:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 490
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мисия "Лондон 2", или приключенията на Борисов в реалния свят

На запад от Калотина няма българи и медии, които да се вържат на традиционните номера и лакардии на премиера
Петьо Цеков


Човек се интересува от три неща: здраве - за да го бъде, пари - за да оцелее, и от сигурност - за да не дойде някой кретен и да му вземе здравето и парите. Ако някой вицепремиер или премиерска севда ви говори за други, по-приоритетни неща, не им вярвайте.

Миналата седмица няколко българи в Лондон нагледно показаха на Бойко Борисов, че с празни приказки за измислени успехи няма как да се управлява успешно. Българската общност освирка по категоричен начин празнодумието, което традиционно ни залива откъм жълтите павета в София.

Те му казват: "Няма работа, няма пари", той им вика: "Има магистрали". Те му говорят колко е зле здравеопазването, ниска раждаемостта, висока смъртността, а той им говори за еврофондовете, които много добре се усвояват. Ако си позволят да го попитат за върлуващите банди, които бият баби и дядовци по селата, той ще им каже за последния пресечен "канал" на границата. И т.н.

Тенденциозна ли беше словесната атака срещу Бога-Слънце? Едва ли. Пък и да е била организирана от платени провокатори на левите, десните или националистите (всички явно са заподозрени), то в случая важно е не кой пита, а какво пита.

Всъщност така течеше дебатът през целия преход. Реалните проблеми се замитаха, а



цялата енергия отиваше в мазни борби,



които раздробиха народонаселението на съставните му части. Ако нямаше тема за борба, създаваше се. В резултат на всичко това по тези географски ширини все стабилизирахме мизерията, вперили поглед в миналото.

А Лондон е прав. Реалната ситуация тук е плачевна. И гневът на сънародниците ни е генерален - примерите за нескопосаното управление в България са толкова много, че е обидно някакъв управленец въобще да се появява пред очите ти, камо ли да говори за успехи.

България беше на 205-о място по раждаемост, сега вече е на 210-о От 233 страни. Т.е. тук деца не се раждат. Бяхме на 19-о място по смъртност - между Мали и Малави. После бяхме 13-и - веднага след Свазиленд. Сега сме на 6-о място в света по смъртност. Минахме Афганистан и Сомалия. Скоро ще минем ЧАД. В резултат на това вече сме на 229-о място в света по прираст на населението с отрицателен коефициент от минус 0.83%. В Сирия, разбира се, положението е по-зле. Но пък продължителността на живота тук е по-малка от тази в Ивицата Газа.

Брутният вътрешен продукт се повиши - факт. Но е по-нисък от този в Судан, Етиопия, Доминиканската република, Куба, Тунис, Беларус... и други страни, които не са в клуба на богатите, наречен ЕС. В резултат на големите успехи БВП на глава от населението в България вече е по-добър от този в... Либия и Иран.

Здравната система? Всеки се е сблъсквал с нея. А и по признанието на министър Петър Москов,



тя катастрофира още на входа,



при сблъсъка с доболничната помощ. Наскоро Националната здравна карта отчете това, което е видимо от години - вече сме на минус с личните лекари (-437), специалистите в доболничната помощ (- 400), педиатрите (-113). Който знае език, заминава за Германия, за Англия... за където му видят очите.

Разбира се, освен по износ на мозъци ние сме "основен източник на лица, трафикирани в Европа" - според доклад на Съвета на Европа за периода от 2011 до 2014 г., който бе разпространен преди дни. Освен лица "за сексуална експлоатация" и "експлоатирани мъже в секторите на земеделието и строителството", вече сме трайно в списъците на страни, които изнасят "насилствена просия и джебчийство", както и в "трафик на новородени бебета"

Бизнес? През последната година България падна с нови 5 места надолу в класацията за икономическа свобода, изготвяна от американската консервативна фондация "Херитидж" и в. "Уолстрийт джърнъл". Вече сме на 60-о място, след Албания, Армения, Македония и др. Тук 40 на сто от тези, които започват да работят, остават бедни - данните са на Еврокомисията и бяха цитирани преди три дни от нашето социално министерство. Да повторя за вицепремиер Бъчварова - тук е пълно с бедни и работещи хора.

Може да няма икономическа свобода, но пък България е най-корумпираната страна в ЕС - показва Transparency International.



Дори и мафията в Италия не е в състояние да ни отнеме това първенство



И очевидно най-престъпната в ЕС сме - ГДБОП преброи наскоро 400 организирани престъпни групи с поне 2000 членове, които вилнеят из страната. Аз не знам колко кърджалийски орди са опустошавали територията през турското "съжителство", но 400 банди със сигурност вилнеят. Но в тази статистика друго е интересно - само преди половин година ОПГ-та (банди) бяха 120, а бандитите - 800. Явно "успехите" на Борисов са довели и до растеж на бандите. Затова само и единствено в България маскирани и въоръжени бандити могат да атакуват апартамент на случайни хора в Пловдив, като звънят посред бял ден на вратата. И само в България може да съществува община с 3300 жители като Лъки, в която за обществения ред се грижи 1 полицай. За капак - вътрешният министър вчера обясни, че ресурсите на МВР (24 000 полицаи) не са достатъчни. Какво излиза? МВР не може да гарантира сигурност, МО не може да гарантира отбрана, съдебната система не може да ни гарантира справедливост. За какво, по дяволите, сте ни вие?

Така си живеем ние. Тук един човек на ден умира от фалшива ракия, а двама умират в катастрофа, след като са изпили истинска ракия. Много ракия се пие? Ми има защо - тук питейната вода е чиста в 4 от 29 проверени общини.

Тук детето ти може да падне от лифт, а ти може да бъдеш осакатен, ако решиш да минеш под мост - т.е. може да станеш жертва на инфраструктурата, в която през последните години са налети милиарди.

Та затова не е чудно, че лондонските българи, които не са избягали от щастлив живот, не хълцат от радост при вида на Борисов. В България все още има хора, които мечтаят да го пипнат по мускула, но един емигрант трудно може да има такива мечти. Само в България могат да се намерят хора и медии, които да слушат за магистрали (при тези калпави пътища), да се прехласват от успехите в усвояването на еврофондовете (при тази бедност) и да се радват на разгромяването на каналите за трафик (при тази поголовна престъпност). На запад от Калотина номерата на Борисов не вървят.
Снимки: Тодор Кръстев, Български културен институт - Лондон
Изненада... В Лондон задават въпроси. Той ги поканил на гости в неговото посолство, те - питат...
 Забележете - критикуващите са млади хора, пристигнали на Острова през последните години. Старата емиграция му дарява картини и си прави селфи...
104
26148
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
104
 Видими 
07 Февруари 2016 18:51
Др. Цеков,
така става когато четете таблиците за раждаемост, смърт, стандарт на живот,... отзад напред. И Го обиждате на държавник и пръв ръководител.
07 Февруари 2016 19:02
Имам въпрос: според Баце сме били 2-и по усвояването на еврофондовете, но защо това не го знае ЕК, която твърди, че сме 22-ри? Каква е истината?
07 Февруари 2016 19:10
За статията

Като предполагам, че реакциите на публиката ще са абсолютно същите, ако заместите Лондон с Париж, Берлин, Рим, Мадрид, Лисабон, Осло...
Да не говорим какво би се случило, ако има интернет канал или възможност да се задават въпроси онлайн.

Просто PR на сегашното българско правителство няма как да бъде приет на сериозно сред хора, които от години живеят в едни малко по-различни общества и част от които освен това си спомнят поне малко от малко за онези полезни неща от българското обществено устройство преди 1990 година, които бяха безвъзвратно затрити.
07 Февруари 2016 19:17
Само една бележка - не става дума за Лондон, а за БЪЛГАРИТЕ в Лондон. И веднага изниква плашещ проблем - защо подобни въпроси не се задават тук? Най-напред от медиите...

-------------
Сайтът на Генек
07 Февруари 2016 19:47
Аз пък, Генек, питам защо всички тези устатници от Лондон (и от други големи градища из Запада) не си седяха тука, в България, и с хъса, който показаха да имат, да бяха си спретнали СВОЯ партия (с близо 2 000 000 електорална подкрепа щеше да се ползва тя!), и с нея да ГО сборят Боко на избори, да го БИЯТ, и да вкарат в НС по 150-200 свои депутата, (с) които да подредят (за не повече от 2-3 парламентарни цикъла) пустата си(ни) Мамковина така, както те я смятат, че би била най-добра за тях! Вместо Борисов и борисовите ГЕРБ-ави опричници, именно такова една ПП на НЕемигриралите ЕМИГРАНТИ щеше 10 пъти подред да печели избори, и 10 пъти подред да пребива от бой ГЕРБ, БСП, ДПС - партии на статуквото (задкулисието)!!!

КАКВО им пречеше !?!?!
07 Февруари 2016 19:48
И веднага изниква плашещ проблем - защо подобни въпроси не се задават тук? Най-напред от медиите...


Задават се и още как. И в този форум, най - паче.
07 Февруари 2016 19:51
според Баце сме били 2-и по усвояването на еврофондовете, но защо това не го знае ЕК, която твърди, че сме 22-ри


Един път да излъже човекът и веднага го засякохте!

Приключението на Борисов в Лондон не може да се повтори -по света пиарите му няма да повторят грешката си, а у нас тези с неудобните въпроси попадат под ударите на полиция,прокуратура и на колегите му с бухалките. Но очевидно доближаваме пак момента, когато появата му на мач ще бъде съпроводена отново с https://www.youtube.com/watch?v=NTUPDi3_kSw

07 Февруари 2016 20:01
КАКВО им пречеше !?!?!

сигурно да пълнят гушките на божидарданевци
07 Февруари 2016 20:07
защо всички тези устатници от Лондон (и от други големи градища из Запада) не си седяха тука, в България
ми сигурно не са намерили съответствие между работата, която им предлагат, и възнаграждението, с което биха живели достойно, ммм?

тука разни партньори постоянно разказват за войната между телевизора и хладилника, даже от време на време почват да твърдят, че няма смисъл да се защитават разни идеали, ако хладилникът е празен. наскоро им беше затъкната голямата уста с победата при сталинград.

ама те пак ще продължат. партньорщини. пфу.
07 Февруари 2016 20:12
По интересна е хипотезата : Какво се случва с ГЕРБ, /вкл. Жени, Младежи, Домашни животни и т.н./ ако , не дай Боже нещо се случи с Него ? И как изтрезнява един цял народ милион фенове на мускула Му ? Ама жиииво ме интересува ! А, Ловкий ?
07 Февруари 2016 20:26
Разбира се, освен по износ на мозъци ние сме "основен източник на лица, трафикирани в Европа" - според доклад на Съвета на Европа за периода от 2011 до 2014 г., който бе разпространен преди дни. Освен лица "за сексуална експлоатация" и "експлоатирани мъже в секторите на земеделието и строителството", вече сме трайно в списъците на страни, които изнасят "насилствена просия и джебчийство", както и в "трафик на новородени бебета"
Ама защо е това черногледство? Та нали това е сбъднатия сън на всеки българин, незаразен от комунистическата зараза.
Свободата да пътува зад граница не беше ли лелеяната мечта на българина, поради която се надигна и строши 45-годишните съветски окови, разруши гранични кльонове и бастиса дори граничните ни войски. Щото последните стреляли по всяка волна птичка, решила да излети от комунистическия концлагер.

Сега няма граници, няма граничари и всеки е свободен да си ходи където му е кеф. И мнозина го направихме - къмто 2 млн. някъде. Значи всичко е супер.
А то нещо пак не им харесва на някои. Напусналите отново бегълци ги наричат и невъзвращенци. Акъл от тях никой не иска, но за парите им дето влизат в държавата дума не се отваря. Аман, бе! Няма угодия и това си е.
07 Февруари 2016 20:31
защо подобни въпроси не се задават тук? Най-напред от медиите...

Ами защото медиите са на #кой.
07 Февруари 2016 20:32
Гледайки резултатите от последните парламентарни избори, точно тези от чужбинско докараха Бойко на власт. И им беше казано достатъчно ясно, че ще си го докарат, но те не чуваха... Сега Бойко им бил крив... Който живее в България, той трябва да гласува за управлението и.

http://results.cik.bg/pi2014/rezultati/32.html

38 868 гласа, 28.140% разпределение за ПП ГЕРБ. А?
07 Февруари 2016 20:33
По интересна е хипотезата : Какво се случва с ГЕРБ, /вкл. Жени, Младежи, Домашни животни и т.н./ ако , не дай Боже нещо се случи с Него ?
какво се случи с ндсв? същото ще стане и с герб. лидерска партия, като се махне лидерът, и след няколко години няма партия. радните му там дсб-та, дбг-та, атаки, лидери, пф-та и прочие тути-кванти - всичките са така.

дпс и те - ако нещо стане с доган - нема дпс
07 Февруари 2016 20:36
Брутният вътрешен продукт ... е по-нисък от този в Судан, Етиопия, Доминиканската република, Куба, Тунис, Беларус... и други страни, които не са в клуба на богатите, наречен ЕС.
Че даже и от Индия :-)
По-нисък е, естествено. В Етиопия живеят 100 (сто!) милиона души, какво точно се очаква? (говорим за PPP освен това)
В резултат на големите успехи БВП на глава от населението в България вече е по-добър от този в... Либия и Иран
Това вече има смисъл да се коментира (най-вече изоставането с 10% спрямо Румъния и Турция, резултат предимно на по-бавно развитие през последните седем-осем-десет години). Не защото растежа на БВП се създава от правителствата или защото Борисов може да направи кой знае какво (максимумът е да не пречи), ами ей така, да си помислим малко какво не ни е наред.
Само че не знам защо очакванията са България да е много, ама много по-развита икономически от Иран (където Турция, там и Иран, и то не от вчера).
07 Февруари 2016 20:36
защо всички тези устатници от Лондон (и от други големи градища из Запада) не си седяха тука, в България

И аз така викам, с какво право тези устатници ще питат Премиера? Как си позволяват да се бъркат в държавните дела на България, на която позорно са обърнали гръб?
Да им се отнеме правото на глас веднъж завинаги! Да се спрат порочните напъни за електронно гласуване, подети изклщчително за да се удоволетворят претенциите на тези устатници!
07 Февруари 2016 20:54

И Петьо Цеков изрови томахавката. И той ще сваля мускула на народа.
Все повече започвам да се чувствам като БРСДП преди деветоюнския преврат. Двете крила на буржоазията в смъртна схватка. И кого да подкрепиш? Фани единия, удари другия.
07 Февруари 2016 20:56
И още някои тенденции на стабилност.
Трето място в света по смъртност на населението - 14.44 на 1000 души (справочник на ЦРУ) .
Раждаемостта през 2015 г. се е сринала до 58 345 новородени (67 585 за 2014).
83.3% от гражданите считат, че корупцията е широко разпространена, при средно за света 65.4%.
48.4% вярват, че ако работят здраво, ще просперират в живота, при средно за света – 80.3% (Легатум институт).
07 Февруари 2016 21:01
или защото Борисов може да направи кой знае какво


Ако не може-да си ходи в Банкя.

Истината е че всички сектори в България се влошават,а Той се бие в гърдите като Тарзан на клона.
07 Февруари 2016 21:04
Ако не може-да си ходи в Банкя.

Е и ти сега. Поне БарЦелона ще да е.
07 Февруари 2016 21:14
и ти сега. Поне БарЦелона ще да е.


Тоя шут никога няма да вирее на Запад.....публиката там не е подходяща за фокусите и номерцата Му.
07 Февруари 2016 21:15
питам защо всички тези устатници от Лондон (и от други големи градища из Запада) не си седяха тука, в България, и с хъса, който показаха да имат, да бяха си спретнали СВОЯ партия (с близо 2 000 000 електорална подкрепа щеше да се ползва тя!), и с нея да ГО сборят Боко на избори, да го БИЯТ, и да вкарат в НС по 150-200 свои депутата, (с) които да подредят (за не повече от 2-3 парламентарни цикъла) пустата си(ни) Мамковина така, както те я смятат, че би била най-добра за тях!


Лично мнение - много просто, България след 1992/3 не е страната, в която бих искал да живея.
Тогава съм бил на двайсетина години, нямам принос към упадъка ѝ, нито пък възможност да му противодействам.
България е такава, каквато онези, които тогава бяха на 30+ си я направиха и продължиха да си я правят в последващите години.
Казвам всичко това с огромно съжаление.

И не е само до парите - в Англия изкарвам примерно 2-3 пъти повече, отколкото изкарват колегите ми в България и това не е водещото, щото разходите в Кралството са по-големи. Но като цяло животът ми е по-спокоен.
Живея на максимум един час от шестте лондонски летища - където и да искам да летя уикенда за два дни е супер лесно и не особено скъпо. Не бих могъл да правя това от София.
Престъпността е ниска, поне в района, в който живея и по местата където се движа. Не мога да кажа същото за София.
Кво друго да ти споделя...
07 Февруари 2016 21:17
Човек се интересува от три неща: здраве - за да го бъде, пари - за да оцелее, и от сигурност - за да не дойде някой кретен и да му вземе здравето и парите. Ако някой вицепремиер или премиерска севда ви говори за други, по-приоритетни неща, не им вярвайте.

И на Маслоу не вярвайте, дето е измислил още три нива на потребности нагоре!
07 Февруари 2016 21:20
Шефът на Пресцентъра на МС - г-жа Севдалина Арнаудова написала във ФБ, че тези въпроси към г-н Премиера са по сценарий на ДС и КГБ.
В интерес на истината , Лондон е градът в който витае духът на ДС и КГБ.
Обаче, ако е така , то защо се харчат по 12 млн . бюджет за Комисията по досиетата и най- накрая не ги ли бастисахме тез мискини ?
Щото, чини ми се, че тези от ДС и КГБ сега им е по- дерт като пенции разсада за доматито за настъпващия сезон , раззимяване на вилите по селата и допиване на ланшното вино, отколкото Лондон.
Тия са висока топка .
07 Февруари 2016 21:21
и какво, като има три нива нагоре, тези отдолу отпадат ли? те всъщност са основата на тези по-нагоре.

манрико, страшно олекна /т.е. се изпразни откъм съдържание/ напоследък.

партньорщина. пфу.
07 Февруари 2016 21:25
манрико, страшно олекна /т.е. се изпразни откъм съдържание/ напоследък.

Внимавай какво говориш, че Йелоустоун скоро изригва, руснаците десантират в Поморие и другарите от болшинството нахлупват каскетите и тръгват власт да взимат, народен съд да правят и народни врагове да изтребват и експроприират, като са правили дядовците им. И тогава и такива като теб, които не са разпознали Врага в Манрико от самото начало, а чак напоследък, ще отговарят.
07 Февруари 2016 21:28
Manrico
07 Фев 2016 21:25

Все си мислех, че човек не може да падне от пода, обаче другаря Другар доказа, че е възможно
07 Февруари 2016 21:29
Manrico
07 Фев 2016 21:25
е точно с такива "мисли" направо се носиш във въздуха. все по-високо.

ама очевидно ти харесва.

партньорщина. пфу.
07 Февруари 2016 21:29
то в случая важно е не кой пита, а какво пита.

Именно! Като чуя някой да пита за изтегления заем от 16 милиарда и ми става веднага ясно и какво пита и защо го пита и какъв е - или много, много тъп, или трол-провокатор - било професионален при левите или руските агенти, било аматьор - което не изключва и възможността пак да си е тъп.
07 Февруари 2016 21:31
Като чуя някой да пита за изтегления заем от 16 милиарда
що, колко точно е изтеглено? има разрешение, после какво е станало? знаеш ли?
07 Февруари 2016 21:32
партньорщина. и задължителен параметър.

пфу.
07 Февруари 2016 21:32
пък и да знаеш, научаваш постфактум. щото разрешение за такъв заем има.
07 Февруари 2016 21:42
Само че не знам защо очакванията са България да е много, ама много по-развита икономически от Иран (където Турция, там и Иран, и то не от вчера).

Само данни: През 1939 година населението на България е 6,3 млн жители, а през 1989 г - 8,99 млн жители.
Средната продължителност на живота през 1939 г. е 52 години - най- ниската в Европа. През 1996 година тя е за мъжете 77,6 години и за жените 80,2 години. Нека сами да си отговорим защо през периода на социализма средната продължителност на живота се е покачила.
Естественият прираст през 1940 година е 55,518
през 1980 г.-30,240
през 2002 г. -41,408.
Раждаемост : 1940 г., живородени: 140,564
1980 г. - 128,190
2000 г.- 73,679
През 2008 г. живородени 77,112, умрели 110,523
Прираст-32 811.
Тези цифри красноречиво говорят и за икономическото и здравословното състояние на България при либерализма. Състоянието на здравеопазването също има дял за живота и здравето на нацията. Ето защо то е национален въпрос.

07 Февруари 2016 22:17
красносело,

1. изясни си разликата между цифра и число. колкото и да ти се вижда малко вероятно, такава има
2. това какво общо има с мисията в лондон на баце ти?
07 Февруари 2016 22:22
На запад от Калотина няма българи и медии, които да се вържат на традиционните номера и лакардии на премиера
Организацията на мероприятието беше под всякаква критика. Неработещи микрофони. Липса на правила за краткост на въпросите. Окупиране на микрофона от най-нахалните, да си изнасят речите.
07 Февруари 2016 22:30
Брутният вътрешен продукт се повиши - факт. Но е по-нисък от този в Судан, Етиопия, Доминиканската република, Куба, Тунис, Беларус... и други страни, които не са в клуба на богатите, наречен ЕС.


Че България е бедна , бедна е. Но да напишеш такова изречение си е подигравка с невежите и със самия себе си. Судан е с около 4 пъти по-нисък БВП на глава от населението и да се сравнява целият му БВП с този на България си е глупост поради многократно по-голямото население. Ясно е че мисълът на написаното е в правилната посока , но във фактите трябва повече старание .
07 Февруари 2016 22:44
Красно село, напълно си прав, че демографски България е изправена пред много сериозен проблем (направо катастрофа). Но това не е нещо, което правителството изобщо може да оправи. Което и да било правителство. Майчинските в България са изключително щедри и лично аз не виждам какви още насърчителни мерки може да предприеме който и да било, освен да говори повече. Борисов е последният, който може да бъде обвиняван конкретно за това. По-скоро могат да се замислят самите емигранти, защото точно те имат немалък принос дереджето да е точно такова.

Както демографски, така и икономически, всичко си е в нашите ръце - индивидуално и колективно. Работата на държавата е да създава предпоставки за това - и дотам. Доколко го прави, може да се спори, но поне данъците са сравнително ниски, валутата е стабилна и тук-там нещо се строи. Но едно е сигурно - държавата нито ще ни направи, роди и отгледа децата, нито ще ни изкара дохода като нация. Който не ще да ражда или си праща децата на другия край на света (или пък си оставя родителите тук и заминава), сигурно си мисли, че аз и моите деца сме му длъжни и каквото и да си поиска, ще го изстиска първо от мен, а после от тях някой ден. Да, длъжни сме му, доколкото и ние сме българи, но мисля, че не е познал, щото и ние си имаме нашите грижи.

Когато съм по-черноглед си мисля, че идват времена тежки, и по някакъв начин подобни на онези от втората половина на XIV век докъм средата на XVIII-ти. Тогава българският народ веднъж се е пресял (българи са останали само най-инатестите), и сега ще се пресее пак.
07 Февруари 2016 23:06
Абре, Цеков, нали газетата и чорбаджията отгледахте тролчетата - я какъв берекет! Не само в Лондра, лумпените първи плъпнаха по света и затова, че са некадърни всеки ще им е крив. А на горните злобарчета ще им кажа, че идват нови избори и отново мъка велика!
07 Февруари 2016 23:28
Гледайки видеото не се подразних толкова от баце - помня, че когато беше на власт станишев ме дразнеше повече. Най-кофти беше просташката реакция на бацевата дружинка в залата срещу досадната жена с писклив глас. Ориенталска история. А после и идиотските писания наа оная тъпа секретарица - и това е екип на премиер!
08 Февруари 2016 02:19
Брех! Цеков взел, че събрал всички хибридни данни, с които от ДС-то и КГБ-то искаха да Му развалят мисията в Лондон! След опита за умълчаване на "национално отговорните" медии за конфуза от провалилото се Pret-a-Porte, царедворците се надпреварват кой по-голяма дивотия да изпраска в Негова защита. Палмата, разбира се, носи високо г-ца Севдалинка, която дори има наглостта да покани чрез сураттефтеря въображаемите Му душмани да отидели и в Израел... Вместо зле прикрити селяндурски фукни, че пак ще ходи в командировка на разноски на данъкоплатците, да беше обяснила като пишман шеф на "пресслужбата" Му защо микрофоните в лондонското посолство не са работели (поради което хората са били принудени да се надвикват), защо не е имало никаква организация на въпросите и отговорите, защо българските граждани са били натъпкани като говеда в обор да Му стоят на крака... Но не! Севдалинка "разсъждава" за "ДС мероприятия", "учебници на КГБ" и какви ли още не дивотии! Бравос! Назобила се е с ЕТАЦ и магнолии до откат
Все е било безочлива простотия и немукает, ама всичко трябва да има някакъв предел, защото иначи се превръща в нагла обида за българските граждани, независимо дали те са в Лондон, Калофер или Тел Авив. За разлика от "плажното" посещение преди няколко години в Катар, където чете слово с арабски преводач пред българската "бизнес" делегация в зала без един арабин в нея, сега Светиня Му имаше рядката възможност да обясни "стабилитета" в България... Пред препълнена зала с вкарващи купища пари в страната свои сънародници. Пари, за които, колкото и да се пъне, не може да заяви, че ги е "дал" Той, и без които "държавата Му" съвсем ще отиде в чушките. Ама не може, горкият... Как ли се "представя" по официалните форуми редом с "началниците"? Мисионер та дрънка!
08 Февруари 2016 02:36
Петьо Цеков

08 Февруари 2016 04:52
Наистина е абсурдно емигриралите да вменяват на неимигриралите да повишат раждаемостта и БВПто.
Заминаваш за Англия, раждаш деца там, не в България, родителите ти умират в България, а на в Англия (и само развалят статистиката), продуктът, който евентуално създаваш, е английски продукт, не български.
И накрая имаш наглостта да гласуваш за ГЕРБ, а не за Миков/Доган/Сидеров
Еврогейове и либерасти! Само Путин ще ви оправи вас!
08 Февруари 2016 05:45
ПлесNick

07 Февруари 2016 19:47
Аз пък, Генек, питам защо всички тези устатници от Лондон (и от други големи градища из Запада) не си седяха тука, в България, и с хъса, който показаха да имат, да бяха си спретнали СВОЯ партия (с близо 2 000 000 електорална подкрепа щеше да се ползва тя!), и с нея да ГО сборят Боко на избори, да го БИЯТ, и да вкарат в НС по 150-200 свои депутата, (с) които да подредят (за не повече от 2-3 парламентарни цикъла) пустата си(ни) Мамковина така, както те я смятат, че би била най-добра за тях! Вместо Борисов и борисовите ГЕРБ-ави опричници, именно такова една ПП на НЕемигриралите ЕМИГРАНТИ щеше 10 пъти подред да печели избори, и 10 пъти подред да пребива от бой ГЕРБ, БСП, ДПС - партии на статуквото (задкулисието)!!!

КАКВО им пречеше !?!?!


Ти, или не познаваш "особенностите" на избирателната система в БГ, или си чешеш езика по форумите?
Те са в чужбина, защото не са луди, не защото са слепи (ако си спомняш, или знаеш вица за Киркор и Гарабед, от ония времена)...
08 Февруари 2016 06:09
"В България все още има хора, които мечтаят да го пипнат по мускула..."

Ловкий,

"Само в България могат да се намерят хора и медии, които да слушат за магистрали (при тези калпави пътища), да се прехласват от успехите в усвояването на еврофондовете (при тази бедност) и да се радват на разгромяването на каналите за трафик (при тази поголовна престъпност). На запад от Калотина номерата на Борисов не вървят."

08 Февруари 2016 06:50
Какво излиза? МВР не може да гарантира сигурност, МО не може да гарантира отбрана, съдебната система не може да ни гарантира справедливост. За какво, по дяволите, сте ни вие?
Aми то целта на МВР не е да гарантира нашата сигурност, а тази на управляващите, МО не гарантира националната отбрана, а участието в мисии на НАТО, а съдебната система гарантира не справедливост, а статуквото. А ББ е сатрап на нивото на мат рияла.
08 Февруари 2016 07:02
Хората в Лондон , прави или криви, просто не се чувствуват пряко зависими от Борисов, той не може да им прати утре данъчни или прокурори, или полицията да им подхвърли нещо в колата. В България не са по глупави, но са в условията на диктатура , мека, но яка.Може някой случайно даго пребият с чукове и тръби, на друг да отвлекат дъщеря му, на трети да му спретнат процес - ами нали чухме как главния прокурор се разпорежда кой да бъде осъден.Затова в Лондон ще го питат,в България ще му се молят - виж сега, бащице, оправи моя случай...А иначе са същите хора.
08 Февруари 2016 07:28
Много малко са политиците, които не са се изкушавали да се измъкнат от отговор на неудобен въпрос. Не само в България, но и в по-нормални страни.
Обаче не се случва често да видиш политик ядосан че публиката не приема измъкването.

Борисов беше подготвен за атакаджийска пропаганда, за мераците на "студентите за Бокова", но продължава да не разбира че въпросът за справедливостта и ефективността на съда и обвинението е ключов за развитието на България. Не съмнителните успехи в борбата с контрабандата, не усвояването на еврофондовете, които и без това ще секнат, не дори финансовата стабилност.
Когато си неподготвен точно за най-съществените въпроси, никакви оправдания не помагат.
08 Февруари 2016 07:40
Нямам идея за случката в Англия но мисля, че е нагласено.
Защо не се случи това със Станишев. Какво прави това леке в Брюксел. Защо не е в затвора.
Защо Доган има сараи в София. Защо Местан не е екстрадиран. Защо комунистите не отвориха досиетата.
Защо Пеевски е в НС.
Защо капиталисти станаха бившите комунисти.
Защо другарю Цеков ........ пишете тази помия. Колко струва.


08 Февруари 2016 07:53
Защо комунистите не отвориха досиетата.

Защо бат Ваньо от Драгалевци не ги отвори, а точно комунистите май създадоха тъпата комисия ?
Или се казваш Митоди Ъндрейв ?
08 Февруари 2016 08:25
Лондон беше грозна постановка на Борисов.Нарочно събраха прошляци,мякащи селяни и откровени откачалки.Провалиха добрата възможност да се поставят истински критични питания.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД