:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандал няма - всички са използвани

Всичко, което брояхме за постижение на демокрацията, е отишло по дяволите. Бизнес - под контрол. Медии - под контрол. Избори - под контрол. Правораздаване - под контрол.
Арман Бабикян
Полиция, пожарна, затвори, военни скочиха на протест заради опит с едни между другото пробутани преходни разпоредби да им се отнемат компенсациите. Управляващите масово ги наричат привилегии, без да признават, че това са компенсации за отнети права на гражданите полицаи и гражданите военни. Опитът да се реже на калпак бе представен за "реформа". Не е ясно какво се предвижда за милиардните активи на министерството. Не е ясно как ще бъдат разделени кариерните писти на хората от администрацията и тези на улицата, както и техните бонуси. Не е ясно как ще се повиши квалификацията на служителите, как ще се намали корупцията. Въобще нищо не е ясно и винаги е така, когато някой взема или дава "на калпак". Нямаше министър или премиер, който да разясни дали след този мъдър ход "нашата полиция" ще ни пази по-добре. Само дето не ни пуснаха Веско Маринов да ни попее.

В това време вътрешният министър отпътува за Лондон, защото било много важно, а в Сливен заклаха 15-годишно момиче насред училище. Така подредени,



събитията приличат на спекула,



защото ще си кажете, че нямат връзка. Така е, но има нещо, наречено "политически морал" или просто "човешки морал" и усет къде ти е мястото. В нормалните страни, когато има трагедия, политиците прекъсват презокеански посещения, които вече са започнали, камо ли да тръгват тепърва за някъде. Навремето един министър на име Любомир Начев си тръгна така само след появата на един микрофон, но в ръката на Севда Шишманова. Сега има гора от микрофони пред устата на управляващите и резултатът е нулев. Скандал няма. Министърът е на линия, когато трябва да оказва "морална подкрепа" на една рота полицаи, опитващи да озаптят пийнал хулиган. Скандал няма. Важното е, че премиерът ти "стои зад гърба" с цялата си подкрепа и всички микрофони са пред неговата уста.

Между другото премиерът също отсъстваше при обявяването на глупавото решение. Отсъстваше становището му и по време на заложническата криза в "Арена Армеец". Въобще доби навика, където има драма, трагедия или криза, да се скрива зад гърба на подчинените си, за да запази за себе си само удоволствието да събира народната любов. Това не пречи на знайни и незнайни анализатори да почесват врат с дълбокия въпрос да не би случайно някой да иска "да клати властта"? Явно това е най-страшното за политиците, та оттам и за нас. Дали?

Две съдийки си говорят как се уреждат нещата в съдебната система. Записите текат свободно в интернет. Едната е приятелка на Цветан Цветанов, а другата - знам ли на кого. Нищо, че от записа се разбира за натиска на Борисов, за действията на Цацаров и Цветанов... Голяма работа!



Тези герои са свикнали да ги записват



Единият дори се оплакваше, че го записвали и в тоалетната и това покърти народа и го хвърли в тъга заради тежката му съдба на премиер. Вместо да чуят как се назначава главен прокурор! Скандал пак няма.

Същият премиер бе записан как препятства митническа проверка на генерал Танов, но скандал няма, защото го бил помолил президентът. А откога дружеските молби са над закона? Но накрая личната дружба прерасна в коалиция.

Апропо, в страната чуждестранни инвестиции никой не прави, но това изглежда никой не забелязва. Корупцията е на космически нива, но сякаш и с това вече свикнахме. Целият бизнес е в зависимост от държавата и от общините. Нямаме пазарна икономика, а контролиран феодален капитализъм от постсъветски тип. Скандал няма.

Станахме свидетели на най-мащабната кражба и фалшифициране на избори, в навечерието на които същият премиер безцеремонно прегази закона. Може би не за да повлияе на изборния резултат, а за да демонстрира, че на Него всичко му е разрешено.

Накрая какво излиза? Че всичко, което брояхме за постижение на демокрацията през изминалите 26 години, е отишло по дяволите. Бизнес - под контрол. Медии - под контрол. Избори - под контрол. Правораздаване - под контрол. Интелигенцията - леко нахранена. Партията-майка - една, с присъдружно БЗНС. Само че сега ролята на Тодор Живков играе Борисов, а на другаря Петър Танчев - Радан Кънев. Скандал няма. Новият "Хаинбоаз" са магистралите... Е, от време на време има затруднения и се налага да настроим обществото срещу полицаите; преди това - срещу съдиите и техните "гнили ябълки"; а още по-преди - пациентите срещу лекарите. Но това са бели кахъри.



Реформата е винаги някъде в светлото бъдеще,



където някога се намираше зрелият социализъм. Преди братската общност на СИВ, а сега - на световните кредитори винаги ще ни помогнат, за да задлъжнеем максимално и властта да си стои. Скандал няма. Само с раждаемостта и емиграцията не успява да се справи днешният режим. Поне засега. Но пък не пречи да се строят детски градини някъде из страната, за да се усвояват комисиони. За наркотрафика да не говорим - и преди, и сега държавата го закриля.

Полицаите и военните прекрасно знаят всичко това, защото през цялото време гледат от обратната страна на медала. Всичко това се случва пред очите им. Те са схванали цинизма на ситуацията, че пазят стадото да не се разбяга и функцията им е да защитават интересите на чобанина. Те пазят властта, а не гражданите. Именно защото знаят тази мръсна истина скандираха на площада "Кой ще ви пази белия автобус"? Точно затова властта се огъна пред синдикатите в сектор "Сигурност".

Какво ли ще стане в деня, когато всички вкупом разберат, че са били използвани?
Снимка: БГНЕС
Полицаите прекрасно разбират каква роля им е отредена, затова питаха "А кой ще пази белия автобус"
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Становището на премиера отсъстваше и по време на заложническата криза в зала "Арена Армеец".
28
11803
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
09 Ноември 2015 19:37
Бабикян
09 Ноември 2015 20:10
И аз

Всеки ден го говорим същото, но някой трябва да го каже отговорно. Изглежда Бабикян е единственият, който го вижда и не го е страх да го напише.
09 Ноември 2015 20:14
В десетката, с MG-42
09 Ноември 2015 20:15
Дали Бабикян не иска да клати властта? И защо точно сега пише това?
09 Ноември 2015 20:21
09 Ноември 2015 20:22
Арманчо,
правописна грешка си допуснал, чоджум! Не е
удоволствието да събира народната любов


а ...да съРба народната любоф! Шумно, с подмлясквания, и с уригвания!
09 Ноември 2015 20:23
Ако уточни поименно под чий контрол са "медиите" и кои точно "медии" визира, цена няма да има. Иначе - имаме прецедент. Бабикян и Светльо в един брой. Тъкмо ще преброят дивите зайци в единия и другия квадрат..
09 Ноември 2015 20:24
Бабикян, ти кво , бе ?
Властта ли искаш да опраскат ?
Будиш матриала.
09 Ноември 2015 20:28
Дали Бабикян не иска да клати властта? И защо точно сега пише това?




Съзираш заговор? Пък уж не работиш в нито една от националните медии.
09 Ноември 2015 20:31
Не, бе, няма лошо. Остава обаче лошото чувство, че Бабикян го стяга чепикът за разни зависимости само защото тези зависимости вече не са свързани с фаворизираната от него Партия. Демек, допреди пет години сме цъфтели и връзвали, зависимости на магистрати, медии и все осталное не е имало, ама хич не е имало. Иначе верни неща говори, нема лошо.
... след като си траем и не излизаме като румънците

Е, Шамара забегна в Щатите. Иначе отдавна да ги е събрал пред пилоните с мегафона...
09 Ноември 2015 20:32
Бабикян е прав и хирургично точен и въпреки това, не знам защо, се дразня... Може би защото просто полива пясъка. И какво от това, че всички го мислим, след като си траем и не излизаме като румънците ?!?!
09 Ноември 2015 20:34
09 Ноември 2015 21:12

Харесва ми.
09 Ноември 2015 21:53
Автора - и тази седмица добре !
09 Ноември 2015 22:09
Автора!
09 Ноември 2015 22:18
фаворизираната от него Партия
Не виждам в статията да се фаворизира някоя партия (нито с главна, нито с малка буква).
09 Ноември 2015 22:46
Министърът е на линия, когато трябва да оказва "морална подкрепа" на една рота полицаи, опитващи да озаптят пийнал хулиган.

Пробите за алкохол на активистите на Атака, разлепващи плакати, против дрогата и на журналистите , доколкото знам, са отрицателни ..
Не знам, дали на актьора Анатоли Лазаров и на неговите приятели, нападнали и удряли граждани и журналисти на тротоар в София,да е била вземана проба за наркотични вещества и алкохол .. не знаех ,скрилият се ,след деянието чрез нахлуване в НАТФИЗ , Лазаров да е бил въобще задържан или "озаптяван" ...
Но научих ..!
Разбрах СЕГА ,от автора , че артистът е бил пийнал - артистична им работа-бохеми .. ама не е трябвало да чупи очилата на човека от телевизията ..!
Автора за информацията ..

П.П. на снимката белият автобус е спрян, от легналият на паважа пред него Йоло Денев ... изразителят на волята на Гражданското общество Денев, твърди, че е низпослан в България от Бог Тангра - просто за информация.
Стихове на Денев, биваха публикувани всеки ден, в списваното и печатано от самия него издание "Протест" .. вече изпратихме един поет за консул в Ниш, дали да не се помисли в Президентството и за Йоло?
09 Ноември 2015 23:21





"Бизнес - под контрол. Медии - под контрол. Избори - под контрол. Правораздаване - под контрол. Интелигенцията - леко нахранена. Партията-майка - една, с присъдружно БЗНС"



Ма тва верно ли ? И на никого не му липсва ДЕМОКРАЦИЯТА ??? А колко демократи имаше....
10 Ноември 2015 02:55
Не заблуждаваи хората!Тва са превилеги а не компенсация.Думата компенсация означава друго нещо.Това им е работа и никои не ги накара насила да работят в полицията.Когато държавата е в финансова криза всички ще делиме мизерията
10 Ноември 2015 08:33
Когато Бсп беше във властта по-добре ли беше положението или по-зле? Или другарят/господин има слаба памет?


Всъщност демокрацията е начин задкулисието да управлява безпроблемно, докато народът си мисли, че нещо зависи от него.
10 Ноември 2015 09:04
автора
Бих добавил, че описаният антибългарски режим е възможен само и задължително в условията на външен диктат, осъществяван от 26 години от USrael.
10 Ноември 2015 09:19
външен диктат, осъществяван от 26 години от USrael.
Сигурно е много крив, щом Космосът толкоз му пречи.
10 Ноември 2015 10:01
Бабикян

Само за полицаите се чудя - Толкова права ли са им отнети, колкото са компенсациите? И кои бяха тези права и колко им липсват? И какво правят останалите граждани с тези въпросни права? То и в ДПС има права и свободи, ама... май е останало само движението
10 Ноември 2015 10:37
И пак не минава под статията без демократско-соросоиден смърдеж, примесен с пръ.ливи напъни на астрономическа тема. Незнам, казва един, защо се дразня?! Ми щото авторът е написал верен текст, затова! Като в онази песничка, станала нещо като химн на седесарщината: "Омръзна ми да светя като крушка, омръзна ми да ходя на ръце!"
10 Ноември 2015 11:32
Каквото елечето, такъв и анализа...
10 Ноември 2015 13:27
Добре, че така се скрива малко оная глупост, лепната помежду им - пионеро-скаутската...
----------------------
Сайтът на Генек
10 Ноември 2015 13:32
Верен, верен, колко да е верен тоз анализ...
Инак за
Бизнес - под контрол. Медии - под контрол. Избори - под контрол. Правораздаване - под контрол. Интелигенцията - леко нахранена. Партията-майка - една, с присъдружно БЗНС. Само че сега ролята на Тодор Живков играе Борисов, а на другаря Петър Танчев - Радан Кънев. Скандал няма. Новият "Хаинбоаз" са магистралите...
Това е в десятката. Спор няма.
Ама то същите тези полицаи с привилегиите при пенсиониране, барабар със съдиите с привилегиите при пенсиониране, се сещат да протестират не когато ги карат да вършат простотии, а когато им бръкнат в привилегиите.
11 Ноември 2015 17:03
Не скандал, а морал няма. Щото за да има скандал, трябва първо някой да има морал, че да вдигне скандал, иначе става точно туй дето мнооого хубаво го е описал г-н Бабикян. След като кражбата и лъжата са станали норма - а те са такива щом никой не им обръща внимание - значи истинските морални норми са изчезнали, претопили са се, та СЕГА вече явно изключение са не-крадливите и честните.
Е, става ясно тогава, що не може да се очакват истински реформи и промени (към по-добре, към по-лошо винаги може по инерция) - зад тях трябва да има хора със здрав морал и много сили и нерви да устоят на засмукващите сили на блатото.
г-н Бабикян за това, че поне се опитвате да ни напомняте за скандалите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД