:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 492
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Третата световна започна. Какво предстои

Ясен Бориславов
След атентатите в Париж от 13 ноември няма никакво съмнение, че Европа е във война. А това означава, че светът е във война. Третата световна е в ход и работа на историците е след време да кажат дали е започнала миналата седмица или на 11 септември 2001, или пък със скандала около датските карикатуристи (2006), а може би и по-рано - с фетвата за убийството на Салман Рушди. Работа на политическите и духовни лидери е най-после да определят ясно нейните фронтове - военни, културни и цивилизационни. Точно това досега те отказваха да направят, скрити зад паравана на една лицемерна политическа коректност.



Какво предстои?



Всяка голяма война неизбежно води до някакво преподреждане и преосмисляне на света. Изглежда първата жертва на Третата световна ще бъде политическата коректност, т.е. евфемизирането на злото и обичаят то да бъде предлагано пред публика в някак по-благоприлична светлина. Едва ли това смешно нещо, предмет на толкова иронични коментари (защото да преследваш Марк Твен заради думата "негър" в неговата проза е наистина смешно), ще липсва на някого. По-съществени ще се окажат някои други преосмисляния. Изглежда Европа и западният свят ще трябва да преосмислят някои просвещенски заблуди. Основна заблуда е, че светът е рационално устроен, а цивилизацията и прогресът, пълзящи непременно от запад на изток, са някаква съдбовна неизбежност. Може да се окаже, че не е точно така.

Голямото предизвикателство за Европа в новата война е преосмислянето на нейната политическа тежест. Макар да е икономическа сила, в политическо отношение Европейският съюз е инфантил - нещо обтекаемо, неясно и неопределено. Знае ли някой кой точно носи отговорност за ставащото в Европа? Дали е Ангела Меркел, която с благороден жест кани бежанци в Германия, или правителствата, които в отговор на тази покана опъват телени мрежи по границите си? Знае ли някой кой точно е президентът на Европа и кой е нейният външен министър? Очевидно е, че нито Доналд Туск, нито госпожа Могерини са политически лидери с континентален мащаб. Ако Европа не намери начин да се консолидира политически, при това без да загърбва ценностите на свободата и демокрацията, вградени в същината на европейската идея, тя рискува да се върне 20 години назад, да се парцелира или да се разпадне.

Ако ключът към политическата консолидация бъде успешно открит, вероятно ще се наложи и преосмисляне на отношението към Русия. Макар и авторитарна като форма на управление, тя все пак е християнска страна, което я прави естествен съюзник, а природните й богатства - желан партньор.

"Готови сме да осигурим каквато е необходима подкрепа за народа и правителството на Франция", обяви Барак Обама часове след последните атентати в Париж. Тази донякъде протоколна политическа солидарност няма как да отклони Европа от някои неизбежни въпроси. Кой точно и защо разбута кошерите на източните сатрапи? И дали скритата цел на това разбутване в началото на 90-те не е била именно консолидиращата се оттогава Европа. Все пак да се преплува Средиземно море с лодка е по-лесно от преплуването на Атлантика.

Прави впечатление, че след всеки зрелищен атентат Европа реагира със също така зрелищни, но символични жестове и ритуали -



всички стават Шарли, излизат на демонстрации,



слагат цветя пред посолства, палят свещи, рисуват, пеят и сглобяват метафори с Малкия принц и Айфеловата кула. През това време някакви хора със забулени лица мислят къде точно да извикат "Аллах акбар" и да ударят следващия път. Изглежда този път ще трябва да се измисли нещо друго, нещо конкретно и по-ефективно, защото една война няма как да се спечели само с красиви жестове, ритуали и метафори.

След всеки атентат на радикални ислямисти някакви ислямски духовни лидери и авторитети обясняват, че тези хора нямат нищо общо с исляма, че той е миролюбива и кротка религия. Усилието да се повярва на тези обяснения е част от политическата коректност, но изглежда е все по-трудно да се вярва, че диващините на едно патологично социално образувание, каквото е "Ислямска държава", нямат нищо общо с исляма. На европейците ще се наложи най-после сами да надникнат в Корана и да видят какво точно пише там. Може да открият интересни неща. Като всяка религия ислямът предлага прекалено проста и непълна подредба на света. Разделен е на три части - свят на мира, в който властва ислямът, свят на примирето, възможно с християни и евреи, но само ако показват покорство, и свят на войната - останалият свят. А дали светът на примирието и останалият свят са съгласни с определената им от пророка Мохамед роля? Явно не. Мохамеданската концепция за света представя добрия мюсюлманин като войнстващ и високомерен герой. Но в модерния свят тази претенция го прави по-скоро смешен и от време на време отвратителен. В този смисъл Третата световна е предизвикателство за ислямските духовни лидери. Те трябва да решат дали някои постулати на исляма не трябва да бъдат преосмислени и преформулирани в съзвучие със съвременността. Ако не го направят, рискуват модерният свят да им остави ролята на войнстващи маргинали.

Мохамед е самотен пророк, роден сред зноя на пустинята, и изглежда някак по-вероятно да греши. За разлика от него християнският бог не е самотен. Според тринитарната догма те са трима (Отец, Син и Свети дух), т.е. общество, и както пише Честъртън, изглежда по-малко вероятно да грешат.

Възможно ли е една част от все по-смаляващия се свят да живее по морални стандарти и норми от VII век, а друга част - в XXI век?



Възможно ли е хармонично съжителство?



Около този въпрос ще се развива основният фронт на Третата световна. Вероятно е възможно. Големият проблем е, че и двете части си имат свои универсалистки концепции за подредбата на света и държат да ги наложат. При това хората от VII век използват достиженията на останалата част от света (морално-етични и технологични), за да го покорят или унищожат. Иначе казано, Изтокът се опитва да превърне силата на Запада (свободата, правата на човека, интернет, фейсбук и т.н.) в негова слабост. Предстои да видим дали ще успее.

"Истинската беда на нашия свят не е нито в това, че той е смислен, нито в това, че е безсмислен", пише вече споменатият Честъртън. "Лошото е, че светът ни е горе-долу смислен. Животът не е нелогичен и въпреки това е капан за логиците. Той изглежда малко по-математически издържан и подреден, отколкото е. Точността му е очевидна, а неточността - скрита. Безумието му чака в засада." Атентатите в Париж бяха едно от тези безумия. И за жалост едва ли е последното.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Прави впечатление, че след всеки зрелищен атентат Европа реагира със също така зрелищни, но символични жестове и ритуали. Изглежда този път ще трябва да се измисли нещо друго, нещо конкретно и по-ефективно, защото една война няма как да се спечели само с красиви жестове, ритуали и метафори. Маршът на солидарността през януари след атентата в "Шарли Ебдо".
46
23342
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
15 Ноември 2015 19:17
Published on Oct 19, 2015
ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМЪТ НА ЖУРНАЛИСТА СТОЙЧО КЕРЕВ, КОЙТО В РЕЗЮМЕ ОПИСВА ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БЕЖАНЦИ, ТОВА Е ТАКТИКА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ И ЛИКВИДИРАНЕ НА ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ. Watch Movies journalist Stoycho KEREV WHICH DESCRIBES SUMMARY real purpose of the so-called refugees THIS IS ISLAMIC COUNTRY tactics to capture AND WINDING of Christendom.

Ето какво предстои:

https://www.youtube.com/watch?v=5Ym3AjGhO_o
15 Ноември 2015 19:18
По-рано започна третата световна. Когато Буш нападна Ирак и се пускаха клипове как американци в хеликоптери стрелят по невъоръжени мъже и обсъждаха нещата сякаш играят видеоигра. И целият свят мълча и не се възмути. Сега се възмути, но е много много късно. САЩ въоржаваха и обучаваха терористи в продължение на десетилетия, тези хора са техен продукт и на техните съюзници - СА, Катар. Бездушни, кръвожадни и подли... същите като онези американци в хеликоптера.
15 Ноември 2015 19:26
Не видях НДК в руския трикольор при гибелта на самолета... Камо ли Исаков да раздава акъл като дьо Прас... Третата световна отдавна започна - но КОЙ СРЕЩУ КОГО Е?
Засега се вижда едно - САЩ и ислямистите срещу Европа... Или - срещу европейските граждани. Еврочиновниците не са засегнати. И се питам скептично и цинично - бе, що един атентат срещу държавен глава няма?
--------------------------
Сайтът на Генек
15 Ноември 2015 19:33
Ако Европа не намери начин да се консолидира политически, при това без да загърбва ценностите на свободата и демокрацията, вградени в същината на европейската идея, тя рискува да се върне 20 години назад, да се парцелира или да се разпадне.

Критикарите на въпросното консолидиране са безброй. От Дейвид Камерън до Виктор Орбан. А тези дето се радват, че ЕС ще се разпадне не знаят какво искат...
15 Ноември 2015 19:37
След всеки атентат на радикални ислямисти някакви ислямски духовни лидери и авторитети обясняват, че тези хора нямат нищо общо с исляма, че той е миролюбива и кротка религия. Усилието да се повярва на тези обяснения е част от политическата коректност, но изглежда е все по-трудно да се вярва, че диващините на едно патологично социално образувание, каквото е "Ислямска държава", нямат нищо общо с исляма. На европейците ще се наложи най-после сами да надникнат в Корана и да видят какво точно пише там....

Най-после в прав текст, за първи път без оковите на самоцензурата. За първи път истината, която некои повтаряме от години тук: ислямът е зло.
Защо трябваше да загинат толкова хора преди това да бъде казвано ясно и високо?
15 Ноември 2015 20:25
След атентатите в Париж от 13 ноември няма никакво съмнение, че Европа е във война.


Европа е във война още когато унищожи Либия. Когато се присъедини към военната коалиция срещу Садам, дето уж имал ОМП и хвърля бомби на поразия там. Ами кой искаше да унищожи Асад, щото еди какво си? И бомбеше наред и раздаваше оръжие и обучаваше главорези? Които сега тръгнаха към Европа?

Ами Афганистан? Нали и в тая война Европа се присъедини.. ама тогава не било на нейна територия.. то там дето ги бомбят са втора, трета категория хора.
Та затова чак сега.. европейците разбират че са във война.
15 Ноември 2015 20:33
Мето,

Барем един български турчин не познаваш ли, че раздаваш оценки за ислямското зло?

Ислямът е зло, когато стане основа за идентификация и противопоставяне. Русия защитава в Сирия предимно мюсюлмани сунити. Зло ли върши там, покрай доброто (защитавайки немюсюлмани и несунити)?
15 Ноември 2015 20:39
Русия защитава в Сирия предимно мюсюлмани сунити.

Ти да видиш...
15 Ноември 2015 20:39
Ислямистите са удобните лоши. Каквото и където да стане - те са виновни. Но погледнете от друга страна 15 години че и повече ги бомбардират.. и те много рядко отговарят и то не натам откъдето идват бомбите. Не ви ли се струва странно?
15 Ноември 2015 20:48
Я първо да се разберем ислямът или исламизмът е зло.
(Аналогично на християнството или инквизицията.)
Когато се води война първо се определя противника!
15 Ноември 2015 20:56
10 неща, забранени в Саудитска Арабия
http://profit.bg/news/10-neshta,-zabraneni-v-Sauditska-Arabiya/nid-98440.html

Натисни тук




15 Ноември 2015 20:59
Не преигравайте ! Няма никаква война.
Установете "терористите" и вижте дали имат роднини убити от т.н. коалиции на демократичните ценности. Последните , в последните години избиха по арабския свят стотици хиляди мирни араби. Унищожиха живота на поколения араби. Сринаха стотици хиляди домовета араби. Унищожиха арабски държави. Прокудиха хо света милиони фамилии араби.
И тогава правете изводи.
15 Ноември 2015 21:37
Тази вечер бай Драган е проарабски настроен. Само да не се окаже, че араби са думнали руския самолет над Синай...
15 Ноември 2015 21:38
Бездушни, кръвожадни и подли... същите като онези американци в хеликоптера.


Да, бе...или като руснаците от СССР в техните хеликоптери като убиха или осакатиха милион и половина афганистанци...
15 Ноември 2015 21:51
Барем един български турчин не познаваш ли, че раздаваш оценки за ислямското зло?


Не сме възприемали германците като зло когато са изповядвали нацизма. Не са ни приемали и нас като зло с комунизма. Така и хората изповядващи ислям не са зло, а заблудени овчици. Войната ще спре когато те сами направят избора си.
15 Ноември 2015 22:01
Щурец,
бае ти Драган винаги е защитавал онеправдания, мачкания, убивания.
Той, будалата ето защо изповядва комунистическата идеология. И никога не е на страната на агресора. Но той ще оправдае отмъщението като справедливост ако няма съд.
15 Ноември 2015 22:49
Бай Драгане, арабите са агресори спрямо Европата юще от времето на Гибр ал Тар и Маслама...
15 Ноември 2015 22:52
А сега европейците са освободители от диктатори по арабските земи.
15 Ноември 2015 23:23
Цялата статия е абсолютно аматьорско упражнение по темата.

По-важното е, че конкретните действия вече започнаха:

France Drops 20 Bombs On IS Stronghold Raqqa

French fighter jets drop 20 bombs on the Islamic State (IS) stronghold of Raqqa in northern Syria.

The planes hit a jihadi recruitment centre, training camp and arms depot run by the group, according to the French defence ministry.

The bombing raid was France's biggest to date in Syria, and was launched from air bases in United Arab Emirates and Jordan.
15 Ноември 2015 23:27
"Третата световна започна. Какво предстои"
Ако е започнала, интересното е къде ще сме , в кой блок политически след Третата световна ?
15 Ноември 2015 23:41





Някой може ли да обясни , защо когато саудитците разрушиха Кулите беше нападнат Афганистан ? Сега когато и слепият вижда , че СА и Катар са основните финансисти на Идилците , защо искат да нападат Сирия ? Бай Драгане , не бъди елементарен , тези хлапета са трето поколение жители на Франция и нямат загинали близки . Привлекли са един сириец за боя а тях всеки молла агент на Мосад или ЦРУ може да ги лашне на улицата за да има повод да бъдат нападнати ИДИЛ но в Сирия .Запомни , никой няма да нападне лагерите за обучение на касапите в Йордания , Турция и СА нито ще им блокират банките както направиха с Иран. АТАКАТА В ПАРИЖ Е ОПИТ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЩО ГОДЕ ЛЕГИТИМЕН ПОВОД ЗА ДА СЕ УДАРИ АСАД И СИРИЯ !
15 Ноември 2015 23:57
Ми,маковите насаждения у Афганистан беха съкратени до минимум.
Пари се губеха,ей,не е шега работа!
16 Ноември 2015 00:38
Иначе казано, Изтокът се опитва да превърне силата на Запада (свободата, правата на човека, интернет, фейсбук и т.н.) в негова слабост


Силата на Запада е във фейсбук?!? Човек, който пише подобна простотия наистина няма идея какво е нито свобода, нито интернет, нито свобода, нито фейсбук... В тоя смисъл силата на Запада няма нужда д абъде обръщана в слабост - ако тия ни постижения са произвели такива "мъдреци" и вестниви, които им публикуват тъпотията като някакво божие слово ... няма да продължавам....
16 Ноември 2015 01:11
mick
15 Ное 2015 20:39
,
Изуми ме с така изложеното си гледище. Толкова отчайващо ли си заблуден, наистина?! ?
16 Ноември 2015 02:58
Съболезнования на семействата и близките на загиналите, отново.
Терористите тряба да бъдат ударени, безмилостно- и да бъдат удряни с обединени услилия на всички засегнати държави, докато спрат да мърдат и забравят завинаги агресията си.
Едновременно с това - по вниматело с тълкуването на аврамическите религии. И конкистадорите, и кръстоносците, и инквизицията са чели същите свещени текстове, които са чели, например исихастите и стълпниците, или строобрядците, или монасите в Атон. Но са направили различни изводи от прочетеното. И зелотите, и ортодоксалните евреии хасиди, и кабалистите, и модерните евреи четат едни и същи свещени текстове. Но правят различни изводи. Май и Рамзан Кадиров и вахабтите-салафитите в Залива четат едни и същи текстове в Корана и тафсира, ама май си правят различни изводи.

Защо пиша горното, без да съм специалист по религиите? Защото съм убеден, че ислямът, както и всяка друга религия, може да се използува манипулативно за всякакви цели. Ако превърнете текста в цитатник, независимо дали е от Мойсей, Маркс или Мохамед, можете да намерите оправдание за всичко. Извод: тероризмът използува исляма, но зад ислямския тероризъм стоят много конкретни интереси, хора и общности. Допускам, тези хора и групи, като и източникът на богатсвата им, са добре известни, особено на информираните елити. По тези хора и групи трябва да се удря, докъто спрат да мърдат. Религията е по-друг въпрос..
16 Ноември 2015 07:02
15 Ноември 2015 19:26
Не видях НДК в руския трикольор при гибелта на самолета

Че той нали падна поради технически неизправна радиостанция..?
16 Ноември 2015 07:44
KOKO
16 Ноември 2015 01:11

Има достатъчна вероятност да е така както казвам. Освен това - атентатите са много удобни за всякакви манипулации. Просто се нарочват едни хора които са достатъчно различни като общество - например хомосексуалистите, или поклонници на някаква религия. Намират се съответни заблудени индивиди които - да извършат атентатите или просто да бъдат там когато станат. После медиите се включват добре захранвани с правилната информация. И това в продължение на години.
Накрая - самата група вече така ще се определя - отритната и неразбрана и озлобена, щото всички са срещу нея. Щото ще има и яко държавно насилие срещу нея - ако позволяват условията бомби, ако не арести и т.н. Накрая - като хванат някои от тях и ги подложат на съвременните методи на разпит - всичко си признават, даже и това което никога не са правили. Като ги държат с години в без съд и присъда и т.н.

Та оттам насетне - всичко което стане може да им се прехвърли като вина.. а в същото време, едни големи фирми да печелят поръчки.. и т.н. т.е. икономиката да е във възход благодарение и на тези атентати.
16 Ноември 2015 08:18
Мдам, да не си помислите, че ТСВ започна с натовското бомбене на Югославия заради тачитата и останалото трафикант! Отнюд - то беше "Удар"-ът в Косово".
16 Ноември 2015 09:27
Бай Драган
15 Ное 2015 20:59

Не преигравайте ! Няма никаква война.
Установете "терористите" и вижте дали имат роднини убити от т.н. коалиции на демократичните ценности. Последните , в последните години избиха по арабския свят стотици хиляди мирни араби. Унищожиха живота на поколения араби. Сринаха стотици хиляди домовета араби. Унищожиха арабски държави. Прокудиха хо света милиони фамилии араби.
И тогава правете изводи.

16 Ноември 2015 09:32
SvSophia
16 Ноември 2015 08:18


Абе накрая и франсетата ще почнат да разбират защо сърбите мачкаха бошняците /фундаментални ислямисти/, то крушката си има опашка.
До по-горе писалия - не религията е страшна, а фундаментализмът, тоест доколко тя смята, че никоя друга религия не е правилна и доколко неверниците трябва да се убиват. В християнството не знам дали има такъв постулат. В исляма - има. Така че исляма изначално си е фундаменталистка религия. Това разбира се би могло да се заобикаля, така както никой днес не спазва буквално и постулатите на Библията /като например "ако имаш две ризи, дай едната на ближния си"/. Но има хора и среди, които подхранват и доразвиват именно този фундаментализъм - и това са уахабитите /крайно екстремистко течение в исляма/ и проблемът е, че те имат пари, много, ужасно много пари и на всичкото отгоре - съюзници като САЩ. При това положение, религията бива насочвана и използвана за каквито си искате долни цели, подбудени от алчност и властолюбие. Това се случва. Просто трябва навсякъде в мюсюлманския свят безусловно да се подкрепят само секуларни режими, дори и да не са много демократични, просто защото тези страни нямат никакви традиции в демокрацията, тя е нещо непонятно за тях /абе те и САЩ не са демокрация, а най-изродска олигархия/. Вместо това американците се заиграха точно с най-мракобесните средновековни държави - именно за да задоволяват чрез тях алчните си амбиции. Огромна грешка. Някой трябва да им я посочи най-сетне.
16 Ноември 2015 09:33
Установете "терористите" и вижте дали имат роднини убити от т.н. коалиции на демократичните ценности

Какви роднини, тези момчета са трето поколение белгийци, французи. Били са в Сирия и са се обучавали в лагери на ИД.
16 Ноември 2015 10:03
Няма трета световна война. Просто продължават регионалните войни за пари и ресурси, които съществуват откакто се е появил човекът като вид. Покрай колосалните печалби от търговията с петрол в района, за дял се боричкат местни разбойници, международни корпорации и държави-световни сили. На това се дължи продължителното безредие и хаос в арабските страни. Ислямска държава е грешка на развитието, клон, апендикс възникнал покрай тези събития и дължащ се на натрупването на религиозни откачалки и фанатици в размирните райони . С атентатите, които ИДИЛ организираха напоследък, и най-вече този в Париж надявам се, че ще предизвикат най-после сериозни военни действия от страна на Русия и НАТО срещу себе си. И ще бъдат стрити на хайвер за няколко месеца. Така че предстои война за унищожаването на ислямска държава, след което хаосът в арабския свят ще продължи в обичайните си размери и рамки.
16 Ноември 2015 10:10
Ислямска държава е грешка на развитието, клон, апендикс възникнал покрай тези събития и дължащ се на натрупването на религиозни откачалки и фанатици в размирните райони .
ИДИЛ не е грешка, а закономерност на развитието. Държавният тероризъм активира тероризма като ответна мярка. Когато чалмите разбраха, че с класическия тероризъм не могат да се противопоставят на държавния, решиха и си направиха държава. Дадоха й името ИДИЛ.
16 Ноември 2015 10:12
с риск да се повторя и потретя- основната вина за всички джихадисти носи Саудитска Арабия! Стига западът си е затварял очите за очевидни неща!! Пустият му нефт и милиарди край него обаче засега не водят до резултат, желан от ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!

В тази борба не можем да разчитаме на подкрепата на западни политици, финансисти и журналисти, облагодетелстващи се от петродоларите. Скорошното избиране на Саудитска Арабия да оглави Съвета по човешките права на ООН ярко илюстрира тази реалност.
Независимо от всичко, ние трябва да се възползваме от множеството предоставяни от интернет и социалните медии възможности да образоваме хората за саудитската заплаха за човешките права и световния мир. Да реформираме Саудитска Арабия чрез кампания за бойкот е най-моралната кампания за Близкия Изток.


https://sindbadsi.wordpress.com/2015/10/02/627/
16 Ноември 2015 10:16
Та оттам насетне


Моля ви, Мик, не използвайте това изковано от лъжепатриоти клише. То е сбъркано като във вица за старшината: "Ще метеш оттук до обяд!"
16 Ноември 2015 10:19
Скорошното избиране на Саудитска Арабия да оглави Съвета по човешките права на ООН ярко илюстрира тази реалност.


Каквооо? Е, не. Краят на света определено идва всеки миг.
16 Ноември 2015 10:20
Лелее,при това не е майтап!
16 Ноември 2015 10:29
http://profit.bg/news/10-neshta,-zabraneni-v-Sauditska-Arabiya/nid-98440.html
16 Ноември 2015 10:37
то хубаво да беше майтап, но наистина не е. защото с парите на СА се отглеждат ето такива изчадия

Сочетание эмпатии и хладнокровия в отношении жертв позволяет предположить, что боевики являются психопатами. По мнению ученых, в пользу этого говорит полное отсутствие чувства вины и подчеркнутая театральность, с которой джихадисты подают свои преступления. Однако как отмечают исследователи, психопатов в террористических организациях единицы — обычно к боевикам присоединяются психически здоровые люди.

Важная черта, присущая большинству джихадистов — нарциссизм. Часто они идут в боевики, руководствуясь не политическими и идеологическими мотивами, а для того, чтобы реализовать свои психологические потребности. Специалисты отмечают, что джихад и убийства для этих людей — всего лишь «зеркала», подтверждающие факт собственного бытия.


https://sindbadsi.wordpress.com/2015/11/16/%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B4%D0%B0/
16 Ноември 2015 11:18
Ако е започнала, интересното е къде ще сме


Винаги на погрешната страна. Традиция!
16 Ноември 2015 11:19
Третата световна започна всъщност в Киев, осем дена, преди края на зимната олимпиада ..
Истинската Трета Световна, с активни бойни действия, ще започне на Балканите ...

А скоро ли ще е това време??
Не, не скоро- още Сирия не е паднала ...
16 Ноември 2015 11:22
Истинската Трета Световна, с активни бойни действия, ще започне на Балканите ...


Така и така цитираш Ванга за Сирия и си го тълкуваш по свой си начин, ама тя това горното не го е казвала
16 Ноември 2015 11:39
Както мнозина отбелязват във форума,всичко това което се случва днес във Франция,е закономерен резултат от плановете на Запада да дестабилизира арабските режими.За жалост европейските народи са първите,които са засегнати от бабаитлъка на Сарко,Камерън, Хюсеин през 2011.Навремето не беше възможно да затвориш устата на Сарко,а сега си я е свил като кокоши задник.

Въпреки трагедията в Париж,нито една медия не отвори и дума за това,как властите на Запад тихомълком набираха”кадри”сред арабската общност(поне за Белгия имам достатъчно основание да твърдя),тъй наречените”бойци на свободна професия” за подготовка и участие в Сирия и Ирак.Като по чудо намаля битовата престъпност. Лица,добре познати на органите по сигурността изчезнаха от ежедневния пейзаж,за да се появят след време отново из Молембек и Андерлехт ,демонстрирайки благоденствие.Не ми се вярва органите по сигурността да са проспали този факт,но както се казва”нашите мръсници,са си наши”.
16 Ноември 2015 12:05
Асол ...
Истинската Трета Световна, с активни бойни действия, ще започне на Балканите ...
Така и така цитираш Ванга за Сирия и си го тълкуваш по свой си начин, ама тя това горното не го е казвала

Toва НЕ Е ОТ ВАНГА ...
Както не е от Ванга и за първата кръв във войната, дето ще се пролее 8 дена преди Олимпиадата.
Проля се- в Киев ...
16 Ноември 2015 12:17
Какво предстои !!???Ами нищо не предстои Службите за "сиггурност "ще зазстрелят некой и друг арапин , и така до следващият път. На шенгенците ще продължават да си им виновни българските тираджии . румънските цигани, полските водопроводчици и прочия. Нивото на сегашните европейски лидери е , колкото нивото на Тикваро, само че той не се срамува да го показва... БГ па сме на губещата страна....
16 Ноември 2015 14:34
... "джихадистите да стъпят в Турция и да се доближат до сбъдването на 1400-годишно пророчество. ...Според него битката ще се проведе в Дабия в северната част на Сирия, която ИД в момента контролира, срещу “Рим”, който обикновено се тълкува като западните сили. Победителите от нея ще бъдат “завоевателите на Константинопол” ...
Въобще не е само Ванга ..
За Сирия и боевете за Константинопол-виж примерно, Паисий Светогорски... За събитията на Балканите - Козма Еатолийски, Митар Требич, Слава Севрюкова ...
Много пъти съм писал за Константинопол и какво трябва да прави България, ако не иска, да не бъде смачкана от войната .. ама всеки си знае.

Ето и Отец Антоний /намерих го само на руски/ .. "После того, как его после последней операции привезли из больницы, попросил поставить напротив его топчана икону Распятого Спасителя.
Постоянно взор его был прикован к ней, и разговаривал он, казалось, с ликом Господа. Говорил так - плача как малое дитя – «Господи, как сподобился я этому? Как сподобился я тому, что открываешь Ты мне такие вещи?» Он говорил своим чадам, что откроет то, что ему открыл Христос.

Когда были силы у него говорить с окружающими он повторял, - горе начнётся с событий в Сирии. Когда там начнутся страшные события, начинайте молится, сильно молится. Оттуда, из Сирии начнётся всё! После них ждите горя и у нас, голода и горя.
Последние дни его мы всё время спрашивали - Владыко, что начнётся, как, скажи нам. Он говорил, что скажет, но так и почил, но всё время повторял вот эти слова о Сирии. Тогда мы не понимали всего, теперь нам стало понятно ... "

П.П.
Войната ще е 27 години.
Поздрави
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД