:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Даниел Иванов-Аоияма загуби

последната си схватка на турнира по сумо в Нагоя (Яп), но предния ден вече си бе осигурил положителен баланс ("качикоши"). Вчера "маегешира-6" Аоияма отстъпи на "маегешира-2" Окиноуми и така двамата приключиха с баланс 8-7. Положителният баланс означава, че за есенния турнир българинът най-вероятно ще бъде повишен в ранг. Победител в турнира стана "йокозуна" Харумафуджи, който надви в последния ден другия велик шампион - Хакухо, и приключи с 13-2. Хакухо пък е с 10-5.



Шахматната федерация проведе

общо събрание в Пловдив при 50% участие на клубовете - от 83-ма членове с право на глас присъстваха 42-ма. Те упълномощиха президента Силвио Данаилов "да предприеме незабавно всички необходими действия за защита на авторитета на федерацията срещу неправомерните и злонамерени външни опити за нейната дискредитация и дестабилизация" (б.р. - има се предвид създаденият наскоро български шахматен съюз).



Юсейн Болт може да остане

на пистата и през следващата година. Ямаецът, шесткратен олимпийски шампион в спринтовете, няколко пъти обяви, че след Рио `16 ще се откаже, но след победата си на 200 м в турнира за Диамантената лига в Лондон (с 19.89 сек.) каза, че ако има мотивация да се състезава още една година, няма причини да не го направи. На същия турнир Кендра Хрисън (САЩ) подобри с 1 стотна 27-годишния световен рекорд на Йорданка Донкова в спринта на 100 м с препятствия и той вече е 12.20 сек. Мирела Демирева пък се класира втора в скока на височина със 195 см, победена само от европейската шампионка Рут Бейтия (Исп, 198).
724
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД