:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БФС ще гледа днес жалбата на "Литекс"

"Стяуа" ще прати оферта на стойност 500 000 евро за звездата на ловчанлии
Още преди празниците ще се разбере дали "Литекс" ще участва в А група напролет или не. Ловешкият клуб беше изваден от елитната дивизия заради напускането на мача с "Левски" на 12 декември в София. "Литекс" веднага пусна официален протест срещу решението на Дисциплинарната комисия към БФС, като днес ще се събере Апелативната комисия, за да разгледа жалбата. На заседанието е поканен и президентът на "Литекс" Трифон Попов, който пое отговорността за изваждането на отбора, макар то да бе извършено от Стойчо Стоилов.

Ако Апелативната комисия потвърди тежката санкция, окончателното решение ще бъде в ръцете на Изпълкома на БФС, който по непотвърдена информация ще се събере във вторник или в сряда. От ловешкия клуб ще настояват за изменение на наредбата, така че при подобни провинения първото нарушение да не бъде последвано от най-строгото наказание.

И треньорът на "Литекс" Любо Петрович призова да бъдат отнети точки, но не и да бъде изхвърлен отборът от групата.

"Нека "Литекс" загуби служебно, каквото наказание вече беше наложено. Нека се отнемат и пет точки, има много и различни наказания, но отборът да остане в групата. Достатъчна е и санкцията за президента Трифон Попов. Честно казано, А група без Литекс няма значение. Изваждането на отбора ще е голяма загуба и за националните гарнитури, както и за самите футболисти. Но на мен ми е тъжно след този мач, защото в него не победи футболът, а тъмната страна", каза сърбинът пред bTV.

Използвайки неясната ситуация около бъдещето на "Литекс", чуждестранни клубове активизираха интереса си към футболисти на отбора. Най-голямо е вниманието към голмайстора Данило Асприля, който продължава да представлява интерес за "Болоня". Първата оферта за колумбийския нападател обаче се очаква да е от "Стяуа", където треньор е Лауренциу Регекампф. Той работи именно в "Литекс" до началото на декември, преди да приеме да се върне в гранда от Букурещ. Сега "Стяуа" се готви да предложи 500 000 евро за Асприля. По-вероятно е тази оферта да не бъде приета, тъй като ловчанлии искат за играча поне 1.5 млн.

3
1051
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Декември 2015 21:10
Значи Трифон Попов не знаел какви са нормативите за последствията, но наредил - вади отбора, защото трябвало нещо да се направи!?
Сега този президент невменяем ли е поставен там за парички? Или е абсолютен илитерат и просто не разбира какви ги плещи? Кое от двете е вярното? Защото което и да е от двете, принуждава огромна част от обществото да се занимава с оправянето на забърканата идиотия. А заслужава ли си въобще нещо да бъде оправяно, когато началниците пак ще са същите...
20 Декември 2015 22:22
Господин ГГ свърши кинтите за футбол и Латекс е пътник. Това е положението, Минке...
21 Декември 2015 09:00
обществото да се занимава с оправянето на забърканата идиотия

Чудесно, я обществото какви свежи идеи дава, само и само да не се вади "Литекс" от А група... зер още си мисли, че ТЕ ще заемат мястото на ловчанлии в "елитната" група през пролетта
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД