармонична връзка.
25 Август 2015 21:13
Той явно е убеден, че овчарите са трета категория хора - моралът му е основан на грантове.
25 Август 2015 21:23
Лидер и народ в хармонична връзка.

ъхъ, като сифон на мифка.
25 Август 2015 21:33
Недостатъците на Борисов. И кво, некой да му е поискал оставката заради тех...
25 Август 2015 21:53
Бочко няма недостатъци!
Всички Го обичаме, даже Юнкер!
25 Август 2015 21:55
Вижда се, че през три години Борисов стига до прозрения, които, събрани заедно, дават следното описание на българския народ: лош човешки материал от прости мазохисти.

Това е само друга разновидност на "аз съм прост и вие сте прости". В случая Баце елементарно повтаря една любима опорна точка, която може да бъде прочетена в почти всеки втори пост тук във форума. Националният нихилизъм не е от вчера и Баце не е негов откривател.
25 Август 2015 21:57
Как може да се изнасят такива неща за нашия Премиер-Бащица! Те създават усещането в масовия читател, че сме управлявани от ниско интелектуални политици. Това не може да продължава с такива СМИ. СЕМ да вземе мерки! Аз съм възмутен! И изнервен ! И няма да мога да заспя .
Отивам да вкарам едно преспивателно с индиго. И дано в съня си не ритам и хвърлям къчове. А да пея в съня си радостни песни. Като " Напред са блеснали житата..."
Утре ще стане белни.
25 Август 2015 22:02
Пей "Батальонъ съ струявъ ..." и ще се събудиш бодър
25 Август 2015 22:03
25 Август 2015 22:07
Статията е добра
"... обещанието, че като професионалист ще подхване изкъсо големите престъпници, бързо се превръщаше в разочарование..." - Никакъв професионалист по проблемите на престъпността този тип не е бил и не е, освен на средно ниво като криминален престъпник (вж. Уикилийкс), ако това се брои. Не от всеки става национален предател, затова засега чичо Сам и Анкара го крепят, самостоятелна тежест той почти няма. Не е тъпанар обаче и е наясно като какъв ще остане в българската история, а никак не му харесва.
25 Август 2015 22:10
Вместо правителството да се размърда като другите в ЕС, след като се е съгласило да бъде солидарно с тях и да потърси буферни решения, то се е отдало на медитация в очакване спасението да му дойде отгоре

Какви са тези буферни решения, бе Терзиев. Дай идея...
25 Август 2015 22:13
Обичам те точно такъв!


Трогнах се!!!

25 Август 2015 22:14
Какви са тези буферни решения, бе Терзиев. Дай идея...


И аз искам да съм на "бе" с г-н Терзиев
25 Август 2015 22:17
Да не ти е шеф...
25 Август 2015 22:22
От трите определения най-утешително е второто, защото показва сливане между вожд и народ


"Това е политиката - да се слееш с народа!" - Т.Живков /във "Всяка неделя"/
25 Август 2015 22:26
И аз искам да съм на "бе" с г-н Терзиев

Ако искаш да бъдеш - бъди ! (К. Прутков)
25 Август 2015 22:56
В началото на август изтече една година от въвеждането им и ЕК направи равносметка. Според нея европейският износ на продоволствени стоки сумарно не е намалял от руското ембарго, а даже е нараснал с 5%, защото всички държави са се размърдали и са потърсили компенсиращи пазари. България обаче направи изключение. Още през юли Борисов изплака авансово, че страната е загубила 80 млн. евро, и се зарече да поиска компенсации от ЕС.

Авторът явно е неинформиран, иначе щеше да знае, че България е намерила компенсиращи пазари и че "През всеки един от първите пет месеци на 2015 г. експортът расте средно с 12%".
25 Август 2015 23:29
Вместо правителството да се размърда като другите в ЕС, след като се е съгласило да бъде солидарно с тях и да потърси буферни решения, то се е отдало на медитация в очакване спасението да му дойде отгоре.

То и да се размърда какво ще направи?
За тази цел е необходима компетентност.
Която е очевАден дефицит и при него и в правителството му и в обкръжението му.
И ако в нещо е прав, то е в това, че народът МУ е прост.
Затова сме на тоя хал!
26 Август 2015 00:08
За тази цел е необходима компетентност.

Ах, мерси, молим! НагледАхме се на компетенти. Като почнеш от Димитър, че Андрей, през Жан, Иван и Пламен. Компетент до компетента. Без да изключваме мадридския мошеник и брюкселския песераст. Сегашният е само еманация на ситуацията. И закономерно следствие на изброените.
26 Август 2015 00:41
Компетентност без личност е нищо...
26 Август 2015 01:31
Mанипулация по съветски. Вярно е само за мазохизма, първите две са гласени - Слънцето рече в Чикаго, че такъв ни е материалът. Лош го измислиха тук. После рече пред миньорите : "Понеже ни мислят за прости, ние с вас..."Абсолютно никъде, погуглете малко, няма лош материал, няма "Вие сте прости и аз ..." и Терзиев прекрасно го знае, щото...той си знае руската връзка и колко избирателно - предварително - следварително, оценя нещата. Не според събитията тук, а според указанията от Север. Лош, слаб, е този авторов материал... пропревратаджийски, вместо журналистически. Ами Борисов прави минимум по четири гафа месечно, ами в държавата се строи с кражби олимпийски, ами конектори, образование, престъпност - а Терзиев плюнки прави от лафове полусъчинени и стари. Сега секи ден има матриал, свеж като роса, нас ни поят от локви. Това, ако е само за Шаренкова и ко, да се бележи подходящо, да се не хабят други читатели. Спряха май да плащат за плюнки по България на руски, курсът се вдигна...
26 Август 2015 02:16
ДаНе
26 Август 2015 01:31
Точно видеото от САЩ с разговора на Борисов с българите там, го има в нета. "Такъв материал е останал, с такъв материал работим" - отговаря на присъстващите, които настояват за промени. Всеки може да го види.
И още нещо - всеки може да види статистиката на гласувалите за ГЕРБ - най - много висшисти, най - много млади хора, от големите градове. Ако са прости /нещо, което Борисов не е казвал/, то вината не е негова, такъв материал остана след Луканов, Виденов, Станишев, Костов.
Борисов няма как да промени каквото и да е в съдебната система - с това мнозинство няма как да стане. Кои са против промените, се видя в преговорите за промяна на Конституцията.
Дали ще ходят пеша или ще сеят картофи, за самия Борисов няма никакво значение. Поне докато не се смени чипът.
26 Август 2015 04:30
"Такъв материал е останал, с такъв материал работим" - отговаря на присъстващите, които настояват за промени. Всеки може да го види.


Да, пуска си Нова телевизия и гледа.
26 Август 2015 06:27
aver4e 25 Август 2015 20:11
п.п. Фронтовак, пак рискуваш да останеш неразбран


Няма начин това да се получи!

Фронтман - за първият ти пост.

А карикатурата е направо шедьовър! И палеца как се е показал...! Само дето пак Го (от днес ще се обръщам към Г-н Комарницки само с главни букви) е нарисувал дебел.
26 Август 2015 08:14

Firmin
25 Авг 2015 20:29
Мнения: 20,489
От: Bulgaria
Със специалната подкрепа на Уикито бихме определили това като облигатно симбиотично отношение на мутуализъм.

Те са Му нужни и Той им е нужен. Те са нищо без него и той е нищо без тях. Какво е Той без Цецко и Цецка? Какво биха били Цецко и Цецка без него? А Легиона Цецки и Цецковци, съставляващ ГЕРБ? Сивички, лишени от дарби, посредствени, но пък усърдни. Кой от тях в какво се е изявил преди кариерата си в ГЕРБ. Принос някакъв, следа някаква, авторитет (внекриминалния смисълна думата) някакъв професионален?

Именно матриалъ, такъв какъвто е, придава устойчивост на публичното присъствие на Борисов. простотията не просто бе реабилитирана, тя се превърна в новата обществена догма, тя бе въздигната нависоко, обявена за фундамент на националното съгласие. Прости сме и тамни е чарът. Да си прост и простак е вече шик, то е куул. Матриалъ се огледа вБорисов и се хареса. После му хареса да се харесва. А това продължава дълго. И свършва зле.

26 Август 2015 08:25
Firmin
25 Авг 2015 20:29
Да си прост и простак е вече шик, то е куул.

Разликата между "прост" и "простак" е от земята до небето.
Баба и дядо на село са прости, но са събрали цялата мъдрост на простия си, обикновен живот, а на "интелигентни", учени простаци сме се нагледали, пълно е с такива и на Позитано 20.
26 Август 2015 08:37
Такъв матрял бил останал ... Да де, ама даже с голЕм напън изборният успех на вожда означава, че и със зор и натъкмяване пак човек не може да докара другата страна на дуета до 1/4 дори. С други думи казано тоя дует ни го рекламират, един вид му помагат да е ярка звезда, която с нищо не може да се затъмни и по тоз наичин да въздъхваме и да си казваме и ние "ами такъв е матряла". Ни щъ, много ме ядосват младите хора в днешно време, но като се посърдя малко ми минава, щото се сещам, че ей такива звезди ги влачат в безумна посока, а и като ги сравня с чуждите, виждам че просто аз искам прекалено много - нищо им няма на фона на световното изпростяване.
26 Август 2015 08:58
п.п. Фронтовак, пак рискуваш да останеш неразбран

Наистена от писанията му по-долу не става ясно, това хумор ли или му идва отвътре, като на някои други борци.
Нали заради Него се борихме и падахме на паважа под тоягите на озверялата орешарска полиция, заради Него писахме пламенни статии във Вестника срещу Станишевата хунта, заради Него си поизкривихме душата и истината, заради Него позаобиколихме тук-таме законите че да оклепаме прасето и да насочим читателите към правилния социален избор!

Ако е хумор, много е тънак.
Бочко няма недостатъци!
Той е самодостатъчен.
Пей "Батальонъ съ струявъ ..." и ще се събудиш бодър
Нашият старшина викаше "Дай тон за песе, ама така да пеете, че всички булки откъдето мине ротата да пометнат". А запевачът пита "за коя песен". Старшината, "абе няма змачение, ти дай тон, а после ще видим коя песен ще пеем".
"Това е политиката - да се слееш с народа!" - Т.Живков /във "Всяка неделя"/
Да ама както се сливаше с народа Тодор Живков умееше да избере умни хора, които да вземат решенията.
Ах, мерси, молим! НагледАхме се на компетенти. Като почнеш от Димитър, че Андрей, през Жан, Иван и Пламен. Компетент до компетента.
Компетентни, некомпетемтни, те не са толкова виновни. Виновна нео-либералната система. Као и да се вратиш в нея все същото и да си компетентен като ония и да не си компетентен као Боцко.
И още нещо - всеки може да види статистиката на гласувалите за ГЕРБ - най - много висшисти, най - много млади хора, от големите градове.
Знаем ги тези висшисти: "Ние ги приемаме в университета и ние ги пускаме на изпитите". А младото поколение е генерално сбъркано. Особено софиенци.
Разликата между "прост" и "простак" е от земята до небето.
Разликата между "прост" и "простак" не е тази, като на баба ти и дядо ти на село. "Прост" означава, че не мъдър, а смотан, а "простак", че му липсват първите 7 години възпитание.
26 Август 2015 09:05
На пук врази,аз пък си го любя-толкова прозд,толкова човечен,целият изтъкан от селски черги,обвит от свинска мас поръсена с червен пипер,миришещ на лук и вкиснало-народе,ти си Б.Методиев..... и Той е народа!
26 Август 2015 09:51
Тенденционно и повърхностно, г-н Терзиев!Чета Ви редовно и знам какви възможности имате да пишете и да анализирате, което ме кара да мисля, че горенаписаното е "просто" поръчка за "разлайване" на форума.Защото имам чувството, че тук журналистическата информация се е првърнала в "стока", а не в "човешко право".Дано да греша.Не падайте на нивото на "мат'ряла", а си влезте в амплоато на анализатор и международник, където сте най-силен и е удоволствие да бъдете четен.
26 Август 2015 10:08
От позицията си на столичен кмет ги определи през 2009 г. като "лош човешки материал". Като премиер първи мандат ги удостои през 2012 г. с откровението "и вие сте прости, и аз съм прост, затова се разбираме". Сега в качеството си на второ издание премиер изрази преди дни разочарование от "този мазохизъм, който българите притежават".

Уважаеми г-н Терзиев, Докторе по .....
Полу истината е по-лоша от откровената лъжа. Това поне би трябвало да сте го учили във факултета по журналистика.
26 Август 2015 10:44
Федя
26 Авг 2015 10:08

26 Август 2015 11:11
Видно, да се различи простота и простотия не всекиму е дадено
26 Август 2015 11:12
Светослав Терзиев

Няколко цитатата:

Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша със вяра:
мълчи, моли се, кога те бият,
кожата да ти одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе",
думай, моли се и твърдо вярвай -
бог не наказва, когото мрази
...

Това за мазохизма.

На също гноише
лежи скот и стопан, духовно сближени.
"Елате ни вижте"
Това за приликите.

Garbage in, garbage out (GIGO)
Това за материала.
26 Август 2015 11:20
Firmin
25 Август 2015 20:29
Тъжно, но за съжаление, вярно!
26 Август 2015 11:29
Видно, да се различи простота и простотия не всекиму е дадено

Явно не ти е дадено, щом ги използуваш като синоними.
26 Август 2015 11:57
IT - специалистът е пример за това, как едното отлично си върви с другото.
26 Август 2015 16:16
Г-н Терзиев! Само така! Браво!!!!!!!!!!!!!!!!
26 Август 2015 16:43
Ахмед Д. и Бойко Б. са най добрите ученици на правешкия простак.
26 Август 2015 21:09
За журналистическо майсторство и гражданска смелост!
29 Август 2015 20:31
Бре Щурчо, преди малко четох за самолетите, там се изявавяваш почти като авиоинженер. Тук гледам пък си в амплоато на агроном, много разбираш от тикви и кратуни! Та взех да се чдя, къде ли си се изучил такъв, та от всичко отбираш!? Истинска мерудия си да знаеш, за всяка манджа ставаш!
30 Август 2015 15:15
На Гусин Цигуларбръмбарчо, както винаги пръстите са му по бързи от акъла...!!!! Специалист по всичко ни е той...Теолог, авиоконструктор, философин чамов....и хиляди още знайни и незнайни умения и знания циркулират в цигулката Му...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД