:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Григор Димитров тренира сервиси след победа в Торонто

Успехът срещу 17-годишния Шаповалов изкачи българина с 4 места в ранглистата
Снимка: rogerscup.com
Григор Димитров се пресяга да достигне топката по време на мача си с Денис Шаповалов от II кръг на турнира "Роджърс къп" в Торонто.
Григор Димитров спечели 11 от последните 15 гейма срещу Денис Шаповалов (Кан) и спечели с 6:4, 6:3 мача си от II кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Торонто (Кан). Това бе първи двубой на първата ни ракета срещу родения в Израел 17-годишен канадски представител, а успехът му донесе 90 т. за световната ранглиста, в която той започна седмицата под №40. Точките обаче изкачиха Григор до №36 в моментния ранкинг, като на практика няма кой да го измести до обновяването в понеделник.

Димитров може да напредне още повече в класацията - до №34, ако успее да се справи в III кръг в Торонто с хърватския ветеран Иво Карлович. 37-годишният гигант, който игра финал във Вашингтон миналата неделя, се справи поставения под №8 в схемата свой сънародник Марин Чилич с 6:4, 7:6 (3). Българинът има 4 мача срещу Карлович досега, като е победил в два от тях, включително и последният - на полуфиналите на клей в Истанбул в края на април със 7:6 (0), 7:6 (2).

Въпреки че спечели два мача поред едва за 10-и път от 17-те си турнира тази година, Димитров бе оставен на корта, за да тренира веднага след победата над Шаповалов. Новият му наставник - венецуелецът Дани Валверду, го накара да упражнява сервиси, защото в мача с канадския представител вторият му начален удар не бе на достатъно добро ниво. При вкаран първи сервис Григор спечели 80% от точките, докато при втори този показател бе едва 44%.

Ако успее да отстрани Карлович, Димиров ще играе на 1/4-финал с победителя от мача Раджийв Рам (САЩ) - Кей Нишикори (Яп).
600
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД