:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сестри Стоеви взеха титла №10 за 2015 г.

Бадминтонистките триумфираха на последния за сезона турнир - в Турция
Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата при женските двойки от турнира по бадминтон в Мерсин (Тур, $15 000) и завършиха годината с 4 поредни трофея. Поставените под №1 сестри (№17 в света) разгромиха само за 25 минути на финала с 2:0 (19, 12) третите в схемата Йозге Байряк и Неслихан Игит (№37). Това бе 7-а победа от 7 срещи на българките с турския дует.

По пътя към финала Стоеви не загубиха нито един гейм и приключват годината с общо 10 купи. Най-ценната е тази от Европейските игри в Баку (Азер) през юни. Освен това българската двойка е в серия от 16 поредни спечелени мача. Тя започна от 27 ноември в Кардиф (Уелс), премина през Откритото първенство на Ирландия в Дъблин и турнира в Милано (Ит) и завърши в Мерсин.

В обновената миналия четвъртък световна ранглиста не са отразени точките, спечелени от Стоеви в Турция, но и без тях те са на позиция за олимпийска квота. Те имат 44 680, а 16-ите - Наито и Мацуока (Яп) са с 45 200. В олимпийския ранкинг, чрез който ще се раздават квотите за Рио`16, българките са на 12-о място. На олимпиадата ще играят общо 16 женски двойки (максимум по две от държава), като 13 от тях ще получат място от класацията. Ще важи класирането към 31 май 2016 г.

На позиция за квота е и първата ни ракета при жените - Линда Зечири, която не участва в Мерсин заради възпаление на ахилесово сухожилие. Зечири е 39-а в света и 20-а в олимпийската класация при жените, от която квоти ще вземат първите 38. Участничката на последните три олимпиади - Петя Неделчева (тя загуби във II кръг в Мерсин), изостава едва на 51-во място. Тя няма и класиране в олимпийския ранкинг, понеже от 16-о място надолу всяка държава има право на една бадминтонистка, а в момента за България това е Зечири.
822
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД