:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Държавата увеличи премията за олимпийска титла с 50 000 лв.

Тримата ни боксьори тръгват за отличията в Рио де Жанейро
Държавната премия за олимпийска титла в Рио`16 ще бъде 250 000 лв., според утвърдената от спортния министър таблица. Размерът е определен по предложения на комисия, в която са били включени и представители на БОК и спортните федерации.

Това означава, че премията за златен медал е увеличена с 50 000 лв., спрямо предишната олимпиада - в Лондон`12 (там обаче останахме без шампион). Увеличени са и наградите за сребърен (200 000, вместо 170 000) и бронзов медал (150 000 вместо 140 000). Както и досега пари ще получат всички българки олимпийци, класирали се до 8-о място - съответно 40 000, 30 000, 20 000, 15 000 и 10 000 лв.

Сред основните надежди за отличия в Рио`16 са тримата ни боксьори с квоти. Вчера и тримата - Станимира Петрова (кат. 51 кг), Даниел Асенов (52 кг) и Симеон Чамов (69 кг), обявиха, че са подготвени и готови да спечелят медали. Те проведоха подготовка на лагери в Англия, Италия и Куба.

"Да участвам на олимпиада бе една от детските ми мечти. Другата е да спечеля златен олимпийски медал. Знам, че мога да го постигна. Познавам всичките си съпернички и мисля, че мога да се справя с всяка една от тях. България не е печелила олимпийска титла в бокса от 20 години насам, така че е време", каза световната шампионка отпреди две години Станимира Петрова.

"В началото на годината не знаех въобще дали ще участвам на квалификационните турнири, а ето, че сега съм на олимпиада. От януари извървяхме дълъг път с двамата ни треньори. Сега се чувствам добре подготвен и мотивиран. Мисля, че и тримата боксьори сме готови за медалите, а защо не и за титли", заяви Симеон Чамов.

"Всички са подготвени много добре, така че може да очаквате най-доброто от тях. За мен ще бъде сбъдната мечта на финал в Рио да играят български и кубински боксьор", обяви пък кубинският старши треньор на националния отбор Хоел Солер Арате.

Той и наставникът на Петрова - Палми Ранчев, заминават със своите възпитаници за Рио в неделя.
667
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД